ode godisnja plata, ode mast u propast.KAMI666 wrote:6-7000 dolara minus...triconja wrote:Koliko vas je zavalio pad?![]()
![]()
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- triconja
#2276 Re: Bitcoins
- seoBIH
#2277 Re: Bitcoins
Cuj ode u propast. Ode ako je unovcio
Ni neki dan kada je BTC isao na 19k ako nije unovcio nije imao 19k vec samo niz brojeva na ekranu.
- KAMI666
#2278 Re: Bitcoins
Nista se unovci, cekam tek kada bude 25-30k, onda cu dio da izvucem a drugi dio da i dalje cuvam.
Ja nisam u minusu jos, dakle novac koji sam onda ulozio jos sam u plusu, samo sta bi bilo da sam ovo ono, na to ne gledam.
Korektura je morala doci, mislio sam da nece ici ispod 16k
Ja nisam u minusu jos, dakle novac koji sam onda ulozio jos sam u plusu, samo sta bi bilo da sam ovo ono, na to ne gledam.
-
gidra
#2279 Re: Bitcoins
Dolarima na IQOption-u, kupio je na -55%.un1ted wrote:Jesi je kupio sa $$ ili sa BTC? Ako si sa $$ pala je 50%, ako si sa BTC pala je 11%,gidra wrote:Ja uletio u IOTA-u upravo... na 2.2$ je uhvatio, jedva mi prošla transakcija.
Ona je danas najviše pala, 50-55% se istopila od jučer kada je čak bila i na 5.5$
Dobar trenutak bio, halalio sam i 10% provizije.
-
toure123
#2280 Re: Bitcoins
KAMI666 wrote:Nista se unovci, cekam tek kada bude 25-30k, onda cu dio da izvucem a drugi dio da i dalje cuvam.
Cekat ce tu cifru narednih 7 mjeseci jos. Ja kad sam govorio da svi prodate na 19000 svi ste se smijali. Sad uzivajte, qitu ces docekat 25-30
-
Forumerrer
#2281 Re: Bitcoins
Ja jos jednom kazem, pada ovo ispod 10$, a mozda i ispod 1$...
- victom
#2284 Re: Bitcoins
pa vjerovatno je i dobio par godinišnjih plata na tome, čim je imao da uloži.triconja wrote:ode godisnja plata, ode mast u propast.KAMI666 wrote:6-7000 dolara minus...triconja wrote:Koliko vas je zavalio pad?![]()
![]()
Last edited by victom on 01/03/2021 04:25, edited 2 times in total.
- KAMI666
#2285 Re: Bitcoins
Ko se zadnji smije, najsladje se smije . Nemoj mi se ti za mene previse sikiratitoure123 wrote:KAMI666 wrote:Nista se unovci, cekam tek kada bude 25-30k, onda cu dio da izvucem a drugi dio da i dalje cuvam.
Cekat ce tu cifru narednih 7 mjeseci jos. Ja kad sam govorio da svi prodate na 19000 svi ste se smijali. Sad uzivajte, qitu ces docekat 25-30![]()
-
AsharaK
#2286 Re: Bitcoins
Onaj ko msili da bitcoin neće više rast je budala.
- KAMI666
#2287 Re: Bitcoins
Bitcoin has "crashed" 30% SIX TIMES in 2017. Each "crash" has been followed by an increase of: 76%, 237%, 183%, 165%, 152%. Bitcoin takes 7 steps forward, 2 steps back, 7 steps forward, 2 steps back. Every 2 steps back is heralded as the end of #bitcoin. Relax!

Last edited by KAMI666 on 22/12/2017 20:26, edited 2 times in total.
- perfekcionista1
#2288 Re: Bitcoins
Pad ce biti konstanta do kraja godine, to mi se nekako cini i logicnim nakon svega sto sam procitao. Bitno je samo preziviti ovaj mjesec
- Dozer
#2289 Re: Bitcoins
I tako, nakon danasnjeg pada XRP i IOTA, i opste panike, sve se vratilo 
- HowForWhom
#2290 Re: Bitcoins
Obzirom da jos ucim i istrazujem da vidim jesam li ja to dobro skonto nacin trgovanja kripto valutama u BiH, pa ako ko moze da mi odgovori na moje konstatacije i pitanja. Moze i na pp 
Dakle, moram imati wallet i biti registrovan na nekoj od platformi (registrovah se na binance).
Da bih trgovao na binance u svom walletu moram imati bitcoin koji prebacujem na binance?
Bitcoine kupujem kod nekog na kafi.
Na binancu trgujem i kupujem ono sto hocu sa tim bitcoinima?
Svaka razmjena/kupovina kosta neku proviziju?
Da li mogu bilo koju kriptovalutu kupiti i ostaviti u wallet da se kiseli? Ako da, koji walleti to podrzavaju jer skontah da ne podrzavaju svi svaku valutu.
Recimo, verge, substratum i tron mi djeluju ok i njih bih ostavio da se kisele do neke zarade, mogu li to?
Koje su preporuke vas iskusnih sto se tice walleta i platformi, sad sam na iq option i to mi nije bas to. Pa ako mogu neke preporuke, savjeti i pomoc dobro bi doslo.
Od prve zarade castim kolacima
Dakle, moram imati wallet i biti registrovan na nekoj od platformi (registrovah se na binance).
