SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

undefined007 wrote:Otac rahm. Dženana ali i čitava porodica imaju ČELIČNE živce, ali se bojim da ne prekipi, meni bi davno nakon ovih igranki ...
mene su "maltretirali" pola minute za obdukciju pri prirodnoj smrti
i trebao sam sakupiti 3 potpisa da se ne izvrši pa sam poludio
mogu misliti kako je ovo

zapravo ne mogu niti želim da iko to doživi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:i kažete omar ih oslobodio? pa oslobodila bi ih i moja nana...

kaže po drugom osnovu, a isti događaj... :roll: :lol:
Pa kako je moguce ovo? Mislim sa aspekta krivcnog procesnog prava?

Note: Ne ocekujem neki ironican odgovor u tvom stilu, mada takve volim citati, nego pitam kao kolega kolegu :)
JThomas

#2278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

pa oni neće torbe da uzmu, spise nosaju u rukama. k'o kad loš đak krene u školu s jednom tekom u ruci i olovkom u džepu... :D

djeluje k'o sitnica ali govori mnogo. gdje ćeš zapisati šta svjedok govori, šta advokat pita, spremiti dodatno pitanje, komentar, šta ćeš ako ti olovka prestane raditi...
JThomas

#2279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ne može opet tražiti pritvor zato što je promijenio kvalifikaciju. mislim uvijek može tražiti, ali ne bi smio dobiti ako je ostalo imalo pameti. mora ih pustiti i ići u redovnu proceduru.
vješalica

#2280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ovo u slučaju memić je čista lakrdija
već se pisalo kako su davali različite izjave....

"hajde cigo slaži daću ti dinar
reko si pet...."

toliko
Daryl Dixon

#2281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

Bogme jaka leđa imaju ovi mutapi (namjerno malim slovima) čim se ovoliko odugovlaći, zataškava i konstruišu iskazi.. ne bi me čudilo da imaju nekog svog u samom državnom vrhu.. danas je bio otac od rahmetli Dženana na tv-u i kaže čovjek da ga bukvalno svi zajebavaju po institucijama, petljaju i da je ljut na njih i da je izgubio više živce.. realno a gdje i ne bi?! šta treba sada uzeti pravdu u svoje ruke i ubiti nečije dijete da bi se pravda zadovoljila? šta mu drugo preostaje pored ovako hendikepiranih institucija? sabura samo valjda će istina izaći na vidjelo, a kada izađe onda drakonske kazne izreći kao i onim monstrumima sisicama malim što su onu djevojku iz Olova, čini mi se, ubili.. ccc :evil:
radiša

#2282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

sigurno ima neka saznanja ko mu je ubio sina treba da progovori,barem bi ja to uradio kad bi znao,nek sve novine napisu pa bi tim putem izvrsio pritisak na korumpiranu bagru koja stiti olos.ubicu kad vidis na cesti opalis mu ako nista samar onako usput pa ce se sam prijavit u muriju da lezi samo da ga ne tuku vani
Daryl Dixon

#2283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

radiša wrote:sigurno ima neka saznanja ko mu je ubio sina treba da progovori,barem bi ja to uradio kad bi znao,nek sve novine napisu pa bi tim putem izvrsio pritisak na korumpiranu bagru koja stiti olos.ubicu kad vidis na cesti opalis mu ako nista samar onako usput pa ce se sam prijavit u muriju da lezi samo da ga ne tuku vani
to sam i ja odmah pomislio..
sunceKOtepsija

#2284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

JThomas wrote:pa oni neće torbe da uzmu, spise nosaju u rukama. k'o kad loš đak krene u školu s jednom tekom u ruci i olovkom u džepu... :D

djeluje k'o sitnica ali govori mnogo. gdje ćeš zapisati šta svjedok govori, šta advokat pita, spremiti dodatno pitanje, komentar, šta ćeš ako ti olovka prestane raditi...
budala pise, pametan pamti :D
Dr. Kuca

#2285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Treba sve ovo zapalit, dobro coek ima zivaca ikako. Vjerovatno ga je ubila ova alisa.
JThomas

#2286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

sunceKOtepsija wrote:
JThomas wrote:pa oni neće torbe da uzmu, spise nosaju u rukama. k'o kad loš đak krene u školu s jednom tekom u ruci i olovkom u džepu... :D

budala pise, pametan pamti :D
ne može se na sud ozbiljno ići k'o u večernju školu. a većina tužilaca ide bukvalno tako. tako možeš namirivati normicu i primati platicu...a rezultate je teže očekivati.
pepeljara

#2287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Daryl Dixon wrote:Bogme jaka leđa imaju ovi mutapi (namjerno malim slovima) čim se ovoliko odugovlaći, zataškava i konstruišu iskazi.. ne bi me čudilo da imaju nekog svog u samom državnom vrhu.. danas je bio otac od rahmetli Dženana na tv-u i kaže čovjek da ga bukvalno svi zajebavaju po institucijama, petljaju i da je ljut na njih i da je izgubio više živce.. realno a gdje i ne bi?! šta treba sada uzeti pravdu u svoje ruke i ubiti nečije dijete da bi se pravda zadovoljila? šta mu drugo preostaje pored ovako hendikepiranih institucija? sabura samo valjda će istina izaći na vidjelo, a kada izađe onda drakonske kazne izreći kao i onim monstrumima sisicama malim što su onu djevojku iz Olova, čini mi se, ubili.. ccc :evil:

Buraz, to je jos istaknuti primjer koji zapada u oci. Zamisli koliko je takvih zataskivanja tek za obicni narod...a ne zna se...
corsa

#2288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by corsa »

