Ekspanzija terorizma
- tranquil
#2276 Re: Ekspanzija terorizma
Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.
A nagađanja o uticaju zapadne politike i zapadnih zlodjela imaju procenat tačnosti taman onoliko koliki je udio vijetnamskog terorizma u ukupnom terorizmu u USA i koliki je udio hinduskog terorizma u ukupnom terorizmu u Britaniji.
A nagađanja o uticaju zapadne politike i zapadnih zlodjela imaju procenat tačnosti taman onoliko koliki je udio vijetnamskog terorizma u ukupnom terorizmu u USA i koliki je udio hinduskog terorizma u ukupnom terorizmu u Britaniji.
- raoul duke
#2277 Re: Ekspanzija terorizma

Da se ne izgubi iz vidika, da mozemo racunati do kraja Ramazana.
+7
- Connaisseur Karlin
#2278 Re: Ekspanzija terorizma
potpuno oekivajuca reakcijaZvijezdica91 wrote:Zivim na zapadu. Primjecujem veliku promjenu u mentalitetu zapadnjaka prema muslimanima u odnosu na prije samo 10 godina. Na gore.
I iskreno, ne mogu ih ni kriviti. Znam dobiti pitanja da li sam muslimanka kad ljudi cuju da sam iz Bosne. Priije sam znala reci da sam muslimanka "po rodjenju" iako sam dugo ateista. Sada samo kazem ne.
- JThomas
#2279 Re: Ekspanzija terorizma
islamizam kao politička vizija je u dobroj mjeri onomad poguran od zapada, da bi se sabotirao arapski sekularni nacionalizam, ili čak ujedinjenje. sa tim nacionalizmom, zapadna geopolitika bi imala mnogo veće probleme nego što ima sa terorističkim napadima. veliku šahovsku tablu ne zanima 20 poginulih ovdje ili 50 tamo, nego resursi. zamisli da mu cijenu nafte diktiraju neke sjedinjene arapske države...tranquil wrote:Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.
- Edin H.
#2280 Re: Ekspanzija terorizma
Evo ovaj tvoj Trump iskoristio ovo da nalijepi Sadika, gradonacelnika.Connaisseur Karlin wrote:
eh, o tome pisem, zato mi se svaka politika gadi , jer je upravo usmjerena protiv humanosti![]()
narodne mase se kontorliraju strahom
- Connaisseur Karlin
#2281 Re: Ekspanzija terorizma
tranquil wrote:Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.
- Connaisseur Karlin
#2282 Re: Ekspanzija terorizma
Trump nije mojEdin H. wrote:Evo ovaj tvoj Trump iskoristio ovo da nalijepi Sadika, gradonacelnika.Connaisseur Karlin wrote:
eh, o tome pisem, zato mi se svaka politika gadi , jer je upravo usmjerena protiv humanosti![]()
narodne mase se kontorliraju strahom
Sto je rekao u vezi Sadika?
- Connaisseur Karlin
#2283 Re: Ekspanzija terorizma
Gdje je konkretno prakticiran "arapki sekularni nacionalizam" ?JThomas wrote:islamizam kao politička vizija je u dobroj mjeri onomad poguran od zapada, da bi se sabotirao arapski sekularni nacionalizam, ili čak ujedinjenje. sa tim nacionalizmom, zapadna geopolitika bi imala mnogo veće probleme nego što ima sa terorističkim napadima. veliku šahovsku tablu ne zanima 20 poginulih ovdje ili 50 tamo, nego resursi. zamisli da mu cijenu nafte diktiraju neke sjedinjene arapske države...tranquil wrote:Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2284 Re: Ekspanzija terorizma
sta bi s onim da na zapadu nikog ne zanima ko si sta si i ostaloZvijezdica91 wrote:Zivim na zapadu. Primjecujem veliku promjenu u mentalitetu zapadnjaka prema muslimanima u odnosu na prije samo 10 godina. Na gore.
I iskreno, ne mogu ih ni kriviti. Znam dobiti pitanja da li sam muslimanka kad ljudi cuju da sam iz Bosne. Priije sam znala reci da sam muslimanka "po rodjenju" iako sam dugo ateista. Sada samo kazem ne.
