... +1Bloo wrote:
generalno mi veća grupa žena proizvodi stres
Danasnji "feminizam"
- Banksy
#2276 Re: Danasnji "feminizam"
- AleksoMKD
#2277 Re: Danasnji "feminizam"
dobar osjecaj wrote:Tranziciju iz čega u šta? Nisam u toku.AleksoMKD wrote:Opa, vec ste pocele tranziciju a?
Sory, za Bloo je bilo namenjeno, iz zene u muskarca.
- hadzinicasa
#2278 Re: Danasnji "feminizam"
hm. ovo sa grupom zena... ne znam ja uopce ne razmisljam o tome je li neko zena ili muskarac
i da li je neka grupa, grupa zena ili muskaraca. bez namjere da da sada moraliziram ili nesto - samo zapazanje sebe o sebi.
ne znam kad mi dopre do glave eventualno da pomislim na spol....
i za grupu zenskih osoba bih rekla grupa ljudi na prvi pogled.
tako nekako i o sebi razmisljam.
i da li je neka grupa, grupa zena ili muskaraca. bez namjere da da sada moraliziram ili nesto - samo zapazanje sebe o sebi.
-
Hakiz
#2279 Re: Danasnji "feminizam"
Dobar dan ljudi i žene....hadzinicasa wrote:hm. ovo sa grupom zena... ne znam ja uopce ne razmisljam o tome je li neko zena ili muskarac
- Banksy
#2280 Re: Danasnji "feminizam"
Sve su to uvijek grupe ljudi, miješane, nemiješane, ovi, oni, svejedno, osim grupe žena (organizirane po nekom osnovu okupljanja), to je baš samo grupa žena...
tri max...
tri max...
- hadzinicasa
#2281 Re: Danasnji "feminizam"
sad cu sve da idem okolo i trazim pogledom grupe samo i iskljucivo zena.... po ovom kljucuBanksy wrote:Sve su to uvijek grupe ljudi, miješane, nemiješane, ovi, oni, svejedno, osim grupe žena (organizirane po nekom osnovu okupljanja), to je baš samo grupa žena...![]()
tri max...
- Banksy
#2282 Re: Danasnji "feminizam"
de...hadzinicasa wrote:sad cu sve da idem okolo i trazim pogledom grupe samo i iskljucivo zena.... po ovom kljucuBanksy wrote:Sve su to uvijek grupe ljudi, miješane, nemiješane, ovi, oni, svejedno, osim grupe žena (organizirane po nekom osnovu okupljanja), to je baš samo grupa žena...![]()
tri max...
- dobar osjecaj
#2283 Re: Danasnji "feminizam"
Ja imam instant asocijaciju. Mjesečni sastanak s desetak šefica. Pred sastanak mi je malo neugodno, tokom sastanka zaboravim zašto smo uopšte tu koliko nevažnih bujica riječi izblebeću, poslije sastanka me cijeli dan uzasno boli glava. Bijelo nije bijelo. Količina riječi koje su pojedine sposobne i uživaju izbljuvati začinjene otrovom jednostavno prevazilazi moje kapacitete da slušam i pojmim. Nekad umjesto mene ode druga kolegica ili kolega. Oboje se vrate kao da su prošli centrifugu na 1200 obrtaja.hadzinicasa wrote:hm. ovo sa grupom zena... ne znam ja uopce ne razmisljam o tome je li neko zena ili muskarac
Imam ja teške sastanke i sa muškarcima. Mnoge kolege isto pokušavaju izbjeći posao i znaju se služiti raznim pokvarenim metodama. Mnogo ih pokazuje manjak odgoja i primitivizam i to isto nije zanemarivo. Ali kratki su, sažeti, jednostavni.
Žene su znatno sposobnije za spletke i zlo, imaju sposobnost i strpljenje da pričaju znatno duže i u nemogućim količinama, a kad lažu domišljatosti nigdje kraja.
Odavno sam prestala odgovarati na telefonske pozive brojnih kolegica jer osjećam mi svaki poziv skraćuje životni vijek. Pustim da napišu e-mail ili da nađu drugo rješenje.
