Bukvalno, naravno da nije... Simbolicki, o, itekako... Vise prcija nego dzamahirija (za to trebaju muda), ali privatna svakako...Banksy wrote: Nisam Bošnjak, prošla sam sve i bila tu sve vrijeme, ali, uz sve opravdane kritike koje bih mogla uputiti i koje govorim svaki dan, nikad ovo gdje danas živimo i kako živimo ne bih nazvala Alijinom džamahirijom jer ona to nije. Kakvagod da je, slijep vidi da nije.
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nosara
#2276 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Last edited by nosara on 28/01/2016 12:12, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
-
PM72
#2278 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Dozer wrote:I ja se slazem s Banksy. Nije ovo dzamahirija. Bar ne jos...
Jutros vijest kako se u centru grada konačno obnavlja park. Pa u produžetku - " i vjerovatno džamija".
A tebi su je moj Dozer izgradili pred ulazom.
Šta Bošnjo može napraviti? džamiju,kladionicu i samouslužnu praonu.
- Dozer
#2279 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Walther wrote:Znaci, da ti nacrtam pitanje? Nisam pisao ili pitao koliko je muslimana/Bosnjaka/Muslimana zivjelo u BG. Pitanje je koliko izbjeglica (Bosnjaka/Muslimana/muslimana) je BG tj. Srbija primila. Ja koliko se sjecam (a sjecam se dobro) Bosnjaci (ili izraz po zelji) su HR zivjeli vise manje bp. A to za Bosnjake (izli izraz po zelji) u Srbiji bas i nije moguce tvrditi...Dozer wrote:U stvari, nemas pojma koliko je muslimana bilo i zivjelo u BG, zar ne?
Bilo je mobilizacija, pa ubistava, kindnapovanja, .... Pod sponzorstvom drzave.
Ne moras nista crtati. Hajde mi reci koliko je tih istih bilo i u kakvim su okolnostima i uslovima boravili u HR od 10/92 do 01/94...? Ako znas, naravno.
- Nekako s proljeća
- Dozer
#2281 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
A, i ovo je tacno. Nazalost.nosara wrote:Bukvalno, naravno da nije... Simbolicki, o, itekako... Vise prcija nego dzamahirija (za to trebaju muda), ali privatna svakako...Banksy wrote: Nisam Bošnjak, prošla sam sve i bila tu sve vrijeme, ali, uz sve opravdane kritike koje bih mogla uputiti i koje govorim svaki dan, nikad ovo gdje danas živimo i kako živimo ne bih nazvala Alijinom džamahirijom jer ona to nije. Kakvagod da je, slijep vidi da nije.
- Banksy
#2282 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Simbolički je štošta, kojekuda. Prćija, naravno, džamahirija, ni govora.nosara wrote:Bukvalno, naravno da nije... Simbolicki, o, itekako... Vise prcija nego dzamahirija (za to trebaju muda), ali privatna svakako...Banksy wrote: Nisam Bošnjak, prošla sam sve i bila tu sve vrijeme, ali, uz sve opravdane kritike koje bih mogla uputiti i koje govorim svaki dan, nikad ovo gdje danas živimo i kako živimo ne bih nazvala Alijinom džamahirijom jer ona to nije. Kakvagod da je, slijep vidi da nije.
Nego, ja bih voljela o temi, a vidim, malo ko o njoj. Uglavnom su tu tugovanke nad sosptvenim sudbinama, projekcije privatnih promašenih snova i nada, pravljenje mučeništva od sopstvenih izbora, itd, smori, brate.
Last edited by Banksy on 28/01/2016 12:17, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
- nosara
#2284 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Mislim da je sve receno...Banksy wrote:Simbolički je štošta, kojekuda. Prćija, naravno, džamahirija, ni govora.nosara wrote:Bukvalno, naravno da nije... Simbolicki, o, itekako... Vise prcija nego dzamahirija (za to trebaju muda), ali privatna svakako...Banksy wrote: Nisam Bošnjak, prošla sam sve i bila tu sve vrijeme, ali, uz sve opravdane kritike koje bih mogla uputiti i koje govorim svaki dan, nikad ovo gdje danas živimo i kako živimo ne bih nazvala Alijinom džamahirijom jer ona to nije. Kakvagod da je, slijep vidi da nije.
Nego, ja bih voljela o temi, a vidim, malo ko o njoj.
- Dozer
#2285 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sve stoji. Slazem se. Ali, svi smo mi u ovome donekle u pravu.PM72 wrote:Dozer wrote:I ja se slazem s Banksy. Nije ovo dzamahirija. Bar ne jos...
Jutros vijest kako se u centru grada konačno obnavlja park. Pa u produžetku - " i vjerovatno džamija".Čuj "vjerovatno".
Kako Banksy kaze - nije dzamahirija. I tacno je to. Zvanicno i nije. A, da se tezi tome - tezi.
A, tu je onda i Nosara u pravu, a ja se i s tim slazem.
Ukratko, ovo je sve nakaradno, pa kako god da se zove. I, da - u centru ce biti dzamija. Jedva cekam da @santi arlaukne pored prozora u 5
Last edited by Dozer on 28/01/2016 12:18, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
- Dozer
#2287 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
To je to - Bitno je biti
- nosara
#2288 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Skocice mu cijena kvadrata... Al' u podrum...Dozer wrote:Sve stoji. Slazem se. Ali, svi smo mi u ovome donekle u pravu.PM72 wrote:Dozer wrote:I ja se slazem s Banksy. Nije ovo dzamahirija. Bar ne jos...