Da bih trgovao na binance u svom walletu moram imati bitcoin koji prebacujem na binance?
Da li mogu bilo koju kriptovalutu kupiti i ostaviti u wallet da se kiseli? Ako da, koji walleti to podrzavaju jer skontah da ne podrzavaju svi svaku valutu.
Recimo, verge, substratum i tron mi djeluju ok i njih bih ostavio da se kisele do neke zarade, mogu li to?
Koje su preporuke vas iskusnih sto se tice walleta i platformi, sad sam na iq option i to mi nije bas to. Pa ako mogu neke preporuke, savjeti i pomoc dobro bi doslo.
- Kyuss
#2291 Re: Bitcoins
Igrom slucaja rijesio sam vecinu BTC neposredno prije crasha, pa me nije pretjerano dotaklo.
Ono sitno sto je ostalo sam ubacio u raiblocks dok je bio ispod dolara. Jos sam zaboravio izvuci iotu sa bitfinexa i to je sve sto trenutno imao u kriptovalutama, + nesto shitcoina, valjda ce se to pozitivno rasplesti.
@Pitar, sto se tice walleta, uzimaj samo one preporucene na stranicama coina. Ima previse skarta i fejka, da ih ne doniras okolo.
Objasnio bi jos stosta, al' ne volim kolace.
Koga zanima, nek prouci malo raiblocks, jako zanimljiva stvar, spominjao sam vec ranije. Trenutno je na nekim lijevim mjenjacnicama, kad i ako izleti na pravu, mogao bi biti boom.
Ono sitno sto je ostalo sam ubacio u raiblocks dok je bio ispod dolara. Jos sam zaboravio izvuci iotu sa bitfinexa i to je sve sto trenutno imao u kriptovalutama, + nesto shitcoina, valjda ce se to pozitivno rasplesti.
@Pitar, sto se tice walleta, uzimaj samo one preporucene na stranicama coina. Ima previse skarta i fejka, da ih ne doniras okolo.
Objasnio bi jos stosta, al' ne volim kolace.
Koga zanima, nek prouci malo raiblocks, jako zanimljiva stvar, spominjao sam vec ranije. Trenutno je na nekim lijevim mjenjacnicama, kad i ako izleti na pravu, mogao bi biti boom.
Last edited by Kyuss on 22/12/2017 21:03, edited 3 times in total.
-
toure123
#2292 Re: Bitcoins
Ovo boldirano pokazuje da si jos naivan. Prouci malo sta je sustina Bitcoina... Ne zaradjivanje, odnosno pretvaranje u papirni novac koji ce ionako propasi, vec store value. Dakle gledaj da sakupis sto vise Bitcoina. Mani kratkorocnu zaradu... To i jest greska naivnih novih "igraca". To sto ustedis ti moze nekad biti peMzija.Pitar_na_motoru wrote:Obzirom da jos ucim i istrazujem da vidim jesam li ja to dobro skonto nacin trgovanja kripto valutama u BiH, pa ako ko moze da mi odgovori na moje konstatacije i pitanja. Moze i na pp
Pametni ce skontat
- HowForWhom
#2293 Re: Bitcoins
Pa ne moram od te zarade castit kolacima 
@Kyuss, mozel janjetina?
Nego de vi meni recite jesam li ja na pravom tragu sto se tice postupka i trgovanja?
@Kyuss, mozel janjetina?
Nego de vi meni recite jesam li ja na pravom tragu sto se tice postupka i trgovanja?
- Kyuss
#2295 Re: Bitcoins
A moze se napraviti i na nacin koji si opisao. Ugl., shvatio si osnove, sad malo prakse i to je to.
- bronhy
#2296 Re: Bitcoins
Za svaku transakciju na mjenjacnicama se placa provizija, obicno izmedju 0.1% i 0.2%, zavisi od mjenjacnice.Pitar_na_motoru wrote:Pa ne moram od te zarade castit kolacima
@Kyuss, mozel janjetina?
Naravno da svaku valutu mozes cuvati koliko god zelis. Mnoge valute imaju vlastiti wallet, medjutim ako imas veliki broj coina onda ih mozes cuvati na wallet-u kao sto je recimo Exodus. On trenutno podrzava 18 valuta, uglavnom ovih jacih.
Savjet
- HowForWhom
#2297 Re: Bitcoins
Hvala raja svima 
Slazem kockice i zelim da temelji i pocetak budu kako treba pa mozda postavljam za vas bezeze pitanja.
Kakva su vasa misljesnja o tzv. Green coinima?
Slazem kockice i zelim da temelji i pocetak budu kako treba pa mozda postavljam za vas bezeze pitanja.
Kakva su vasa misljesnja o tzv. Green coinima?
-
AsharaK
#2298 Re: Bitcoins
ripple opet prebacio dolar, ne može njemu niko ništa 
- mO k3
#2299 Re: Bitcoins
Muslim da sam bio u pravu kako je prošlo sa bitcoin do sada , danas kada je bio pao na 9,2K euro sam rekao da će rasti sto se i dogodilo , misim da je sljedece sa ponovo pada i ide na 7kAsharaK wrote:Onaj ko msili da bitcoin neće više rast je budala.
-
almir90
#2300 Re: Bitcoins
23% sam na Ripple u plusu, šteta nisam uložio više, planiram početkom narednog mjeseca (kada legnu plate) ubaciti još para u ovo.