- Edin H.
#2285 Re: Ekspanzija terorizma
Donald J. TrumpVerified account @realDonaldTrump · 1hConnaisseur Karlin wrote:Trump nije mojEdin H. wrote:Evo ovaj tvoj Trump iskoristio ovo da nalijepi Sadika, gradonacelnika.Connaisseur Karlin wrote:
narodne mase se kontorliraju strahomne ucestvujem u americkoj ili nekoj drugoj politici
![]()
At least 7 dead and 48 wounded in terror attack and Mayor of London says there is "no reason to be alarmed!"
- JThomas
#2286 Re: Ekspanzija terorizma
ja mislim da sam te jednom zamolio da me ne citiraš. možda pod nekim od prijašnjih nickova, ali jesam...
- It_is_a_Leclerc
#2287 Re: Ekspanzija terorizma
Miloše,raoul duke wrote:
Da se ne izgubi iz vidika, da mozemo racunati do kraja Ramazana.
+7
Evo mene opet - https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Port ... ain_attack
Dodaj u ovaj svoj grafik koji inače ne bismo smjeli shvatiti doslovno, al' evo vidim ti se zadao u računanje, pa da ti malo pomognem
- Kikibombona
#2288 Re: Ekspanzija terorizma
Aj ukljuci mozak, nemoj me smarati svojim nerazumjevanjem jednostavne recenice!uglavnomja wrote:dogovori se sam sa sobom, je li za islam ili zbog osvete za ubijenu djecuKikibombona wrote: Desetine dzihadista iz BiH je otislo u Siriju i Irak. Motiv - borba za islam, muslimane.
E tako musliman u Becu. Ode u dzamiju. Upozna selefije. Oni mu mjesecima pokazuju slike i video zapise masakrirane muslimanske djece, porusene gradove i sl. I on odluci osvetiti se.
?![]()
tito dragi![]()
dobri ceh i njegovih 84 ... jos je bio velikodusan
Jesi ikada posjetio neku vehabijsku stranicu, cuo njihova razmisljanja? Svi oni su bijesni zato sto krstasi ubijaju muslimansku djecu. I to im je jedan od motiva za borbu. Svi ti islamisti na internetu svaki dan objavljuju video klipove i slike ubijene muslimanske djece i civila od strane zapadnjacke vojske.
- Connaisseur Karlin
#2289 Re: Ekspanzija terorizma
ja se ne sjecam tvog doticnog upozrenjaJThomas wrote:ja mislim da sam te jednom zamolio da me ne citiraš. možda pod nekim od prijašnjih nickova, ali jesam...
ali bi bilo lijepo da tokom pisanja objasnis ko su doticne arapske nacionlane sekularne sredine
-
splinter
#2290 Re: Ekspanzija terorizma
Kakvih gluposti nećeš pročitati ovdje. Nevjerovatno. Al opet ovo je forum, mjesto zbijanja šala i razonode. Dobro dođe malo opuštanja. heh kad već najaviše kišu pa ne pade, ionako mi sjebaše nedjelju.Connaisseur Karlin wrote:tranquil wrote:Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.
-
dječak sa šibicama
#2292 Re: Ekspanzija terorizma
Slabo, jos tema nije skrenula na ustase, cetnike, Trumpa, isloamofobiju... valjda nedelja.
- Kikibombona
#2293 Re: Ekspanzija terorizma
JThomas wrote:islamizam kao politička vizija je u dobroj mjeri onomad poguran od zapada, da bi se sabotirao arapski sekularni nacionalizam, ili čak ujedinjenje. sa tim nacionalizmom, zapadna geopolitika bi imala mnogo veće probleme nego što ima sa terorističkim napadima. veliku šahovsku tablu ne zanima 20 poginulih ovdje ili 50 tamo, nego resursi. zamisli da mu cijenu nafte diktiraju neke sjedinjene arapske države...tranquil wrote:Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.