Jutros vijest kako se u centru grada konačno obnavlja park. Pa u produžetku - " i vjerovatno džamija".Čuj "vjerovatno".
Kako Banksy kaze - nije dzamahirija. I tacno je to. Zvanicno i nije. A, da se tezi tome - tezi.
A, tu je onda i Nosara u pravu, a ja se i s tim slazem.
Ukratko, ovo je sve nakaradno, pa kako god da se zove. I, da - u centru ce biti dzamija. Jedva cekam da @santi arlaukne pored prozora u 5![]()
- Nekako s proljeća
- Banksy
#2290 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
O temi? Davno : Slobo i Franjo su se sve dogovorili, a Bosna je bila cilj i ratni plijen.nosara wrote:Mislim da je sve receno...Banksy wrote:
Simbolički je štošta, kojekuda. Prćija, naravno, džamahirija, ni govora.
Vrijeme je da otvorimo novu, još jednom ...
- Dozer
#2291 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Za cijenu kvadrata ne znam, ali njegov pritisak hoce 100%nosara wrote: Skocice mu cijena kvadrata... Al' u podrum...
- Nekako s proljeća
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2293 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Dzamahirija je svakako naziv za sekularnu drzavu kojom se upravlja pomocu narodnih vijeca.Dozer wrote:I ja se slazem s Banksy. Nije ovo dzamahirija. Bar ne jos...
Just sayin'
Posto se cesto misinterpretira za islamsku klerikalnu drzavu.
- nosara
#2294 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
A "mirno spavajte" nista nije znao i nizasta nije odgovoran...Banksy wrote:O temi? Davno : Slobo i Franjo su se sve dogovorili, a Bosna je bila cilj i ratni plijen.nosara wrote:Mislim da je sve receno...Banksy wrote:
Simbolički je štošta, kojekuda. Prćija, naravno, džamahirija, ni govora.
Kljucaj...
-
PM72
#2295 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nekako s proljeća wrote:
Je li ovo Nosarin nick na zidu? I Šabanova slika?
- Nekako s proljeća
#2296 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Last edited by Nekako s proljeća on 28/01/2016 12:25, edited 1 time in total.
- Banksy
#2297 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Vi opet o posljedicama ...Dozer wrote:Za cijenu kvadrata ne znam, ali njegov pritisak hoce 100%nosara wrote: Skocice mu cijena kvadrata... Al' u podrum...
Za početak, ne bi cijena kvadrata skočila da Sarajevo nisu poravnali granatama i iz njega masovno iselili. Što ne ostadoše, patrioti, pa da danas dižu i džamije i crkve, šta bi?
- Banksy
#2298 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da ne zaboravimo, koka je ipak prije toga snijela jaje, što je i prapočetak teme.nosara wrote:A "mirno spavajte" nista nije znao i nizasta nije odgovoran...Banksy wrote:O temi? Davno : Slobo i Franjo su se sve dogovorili, a Bosna je bila cilj i ratni plijen.nosara wrote:
Mislim da je sve receno...![]()
Kljucaj...
Ključaj, slobodno.
-
Walther
#2299 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Dozer wrote:Walther wrote:Znaci, da ti nacrtam pitanje? Nisam pisao ili pitao koliko je muslimana/Bosnjaka/Muslimana zivjelo u BG. Pitanje je koliko izbjeglica (Bosnjaka/Muslimana/muslimana) je BG tj. Srbija primila. Ja koliko se sjecam (a sjecam se dobro) Bosnjaci (ili izraz po zelji) su HR zivjeli vise manje bp. A to za Bosnjake (izli izraz po zelji) u Srbiji bas i nije moguce tvrditi...Dozer wrote:U stvari, nemas pojma koliko je muslimana bilo i zivjelo u BG, zar ne?
Bilo je mobilizacija, pa ubistava, kindnapovanja, .... Pod sponzorstvom drzave.![]()
Ne moras nista crtati. Hajde mi reci koliko je tih istih bilo i u kakvim su okolnostima i uslovima boravili u HR od 10/92 do 01/94...? Ako znas, naravno.
U siječnju 1992. u Hrvatskoj je zabilježno 872 izbjeglice iz BiH, u travnju
193.415, u listopadu 370.134. Brojevi se odnose samo na registrirane osobe. Neki
koji su se smjestili kod prijatelja i rođaka u Hrvatskoj, nisu se prijavili, a mnogi su
se i sakrivali, posebno ljudi izmedu 18 i 55 godina starosti kako bi izbjegli vojne i
radne obveze u Bosni i Hercegovini (vidi tablicu 1).
Tablica l. Kretanje broja izbjeglica siječanj-studeni 1992.
siječanj 872 srpanj 363.270
veljača 1.276 kolovoz 362.306
ožujak 16.579 rujan 367.380
travanj 193.415 listopad 370.134
svibanj 274.366 studeni 438.432
lipanj 299_197
Po podacima kojima raspolaže Ministarstvo inozemnih poslova Republike
Hrvatske, izbjeglištvom u Bosni i Hercegovini zahvaćeno je pola ukupne muslimanske
populacije, tj. više od milijun ljudi, te četvrtina hrvatske i desetina srpske populacije.
Nadalje, prema podacima Ureda Republike Hrvatske za prognanike i izbjeglice,
Hrvatska je u listopadu zbrinjavala 670.000 izbjeglica i prognanika. Većina
su od njih Muslimani - žene, djeca i muškarci stariji od 55 godina.
- Nekako s proljeća