Problem pasa lutalica vol 2
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2276 Re: Problem pasa lutalica vol 2
najgori su oni što pričaju sa psima na ulici

-
kakavdanakneiskustvu
#2277 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Black swan wrote:preksinoć su mi se klali pred ulazom u haoustor
valjda borba za teritorij gdje ih manijakuše i levati hrane
došo još jedan par pa klanje i lajanje
treba postaviti hipotetičko pitanje
kako bi helsinki, ženeva tokyo njujork i doha riješili ovaj problem da im teleportiraš 10000 pasa
smjestili ih u azile,poslije odredjenog vremena oni koji ne budu udomljeni budu uspavani,samo se kod nas prosipa šuplja priča
-
kakavdanakneiskustvu
#2278 Re: Problem pasa lutalica vol 2
vješalica wrote:ma bezobrazluk
cijelo ljeto se djeca tu igraju
cisto uredno ma.ljepota ziva (ne mogu iz razumljivih razloga pisati tacnu lokaciju) prostru djeca dekice sjede po cijeli dan ne mozes ih u kucu utjerat sa jedu,ima i igraliste sve extra,dodje hajvan da pravi probleme
i ono sto mi je isto otislo da zivce je kad uvode pascad u zatvorena igralista i onda uzmu pisat po onom mobilijaru i klupicama kao sto je slucaj onog igralista na dobrinji preko puta mup-a
ma def nisu neki ljudi normalni i gotovo
slicna stvar je bila pred mojom zgradom,neko je napravio kucicu za kerove,bas na mjestu gdje se djeca igraju,kad je kucica trazmontirana,pojavile se poruke na zidu gdje je bila kucica,taj i taj je bez srca,bez duse i tako te idiotske poruke
- vješalica
#2279 Re: Problem pasa lutalica vol 2
moj se stav na temi znalijepa u dusi wrote:Nekad mi zasmeta ostrina tvog jezika ali je cinjenica da si upravu za mnogo toga.vješalica wrote:ma bezobrazluk
cijelo ljeto se djeca tu igraju
cisto uredno ma.ljepota ziva (ne mogu iz razumljivih razloga pisati tacnu lokaciju) prostru djeca dekice sjede po cijeli dan ne mozes ih u kucu utjerat sa jedu,ima i igraliste sve extra,dodje hajvan da pravi probleme
i ono sto mi je isto otislo da zivce je kad uvode pascad u zatvorena igralista i onda uzmu pisat po onom mobilijaru i klupicama kao sto je slucaj onog igralista na dobrinji preko puta mup-a
ma def nisu neki ljudi normalni i gotovo
samo sam rekla dokle.bezobrazluk ide
ako ima parkic ako je uredno ako nema problema ne vidim razloga da se stvara,djeca nemaji gdje na danasnjem vaktu da se igraju i da im je lijepo jos im treba uskratiti i tu ljepotu radi pascadije sa seru i pisaju i jos po tome treba se valjati,i da jos ujedaju pa ce pricati kako djeca izazivaju
krivo mi je jer se desavalo da sam prala ispred haustora podest zbog ostavljanja hrane i zato sto sam upala u istu i moram u kucu unositi mljacke i otpad
krivo mi je jer sam sa.jos malo normalnih ljudi kupovala cvijece i ogradu zivu i busenje da nam lijepo bude
sjednu ljudi ljeti popiju i kafu i sve maltene pred zgradom
dodje nekk glupi peksin i drlja svoj nered prljavi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2280 Re: Problem pasa lutalica vol 2
A ne smeta vam što psi koji imaju vlasnika pišaju i seru po zelenim površinama?
-
kakavdanakneiskustvu
#2281 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Tomahawk11 wrote:A ne smeta vam što psi koji imaju vlasnika pišaju i seru po zelenim površinama?
meni lično smeta,ali šta tu raditi,svadjati se ne isplati
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2282 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ništa, kažem nije riješeno ni to, da bude sa lutalicama.kakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:A ne smeta vam što psi koji imaju vlasnika pišaju i seru po zelenim površinama?
