Novi rat

Locked
Drinski

#2276 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Tomahawk11 wrote: Kako ce se izglasati ako je to neustavno? Ne mozes biti nikako iznad drzave. Valjda bi drzava u tom slucaju trebalo da reaguje.
Dodo ce nove politicke poene skupljati pricom kako ne daju Bosnjaci, kako su blokirali. I tu se zavrsava prica o ovom, ko zna kojem po redu, najavljenom referendumu. Dakle, nema dan poslije referenduma. Koji je sljedeci referendum u najavi, ukidanje monetarne politike BiH, jer mu nedostaje para?
Kako ce se izglasati ako je nesto neustavno?I pa dobro, znas li ti koliko se izglasa neustavnih zakona? jedan dio nekako ostane na snazi. nije niti plebiscit bio ustavan pa je bio odrzan. ja uvijek volim da razmisljam dva poteza umaprijed. evo, ja pitam sta ce biti dan poslije? hoce li MUP RS odbiti da provodi naloge? drzavni sistem pravosuđa, sigurnosti i poreski sistem padaju u vodu. sledeci jeste finansijska samostalnost (primjer Crne gore i prelazak na Euro, jer to moraju ur5aditi ako hoce razlaz), a onda potpuna secesija.
madner

#2277 Re: Novi rat

Post by madner »

Odakle li je ovaj ako mu je tata stran pojam. :D
Drinski

#2278 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Chmoljo wrote:
Drinski wrote:bez uvrede, ali to nema nikakv veze sa ovom temom. to bi isto bilo ko kada bih ja napisao da su losi uslovi u nekom porodilistu i da bi trebalo da se preduzmu mjere da se to popravi a ti odgovorio da ljekari uzimaju mito.
srećom, mito i korupcija nema nikakve veze sa lošim stanjem porodilišta.
Ima boga mi, i te kakve, daj lovu pa da vidis kako se "pazi" i sl..
Fudo387

#2279 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
Drinski wrote:bez uvrede, ali to nema nikakv veze sa ovom temom. to bi isto bilo ko kada bih ja napisao da su losi uslovi u nekom porodilistu i da bi trebalo da se preduzmu mjere da se to popravi a ti odgovorio da ljekari uzimaju mito.
srećom, mito i korupcija nema nikakve veze sa lošim stanjem porodilišta.
Rimad wrote:Ali, on nije uzalud ratovao - evo svi smo živi, nismo zaklani, silovani, spaljeni živi u nekoj kući.
tačno.

samo, egzistencija je bila upitna do potpisivanja Washingtonskog sporazuma. poslije toga se moglo usredotočiti na stvaranje države.

umjesto toga, stvorile su se interesne zone gdje svako može haračiti vlastiti komadić zemlje. grabio je ko je stigao. nije u pitanju nekoliko vlastodržaca koji su se/bi se mogli motikama rastjerati. u pitanju je sistem vrednovanja.
Egzistencija nije bila upitna nakon vasingtonskog sporazuma?
Pa kad pade Srebrenica?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2280 Re: Novi rat

Post by Chmoljo »

Drinski wrote:Ima boga mi, i te kakve, daj lovu pa da vidis kako se "pazi" i sl..
ejs?

pa o čemu ja pričam?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2281 Re: Novi rat

Post by Tomahawk11 »

