BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Benq

#2276 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

rodjeni_95 wrote:
musstafa wrote:
nije problem samo vremenski nego i količinski, pišljivih 50 MB kolko uglavnom raja dokupljuje kod bht degenerika za pola marke, možeš potrošit za dva tri minuta
Imaš sad akciju do 23.07. čini mi se, 1GB ti je 1KM, meni sa upaljenom 3G mrežom uvijek ostane po 200-300 ponekad i više Mb-a (s tim da ponekad gasim mobilne podatke)
Pogasite sve nepotrebne background procese koji rade na internetu , dozvolite pristup samo FB-u , Viberu i eventualno jos nekoj aplikaciji koju koristite i to je to , moze 50MB bez problema citav dan. Eh sad ako koristite youtube i slicne aplikacije koje deru internet , onda 50MB ode u minuti :). Znaci samo je bitno ogranicit protok jer mobitel po defaultu stalno radi neki sync i to pojede MB.
Benq

#2277 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by Benq »

krakatoa wrote: Biće sigurno još akcija i sudeći po došadašnjem trendu trebala bi i Ultra doživjeti promjene na bolje posebno u polju mobilnog neta. Živi bili pa vidjeli :)

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ovo sam ja sugerisao na BH Telecom temi , ali me popljuvase pa vise tamo ne komentarisem vezano za bilo sta jer ne vrijedi, zato sam i uzeo haloo karticu jer ako se telecom malo ne trzne na tom polju ne pise mu se dobro , haloo i eronet (tarifa Savrsena) poderase BHT ultru.
krakatoa

#2278 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz ni

Post by krakatoa »

Benq wrote:
krakatoa wrote: Biće sigurno još akcija i sudeći po došadašnjem trendu trebala bi i Ultra doživjeti promjene na bolje posebno u polju mobilnog neta. Živi bili pa vidjeli :)

Ovo sam ja sugerisao na BH Telecom temi , ali me popljuvase pa vise tamo ne komentarisem vezano za bilo sta jer ne vrijedi, zato sam i uzeo haloo karticu jer ako se telecom malo ne trzne na tom polju ne pise mu se dobro , haloo i eronet (tarifa Savrsena) poderase BHT ultru.
Ovo sam ja napisao hipotetički jer logično je da se nešto pokrene na tom polju. Ne mogu ovi paketi biti dovijeka.

kloniran

#2279 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

hakazvaka wrote:Negativno iskustvo sa ERONET/haloo: nakon istrosenog (ili isteka) bilo kojeg bonusa / dokupljenog interneta, ne salju obavijest da je isti potrosen/istekao, nego samo lagano nastavi trositi kredit... ciganija
meni je skinulo 2 marke dok sam skontao :D
Benq

#2280 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz ni

Post by Benq »

krakatoa wrote: Ovo sam ja napisao hipotetički jer logično je da se nešto pokrene na tom polju. Ne mogu ovi paketi biti dovijeka.

Svakako da ne mogu biti dovijeka , ali jako malo rade na ultri a sve vise na pretplatama, to je problem.
rodjeni_95

#2281 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rodjeni_95 »

Ako se dobro sjećam 20 ili 25 Mb-a je bilo 0,50 KM pa su povećali na 50 Mb-a
kloniran

#2282 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by kloniran »

Benq wrote:

maloprije gledam reklamu za neku mrezu iz srbije, dal vip, mts ili neki drugi ne zapazih
svi prepaid korisnici imaju po 500 Mb svaki mjesec gratis :-)
na ultri to nece biti ni do 2016. hidzretske :roll: :lol:

p.s. meni je ultra dok sam je testirao na vrijeme slala obavijesti o isteku bonusa
Benq

#2283 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by Benq »

kloniran wrote: maloprije gledam reklamu za neku mrezu iz srbije, dal vip, mts ili neki drugi ne zapazih
svi prepaid korisnici imaju po 500 Mb svaki mjesec gratis :-)
na ultri to nece biti ni do 2016. hidzretske :roll: :lol:

p.s. meni je ultra dok sam je testirao na vrijeme slala obavijesti o isteku bonusa
To je danas sasvim normalno svugdje u svijetu , pa evo cak i kod nas to rade eronet i haloo , za mtel ne znam nisam gledao ponudu ali vjerujem da su i oni u toj prici , eto jednostavno je sramota da najveci operater u BiH nema takvo nesto u ponudi.
radiša

#2284 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

kako nije sramota,stvarno moras biti tolko glup da vidis kako ti korisnici odlaze zbog konkurencije a ti nista da ne poduzimas.glupoca ili svjesno samounistenje,pitanje je...
mirza_15

#2285 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Kod mene dvije ultre uredno imaju po 500 MB mobilnog interneta mjesecno bez vremenskog ogranicenja tipa 6 mjeseci i sl. :-)

Sent from my mobile phone using Tapatalk
rodjeni_95

#2286 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rodjeni_95 »

Image

Koliko sam puta od početka akcije kupio GB-a mogli su koji džaba da daju :lol: (bilo je više poruka nego obrisao :D )
radiša