-
kakavdanakneiskustvu
#2283 Re: Problem pasa lutalica vol 2
daTomahawk11 wrote:Ništa, kažem nije riješeno ni to, da bude sa lutalicama.kakavdanakneiskustvu wrote:Tomahawk11 wrote:A ne smeta vam što psi koji imaju vlasnika pišaju i seru po zelenim površinama?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2284 Re: Problem pasa lutalica vol 2
A joooj kako su pogrijesili.kakavdanakneiskustvu wrote:
slicna stvar je bila pred mojom zgradom,neko je napravio kucicu za kerove,bas na mjestu gdje se djeca igraju,kad je kucica trazmontirana,pojavile se poruke na zidu gdje je bila kucica,taj i taj je bez srca,bez duse i tako te idiotske poruke
Trebali su sacekati da se dzukeletine skupe i onda ih junacki iz sve snage fino poubijati na licu mjesta jednog po jednog....kakve poruke kakvi bakraci , metak za dzukele je jedino rijesenje...
Logicno....
Niko ne krivi ni djecu ni roditelje sto zatrpase grad smecem. Kad im kazes da svoj otpad bace u smece ili te samo teleci gleda ili psuje , jebe majku , ti njemu nesto..nece dzukela smece u kontejner nego mimo...niko ne pita zbog cega je Rad u gubitku a grad vjecito prljav.
Niko ne krivini djecu ni roditelje kad slome kompletan javni parkovski inventar , klupe , ljuljaske...koliki su samo troskovi inventara , odrazavanja...sta je sa maminim i tatinim sinovima koji grafitima isarase cijeli grad , sto unistise sve fasade...ko to placa koliko to kosta , ima li bilo kakav azil za te...idiote ?
A tek sa gospodom koja bi autom u kladionicu , pekaru...policije ni na kalendaru , sve polomise , samo se mijenjaju kocke , trotoari , zelenilo opstaje samo tamo gdje je u debeloj pjesackoj zoni...ko je za ovo kriv..dzukele ?
Ili neko s razumom a sve ovo puuuuuno puuuno kosta , mnogo vise od tanjira MOM-a...
Za sve je ipak kriva stoka...ovaj dzukele...
-
kakavdanakneiskustvu
#2285 Re: Problem pasa lutalica vol 2
sabina1 wrote:A joooj kako su pogrijesili.kakavdanakneiskustvu wrote:
Trebali su sacekati da se dzukeletine skupe i onda ih junacki iz sve snage fino poubijati na licu mjesta jednog po jednog....kakve poruke kakvi bakraci , metak za dzukele je jedino rijesenje...
Logicno....
Niko ne krivi ni djecu ni roditelje sto zatrpase grad smecem. Kad im kazes da svoj otpad bace u smece ili te samo teleci gleda ili psuje , jebe majku , ti njemu nesto..nece dzukela smece u kontejner nego mimo...niko ne pita zbog cega je Rad u gubitku a grad vjecito prljav.
Niko ne krivini djecu ni roditelje kad slome kompletan javni parkovski inventar , klupe , ljuljaske...koliki su samo troskovi inventara , odrazavanja...sta je sa maminim i tatinim sinovima koji grafitima isarase cijeli grad , sto unistise sve fasade...ko to placa koliko to kosta , ima li bilo kakav azil za te...idiote ?
A tek sa gospodom koja bi autom u kladionicu , pekaru...policije ni na kalendaru , sve polomise , samo se mijenjaju kocke , trotoari , zelenilo opstaje samo tamo gdje je u debeloj pjesackoj zoni...ko je za ovo kriv..dzukele ?
