Ne može, ali kao sigurni redovni mjesečni prihod uvećava kvalitet života astronomski, u odnosu na ništa.General War wrote: ...
Moze li se zivjeti sa 200 maraka da ti bude mjesec? Ni teoretski.
Blokada puteva
-
toska
#2276 Re: Blokada puteva
- General War
#2278 Re: Blokada puteva
0+200=200 (ili bas jesi li siguran da je bas nista)toska wrote:Ne može, ali kao sigurni redovni mjesečni prihod uvećava kvalitet života astronomski, u odnosu na ništa.General War wrote: ...
I sto u Tuzli?
-
toska
#2279 Re: Blokada puteva
Svako od njih se snalazi za neke prihode jer bi svi pomrli do sada,General War wrote:0+200=200 (ili bas jesi li siguran da je bas nista)toska wrote:Ne može, ali kao sigurni redovni mjesečni prihod uvećava kvalitet života astronomski, u odnosu na ništa.General War wrote: ...
I sto u Tuzli?
fol je u sigurnim mjesečnim prihodima.
ne znam zašto u Tuzli.
- Edin H.
#2280 Re: Blokada puteva
Bolje da im daju po dvije milje vaucer jednkratno za strucno usavrsavanje u obrazovnim institucijama u BiH.toska wrote:Ne može, ali kao sigurni redovni mjesečni prihod uvećava kvalitet života astronomski, u odnosu na ništa.General War wrote: ...
-
kakavdanakneiskustvu
-
TRANCE
#2282 Re: Blokada puteva
To već imaju, i besplatan studij i besplatne udžbenike i pravo na redovnu stipendiju tokom studija i prioritet prilikom upisa u obrazovne institucije, i oni i njihova djeca, kao i besplatnu prekvalifikaciju u drugo zanimanje, plaćene troškove samozapošljavanja i pokretanja kompanija. Ali jbg. valja čitati i raditi, bolje glumiti indijance oko vatre i zahebavati normalan narodEdin H. wrote:Bolje da im daju po dvije milje vaucer jednkratno za strucno usavrsavanje u obrazovnim institucijama u BiH.toska wrote:Ne može, ali kao sigurni redovni mjesečni prihod uvećava kvalitet života astronomski, u odnosu na ništa.General War wrote: ...
-
_thedude
#2283 Re: Blokada puteva
on paper...TRANCE wrote:
Bolje da im daju po dvije milje vaucer jednkratno za strucno usavrsavanje u obrazovnim institucijama u BiH.
To već imaju, i besplatan studij i besplatne udžbenike i pravo na redovnu stipendiju tokom studija i prioritet prilikom upisa u obrazovne institucije, i oni i njihova djeca, kao i besplatnu prekvalifikaciju u drugo zanimanje, plaćene troškove samozapošljavanja i pokretanja kompanija. Ali jbg. valja čitati i raditi, bolje glumiti indijance oko vatre i zahebavati normalan narod
-
TRANCE
#2284 Re: Blokada puteva
Šta ima "on paper", kad sam upisivao faks, dođu djeca boraca, padnu na prijemnom ispitu i svejedno budu primljeni u redovne studente i budu oslobođeni svih troškova školarine. A druga djeca polože prijemni i plaćaju 1000 KM školarine godišnje, jer ne budu primljeni u ograničen broj mjesta za redovne studente koja zauzmu djeca s prosjekom 5,0 iz ugledne zahtjevne srednje škole Čeprčići Donji. Također su sva djeca boraca dobijala redovne stipendije na osnovu tog statusa, i to ne samo jednu, nego po par stipendija._thedude wrote:on paper...TRANCE wrote:
Bolje da im daju po dvije milje vaucer jednkratno za strucno usavrsavanje u obrazovnim institucijama u BiH.
To već imaju, i besplatan studij i besplatne udžbenike i pravo na redovnu stipendiju tokom studija i prioritet prilikom upisa u obrazovne institucije, i oni i njihova djeca, kao i besplatnu prekvalifikaciju u drugo zanimanje, plaćene troškove samozapošljavanja i pokretanja kompanija. Ali jbg. valja čitati i raditi, bolje glumiti indijance oko vatre i zahebavati normalan narod
- strong69
#2285 Re: Blokada puteva
A zasto sada pravite dvije neke strane? Ja ne znam porodicu u kojoj neko nije bio u vojsci na prvoj liniji. Moj otac je bio 60% invalid prije rata pa je 3,5 godine bio u rovovima. Meni ne smeta protest kao nacin borbe za prava ali mi smeta ovakav protest koji nece donijeti nikakav rezultat, izaziva revolt gradjana i ocito je smisljen upravo sa tim ciljem. To mogu lako zakljuciti citajuci Avaz.plain vanilla wrote:Danas se sjetih onog snimka kad je pala Vozuca. Spalir ljudi kroz cijeli grad docekuje borce... ima na yotubu negdje...insomnia78 wrote:Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
Sad nekom smeta rostilj, eto najbolje da se samozapale, ali negdje u divljini, da nikome ne smetaju.
Gradjani im nosili hranu, ogrev, pekari sendvice, nek jedu ljudi, sta trebaju pocrkati da bi nekima srce bilo na mjestu?