Jutros krenem na posao, nosim dijete u obdaniste prolazim iza svoje zgrade, kad iza coska policajac i krenu rukom za pistolj kad me ugledao. Kada je vidio da nosim dijete smiri se, kaze "Sta vozis?" Ja mu odgovorim, kaže sad ovu oktaviu pokusali ukrasti.
Prica mi, zivi tu u zgradi i dok se spremao za posao cuo je da se dole nesto desava. Pogledao je kroz prozor i vidio neke likove sa fantomkama i oruzjem oko te skode. Javio je kolegama telefonom, ali kaze izgleda da imaju vezu (motorolu), jer dok je on sisao vec su pobjegli. Covjek je bio vidno napet i iznerviran sto pobjegose. Svaka mu cast, da je vise takvih policajaca nesto bi se valjda i rjesavalo.
Dvije patrole su dosle za 5 minuta, ali na zalost zakasnili su. Bar je auto spaseno, jedino sto su probusili rupu ispod brave na vozacevim vratima.
I kontam ja kasnije dok sam se vozio, pa jebo te gdje mi zivimo!? Mogao sam ja 5-10 minuta tu naci sa djetetom i naletiti na njih! :-) Ko zna sta bi se izdesavalao...
Thorgerson

#2289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

I sta sad, ne kontam?

Cigo ga nije ubio, nego mu nije pomogo...

Il ga je cigo udario kombijem, a neko drugi ga dokrajcio, a cigo mu nije pomogo, zvao hitnu...

Ne kontam fkt.

Jos hej imas svjedoka jbt, pa ja bih bolan ovu kurvu zatvorio u sobu mjesec dana dok ne progovori, ne sjeti se ili sta vec. Pa jbmu mora se necega sjecati kobila.
saabsa

#2290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by saabsa »

Ma doslo je vrijeme da kad kupis oktaviju imas 1/3 vlasnistva ostale 2/3 su od lopova koji kad im zatreba uzimaju i nema otkupa jer odmah ide u dijelove . Kažu najtrazenija roba .
calculator

#2291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by calculator »

corsa wrote:Jutros krenem na posao, nosim dijete u obdaniste prolazim iza svoje zgrade, kad iza coska policajac i krenu rukom za pistolj kad me ugledao. Kada je vidio da nosim dijete smiri se, kaze "Sta vozis?" Ja mu odgovorim, kaže sad ovu oktaviu pokusali ukrasti.
Prica mi, zivi tu u zgradi i dok se spremao za posao cuo je da se dole nesto desava. Pogledao je kroz prozor i vidio neke likove sa fantomkama i oruzjem oko te skode. Javio je kolegama telefonom, ali kaze izgleda da imaju vezu (motorolu), jer dok je on sisao vec su pobjegli. Covjek je bio vidno napet i iznerviran sto pobjegose. Svaka mu cast, da je vise takvih policajaca nesto bi se valjda i rjesavalo.
Dvije patrole su dosle za 5 minuta, ali na zalost zakasnili su. Bar je auto spaseno, jedino sto su probusili rupu ispod brave na vozacevim vratima.
I kontam ja kasnije dok sam se vozio, pa jebo te gdje mi zivimo!? Mogao sam ja 5-10 minuta tu naci sa djetetom i naletiti na njih! :-) Ko zna sta bi se izdesavalao...
Lopova je uvijek bilo i bit će ih uvijek. i u najidealnijim društvima i državama dio ljudi drugačije tretira tuđe vlasništvo i posmatra ga kao vlastiti profit ili sredstvo za preživljavanje. Jedino zastupljenost takvih osoba može biti reducirano, ali samo drakonskim kaznama i inteziviranjem rada pravosuđa.
quarterback

#2292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

saabsa wrote:Ma doslo je vrijeme da kad kupis oktaviju imas 1/3 vlasnistva ostale 2/3 su od lopova koji kad im zatreba uzimaju i nema otkupa jer odmah ide u dijelove . Kažu najtrazenija roba .
cim se pojavile oktavije drugu firma kupila jednu da mu zahvali na dugogodisnjem radu, nije proslo dugo nestade oktavija sa parkinga, uskoro poruka, dodji cini mi se u doboj ili bijeljinu na tu i tu pumpu i ostavi pare, javicemo ti gdje je auto

covjek otisao, ostavio pare, nikad mu nisu javili

elem ni para a ni auta...

lijepa je ali ne bih rizikovao
Sodom1

#2293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

Kako su znali njegov broj?
DaysleepeR

#2294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Sodom1 wrote:Kako su znali njegov broj?
meni kad su maznuli auto ja sam imao službeni mobitel koji je na ime firme koji sam dao inspektoru i zvali su me na taj broj da im dam pare, a ne na moj privatni

mislim da se odgovor nazire
quarterback

#2295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Sodom1 wrote:Kako su znali njegov broj?
pojma nemam, mozda preko imenika, sigurno je u autu bilo bar negdje zapisano ime
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

pokušali ih pregaziti bmwom
policajci pucali uvis
i pogodili zrak
vješalica

#2297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Black swan wrote:pokušali ih pregaziti bmwom
policajci pucali uvis
i pogodili zrak
kako ti je prozor u svijet forum, ti si to odlično primjetio
agent_zero

#2298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

Podržavam pucanje policije, neka uvijek zapucaju u taj ološ.
vješalica

#2299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ma naći će ih,nema mnogo bmw-ova zelenih,a vidjeli su im i tablice...
likovi sa margina društva,klošari,propalice,i wannabe kriminalci
neki

#2300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by neki »

sad ce početi najezda idiota sa preseravanjima tipa otkud policiji pravo da puca i sl....
Post Reply