Drinski wrote:
Tomahawk11 wrote: Kako ce se izglasati ako je to neustavno? Ne mozes biti nikako iznad drzave. Valjda bi drzava u tom slucaju trebalo da reaguje.
Dodo ce nove politicke poene skupljati pricom kako ne daju Bosnjaci, kako su blokirali. I tu se zavrsava prica o ovom, ko zna kojem po redu, najavljenom referendumu. Dakle, nema dan poslije referenduma. Koji je sljedeci referendum u najavi, ukidanje monetarne politike BiH, jer mu nedostaje para?
Kako ce se izglasati ako je nesto neustavno?I pa dobro, znas li ti koliko se izglasa neustavnih zakona? jedan dio nekako ostane na snazi. nije niti plebiscit bio ustavan pa je bio odrzan. ja uvijek volim da razmisljam dva poteza umaprijed. evo, ja pitam sta ce biti dan poslije? hoce li MUP RS odbiti da provodi naloge? drzavni sistem pravosuđa, sigurnosti i poreski sistem padaju u vodu. sledeci jeste finansijska samostalnost (primjer Crne gore i prelazak na Euro, jer to moraju ur5aditi ako hoce razlaz), a onda potpuna secesija.
Dobro, da bi bio dan poslije, kao sto i Dodo rece, prvo se mora proci prepreka zvana Bosnjaci (oni u RS), a onda i odluka suda u RS.
Ne mozes dati Crnu Goru za primjer federalnoj jedinici, ali nikako. Znam, sad ces reci da je i Crna Gora bila federalna jedinica u Jugoslaviji. Nije isto, ni blizu.
RS ne moze ni politickim, a ni ratnim putem do svoje nezavisnosti. Oni mogu jedino drzati ovo stanje pata, a do kad, vidjecemo. Glad i medvjeda nauci igrati.
Drinski

#2282 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Chmoljo wrote:
Drinski wrote:Ima boga mi, i te kakve, daj lovu pa da vidis kako se "pazi" i sl..
ejs?

pa o čemu ja pričam?
pričaš o korupciji, dok je pričam o temi.
Chmoljo

#2283 Re: Novi rat

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:
Pa kad pade Srebrenica?
ko je rekao da je rat stao '94? a rat je ono, kad se gine i ubija, ako nisi znao...

kad se desiše Markale II?

kad se desi tuzlanska Kapija?

egzistencija naroda, ne pojedinca. kontaš? ili da probam sa akvarelom?
madner

#2284 Re: Novi rat

Post by madner »

Srebrenica nije bitno promjenila odnos snaga.
VRS je bila u defanzivi, ARBiH je bila u blagoj ofanzivi.

Jos prije ulaska HV je ARBiH imala vece uspjehe dok su sve vece operacije VRS u 1995 propale (Pauk, Plamen 95) ili su bile odbrana.
Drinski

#2285 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
Pa kad pade Srebrenica?
ko je rekao da je rat stao '94? a rat je ono, kad se gine i ubija, ako nisi znao...

pa sve do Oluje je bila ugrozena egzistencija naroda.
Chmoljo

#2286 Re: Novi rat

Post by Chmoljo »

Drinski wrote: pričaš o korupciji, dok je pričam o temi.
oh, divan si. držiš se forumskih pravila.

srećom isto tako, ideologija sa kojom se ide u rat, vojna disciplina, volja za ratovanjem, dezerterstvo (selam za dijasporu), nema nikakve veze sa korupcijom.

zato su arapske armije tako snažne i uređene...
Fudo387

#2287 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
Pa kad pade Srebrenica?

Nema potrebe, kontam.
Nisi u pravu.
Mi smo pored pomenitog primjera imali jos par enklava koje su nam visile o koncu, plus sto je glavni grad drzave i dalje bio opkoljen, tako da tvoja teorija nema ama bas nikakvog smisla.
Chmoljo

#2288 Re: Novi rat

Post by Chmoljo »

Drinski wrote:pa sve do Oluje je bila ugrozena egzistencija naroda.
jes, '95 Zenica bila pred padom. Sarajevo se za dlaku iščupalo, a Tuzla se odbranila.

opstanak naroda nije bio upitan, nego samo gubici koji će se desiti. ostalo je šuplja priča i lelemudanje o HV-u koji je spasio Bosnu i Bošnjake.
madner

#2289 Re: Novi rat

Post by madner »

Problem arapskih armija, osim korupcije je obrazovanost stanovnistva te generalni IQ. Hem su ispodprosjecni, hem postoje nacini da se plati da se ne ratuje. To dovodi do negativne selekcije, nesto kao SDA. :D
Drinski

