V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
Juliuscezar

#2276 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Juliuscezar »

Razlika izmedju pokojanja i laznog pokajanja je razlika izmedju Willya Brandta i Vucica. Brandt je za oprost molio na koljenima, a Vucic na mjesto pokolja dolazi kako sam kaze "visoko uzdignuta čela".
cassius

#2277 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by cassius »

Zastozato wrote:
hAZNADAR wrote:Ovo je ispalo bolje nego planirano.

Ruzno je citati vijest o incidentu, nasilju,... ali to je jedini nacin da se zna za nas i nas stav.

Nije ovo nikakav autogo, diplomatski minus,... jer su nasi politicari ga fino docekali pa cak i majke Srebrenice koje su ga okitile.

Narod je rekao svoje i nazalost transparent i demonstrativno okretanje ledja nije dovoljno. Medijima su transparenti neinteresantni,.. i nazalost ovo je jedini nacin da se cuje sta mislimo. Ponekad sa dzukelama ne mozes drugacije i ovo je jedini nacin da se zna sta Bosnjaci misle i o Vucicu i o srpskoj politici i o neprihvatanju Rezolucije.

Jer da nije bilo incidenta, poslije onako finog doceka bi Rusija ispala u pravu sa svojim vetom i pricom kako neprihvatanje rezolucije pridonosi pomirenju. A clanice koje su glasale za ispale budale kada vide kako negatora genocida docekujemo fino.

Nije ubijen niko, malo cetnik dobio po nosu - nije on bilo kakav srpski drzavnik - on je vrlo specijalan drzavnik ,.. i svijet zna sta mislimo i da imamo granicu. U politici ne postoji termin "divljaci" i arsin pravde po tom pitanju. Sve je samo interes i tu merhametluk, kultura, civiliacija,.. ne igraju veliku ulogu,... 20 god smo pokusavali biti civilizovani, okretali obraz na drugi samar, prizivali pravdu i moral,.. i vazda dobijali poneko tapsanje po glavi i naguz poslije.

Nema razloga za vrisku, sikiraciju, osude,... radije umnozite onaj video gdje poziva 100 muslimana za jednog Srbina, titlujte engleski,.. i plasirajte gdje stignete,.. - nek se zna ko je dobio danas po nosu.

Svaka cast! Konacno da neko kaze ono sto i ja mislim, da se osjecam ponosan sto sam Bosnjak, a dok sam citao izvinjenja pojedinih u momentu sam bio pozelio da uopce nisam Bosnjak. Nas merhamet je bolest koja se treba proucavati na studijima. Umjesto da se Vucicu zabrani dolazak zbog njegovih izjava, jedan sam od onih koji je ovdje na forumu to zagovarao, nasi se grle i ljube sa njim, a onda mu se izvinjavaju vise nego sto se on ili bilo ko od zvanicnika Srbije izvinjava zbog Genocida u Srebrenicu. Drago mi je da jos uvijek ima ponosnih Bosnjaka.
:thumbup:
Banksy

#2278 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Banksy »

Vučić, besprijekorno. Kakve fraze, kakve kvalifikacije, kakva drama, perfektno.

Ovo danas je zaista majstorski odigrano. Naklon do poda, i njemu i akademiji.
dječak sa šibicama

#2279 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dječak sa šibicama »

sunceKOtepsija wrote:
dječak sa šibicama wrote:A sta Torcida iz Novog Pazara radi u Srebrenici? zasto ih organizatori nisu udaljili bar dalje od sluzbenog protokola, kad je jasno da su oni spremni napraviti nerede.

I jesu li oni normalni, shvataju li da ce sad postati lovina na svim stadionima u Srbiji.
a sad kao nisu?
vucic baca spinove
Ne znam kako je bilo do sada, ne pratim bas srbijansku ligu, ali sad ce ih docekivati vatrenim oruzjem. Mislim, ako je istina da je rijec o njima, platice neko glavom bezveze.

Ovo se nije smjelo dogoditi jer ovakve stvare se racunaju kao medjudrzavni incidenti. Plus sto ce sad srpski mediji to napumpati, evo slusam liberalni B92 pa su prilicno radikalni po ovoj vijesti.

Najebace neko nevin, nece Vucicu nista biti. Najgore ce biti onim nesretnicima sto zive u Srebrenici.
Drvosjeca iz Dejcica

#2280 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Banksy wrote:Vučić, besprijekorno. Kakve fraze, kakve kvalifikacije, kakva drama, perfektno.

Jesi i ti izmigoljio iz svoje rupe, neka si. :mrgreen:
Patriotska_Liga

#2281 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

Banksy wrote:Vučić, besprijekorno. Kakve fraze, kakve kvalifikacije, kakva drama, perfektno.

Predstava za koga?
Drvosjeca iz Dejcica

#2282 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

dječak sa šibicama wrote:
sunceKOtepsija wrote:
dječak sa šibicama wrote:A sta Torcida iz Novog Pazara radi u Srebrenici? zasto ih organizatori nisu udaljili bar dalje od sluzbenog protokola, kad je jasno da su oni spremni napraviti nerede.

