Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bosanska senzacija

#2276 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by bosanska senzacija »

Felix Magath je trener koji svu fudbalsku filozofiju svodi na fizičku pripremljenost i spartansku disciplinu.

Ne znam koliko će u onih 4-5 dana koliko ima na raspolaganju igrače moći bilo šta od toga sprovesti u djelo pa mi se i ne čini kao najidealnije rješenje za vođenje reprezentacije.

Prosinečki je bio moj prvi izbor ali pošto nema ništa od njega trenutno se dvoumim između Halihodžića, Baždarevića i Rajevca. Sve u svemu nisam ni malo oduševljen ovim imenima koja se trenutno spominju.
phillie

#2277 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Pa realno, nikad "njihov" nije ni bio glavni, uvijek su se zadovoljavali da nekog svog stave za pomocnika (koji ubire lijepe pare, a nema neke odgovornosti) kao i selektora mlade reprezentacije, koji je vjerovatno vise odmagao nego pomagao nasoj reprezentaciji (sad se sjetih Tulica pa ovo napisah). Uglavnom, vidjecemo...ako vec dodje do toga, onda bi Rajevac bio manje lose rjesenje nego Okuka....
RtrnOfSalisbury

#2278 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

jebga fehim magat je u zadnje vrijeme zglajzo i ne otimaju se bas o nj. a morebit da mu je i cijena malo pala, nedje je izgubio kompas ali ga morebit opet pronadje. sigurno je da bi temeljno prostudiro sav kadar koji imamo i tesko da bi guro bilo koga preko veze. od ostalije kandidata ja bi insistiro na domacem pa makar se zajebali a hocemo. ovi strani nek se dokazu brate mili na svojijem reprezentacijama pa onda nek dodju kod nas da potvrde te uspjehe. ispada da je magat nekako najbolje rjesenje ali ko zna jel on uopce zna da ga je forum metno u kombinacije
palermo

#2279 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:Zato sto je pakas. Moje misljenje naravno.
?Pa i Vaha je, pa ga evo čitava zemlja priziva. Tako ti je to kad nekad o nečem znaš više nego drugi.

Meni je Meša sasvim solidan izbor.....barem mi se tako čini...
bosanska senzacija

#2280 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Thomas Tuchel.

Znam, lupam. Ali treba gledati i "van kutije" i krenuti u potragu za trenerom a ne čekati ove naše uhljupe što se oko reprezentacije vrte kao lešinari od kad ona postoji da šalju papire a onda "lobiranjima" i rođačkim vezama se dočepaju klupe. Takav način rada je od starta osuđen na propast. Treba preuzeti incijativu, uzeti stvar u ruke i naći najidealnijeg kandidata jer smo reputaciju stekli a ni para nam ne manjka.

Bivši trener Mainza, mlad, perspektivan i legao bi nam kao budali šamar. Ako može Magath zašto ne bi mogao i on.
Partijaner

#2281 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Partijaner »

Jos samo treba spomenuti Wernera Loranta i Rehagela, e pa kakva imena ovdje sve neces cuti, bice neko od nasih samo bezveze prizivate nekakve strance.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2282 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

bosanska senzacija wrote:Thomas Tuchel.

Znam, lupam. Ali treba gledati i "van kutije" i krenuti u potragu za trenerom a ne čekati ove naše uhljupe što se oko reprezentacije vrte kao lešinari od kad ona postoji da šalju papire a onda "lobiranjima" i rođačkim vezama se dočepaju klupe. Takav način rada je od starta osuđen na propast. Treba preuzeti incijativu, uzeti stvar u ruke i naći najidealnijeg kandidata jer smo reputaciju stekli a ni para nam ne manjka.

Bivši trener Mainza, mlad, perspektivan i legao bi nam kao budali šamar. Ako može Magath zašto ne bi mogao i on.
zar je Tuhel bivši? :?

nisam nešto pratio Bundesligu ove sezone ali se svakako radi o sjajnom stručnjaku pred kojim je budućnost
bosanska senzacija

#2283 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Partijaner wrote:Jos samo treba spomenuti Wernera Loranta i Rehagela, e pa kakva imena ovdje sve neces cuti, bice neko od nasih samo bezveze prizivate nekakve strance.
Našim igračima bi ti stranci haman došli kao domaći, i onako ih više od pola njemački špreha bolje nego naš.

Upravo mi ta ideja da nam budući selektor dolazi iz njemačkog govornog područja najprimamljivije zvuči.
Partijaner

#2284 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Partijaner »

bosanska senzacija wrote:
Partijaner wrote:Jos samo treba spomenuti Wernera Loranta i Rehagela, e pa kakva imena ovdje sve neces cuti, bice neko od nasih samo bezveze prizivate nekakve strance.
Našim igračima bi ti stranci haman došli kao domaći, i onako ih više od pola njemački špreha bolje nego naš.