Ili neko s razumom a sve ovo puuuuuno puuuno kosta , mnogo vise od tanjira MOM-a...
ne,ti koji su napravili jednu kucicu za kerove trebali su jos vise toga napraviti da se djeca nemaju gdje igrati,ili dase igraju a sve gledaju nece li ih ker gricnuti
ovo je tema o psima lutalicama,na ovom forumu ima vjerovatno svaka tema o ovim stvarima koje si nabrojala,pa tamo o njima mozemo raspredati,ovo je o kerovima lutalicama od kojih se hodati ne moze,bar u pojedinim dijelovima zenice,da ne govorim o napadima na ljude
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 01/02/2018 14:49, edited 1 time in total.
- Truba
#2286 Re: Problem pasa lutalica vol 2
ložimo se na zapad osim plata cuka i zabijanja nosa u tuđe probleme
- vješalica
#2287 Re: Problem pasa lutalica vol 2
mentalitet kod nasg svijeta funkcionise na nacin ove gore sabine
ako smetaju dzuekele onda ima precih problema smece,nekultura i sl
odma ide vadiona na druge probleme jer ih 'ima'
samo sasjeci u korijenu kao sto sam ja uradila sa pokusajem pravljenja nereda tamo gdje vlada red
dosta je opravdanja i svaljivanja na druge probleme
ako smetaju dzuekele onda ima precih problema smece,nekultura i sl
odma ide vadiona na druge probleme jer ih 'ima'
samo sasjeci u korijenu kao sto sam ja uradila sa pokusajem pravljenja nereda tamo gdje vlada red
dosta je opravdanja i svaljivanja na druge probleme
- triconja
#2288 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Lozimo se na zapad a cim te jaci nagnjeci niko da pomogne. Svi sve znaju a velika vecina u zivotu nije knjige procitala, belesi zivotna skola. I tako dalje i tako blize sve na tu temu...Black swan wrote:ložimo se na zapad osim plata cuka i zabijanja nosa u tuđe probleme
- Truba
#2289 Re: Problem pasa lutalica vol 2
ne mogu ja na cuke onda ću se zavaditi sa pola naselja
prva komšinica bez djece sama u kući s 3 mačke hrani uokolo i priča s cukama
glavna fora neće ti ništa
znam da neće jer imam 100 kila ali kako je moguće da ti smeta lišće na cesti snijeg a ne smeta ti prljavšina nered koje cuke stvore iza sebe
ova jedna obitelj u naselju nisu baš nešto ok cijeli život na balkonu
lože laminat i tako
vole pse...
jednom se izderao na pse nisu se 3 dana pozdravljali
moš misliti kako bi bilo da krenem s toljagom
ne treba mi u životu ako prolazi biciklista rom skuplja sirovine a ja prolazim pored njega uz živu ogradu da se prepadam kad izlijeću iz žive ograde lajući na njega
onda se on ko vitez u srednjem vijeku na konju
okrene prema njima i krene s toljagom... isto kakav crtani
još sumrak noć...
laju na određena auta sive boje...
komšo u drugoj zgradi uzgaja mačke u podrumu
reko sam mu svaka čast...malo kontre psima
znam da neće jer imam 100 kila ali kako je moguće da ti smeta lišće na cesti snijeg a ne smeta ti prljavšina nered koje cuke stvore iza sebe
lože laminat i tako
vole pse...
ne treba mi u životu ako prolazi biciklista rom skuplja sirovine a ja prolazim pored njega uz živu ogradu da se prepadam kad izlijeću iz žive ograde lajući na njega
još sumrak noć...
-
kakavdanakneiskustvu
#2290 Re: Problem pasa lutalica vol 2
budalasto,isto ko ovi koje sam spomenuo u mom postu
- triconja
#2291 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Psi su drugaciji po cinjenju stete nego ti hajvani sto ih nabroja. U svemu navedenom mislim na pse bez vlasnika.sabina1 wrote:A joooj kako su pogrijesili.kakavdanakneiskustvu wrote:
Logicno....
Psi ce unistiti eko sistem, srati svuda i narusavati izgled mjesta. Naravno, nekad nekoga i gricnuti i napasti, izazvati traume i mozda jos zdravstvenih problema. U seoskim sredinama psi nekad znaju napasti zivinu ili stoku, unistavati usjeve i zagadjivati vodu.
