Svaka castIt_is_a_Leclerc wrote:Bravo za Rijaset Islamske zajednice BiH.
S obzirom da će sutra cijela Evropa i svi normalni, zdravi ljudi u njoj u 12h odavati počast žrtvama ovih napada, ezani će se za podne učiti s petominutnim zakašnjenjem.
Pariz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2276 Re: Pariz
-
sha_ba
#2277 Re: Pariz
_BataZiv_0809 wrote:Svaka castIt_is_a_Leclerc wrote:Bravo za Rijaset Islamske zajednice BiH.
S obzirom da će sutra cijela Evropa i svi normalni, zdravi ljudi u njoj u 12h odavati počast žrtvama ovih napada, ezani će se za podne učiti s petominutnim zakašnjenjem.
- jao_situacije
#2278 Re: Pariz
e jesu se upalili ko kutnjak na reisovu odluku
uhvatio se bošnjo pametovat a džamije poluprazne kad je podne namaz, u najboljem slučaju
uhvatio se bošnjo pametovat a džamije poluprazne kad je podne namaz, u najboljem slučaju
-
Hakiz
#2279 Re: Pariz
Ja sam ateista, i, iako mi se sviđa reisov čin, ovog puta mislim slično kao oni koji kažu da pomjeranje ezana nije ispravno. Koliko god bio protiv religije ovo šta ću u nastavku napisati je činjenica: U vjeri postoje pravila koja su važnija od ljudi. Ljudski gledajući, reisov čin je sjajan, vjerski možda i nije.Bloo wrote:i šta planiraš uraditi povodom toga, kao pripadnik (pretpostavljam) te zajednice, čiji je on vrhovni poglavar?zeina wrote:Reis se ovakvim jednostranim odlukama igra sa vatrom, ne bi me iznenadilo da se sutra i kod nas desi nešto slično kao u Francuskoj, umjesto da se distancira ili eventualno izjavi saučešće on ide da se igra sa islamskim propisima kako bi se uvukao Zapadu što više, nek nam je Bog na pomoći sa ovakvim budalama od lidera na svim nivoima uključujući i ovog vjerskog
Ali to je unutrašnje pitanje IZ, dakle, ne pretendujem na tačnost stava.
Last edited by Hakiz on 15/11/2015 18:59, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2280 Re: Pariz
za vrijeme rata u mnogim mjestima je džuma bila u 1400h, zimi u 1300h zbog toga što su četnici granatirali u "tačno" vrijeme džamije i okolinu pa je pomjereno zbog sigurnostiIt_is_a_Leclerc wrote:Pa taj namaski vakat je i utvrdjen voljom rijaseta. Osim ako ne mislite da podnevski ezan zbilja sest mjeseci pada u 12h, a drugi sest u 13h.Samo mi se oko tog pomjerrnja niste bunili.
I nemojte opet o Palestini. Ako neko govori o njima, onda je to Rijaset. Ovom cinom Rijaset polazuje da su bosanski muslimani dio evropskog civilizacijskog kruga koji se ujedinjuje u odavsnju pocasti.
Kome smeta - sta cemo mu mi
uostalom vrijeme ezana i podne(i džuma) namaza nije po takvimu - npr. sutra je podne u 11h 32min
- AntiKrist
#2281 Re: Pariz
Svu teroristicku gamad pohvatat i streljat..pitam se imali u nas zena u oruzanim snagama,jedino se njih boje ova mraka iz isila 
- Freamon Lester
#2282 Re: Pariz
Francuska policija je izdala potjernicu

- joint union
#2283 Re: Pariz
Svaka cast Reisu!_BataZiv_0809 wrote:Svaka castIt_is_a_Leclerc wrote:Bravo za Rijaset Islamske zajednice BiH.
Kad ce biti u fahdovoj?
- gospodja profiterka
#2284 Re: Pariz
Čast je biti i nemuslimanka tamo gdje je efendija Kavazović reis. Po ko zna koji put, duboki naklon gospodinu. 