- hadzinicasa
#2284 Re: Danasnji "feminizam"
ti si zasluzna za promjenu mog pogleda na svijetBanksy wrote:de...hadzinicasa wrote:sad cu sve da idem okolo i trazim pogledom grupe samo i iskljucivo zena.... po ovom kljucuBanksy wrote:Sve su to uvijek grupe ljudi, miješane, nemiješane, ovi, oni, svejedno, osim grupe žena (organizirane po nekom osnovu okupljanja), to je baš samo grupa žena...![]()
tri max...
pa kad ich ugledam odmah cu da ich spazim i dam se petama vjetra.
- hadzinicasa
#2285 Re: Danasnji "feminizam"
dobar osjecaj wrote:Ja imam instant asocijaciju. Mjesečni sastanak s desetak šefica. Pred sastanak mi je malo neugodno, tokom sastanka zaboravim zašto smo uopšte tu koliko nevažnih bujica riječi izblebeću, poslije sastanka me cijeli dan uzasno boli glava. Bijelo nije bijelo. Količina riječi koje su pojedine sposobne i uživaju izbljuvati začinjene otrovom jednostavno prevazilazi moje kapacitete da slušam i pojmim. Nekad umjesto mene ode druga kolegica ili kolega. Oboje se vrate kao da su prošli centrifugu na 1200 obrtaja.hadzinicasa wrote:hm. ovo sa grupom zena... ne znam ja uopce ne razmisljam o tome je li neko zena ili muskarac
Imam ja teške sastanke i sa muškarcima. Mnoge kolege isto pokušavaju izbjeći posao i znaju se služiti raznim pokvarenim metodama. Mnogo ih pokazuje manjak odgoja i primitivizam i to isto nije zanemarivo. Ali kratki su, sažeti, jednostavni.
Žene su znatno sposobnije za spletke i zlo, imaju sposobnost i strpljenje da pričaju znatno duže i u nemogućim količinama, a kad lažu domišljatosti nigdje kraja.
Odavno sam prestala odgovarati na telefonske pozive brojnih kolegica jer osjećam mi svaki poziv skraćuje životni vijek. Pustim da napišu e-mail ili da nađu drugo rješenje.
ja sam u poslovnom svijetu puno gorih stvari dozivjela od muskaraca, doduse poprilicno je muski svijet u poslovnom okruzenju u kojem se krecem pa vjerovatno ima do toga. Imam jako puno kolega koji strasno vole zvuk vlastitog glasa... tako da ne znam bas da li bih mogla generalizirati tako.
- arzuhal
#2286 Re: Danasnji "feminizam"
C/p i ovaj post ide u moj kolekcionarski folder kojeg inače samo rijetki imaju pravo čitati...Uz čašu konjaka, Wagnera na gramofonu...dobar osjecaj wrote: Ja imam instant asocijaciju. Mjesečni sastanak s desetak šefica. Pred sastanak mi je malo neugodno, tokom sastanka zaboravim zašto smo uopšte tu koliko nevažnih bujica riječi izblebeću, poslije sastanka me cijeli dan uzasno boli glava. Bijelo nije bijelo. Količina riječi koje su pojedine sposobne i uživaju izbljuvati začinjene otrovom jednostavno prevazilazi moje kapacitete da slušam i pojmim. Nekad umjesto mene ode druga kolegica ili kolega. Oboje se vrate kao da su prošli centrifugu na 1200 obrtaja.
- dobar osjecaj
#2287 Re: Danasnji "feminizam"
Za tebe je samo ovaj, posebno podebljani dio, posebno nasi divni muskarci. Mogu dopuniti socnim detaljima ako se ukaže potreba, tipa kad se bosanski primitivac usred sastanka kolegici obrati da njemu i drugim kolegama donese vodu, kafu ili bilo sta slicno.arzuhal wrote:C/p i ovaj post ide u moj kolekcionarski folder kojeg inače samo rijetki imaju pravo čitati...Uz čašu konjaka, Wagnera na gramofonu...dobar osjecaj wrote: Mnoge kolege isto pokušavaju izbjeći posao i znaju se služiti raznim pokvarenim metodama. Mnogo ih pokazuje manjak odgoja i primitivizam i to isto nije zanemarivo.