Psu, da bi se normalno razvijao i socijalizovao, potrebna je stalna paznja i druzenje sa ljudima. Pas, gledajuci evolutivno, ima manji mozak nego vrsta od koje je nastao i kao takav tesko da se moze snaci i prezivjeti u divljini, bas kao i svaka druga pripitomljena zivotinja.
Ako nekom nakon svega navedenog nije jasno sto psima nije mjesto medju ljudima, taj sigurno ima dubljih problema.
- triconja
#2292 Re: Problem pasa lutalica vol 2
I sta je zajednicko za sve te ljude koji su krenuli u pohod za zivotinjska prava?Black swan wrote:ne mogu ja na cuke onda ću se zavaditi sa pola naselja
lože laminat i tako
vole pse...
još sumrak noć...
Po mom misljenju, to su jako asocijalni ljudi koji imaju problema pri uspostavljanju i odrzavanju normalnih odnosa sa drugim ljudima, vecinom odbaceni od drustva, koji to pokusaju nadomjestiti uspostavljajuci kontakte sa zivotinjama.
- arzuhal
#2293 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Najveći problem pasa lutalica su ljudi vol 2.
- vješalica
#2294 Re: Problem pasa lutalica vol 2
cukofilicarke jesu pa jesu i neki cukofili
oni su ih svojim neredom i napravili po ulicama
oni su ih svojim neredom i napravili po ulicama
- triconja
#2295 Re: Problem pasa lutalica vol 2
arzuhal wrote:Najveći problem pasa lutalica su ljudi vol 2.
- vješalica
#2296 Re: Problem pasa lutalica vol 2
kud ces dalje od cinjenice da prevrcu gubicama po smecu,ulici i fekalijama/i tako raznose bakciletriconja wrote: Naravno, nekad nekoga i gricnuti i napasti, izazvati traume i mozda jos zdravstvenih problema. h:
i dodje neka luda cukofilka i pocne se balindjat sa cukom
da pokaze koliko voli i kako joj je 'ljubav uzvracena'
- triconja
#2297 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Bona vidis da hoce ojacat imunitetvješalica wrote:kud ces dalje od cinjenice da prevrcu gubicama po smecu,ulici i fekalijama/i tako raznose bakciletriconja wrote: Naravno, nekad nekoga i gricnuti i napasti, izazvati traume i mozda jos zdravstvenih problema. h:
-
Naslovnica
#2298 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Taj aspekt uvrnute ljubavi prema lutalicama od strane ovih no life dijagnoza mi nikada nije išao u glavu, to uzajamno ljubakanje i lizanje, fakat bolesno.vješalica wrote:kud ces dalje od cinjenice da prevrcu gubicama po smecu,ulici i fekalijama/i tako raznose bakciletriconja wrote: Naravno, nekad nekoga i gricnuti i napasti, izazvati traume i mozda jos zdravstvenih problema. h:
Nađi bona frajera ili trebu, ili oboje, neka te oni ližu i ljubakaju, svuda, a ne prljavo šćene s ulice.