#2287 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

mirza_15 wrote:Kod mene dvije ultre uredno imaju po 500 MB mobilnog interneta mjesecno bez vremenskog ogranicenja tipa 6 mjeseci i sl. :-)

kakve ultre i kolko para je to planinarenje?na stranici telekoma ne procitah da ista poklanjaju.
mirza_15

#2288 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

radiša wrote:
mirza_15 wrote:Kod mene dvije ultre uredno imaju po 500 MB mobilnog interneta mjesecno bez vremenskog ogranicenja tipa 6 mjeseci i sl. :-)

kakve ultre i kolko para je to planinarenje?
Ne smijem reci. Naljutice se odmah Benq i jos neki :-) nedaju oni da se to spominje

radiša

#2289 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

mirza_15 wrote:
radiša wrote:

kakve ultre i kolko para je to planinarenje?
Ne smijem reci. Naljutice se odmah Benq i jos neki :-)

nema se ko sta ljutit te opcije za normalne korisnike nema,boga pitaj sta ti imas al nama to ne pije vode
radiša

#2290 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

baca bombe to na telekomu nema...
mirza_15

#2291 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

radiša wrote:
mirza_15 wrote:
radiša wrote: kakve ultre i kolko para je to planinarenje?
Ne smijem reci. Naljutice se odmah Benq i jos neki :-)

nema se ko sta ljutit te opcije za normalne korisnike nema,boga pitaj sta ti imas al nama to ne pije vode
Ma ko god ima mojatv moze uvezati do tri ultre i do dvije pretplate. Svi dobiju po 1.000 minuta medjusobnih razgovora uz uspostavu 0,05 KM i po 500 MB mobilnog interneta.

doff

#2292 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by doff »

Što se tiče problema sa dokupljenim netom, tu je rješenje vrlo jednostavno. Nakon potrošenog limita, ograniče brzinu na 1kbps i riješen problem. Nikakve poruke, nikakvi klinci. Nit korisniku znači šta ta brzina, nit operaterima može štetu nanijet. Ali lakše im ovako namaknut koji dinar, a nije rijedak slučaj da korisnicima bude pojeden kredit. Hebo to ako ću ja svako 5' ukucavat kodove i provjeravat preostali bonus.

Znači da mogu al neće, a RAK ko RAK, ništa ne radi...
radiša

#2293 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

jest placas kroz moju tv ja koji nemam moju tv to mi nista ne znaci
Benq

#2294 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote:baca bombe to na telekomu nema...
Ne baca vec da ne kazem nesto drugo.. to dobijes kad uvezes ultru u mojatv moj izbor , hebala ih vise mojatv kad ce shvatit da ima milion korisnika koji imaju samo ULTRU !
radiša

#2295 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

Benq wrote:
Ne baca vec da ne kazem nesto drugo.. to dobijes kad uvezes ultru u mojatv moj izbor , hebala ih vise mojatv kad ce shvatit da ima milion korisnika koji imaju samo ULTRU !
pa ja to upravo rekoh,vezu te za druge usluge tu te deru a vamo ti kao nesto poklanjaju...
oni da hoce pripazit svoje ultra korisnike uveli bi ovo ko halo i kraj price....
Benq

#2296 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote: pa ja to upravo rekoh,vezu te za druge usluge tu te deru a vamo ti kao nesto poklanjaju...
oni da hoce pripazit svoje ultra korisnike uveli bi ovo ko halo i kraj price....
Ma ne isplati se gospodi , da su htjeli to su davno mogli uraditi , ali kao sto mirza_15 kaze "nema potrebe da unapredjuju ultru jer hoce jos mojatv korisnika" , eh pa gospodo radite sta hocete ali eto ja predjoh na haloo mrezu a bit ce sve vise i vise korisnika jer je haloo jeftiniji od bht ultre.
mirza_15

#2297 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

radiša wrote:
Benq wrote:
pa ja to upravo rekoh,vezu te za druge usluge tu te deru a vamo ti kao nesto poklanjaju...
Nicim nisi vezan niti ista dodatno placas. Sasvim je logicno da operater i na taj nacin nastoji potaknuti korisnike da koriste sve usluge od njega.

channel10

#2298 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Da li neko zna kakva je situacija sa mtelom, njihovom pretplatom i kupovinom novog telefona prije isteka starog ugovora sa kojim je već kupljen telefon?
radiša

#2299 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

mirza_15 wrote: Nicim nisi vezan niti ista dodatno placas. Sasvim je logicno da operater i na taj nacin nastoji potaknuti korisnike da koriste sve usluge od njega.

upravu si ali sto rece korisnike ali koje?ovi sto samo imaju ultru oni nisu korisnici? njih ne treba "potaknut"da nastave koristit ultru nego ih otjerat bezobrazno skupom uslugom...
bezveze
Last edited by radiša on 03/07/2016 22:47, edited 1 time in total.
radiša

#2300 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

upravu si mustafa kontam te.
Post Reply