putokaz1 wrote:Kanton Sarajevo je vredniji od 10 Drugih Kantona
Što Više Tzv Nezavisnih,Što više tzv Lijevih
Nek Se Međusobno po kolju
Mi Uzimamo Lopatom
Ako Ne uzmemo Kupit ćemo ih
Hahaha, formula Berilo
putokaz1 wrote:Kanton Sarajevo je vredniji od 10 Drugih Kantona
Što Više Tzv Nezavisnih,Što više tzv Lijevih
Nek Se Međusobno po kolju
Mi Uzimamo Lopatom
Ako Ne uzmemo Kupit ćemo ih
Ne vjerujem da su nezavisni toliko naivni i da upadnu u zamku SDA. Prate oni sve ovo, ne brini ti. Borba za resurse je pocela.putokaz1 wrote:Ma SDA će opet kupiti 2/3 stranke i 2/3 Nezavisna i odražati se na vlasti
Ma Koalicija Ljevice ,Nezavisnih i Ostalih je NEREALNAmegaman4 wrote:Ne vjerujem da su nezavisni toliko naivni i da upadnu u zamku SDA. Prate oni sve ovo, ne brini ti. Borba za resurse je pocela.putokaz1 wrote:Ma SDA će opet kupiti 2/3 stranke i 2/3 Nezavisna i odražati se na vlasti
Čisto da se podsjetimo šta se dešavalo prije 4 mjeseca ("Ili će sljedeće godine biti vode, ili neće biti premijera!")Banksy wrote:kluz franjo wrote:Odličan manevar Konakovića. Odličan manevar sitnošibicarskog ublehaša u okruženju običnih kokošara. U takvom okruženju Konaković blista i ima istančan instinkt za tajming.
Šta se desilo? Konaković je svjestan (za razliku od kokošara) da mu gori pod nogama i da mu situacija sa vodom može biti politička smrt. Sa jedne strane nema punu podršku svih struja i klanova u stranci, sa druge prijeti mu imidž premijera koji je Sarajevo vratio u 17. vijek po pitanju vodosnabdjevanja.
U takvoj situaciji on se odlučuje za napad i ulazi u oštar verbalni (a u stvari fiktivni) obračun sa strankom, na koju prevaljuje svu krivicu za stranački kriminal, korupciju, nepotizam i nesposobnost u ViK-u i predstavlja sebe kao žrtvu (kao da zadnjih 7 godina nije bio na odlučujućim mjestima u tom sistemu).
Istovremeno, "hrabro, beskompromisno i nepotkupljivo" nudi set "revolucionarnih" zaključaka i "stavlja svoju političku sudbinu na kocku!"
A šta je u biti uradio? Uradio je ono što svaki šibicar radi sa blećcima. Igrao je na siguran blef. Zna da kokošari nemaju ni kartu ni muda da pozovu blef i smjene ga. Ne odgovara im da ih se u ovom trenutku proziva za prikrivanje kriminala i da im se ometaju tekući dilovi. Uz to, dobija pokriće "skupštine" za set odluka, koje je i sam ministar mogao donijeti i sada i prije 3 i prije 7 godina. Dobija pokriće da u kišnom periodu "polomi" 30 mio KM u vodovod i da na proljeće pobjedonosno izjavi kako je on sam, "hrabar, beskompromisan i nepotkupljiv" rješio problem DNEVNIH redukcija.
Hadži Dino. Showmaster za kršenje ogromnog novca za kratkoročne efekte (vidi KK Bosna).
...![]()
I podsjećanje da eventualna ostavka pada 20 dana pred izbore.

Zdravstveno osiguranje naravno da ne treba ukinuti, ali ga itekako treba razdvojiti od biroa.Nebo je Limit wrote:ESV Sarajevo: Nezaposleni neće biti na birou do kraja života, ukida se zdravstveno
trpaju i ne vade, može se narod naguzit ko niko![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/esv-sar ... /180130099
Onda nema svrhe da državni biro postoji. I tu je kvaka. Jer postoji ogromna struktura za koju bi se pokazalo da ne služi ičemu._BataZiv_0809 wrote:Zdravstveno osiguranje naravno da ne treba ukinuti, ali ga itekako treba razdvojiti od biroa.Nebo je Limit wrote:ESV Sarajevo: Nezaposleni neće biti na birou do kraja života, ukida se zdravstveno
trpaju i ne vade, može se narod naguzit ko niko![]()
https://www.klix.ba/vijesti/bih/esv-sar ... /180130099
Nema potrebe po tom statusu.Black swan wrote:treba razdvojiti nezapolene i zaposlene te penzionere od radnih ljudi prilikom odlaska doktoru
Pa bokte jebo i onda SDA poklopi cijelo Sarajevo svaki put i mi se cudimo.Najvaznije ste uradili, dokazali se covjekom!
Jedini pošteni čovjek koji je radio,i kojem ljudi vjeruju
Ovakvi ljudi jedino mogu promjeniti stanje u državi na bolje od dosadašnjeg
Aferim za Dinu,javni interes ispred stranačkog.To je stav pravog patriote...
Odlično poređenje i analogija!Prpa.ba wrote:Skontao da nije kljuc kontrola rasporedjivanja budzeta sto rade ikebane premijeri vec kontrola njegove potrosnje sto rade Bandici![]()
.
To je taj plan B. Ukoliko ne dobije 1. mjesto na listi SDA, ići će sa "nezavisnom" listom. U najgorem slučaju sigurno dobija zastupničko mjesto (min. 6.000 glasova), a u nekom po njega povoljnijem razvoju izbornih rezultata cilja na (ja bih je prije nazvao) "koncentracionu Vladu kantonalnog spasa".Prpa.ba wrote: Bonus poeni za predizbornu najavu ekspertne nestranacke vlade, citaj skupstine gdje svaki zastupnik glasa "po savjesti".![]()