ne bitan nego prsudan u najvecem broju slucajeva ,ima izuzetaka ne kazemćiribiribela wrote:Pa slazem se, ali mora te privuci necim fizickim da bi doslo do toga "poslije", zato mi je uvijek nidje veze prica kako izgled nikako nije bitan.Kikibombona wrote:
...da ugovoris sastanak.![]()
Za poslije, ljepota nije garancija, mada opet olaksava.
Ipak, po meni, verbalni aduti imaju prednost u odnosu na estetske... posebno kako vrijeme odmice...
Što privlači nas, dame?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Sarajbeg
#2276 Re: Što privlači nas, dame?
- ćiribiribela
#2277 Re: Što privlači nas, dame?
Pa dobro, nije sad da je bas presudan, nadje se i drugih kvaliteta, ali je bitan svakako.Sarajbeg wrote: ne bitan nego prsudan u najvecem broju slucajeva ,ima izuzetaka ne kazem
- perfekcionista1
#2278 Re: Što privlači nas, dame?
Obicno su nadrljali muskarci koji ozene puno ljepsu zenu od sebe i jos on njoj fizicki uopste nije privlacan vec se udala da se skrasi ili sto bi rekli neki "smiri"ćiribiribela wrote:
Pa slazem se, ali mora te privuci necim fizickim da bi doslo do toga "poslije", zato mi je uvijek nidje veze prica kako izgled nikako nije bitan.
-
bezVolana
#2279 Re: Što privlači nas, dame?
sto bi nas vrli merlin rek'o, iz svoje baste beri cvijet
licno, izgled mi nije presudan i znalo se desiti da neko ko me uopce ne privuce na prvu, privuce nakon par razgovora. ali ako mi je bas bas neprivlacan nema od te price nista
nije cak ni kako izgleda, gard i mimika su isto tako jako bitni
licno, izgled mi nije presudan i znalo se desiti da neko ko me uopce ne privuce na prvu, privuce nakon par razgovora. ali ako mi je bas bas neprivlacan nema od te price nista
nije cak ni kako izgleda, gard i mimika su isto tako jako bitni
-
hanamontanaa
#2280 Re: Što privlači nas, dame?
Ljepota nikad nije razlog prevare, ni od strane muskarca ni ženeperfekcionista1 wrote:Obicno su nadrljali muskarci koji ozene puno ljepsu zenu od sebe i jos on njoj fizicki uopste nije privlacan vec se udala da se skrasi ili sto bi rekli neki "smiri"ćiribiribela wrote:
Pa slazem se, ali mora te privuci necim fizickim da bi doslo do toga "poslije", zato mi je uvijek nidje veze prica kako izgled nikako nije bitan.. Ja licno mislim da su sanse da nece zapasti u aferu sa nekim zgodnim kolegom minimalne. Zato nisam pristalica "mjesanih brakova" u tom smislu(koji izraz, mjesani brak
), ali samo ako je to bas ekstremna razlika.-
- perfekcionista1
#2281 Re: Što privlači nas, dame?
Nikad? Itekako jeste u nekim slucajevima. To je jedan skriveni razlog kojeg zena ili muskarac nikad nece priznati. Uvijek ce se naci izgovor, te zapostavljena te ovo te ono. Ako se prevara desi sa nekim losijeg izgleda od trenutnog partnera onda iskljucujem tu mogucnosthanamontanaa wrote: Ljepota nikad nije razlog prevare, ni od strane muskarca ni žene
-
hanamontanaa
#2282 Re: Što privlači nas, dame?
Ma u 99,9% slučajeva žena neće prevariti s nekim samo jer je ljepši od partnera. Ljepota je ženama nebitna.
Da ne nabrajam, pojednostavljeno, ono što je sadašnji zapostavio, drugi ponudi (da ne bude zabune, prvo pažnju pa sve ostalo)
Da ne nabrajam, pojednostavljeno, ono što je sadašnji zapostavio, drugi ponudi (da ne bude zabune, prvo pažnju pa sve ostalo)
- ćiribiribela
#2283 Re: Što privlači nas, dame?
0,1% zena nece prevariti. 
-
hanamontanaa
#2284 Re: Što privlači nas, dame?
Kad sve štima neće niti jedna. Kao u ostalom i muškarci. Barem se nadamćiribiribela wrote:0,1% zena nece prevariti.
-
hanamontanaa
#2285 Re: Što privlači nas, dame?
U zaključku ti nedostaje: sadašnji je zglajz'o i nek se sad pušidirektni wrote:Zaključak: Ljepota je ženama nebitna. Bitna je ponuda i žena će prevariti.hanamontanaa wrote:Ma u 99,9% slučajeva žena neće prevariti s nekim samo jer je ljepši od partnera. Ljepota je ženama nebitna.
- perfekcionista1
#2286 Re: Što privlači nas, dame?
Pa dobro slazem se donekle. Muskarac koji dodje kuci i izvali se na trbuh ne obracajuci paznju na zenu neka sebe krivi za prevaru. Znam slucajeva gdje mjesec dana nije prisao zeni a ona mlada, ima svoje seksualne potrebe sto je totalno logicno, ima potrebu i da razgovara sa njim, i da se nasali, pa i da se poigraju onako djecacki, jastucima da se gadjaju,...meni je to simpaticno bez obzira na godinehanamontanaa wrote:Ma u 99,9% slučajeva žena neće prevariti s nekim samo jer je ljepši od partnera. Ljepota je ženama nebitna.