-
LSD
#2285 Re: Pariz
Preneseno sa Indexa.hrIndex.hr
Samo dan prije terorističkih napada na Pariz, Islamska država preuzela je odgovornost za dvostruki bombaški napad u Bejrutu u četvrtak u kojem je poginulo 43 ljudi, a više od 200 ranjen o.
Libanonska vlada proglasila je petak danom žalosti u zemlji. Radi se o jednom od najsmrtonosnijih napada u Libanonu u posljednjih nekoliko godina.
Međutim mediji diljem svijeta nisu ni približno pažnje dali ovom masakru, kao onom u Parizu koji se dogodio dan kasnije.
Kako objasniti ovo globalno medijsko licemjerje
- Bloo
- Globalna šefica
#2286 Re: Pariz
meni je ovo pogresno na vise nivoaHakiz wrote:Ja sam ateista, i, iako mi se sviđa reisov čin, ovog puta mislim slično kao oni koji kažu da pomjeranje ezana nije ispravno. Koliko god bio protiv religije i ovoga šta ću u nastavku napisati, u vjeri postoje pravila koja su važnija od ljudi. Ljudski gledajući, reisov čin je sjajan, vjerski možda i nije.Bloo wrote:i šta planiraš uraditi povodom toga, kao pripadnik (pretpostavljam) te zajednice, čiji je on vrhovni poglavar?zeina wrote:Reis se ovakvim jednostranim odlukama igra sa vatrom, ne bi me iznenadilo da se sutra i kod nas desi nešto slično kao u Francuskoj, umjesto da se distancira ili eventualno izjavi saučešće on ide da se igra sa islamskim propisima kako bi se uvukao Zapadu što više, nek nam je Bog na pomoći sa ovakvim budalama od lidera na svim nivoima uključujući i ovog vjerskog
pravljenje distinkcije izmedu ljudski i vjerski i stavljanje vjerskih pravila iznad ljudskih (vjera je valjda tui za ljude)
iskreno, ne tangira me, ateista sam, samo me interesira sta ce sve svi ovi muslimani koji se bune uraditi povodom toga?
Last edited by Bloo on 15/11/2015 19:00, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#2288 Re: Pariz
I ne znaju da je odlukom Rijaseta IZ BiH podne namaz za vrijeme zimskog računavanja vremena UVIJEK u 12h, a za vrijeme ljetnjeg - u 13h, i da se, odlukom Rijaseta IZ, po tom pitanju, muslimani u BiH ne vode takvimom.jao_situacije wrote:e jesu se upalili ko kutnjak na reisovu odluku
I sad Rijaset pomjeri u 12:05 na jedan dan, i odmah "veliki vjernici" (koji, odgovorno tvrdim, ne znaju ovo gore napisano) prave pobunu, kako Kavazaović kao "izigrava propise".
Pa gdje ste vi u mekteb išli, žalosna vam majka.
- Baltazar_khan
#2289 Re: Pariz
Code: Select all
http://ba.n1info.com/a69854/Svijet/Svijet/Nova-pucnjava-u-Parizu.html- Blue1
#2290 Re: Pariz
Joj kako glupo i provokativno pitanje...joint union wrote:Svaka cast Reisu!_BataZiv_0809 wrote:Svaka castIt_is_a_Leclerc wrote:Bravo za Rijaset Islamske zajednice BiH.
Kad ce biti u fahdovoj?