I jesu li oni normalni, shvataju li da ce sad postati lovina na svim stadionima u Srbiji.
a sad kao nisu?
vucic baca spinove
Ne znam kako je bilo do sada, ne pratim bas srbijansku ligu, ali sad ce ih docekivati vatrenim oruzjem. Mislim, ako je istina da je rijec o njima, platice neko glavom bezveze.

Ovo se nije smjelo dogoditi jer ovakve stvare se racunaju kao medjudrzavni incidenti. Plus sto ce sad srpski mediji to napumpati, evo slusam liberalni B92 pa su prilicno radikalni po ovoj vijesti.

Najebace neko nevin, nece Vucicu nista biti. Najgore ce biti onim nesretnicima sto zive u Srebrenici.
Neće, jer su ga oficijelno dočekali kako treba. Drugo, ako se budemo vodili tim najebat će Srbi i po F.BiH, ne bi trebali tako razmišljati - odmazdom. :oops:
sunceKOtepsija

#2283 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by sunceKOtepsija »

dječak sa šibicama wrote:
sunceKOtepsija wrote:

a sad kao nisu?
vucic baca spinove

Bosnjaci u Sandzaku su na meti odavno, a da li su navijaci napali vucica vidi se iz snimaka sve navijac do navijaca :roll: ali upravu si ova izjava je samo u cilju otvaranja vrata jos vecoj represiji nad Bosnjacima sandzaka
m_l

#2284 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by m_l »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Jesi i ti izmigoljio iz svoje rupe, neka si. :mrgreen:
Nije ba, nego govori da je to sve SANU skola. Lazi, konstrukcije i sl. u kontinuitetu.

Ti k'o da si tek dosao na forum. Ne znas @Banksy :mrgreen:
Last edited by m_l on 11/07/2015 17:22, edited 1 time in total.
Partijaner

#2285 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Partijaner »

Je li Ivanic danas bio u Potocarima ?

Djubre kaze da je Vucko napadnut samo zato sto je Srbin, a ne zbog nekih izjava:lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2286 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hrasno38 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neće, jer su ga oficijelno dočekali kako treba. Drugo, ako se budemo vodili tim najebat će Srbi i po F.BiH, ne bi trebali tako razmišljati - odmazdom. :oops:
Srbi u F BiH koji su ostali su 99% bili pripadnici A BiH i pocevsi od Divjaka iskrenije su za BiH nego podosta Bosnjaka tako da ta konstatacija tesko da ce ici.
dječak sa šibicama

#2287 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam brate, kad se ovako nesto desi uvijek gledam ko ce na kraju izvuci najvecu korist iz svega.

Meni se cini Vucic.

Srbijanska politika vec godinama ide putem Memoranduma 2, kako ga je nazvao pokojni Dobrica Cosic. Izgubljeno u ratu, namiriti u miru. I dobro im ide, ili im je islo, do ovih dana kada su zbog Rusije suoceni sa nizom sankcija. Kad odjednom, Vucic okrece tocak desavanja na svoj mlin.

Volim teorije zavjere :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2288 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

hrasno38 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Neće, jer su ga oficijelno dočekali kako treba. Drugo, ako se budemo vodili tim najebat će Srbi i po F.BiH, ne bi trebali tako razmišljati - odmazdom. :oops:
Srbi u F BiH koji su ostali su 99% bili pripadnici A BiH i pocevsi od Divjaka iskrenije su za BiH nego podosta Bosnjaka tako da ta konstatacija tesko da ce ici.

Zato i kažem ne bi trebali tako razmišljati - odmazdom. Naravno da neće tako ići.
zrakomlat

#2289 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

Što Kolindu nisu gađali kamenom u vugla, nevezano sad valja li ona ili ne, i kakva je HR politika prema BiH.
Predsjednica Hrvatske ostala u Potočarima i nakon odlaska većine delegacija
Grabar-Kitarović je položila bijeli ljiljan na spomen obillježje noseći bijelu maramu na glavi koju nije skidala i kad je izašla iz dijela gdje su mezari Srebreničana...
Image
Juliuscezar

#2290 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Juliuscezar »

dječak sa šibicama wrote:Ne znam brate, kad se ovako nesto desi uvijek gledam ko ce na kraju izvuci najvecu korist iz svega.

Meni se cini Vucic.

Srbijanska politika vec godinama ide putem Memoranduma 2, kako ga je nazvao pokojni Dobrica Cosic. Izgubljeno u ratu, namiriti u miru. I dobro im ide, ili im je islo, do ovih dana kada su zbog Rusije suoceni sa nizom sankcija. Kad odjednom, Vucic okrece tocak desavanja na svoj mlin.