- arzuhal
#2288 Re: Danasnji "feminizam"
Najgore mi sad što imam potrebu da pitam jel' me smatraš primitivcem ili samo nekim ko neuspješno pokušava biti duhovit?dobar osjecaj wrote:Za tebe je samo ovaj, posebno podebljani dio, posebno nasi divni muskarci. Mogu dopuniti socnim detaljima ako se ukaže potreba, tipa kad se bosanski primitivac usred sastanka kolegici obrati da njemu i drugim kolegama donese vodu, kafu ili bilo sta slicno.arzuhal wrote:C/p i ovaj post ide u moj kolekcionarski folder kojeg inače samo rijetki imaju pravo čitati...Uz čašu konjaka, Wagnera na gramofonu...dobar osjecaj wrote: Mnoge kolege isto pokušavaju izbjeći posao i znaju se služiti raznim pokvarenim metodama. Mnogo ih pokazuje manjak odgoja i primitivizam i to isto nije zanemarivo.
Što se tiče donošenja vode, kafe i sličnog, dosta je od kolegice što sama prva ne pita tre'al kome šta donijet, jel' neko za čaj ili kafu...Ja bih sam ustao i tako pitao, sramota je da te neko na to upozorava...Kako je svijet danas neodgojen, 'nači Bože...
- dobar osjecaj
#2289 Re: Danasnji "feminizam"
Proći će. Sigurno.arzuhal wrote:Najgore mi sad što imam potrebu
- Connaisseur Karlin
#2290 Re: Danasnji "feminizam"
ah gluho i coravo biloarzuhal wrote:"Žene trebaju provoditi vrijeme s drugim ženama i njegovati svoje snove i želje", kazala je predstavnica SuperShe ostrva.
![]()
![]()
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /180207014
nema odmora meni bez msukarca
ovo je gore je poziv za lezbejke ili zene koje su dozvijele ozbiljne traume sa muskarcima
-
Hakiz
#2291 Re: Danasnji "feminizam"
Kolega koji to traži od kolegice nije sposoban da sam donese? Jadan ne da ne zna zna napraviti čaj i kafu, nego nije sposoban ni otići da donese kada neko drugi (zaposleni u restoranu, aparat za kafu i čaj, bilo ko ili šta) napravi. Mama mu još briše nos?arzuhal wrote:Što se tiče donošenja vode, kafe i sličnog, dosta je od kolegice što sama prva ne pita tre'al kome šta donijet, jel' neko za čaj ili kafu...Ja bih sam ustao i tako pitao, sramota je da te neko na to upozorava...Kako je svijet danas neodgojen, 'nači Bože...
- Connaisseur Karlin
#2292 Re: Danasnji "feminizam"
ah gluho i coravo biloarzuhal wrote:"Žene trebaju provoditi vrijeme s drugim ženama i njegovati svoje snove i želje", kazala je predstavnica SuperShe ostrva.
![]()
![]()
nema odmora meni bez muskog orkuzenja indeed
ovo je gore je poziv za lezbejke ili zene koje su dozvijele ozbiljne traume sa muskarcima
- arzuhal
#2293 Re: Danasnji "feminizam"
Prošlo!dobar osjecaj wrote:Proći će. Sigurno.arzuhal wrote:Najgore mi sad što imam potrebu
- arzuhal
#2294 Re: Danasnji "feminizam"
Ma to je bezobrazluk...Jedno neodgojeno, drugo nekulturno...I hoćemo u Evropu...Hakiz wrote:Kolega koji to traži od kolegice nije sposoban da sam donese? Jadan ne da ne zna zna napraviti čaj i kafu, nego nije sposoban ni otići da donese kada neko drugi (zaposleni u restoranu, aparat za kafu i čaj, bilo ko ili šta) napravi. Mama mu još briše nos?arzuhal wrote:Što se tiče donošenja vode, kafe i sličnog, dosta je od kolegice što sama prva ne pita tre'al kome šta donijet, jel' neko za čaj ili kafu...Ja bih sam ustao i tako pitao, sramota je da te neko na to upozorava...Kako je svijet danas neodgojen, 'nači Bože...