- Connaisseur Karlin
#2294 Re: Ekspanzija terorizma
pa obojica idu u krajnostEdin H. wrote:Donald J. TrumpVerified account @realDonaldTrump · 1hConnaisseur Karlin wrote:Trump nije mojEdin H. wrote:
Evo ovaj tvoj Trump iskoristio ovo da nalijepi Sadika, gradonacelnika.ne ucestvujem u americkoj ili nekoj drugoj politici
![]()
At least 7 dead and 48 wounded in terror attack and Mayor of London says there is "no reason to be alarmed!"
-
Korisnikk
#2295 Re: Ekspanzija terorizma
Nego šta vi mislite o onima što kažu kako je Zapad neprijateljski nastrojen prema muslimanima, krade im naftu, zavađuje ih, najradije bi ih istrijebio a uprkos tome ti isti ljudi ili žive na Zapadu, ili redovno putuju na Zapad na odmor, kupuju Zapadnjačke proizvode umjesto muslimanskih, dobijaju (Zapadnjačke) pare od svoje rodbine na Zapadu kao pomoć?
-
HobotnicaPLus
#2296 Re: Ekspanzija terorizma
LicemjerjeKorisnikk wrote:Nego šta vi mislite o onima što kažu kako je Zapad neprijateljski nastrojen prema muslimanima, krade im naftu, zavađuje ih, najradije bi ih istrijebio a uprkos tome ti isti ljudi ili žive na Zapadu, ili redovno putuju na Zapad na odmor, kupuju Zapadnjačke proizvode umjesto muslimanskih, dobijaju (Zapadnjačke) pare od svoje rodbine na Zapadu kao pomoć?
- harač
#2298 Re: Ekspanzija terorizma
pitam se je li se već pojavio neki hipster s onim "I'm Muslim, Hug me" 
-
splinter
#2299 Re: Ekspanzija terorizma
Pa vjerovatno iz istog razloga i ljudi u Srbiji već decenijama pljuju i pišaju po USA, Bushu, Clintonima, Obamama kriv im za ovo , za ono pa ipak smisao života im je da rarspale tamo i crnče za mrskog neprijatelja, niko se neće pokupit u Rusiju.Korisnikk wrote:Nego šta vi mislite o onima što kažu kako je Zapad neprijateljski nastrojen prema muslimanima, krade im naftu, zavađuje ih, najradije bi ih istrijebio a uprkos tome ti isti ljudi ili žive na Zapadu, ili redovno putuju na Zapad na odmor, kupuju Zapadnjačke proizvode umjesto muslimanskih, dobijaju (Zapadnjačke) pare od svoje rodbine na Zapadu kao pomoć?
- tranquil
#2300 Re: Ekspanzija terorizma
Islamizam kao politička vizija postoji od 7 vijeka, i egzistirao je i razvijao se paralelno sa Islamom. Ne negiram uticaj zapada jer u današnjem svijetu sve je povezano, ali ovo je samo najnovije od mnogih poglavlja priče, i zapad je u toj priči relativno noviji igrač, i došli su na već vijekovima pripremljen teren.JThomas wrote:islamizam kao politička vizija je u dobroj mjeri onomad poguran od zapada, da bi se sabotirao arapski sekularni nacionalizam, ili čak ujedinjenje. sa tim nacionalizmom, zapadna geopolitika bi imala mnogo veće probleme nego što ima sa terorističkim napadima. veliku šahovsku tablu ne zanima 20 poginulih ovdje ili 50 tamo, nego resursi. zamisli da mu cijenu nafte diktiraju neke sjedinjene arapske države...tranquil wrote:Islamski ekstremizam je postojao i djelovao vijekovima prije postojanja zapada, a kamoli "zapadne politike" i neće prestati sve kada bi zapad promijenio politiku. Istina, zapadna politika je pomogla u razmještaju snaga i promijenila je prioritete ekstremistima, ali čak i kada bi najluđe opravdanje bilo tačno, a to je da je ID direktno kreirana od strane zapadnih obavještajnih službi, to ne mijenja jednu činjenicu: ID ne kreira svoje članove nego ih regrutuje iz postojećeg pool-a ljudi koji više vole smrt i drugi život od ovog života.