Evo još konkretnije: SDA (a i preostali dio ''probosanskih'' stranaka) izbjegava razgovor o ''neustavnim izmjenama izbornog zakona'' mada i dijete vidi da to dugoročno ne vodi nikuda. Morat će kad-tad.Kejn wrote:Hoćeš konkretno?volta dzontra wrote:seln wrote: Zavisi sta smatras potkopavanjem. Ako mislis na fizicko potkopavanje, sa lopatom jal rovokopacem, onda nisu.
Ako mislis politicko potkopavanje... je l ti pamcenje toliko kratko? Prije dva-tri posta sam ti citirao Draganceta.
rekao sam bez naciromantike. pusti izjave. pola bosnjackih politicara javno negira ustavnu konstitutivnost i predlaze modele "jedan covjek jedan glas" bla bla bla
kad kazem potkopavanje mislim na konkretne politicke aktivnosti
Evo zakon o kladionicama i igrama na sreću kojeg HDZ neustavno blokira prijeteći blokadom rada Zastupničkog doma Federacije.
Blokadom se prijeti ako SDA ne ustkune pred također neustavnim izmjenama izbornog zakona.
Prijetnje blokadom u Čapljini ako se dvije sutkinje Bošnjakinje ne izbace iz spiska sudioca.
Hoćeš dalje?
Cilj je jednostavan: nastojati što duže zadržati brnjicu drugom narodu, inače ne valja posao.