-
kakavdanakneiskustvu
#2291 Re: Pariz
karanana wrote:ponovo se nesto dogadja
navodni neki pucnjevi,tako javlja HRT-ov reporter iz pariza
- Challenger__
#2292 Re: Pariz
Da, opet pucnjava u Parizu.karanana wrote:ponovo se nesto dogadja
- Bloo
- Globalna šefica
#2293 Re: Pariz
mislim da je vrijeme da vratimo Cerića..on ne bi ništa pomjerao 
- jao_situacije
#2294 Re: Pariz
ove vehabije se pale a ni ne klanjaju po džamijamaIt_is_a_Leclerc wrote:I ne znaju da je odlukom Rijaseta IZ BiH podne namaz za vrijeme zimskog računavanja vremena UVIJEK u 12h, a za vrijeme ljetnjeg - u 13h, i da se, odlukom Rijaseta IZ, po tom pitanju, muslimani u BiH ne vode takvimom.jao_situacije wrote:e jesu se upalili ko kutnjak na reisovu odluku
I sad Rijaset pomjeri u 12:05 na jedan dan, i odmah "veliki vjernici" (koji, odgovorno tvrdim, ne znaju ovo gore napisano) prave pobunu, kako Kavazaović kao "izigrava propise".
Pa gdje ste vi u mekteb išli, žalosna vam majka.
- It_is_a_Leclerc
#2295 Re: Pariz
Kažu da sada ljudi trče, iako niko ne zna razlog.
Neko kaže pucnjava, a neko lažna uzbuna.
Neko kaže pucnjava, a neko lažna uzbuna.
-
The BEN10
#2296 Re: Pariz
Kao vjernika ovo me strašno vrijeđa, eto kako!LSD wrote:Preneseno sa Indexa.hrIndex.hr
Samo dan prije terorističkih napada na Pariz, Islamska država preuzela je odgovornost za dvostruki bombaški napad u Bejrutu u četvrtak u kojem je poginulo 43 ljudi, a više od 200 ranjen o.
Libanonska vlada proglasila je petak danom žalosti u zemlji. Radi se o jednom od najsmrtonosnijih napada u Libanonu u posljednjih nekoliko godina.
Međutim mediji diljem svijeta nisu ni približno pažnje dali ovom masakru, kao onom u Parizu koji se dogodio dan kasnije.
Kako objasniti ovo globalno medijsko licemjerje
-
kakavdanakneiskustvu
#2297 Re: Pariz
Challenger__ wrote:Da, opet pucnjava u Parizu.karanana wrote:ponovo se nesto dogadja
upravo to javlja HRT-ov reporter
-
Hakiz
#2299 Re: Pariz
Ja se u potpunosti slažem sa tobom. Ali, znam za katoličke sveštenike koji su ekskomunicirali djevojčice jer su abortirale nakon silovanja. Kada kažem djevojčice, to su djeca mlađa i od 12 godina. Oni su isto išli logikom koja je meni strana, da je abortus grijeh i da dijete mora iznijeti trudnoću, makar je trudnoća ubila. A ekskomunikacija u malim sredinama južne Amerike je praktično smrtna presuda.Bloo wrote:meni je ovo pogresno na vise nivoaHakiz wrote:Ja sam ateista, i, iako mi se sviđa reisov čin, ovog puta mislim slično kao oni koji kažu da pomjeranje ezana nije ispravno. Koliko god bio protiv religije i ovoga šta ću u nastavku napisati, u vjeri postoje pravila koja su važnija od ljudi. Ljudski gledajući, reisov čin je sjajan, vjerski možda i nije.
pravljenje distinkcije izmedu ljudski i vjerski i stavljanje vjerskih pravila iznad ljudskih (vjera je valjda tui za ljude)
iskreno, ne tangira me, ateista sam, samo me interesira sta ce sve svi ovi muslimani koji se bune uraditi povodom toga?
Ovo sa pomjeranjem ezana mi liči na tu logiku, iako, naravno, ni čin ni posljedice nisu ni blizu kao u gore napisanom primjeru.
Neka vjerska pravila su takva da ja znam reći kako u nekim situacijama što je neko bolji vjernik, to je gori čovjek.
Ovo je već daleko van teme. Neću više ništa reći o ovome.
-
LSD
#2300 Re: Pariz
Kakve sad veze Cerić ima sa ovim sumanutim Kavazovićevim odlukamaBloo wrote:mislim da je vrijeme da vratimo Cerića..on ne bi ništa pomjerao
Ezan se nije pomjerao ni kad je Poslanik islama Muhammed a.s. preselio
Odakle njemu pravo da to radi