Volim teorije zavjere :D
Ne bih rekao, ukoliko su stvarno pokrenuti odredjeni procesi ovo ih eventualno moze usporiti. Britanija, SAD definitivno nece promjeniti svoje naume zbog ovoga. Naravno ukoliko postoje planovi.
Herr Flick

#2291 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Herr Flick »

Sledece godine organizatori neka legitimisu svakog ko bude hito prisustvovat a nisu jedni od ozaloscenih
Patriotska_Liga

#2292 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

Sve delegacije pobjegle samo Kolinda ostala da se naslađuje kako četnik prima kamen u glavu i bježi, vjerujem da jedva čeka da se vrati i ispriča Karamarku tu scenu u kojoj će ovaj deklarisani srbofob iskreno uživati.
L u c i f e r

#2293 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by L u c i f e r »

ovaj incident je bio savrsena poruka da je pomirenje nemoguce graditi dok Srbi ne priznaju Genocid, suoce se sa svojom prosloscu i denacifikuju se, te da u procesu pomirenja ne mogu ucestvovati podstrekivaci i negatori Genocida
Tako je.

I jos nesto: Genocid nisu pocinili "pojedinci", vec vojska i policija republike smrtske.

Cetnici razumiju samo jezik Sile.

S njima samo treba ostro, beskompromisno i beskrupulozno.
Artest

#2294 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Artest »

Da je bila kakva Zara blizu, Bake bi se svojim tjelom bacao pod kamen, pozivao s razglasa...
Bitno je da je davutoglu posjetio babin mezar, nek svi znaju koga podrzaju braca turci. A to sto srbi profitirase iz ovog linca danas, sramota obidje svijet, svakako ne udi njegovom dzepu.

Vucic nije imao sta trazit u Srebrenici.
Zastozato

#2295 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Zastozato »

Srbija je trebala biti prva drzava koja ce podrzat rezoluciju o Srebrenici, a radi pomirenja i raskrinkavanja sa prosloscu. Ne da nisu podrzali rezoluciju nego su molili druge da je ne prihvate, na kraju je Rusija stavila veto. Mene vise boli grljenje i ljubljenje sa njim nego ovo sto su pojedinci uradili. Ovako smo pokazali sta mislimo o njemu i svima onima koji se smiju nasem stradanju, u protivnom bi Rusi ispali upravu jer sta ce nam rezolucija kad se ovi grle i ljube, ne treba se vracati u proslost i ti fazoni. Ipak, najbolje bi bilo da smo mu zabranili dolazak.
vade_mecum

#2296 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by vade_mecum »

dovoljno je pogledati twitter i kako se prica okrece u medijima da bi se izvukao zakljucak ko izlazi kao pobjednik #vucic

zalosno je, zalosno do bola sto se majke srebrenice i durakovic izvinjavaju i moraju izvinjavati na dan koji je njima i koji bi nama trebao biti svetinja.
jao_situacije

#2297 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jao_situacije »

zrakomlat wrote:Što Kolindu nisu gađali kamenom u vugla, nevezano sad valja li ona ili ne, i kakva je HR politika prema BiH.
Predsjednica Hrvatske ostala u Potočarima i nakon odlaska većine delegacija
Grabar-Kitarović je položila bijeli ljiljan na spomen obillježje noseći bijelu maramu na glavi koju nije skidala i kad je izašla iz dijela gdje su mezari Srebreničana...
Image
kolinda je isto imala izjava koje nisu korektne pa je ljudi grle i ljube i aplaudiraju joj
svaka čast
bakir sad treba u zg zajedno sa čovićem zahvaliti se i u dogovoru sa hr predstavnicima u ep udariti po četaljima u idućih par mjeseci žešće nego ikad.
i obavezno slati delegacije u vukovar ovčaru i sl.
Juliuscezar

#2298 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Juliuscezar »

Patriotska_Liga wrote:Sve delegacije pobjegle samo Kolinda ostala da se naslađuje kako četnik prima kamen u glavu i bježi, vjerujem da jedva čeka da se vrati i ispriča Karamarku tu scenu u kojoj će ovaj deklarisani srbofob iskreno uživati.
Pa vjerovatno je prema protokolu bilo da delgacije napuštaju Srebrenicu nakon dzenaze,
karanana

#2299 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by karanana »

kao sto je rusu fino i jasno receno da ne dolazi, tako je trebalo biti receno i njemu i gotovo. i mene je iznenadilo da munira nije otvoreno rekla da nije dobrodosao kao sto je rekla za rusa. ali valjda ona sve govori u dogovoru s bakirom. a pobjednik je vucic. opet srpska politika nadmudruje ridjog levata.
Drvosjeca iz Dejcica

#2300 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

bhnapoleon1 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Sve delegacije pobjegle samo Kolinda ostala da se naslađuje kako četnik prima kamen u glavu i bježi, vjerujem da jedva čeka da se vrati i ispriča Karamarku tu scenu u kojoj će ovaj deklarisani srbofob iskreno uživati.
Pa vjerovatno je prema protokolu bilo da delgacije napuštaju Srebrenicu nakon dzenaze,
Naravno, svake godine nakon dženaze napuštaju Srebrenicu.
Post Reply