Psihoza, dijagnoza, šta li je...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2299 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Tema o psima lutalicama ne mora imati UVIJEK SLIJEDEĆU POENTU - najbolje je angažovati profesionalnog lovca-heroja , koji je već obučen da "junački" vrebajući iz zasjede ili uz svu moguću halabuku ubija vatrenim oružjem divlje životinje koje ama baš ničim njemu ne mogu uzvratiti niti mu biti ravnopravne nego moraju bježati kako bi sačuvale vlastiti život i potomke , e ta dokazana herojčina i junačina sa svojim oružjem fino treba doži u naselje i sve te džukeletine u roku od 5 minuta poubijati i riješiti stvar. Jer psi laju , pišaju , jedu , spavaju i sasvim je logično da se moraju likvidirati.kakavdanakneiskustvu wrote: ne,ti koji su napravili jednu kucicu za kerove trebali su jos vise toga napraviti da se djeca nemaju gdje igrati,ili dase igraju a sve gledaju nece li ih ker gricnuti
ovo je tema o psima lutalicama,na ovom forumu ima vjerovatno svaka tema o ovim stvarima koje si nabrojala,pa tamo o njima mozemo raspredati,ovo je o kerovima lutalicama od kojih se hodati ne moze,bar u pojedinim dijelovima zenice,da ne govorim o napadima na ljude
Na temi o psima lutalicama OBAVEZNO ISMIJAVATI SVE LJUDE KOJIMA JE ŽAO ŽIVOTA , I ŽIVOTINJSKIH ŽIVOTA pa im žele pomoći , ugrijati ,nahraniti m izliječiti...to su dokazani idioti , kreteni , keroljupci , budale , idioti....a evo ti ćeš sutra svom djetetu nabaviti štene , ono će se malo igrati i MOŽDA REĆI BABO MENE OVO NE ZANIMA , a ti ćeš fino i logično i normalno to štene šutnuti na ulicu jer je to najbezbolnije i najjeftinije jer tamo su - idioti , štene je idiot , keroljupci su idioti , graditelji kućica u parku gdje su djeca su idioti , a lovci eto - nisu idioti , oni su junaci ali jebi ga ne da im se malo po praku da zađu....(tvoj primjer ovdje je čista parafraza)
Notorna je istina da se u ovoj državi uvijek priča o posljedicama a nikad o uzrocima , jer priča o uzrocima je zamornija , skuplja , iziskuje promjenu a niko u nju ne može da se "ugradi" , u posljedice se svi "ugrade" pa je cijelo ovo naše društvo zapravo posljedica čiji je uzrok raspad socijalističkog sistema.
Ah da , uvijek broj lovca treba imati u telefonu....
Ne , ne....ljudima nije mjesto sa PSIMA , PSI ŽIVE INSTIKTIVNO , oni cijeli dan provode u potrazi za hranom , u hranjenju i spavanju..ne , ne itekako griješiš prijatelju....triconja wrote: Psi su drugaciji po cinjenju stete nego ti hajvani sto ih nabroja. U svemu navedenom mislim na pse bez vlasnika.
Psi ce unistiti eko sistem, srati svuda i narusavati izgled mjesta. Naravno, nekad nekoga i gricnuti i napasti, izazvati traume i mozda jos zdravstvenih problema. U seoskim sredinama psi nekad znaju napasti zivinu ili stoku, unistavati usjeve i zagadjivati vodu.
Psu, da bi se normalno razvijao i socijalizovao, potrebna je stalna paznja i druzenje sa ljudima. Pas, gledajuci evolutivno, ima manji mozak nego vrsta od koje je nastao i kao takav tesko da se moze snaci i prezivjeti u divljini, bas kao i svaka druga pripitomljena zivotinja.
Ako nekom nakon svega navedenog nije jasno sto psima nije mjesto medju ljudima, taj sigurno ima dubljih problema.![]()
![]()
LJUDI SU OD DANAŠNJIH LUTALICA NAPRAVILI LUTALICE , kazamat u azilu su stvorili LJUDI , PSE SU NA ULICE ODBACILI LJUDI , psi niti mogu niti znaju da se staraju sami o sebi.....u državi u kojoj mladi odlaze u inostranstvo kao na igranku koga boli neka stvar za pse..... i sad trebaju psi životima da plate ljudsku obijest , bahatost , neznanje , primitivu , papanluk , dosadu.....ma nemoj....svi psi UKUPNO za ovih petnaest godina su skupa nanijeli manje štete ovom društvu od prosječnog šverecera cigara.....
-
Naslovnica
#2300 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Bi rek'o čovjek čitajući priče o 'napuštenim' psima da su nam ulice pune napuštenih rasnih pasa, maltezera, labradora, buldoga...