Upravo mi ta ideja da nam budući selektor dolazi iz njemačkog govornog područja najprimamljivije zvuči.
Ma znam ja to, ali zar stvarno mislis da bi se Tuchel upustio u nas ciganluk, covjek ima jos valjani ugovor do ljeta 2015. I onda ce traziti drugi klub.
bosanska senzacija

#2285 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Pa ne mora baš on. Imaju Njemci mladih i perspektivnih trenera na izvoz.

Pogledaj samo Joachima Lowa. Prije nego je preuzeo reprezentaciju Njemačke poprilično mršavu trenersku karijeru je imao iza sebe. Došao kao pomoćnik Klinsmana i sa Njemcima postao svjetski prvak.

Kažem samo da treba biti pragmatičan i gledati malo dalje od svoje avlije jer ako budemo čekali ove konkurs selektore ne piše nam se dobro.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2286 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

Petar Segrt.
BHF_Manijak

#2287 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
BHF_Manijak wrote:Zato sto je pakas. Moje misljenje naravno.
?Pa i Vaha je, pa ga evo čitava zemlja priziva. Tako ti je to kad nekad o nečem znaš više nego drugi.

Meni je Meša sasvim solidan izbor.....barem mi se tako čini...
Pric'o sam vec o tome... Tako mogu nastupiti, arogantno, ljudi koji imaju neko pokrice iza sebe. Vaha ga ima, Mesa ne. I Mourinho bi se mog'o qrcit da smo ga zvali. Mislim ne pordim Vahu i Josea, Boze sacuvaj, ali kontas sta hocu reci.
phillie

#2288 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ma ja mislim da imena stranih trenera Savez koristi samo zbog sminke, jer nedavno su rekli da selektor ne moze biti neko ko nije sa naseg govornog podrucja (dakle bivsa Juga, a mozda izostave slovence i makedonce :D ).
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine od jučer je u potrazi za nasljednikom Safeta Sušića na klupi našeg nacionalnog tima.

Kao i uvijek mnogo je potencijalnih kandidata, svi imaju želje, a jedna od njih je i da na našu klupu sjedne neko ko nije sa našeg govornog područja.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba opcija da selektor bude stranac, tačnije neko ko nije sa našeg govornog područja je otpala.
Dakle, bice ono, imali smo u opticaju 12 aplikacija, medju kojima su velika imena Mateusa, Magatha, Rajovca....a mi smo se odlucili za naseg strucnjaka (dodajte ime), koji je mlad i zeljan dokazivanja, a pri tome dovoljno strucan da vodi Zmajeve u nove pobjede.
Butmiran

#2289 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Butmiran »

Ma Hadžibegić 100% :D
Logovan

#2290 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

phillie wrote:
Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba opcija da selektor bude stranac, tačnije neko ko nije sa našeg govornog područja je otpala.
Ja se taman ponadao nekom strancu, ali izgleda da sam bio preoptimističan. :roll: Da mi je samo znati razlog zašto je ta opcija otpala. :-)
phillie

#2291 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

Pa kako ce se sporazumjeti sa "delegatima" iz Saveza :D :D i to sa Slavicom kao prevodiocem.
Paul F.

#2292 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Butmiran wrote:Ma Hadžibegić 100% :D
Nemoj me sad i ti sikirati.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2293 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by KatarinaKosaca »

Logovan wrote:
phillie wrote:
Ja se taman ponadao nekom strancu, ali izgleda da sam bio preoptimističan. :roll: Da mi je samo znati razlog zašto je ta opcija otpala. :-)
Neki dan na marca.com procitah da nam se u Brazilu nudio onaj Portugalac sto vodi Iran , jer su mislili da ce tas Susic dobiti nogu, ali da su ga kategoricno odbili.
Butmiran

#2294 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Butmiran »

Paul F. wrote:
On ili Meša.
phillie

#2295 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by phillie »

KatarinaKosaca wrote:Neki dan na marca.com procitah da nam se u Brazilu nudio onaj Portugalac sto vodi Iran , jer su mislili da ce tas Susic dobiti nogu, ali da su ga kategoricno odbili.
'ta oni znaju :D ko da mi dajemo otkaze kad i sav normalan svijet :D
Bosanski_kralj

#2296 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

ako ne vahid, onda Meša je najmanje loš izbor.
Logovan

#2297 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

phillie wrote:Pa kako ce se sporazumjeti sa "delegatima" iz Saveza :D :D i to sa Slavicom kao prevodiocem.
Ne interesuje me, neka se snađu. :skoljka: :D
Paul F.

#2298 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Butmiran wrote:
Paul F. wrote:
On ili Meša.
Hvala. Ovo je ipak malo podnošljivije. :D
House

#2299 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

Ako Hadžibegić bude selektor, prestajem navijati za reprezentaciju :skoljka: taj "francuz" je veća ubleha od Papeta
Butmiran

#2300 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Butmiran »

Paul F. wrote: Hvala. Ovo je ipak malo podnošljivije. :D
Ma isti đavo. Ja bih volio da njih dvojica zajedno vode repku jedan mandat i da se onda malo povuku, dosadni su mi pravo. :D
Locked