#2290 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Chmoljo wrote:

srećom isto tako, ideologija sa kojom se ide u rat, vojna disciplina, volja za ratovanjem, dezerterstvo (selam za dijasporu), nema nikakve veze sa korupcijom.

daj, ne petljaj.

drugo, sve to ima veze, ali su sporedne stvari. Arapske armije imaju i neke druge probleme, o kojima se moze danima pricati, pa tako napr. Iranci iako nisu arapi (strogo gledano) ne bi nikad imali sudbinu susjednog Iraka.
Chmoljo

#2291 Re: Novi rat

Post by Chmoljo »

Fudo387 wrote:
Nema potrebe, kontam.
Nisi u pravu.
Mi smo pored pomenitog primjera imali jos par enklava koje su nam visile o koncu, plus sto je glavni grad drzave i dalje bio opkoljen, tako da tvoja teorija nema ama bas nikakvog smisla.
moja teorija?! :-?

ne ozbiljno, koliko je vama godina?
nosara

#2292 Re: Novi rat

Post by nosara »

Chmoljo wrote:

:lol:

Pravo medju rogove, k'o laserskom sikirom... :D
madner

#2293 Re: Novi rat

Post by madner »

Fudo387 wrote:
Chmoljo wrote:
Fudo387 wrote:
Pa kad pade Srebrenica?

Nema potrebe, kontam.
Nisi u pravu.
Enklave = Gorazde.
Glavni grad nije bio pred padom, nego obrnuto, VRS se mucio da zadrzi obruc.

Nije ovo njegova teorija, ovo se moze procitati. Mislim ko voli citat. :D
Drinski

#2294 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Chmoljo wrote:
Drinski wrote:pa sve do Oluje je bila ugrozena egzistencija naroda.
jes, '95 Zenica bila pred padom. Sarajevo se za dlaku iščupalo, a Tuzla se odbranila.

opstanak naroda nije bio upitan, nego samo gubici koji će se desiti. ostalo je šuplja priča i lelemudanje o HV-u koji je spasio Bosnu i Bošnjake.
kako bolan, pa koji je djavo Alija navro da deblokira Sarajevo u ljeto 1995.godine, pa zar ti mislis da pad BIhaca ili Gorazda (nakon pada Srebrenice i Zepe) ne bi otezao situaciju na operativno - strategijskom nivou? ne svodi se Bosna na trokut Sa-Ze-Tz.
bingov buraz

#2295 Re: Novi rat

Post by bingov buraz »

Svako onaj ko ne siri defetizam i odbija biti kurban u nekom novom pokolju je ili internet ratnik ili dijasporac.Kurceva logika.
nosara

#2296 Re: Novi rat

Post by nosara »

madner wrote:
Fudo387 wrote:
Chmoljo wrote: ko je rekao da je rat stao '94? a rat je ono, kad se gine i ubija, ako nisi znao...

Nema potrebe, kontam.
Nisi u pravu.
Enklave = Gorazde.
Glavni grad nije bio pred padom, nego obrnuto, VRS se mucio da zadrzi obruc.

Nije ovo njegova teorija, ovo se moze procitati. Mislim ko voli citat. :D
:D
Drinski

#2297 Re: Novi rat

Post by Drinski »

nosara wrote: Pravo medju rogove, k'o laserskom sikirom... :D
pa dobro, nosara, znamo odakle vjetar puše, baklje se na grbu ugasiti ne mogu, ne brini.
Drinski

#2298 Re: Novi rat

Post by Drinski »

madner wrote: VRS se mucio da zadrzi obruc.
ne znam, vala, meni se ucinilo da mi nismo uspjeli to probiti.
nosara

#2299 Re: Novi rat

Post by nosara »

Drinski wrote:
pa dobro, nosara, znamo odakle vjetar puše, baklje se na grbu ugasiti ne mogu, ne brini.
To je samo slika, ne plasi se... :-)
Drinski

#2300 Re: Novi rat

Post by Drinski »

nosara wrote:
Drinski wrote:
To je samo slika, ne plasi se... :-)
eh, onda je OK.
Locked