- Connaisseur Karlin
#2295 Re: Danasnji "feminizam"
i zene i msukraci jednako negativno i pozitivno pisu o istopolnim druzenjaimaseln wrote:
Vidis, to je nesto sto bih zelio znati....
kazu da je u cisto muskim drustvima daleko manje trvenja nego u cisto zenskim.
Je li zbilja tako?
zato je netocno reci da je u msukim drustvima manje sukoba od suoba unutar zenskih druzenja
- Bloo
- Globalna šefica
#2296 Re: Danasnji "feminizam"
i mi lezbejke ...ovaj transmuskarci...imamo standarde, molim lijepoConnaisseur Karlin wrote:ah gluho i coravo biloarzuhal wrote:"Žene trebaju provoditi vrijeme s drugim ženama i njegovati svoje snove i želje", kazala je predstavnica SuperShe ostrva.
![]()
![]()
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /180207014![]()
nema odmora meni bez msukarca![]()
- arzuhal
#2297 Re: Danasnji "feminizam"
Reci joj, vjerni Sančo...Bloo wrote:i mi lezbejke ...ovaj transmuskarci...imamo standarde, molim lijepoConnaisseur Karlin wrote:ah gluho i coravo biloarzuhal wrote:"Žene trebaju provoditi vrijeme s drugim ženama i njegovati svoje snove i želje", kazala je predstavnica SuperShe ostrva.
![]()
![]()
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /180207014![]()
- Connaisseur Karlin
#2298 Re: Danasnji "feminizam"
i vi biseksulaci, da, vama je lakse na tom otokuBloo wrote:i mi lezbejke ...ovaj transmuskarci...imamo standarde, molim lijepoConnaisseur Karlin wrote:
ah gluho i coravo bilo![]()
zato sma rekla da poziv na doticno ostvro nije za mene
- triconja
#2299 Re: Danasnji "feminizam"
Ima i oto, oko 1k darra cini mi semale_okice wrote:Bloo wrote:NEIN!arzuhal wrote:"Žene trebaju provoditi vrijeme s drugim ženama i njegovati svoje snove i želje", kazala je predstavnica SuperShe ostrva.
![]()
Zvuči kao dzehennem na zemlji...
12 krug Danteovog pakla...
Žene će na ostrvu moći očekivati aktivnosti poput joge, meditacije, zdrave prehrane, kuhanja i fitnessa....
Ne znam šta je gore...hrpa žena, zdrava hrana ili fitness...
![]()
meni bi bilo privlacnije da su rekli teci ce fontane od cokolade, prezderavacemo se do mile volje i biti high on food

- triconja
#2300 Re: Danasnji "feminizam"
Bloo wrote:Iskreno, mislim da je ovo samo kao odmor, ne permanentno nešto.seln wrote:
Nemam nista protiv da zene imaju mjesto gdje ce biti "medju sobom", bas kao sto i muskarci trebaju ponekad biti "medju sobom".
Samo, da to traje 7-10-15 dana.... ne znam zasto bi i jedna seksualno aktivna heteroseksualna zena to zeljela.
Naravno da je iznimno nezdravo...i psihički i fizički![]()
![]()
Iz prijašnjeg iskustva, meni bi bilo dovoljno 2 dana - 1 dan da sve pregledam i drugi dan da planiram bijeg.
To što smo žene nam je jedina zajednička poveznica, sve ostalo može biti različito, što naravno dovodi do neslaganja.
Meni je ovo jako neprivlačno, ne znam za druge.
Bolje biti na otoku sam.
sa PEtkom

Bil napravila seksualnog roba od njega?