I sada, po nekima, samo su ovi sto su na ulici bili u ratu na prvim linijama? Ako ne podrzavamo OVAKAV NACIN protesta zelimo im lose? Prije svega, i borci kao i invalidi, penzioneri, poljoprivrednici su glasacka masina koju je vlast izmanipulisala i dovela u poziciju u kojoj se nalaze. Dopustila je finansiranje udruzenja i prijavu na boracki spisak onih koji su hljeb raznosili porodicama pravih boraca dok su oni bili na linijama. Hej, 650 miliona KM godisnje na svim nivoima izdvaja se za borce ali za koje borce? Isto kao i za one poljoprivrednike koji su 80% socijalni slucajevi koje koriste dajuci im subvencije da bi glasali za njih. Drzava manipulise i nama, gradanima BiH i ovim jadnim borcima koji zasluzuju to sto traze. Mi finansiramo Patkovica i eksluzivna udruzenja boraca a za sirotinju koga boli kurac.
Borci se za svoja prava mogu izboriti ako pokrenu cistku unutar svojih redova i izaberu prave predstavnike unutar jednog sveborackog udruzenja. Nakon sto dobiju ljude koji nisu saradnici i savjetnici Vlade mogu ici u razgovore sa Vladom i traziti svoja prava koja su potpuno opravdana. Vidite li vi kakav slucaj smo mi imali sada? Pokrenuti protesti a u Vladi sjede predstavnici "Udruzenja boraca" koji podrzavaju stavove Vlade. Ovi na barikadama, "zahvaljujuci" medijima postaju smijesni pa jedan vice hoce smjenu Bukvarevica, drugi hoce smjenu Vlade, treci govori idemo blokirati aerodrom.
Da zakljucim, nikakvih podjela na borce i ostale ne moze biti jer je u toj koloni koja se stvorila bilo jako puno bivsih boraca. Sporan je samo nacin na koji oni traze prava a sporan je jer neprirodan i izmanipulisan. Neka izvrse pritisak na svoja udruzenja, smijene te ljude i postave ljude kojima se nece moci manipulisati i koji ce do kraja zastupati interese te populacije. Sve drugo je suplja prica i nece dati nikakav rezultat.
- drag_gost
#2286 Re: Blokada puteva
A ti si inace vidio rat, osim na filmu?spreca wrote: pa pogledaj bolan na sta lici taj njihov protest....na vasar....gdje im dostojanstvo ...oni sami sebe pljuju i ovo mi nimalo ne lici na borce
- spreca
#2287 Re: Blokada puteva
tako je ...nisam zlatni ljiljan kao tidrag_gost wrote:A ti si inace vidio rat, osim na filmu?spreca wrote: pa pogledaj bolan na sta lici taj njihov protest....na vasar....gdje im dostojanstvo ...oni sami sebe pljuju i ovo mi nimalo ne lici na borce
- drag_gost
#2288 Re: Blokada puteva
Tako je, forumski si zlatni ljiljan.spreca wrote:tako je ...nisam zlatni ljiljan kao tidrag_gost wrote:A ti si inace vidio rat, osim na filmu?spreca wrote: pa pogledaj bolan na sta lici taj njihov protest....na vasar....gdje im dostojanstvo ...oni sami sebe pljuju i ovo mi nimalo ne lici na borce
-
sumirprimus
#2289 Re: Blokada puteva
doso vakat u se i u svoje kljuse.
-
sumirprimus
#2290 Re: Blokada puteva
et izgleda je i gotovo jeli?*
- drag_gost
#2291 Re: Blokada puteva
Izgleda. Da se svi zatvorimo u svoje skoljke i govorimo: "Nek' ne puca samo."sumirprimus wrote:doso vakat u se i u svoje kljuse.
- Laertes
-
sumirprimus
#2293 Re: Blokada puteva
nema potrebe za cinizmom.
et sta sam reko, u se i u svoje kljuse
deblokirana petlja sicki.
-
sumirprimus
#2294 Re: Blokada puteva
znaci bilo je i batina.

-
Nadzorna_ploca
#2295 Re: Blokada puteva
Jesu pocistili iza sebe?!
- drag_gost
#2296 Re: Blokada puteva
Nije cinizam, zaista je onako kako sam napisao. Doslo je vrijeme gdje se svi zatvaramo u svoje skoljke i ne interesuje nas sta se desava u sobi pored, a kamo li u gradu/drzavi/drustvu.sumirprimus wrote:nema potrebe za cinizmom.
-
sumirprimus
#2297 Re: Blokada puteva
ta ista policija je skoro strajkovala, ostvarili svoje i povukli se.gledaju sebe.
svako gleda sebe.tuzno al istinito.
samo nauk za ubuduce
svako gleda sebe.tuzno al istinito.
samo nauk za ubuduce
- SmokingMan
#2298 Re: Blokada puteva
Ne treba biti apatičan,ali iz prijašnjeg vlasitog gorkog iskustva i naivnosti shvatio sam da je najvažnija stvar prvo duži period promatrati određenu situaciju,bez nekog pretjeranog uplitanja emocija,pa tek onda regirati.sumirprimus wrote:doso vakat u se i u svoje kljuse.
-
sumirprimus
#2299 Re: Blokada puteva
iskreno ne zna covjek sta ovdje da misli, al kad gledam reakcije i komentare sda i sbb clanova, najradije se ne bih mijesao.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2300 Re: Blokada puteva
jasta su ...Nadzorna_ploca wrote:Jesu pocistili iza sebe?!