- perfekcionista1
#2287 Re: Što privlači nas, dame?
jelde, tesko se oduprijeti toj masi pomijesanih osjecaja, adrenalin, strah, osjecak krivnje, strast, zelja,..pravi afrodizijakćiribiribela wrote:0,1% zena nece prevariti.
- ćiribiribela
#2288 Re: Što privlači nas, dame?
perfekcionista1 wrote: jelde, tesko se oduprijeti toj masi pomijesanih osjecaja, adrenalin, strah, osjecak krivnje, strast, zelja,..pravi afrodizijak
Ne znam o cemu pricas.
- perfekcionista1
#2289 Re: Što privlači nas, dame?
hahah daaćiribiribela wrote: Ne znam o cemu pricas.
-
hanamontanaa
#2290 Re: Što privlači nas, dame?
Ma jok. Onako, dosadio mi. A nešto se i proruzniodirektni wrote:
Zglajz'o? Zapostavila si ga?
-
almir90
#2291 Re: Što privlači nas, dame?
Gdje nestade Gabrielo? Baš je bio šega lik. 
- annoy
#2292 Re: Što privlači nas, dame?
Baniralo gaalmir90 wrote:Gdje nestade Gabrielo? Baš je bio šega lik.
-
almir90
#2293 Re: Što privlači nas, dame?
Šteta, baš se mogla koja pametna čuti od njega.annoy wrote:Baniralo gaalmir90 wrote:Gdje nestade Gabrielo? Baš je bio šega lik.
- SaraFina
#2294 Re: Što privlači nas, dame?
Fakat steta. Ima grupica tih tako mudrijeH i od njih mozes ne nauciti svasta, nego da se kakav psihic registrira imao bi posla do peMzije koMforno.
- Sarajbeg
#2295 Re: Što privlači nas, dame?
dame da cujem kako vi ovaj pogled seride stone
-
nightvision
#2296 Re: Što privlači nas, dame?
Znanstvenici kažu da su otkrili koje su to najpoželjnije osobine kod partnera, i za žene i muškarce, prenosi Independent . U istraživanju koje je provedeno na 28 tisuća heteroseksualnih ljudi, znanstvenici Sveučilišta u Kaliforniji ustanovili su da je spol vrlo pouzdan pokazatelj što ljudi žele kod svojeg partnera. Na primjer, pokazalo se da muškarci, u većem broju slučajeva nego žene, žele da im partnerica bude vitka. Čak 80 posto muškaraca upravo to ističe kao jednu od najvažnijih osobina. Nasuprot tome, tek 50 posto žena od partnera očekuje vitkost. Na drugom kraju spektra, 97 posto žena reklo je da je jedan od najvažnijih faktora koje bi željele kod svog idealnog muškarca, stabilan izvor prihoda. S druge strane, partneričine financije kao najvažnije istaknulo je 74 posto muškaraca. Također je otkriveno da su muškarci i žene koji su zadovoljni svojim izgledom, češće u potrazi za fizički atraktivnim partnerom. Iako osobine koje netko želi kod partnera mogu biti različite od osobe do osobe, studija pokazuje da je savršeni muškarac češće onaj tko ima stabilne prihode, dok će savršena žena biti vitka i fizički privlačna – što zapravo znači potvrdu starog stereotipa. Istraživanje je pokazalo i da što su ljudi stariji, manje im je važno kako partner izgleda, koliko zarađuje i koliko mu je uspješna karijera.
http://tuzla.danas.info/2015/09/20/ster ... -partnera/

http://tuzla.danas.info/2015/09/20/ster ... -partnera/
-
bezVolana
#2297 Re: Što privlači nas, dame?
a jesmo svi u pet deka
- Euridika
- Globalna šefica
#2298 Re: Što privlači nas, dame?
SaraFina wrote:Fakat steta. Ima grupica tih tako mudrijeH i od njih mozes ne nauciti svasta, nego da se kakav psihic registrira imao bi posla do peMzije koMforno.
I ja sam na istom fonu s tobom vezano za psihijatra... Evo ja ću biti prvi kandidat...
- SaraFina
#2299 Re: Što privlači nas, dame?
Euridika wrote:SaraFina wrote:Fakat steta. Ima grupica tih tako mudrijeH i od njih mozes ne nauciti svasta, nego da se kakav psihic registrira imao bi posla do peMzije koMforno.![]()
![]()
![]()
I ja sam na istom fonu s tobom vezano za psihijatra... Evo ja ću biti prvi kandidat...
Pokusna kunica?
- mO k3
#2300 Re: Što privlači nas, dame?
tebe nema nesto... da se nisi udalaSaraFina wrote:Euridika wrote:SaraFina wrote:Fakat steta. Ima grupica tih tako mudrijeH i od njih mozes ne nauciti svasta, nego da se kakav psihic registrira imao bi posla do peMzije koMforno.![]()
![]()
![]()
Pokusna kunica?