Stvarno obozavam zivotinje, do pred neko vrijeme i sama sam bila protivnik ubijanja pasa, ali nakon sto mi rastrgase macku pred ocima i nakon sto vise ne mogu uci ni u jebeni haustor od copora koji djeluje ispred, prekipilo mi je. Preko one stvari su mi dosli. Pa mislim da ni u Djibutiju ne hodaju poludivlje zvijeri u centru, a kamo li u nekom evropskom gradu.
Da li bi ovaj DT mogao finansirati azile, a drzava recimo injekcije ili ovi prvi rade iskljucivo samo za dobrobit zivotinja, a ne da prave podlogu za usmrcivanje zivotinja?
To je najbolje i najhumanije rijesenje, ako moze u evropskim metropolama, onda moze i kod nas, bez da se iko zali (ovi iz DT su posebni licemjeri, boga pitaj koliko ih u Britaniji godisnje uspavaju, a ovdje nama nasli srat). Napraviti par azila, malo po malo hvatati zivotinje i eutanazirati ih poslije odredjenog vremena. Stare, bolesne i agresivne odmah usmrtiti, ostatak pokusati udomiti i djelovati po citavoj Evropi (uz srceparajuce parole, "ako ih ne udomite, bit ce uspavani", pa mozda i upali), a manji ostatak sterilizovati, vakcinisati i pustiti na ulice, ionako je zivotni vijek lutalica daleko kraci.
Al' najvise me brine, sta poslije? Kod nas je narod takav da nabavi cukicu, pa ga sutne kad prestane biti "mali i slatki", ja sam prije par godina sa balkona prisustvovala dogadjaju kad se pojavio kombi u centru Zenice oko 2-3 ujutru i istovario par cuka. Kad bi se bar to moglo regulisati i kaznjavati one koje napuste pse, ali to je kod nas kao sajns fiksn, a bojim se da bi se zbog toga za par godina mogao pojaviti novi val lutalica. I eto ga, hop, ponovo sve iz pocetka.