21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kinaski

#2276 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kinaski »

Better Man wrote:
Kinaski wrote:Mi smo imamo dobar tim, za osmine finala minimum. Mada mislim da bi se mogla i francuska dobiti... Najslabija karika je Pape! A lose karike treba mjenjat.
Ovakvu Francusku bi teško dobili. Ljudi bi nas pretrčali i napunili mrežu do vrha.
Kad bi se malo poslozile kockice, ne bi bilo nemoguce. Nisu mi nesto fascinantni ti francuzi, koliko su losi bili svicarci..

Meni samo nije jasno, zasto je Pape sinoc eksperimentisao ?
It_is_a_Leclerc

#2277 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

vukikozlici wrote:OT

Hrvatska Cile u osmini finala 3:1

I EUFORIJA GALAKTICKIH RAZMJERA

a cetvrtfinale jedna utakmica i skim nezna se ko zna .... bice pakao vjerovatno da ce to biti neko od obale bjelokosti i kostarike...

lako moguce da se ponovi 1998a
:run:
palermo

#2279 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

Džeko se treba oprostiti od reprezentacije, mnogima će tada biti srce na mjestu, a mislim da ni on jednostavno nije više sprema psihički da vodi ovu reprezentaciju, možda se i istrošio, dosadilo mu, previše pritiska i to se reflektira na terenu. To bi bilo najbolje, ostat će legenda o njemu, ostat će istina (htio je neko priznati ili ne) da nas je on odevo na jedan viši nivo.

Upratih ovaj pasusu iz ovoga linka što si ga postirao

ne trebamo se plašiti, velikih i pravih zvijezda u našem timu na sreću ima, a zovu se Asmir, Haris, Vedad, Senad, Miralem, Mensur... .......očito se već javno poziva Edina da napusti ovu reprezentaciju....
It_is_a_Leclerc

#2280 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Jesi, jesi.

Ignorišem te za ne povjerovati.
It_is_a_Leclerc

#2281 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

vukikozlici wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jesi, jesi.

sjeti se sta sam pisao dan dva prije utakmice smatrali su me trollom :-) :-) i padobrancem
Iskreno, ja te nikad nisam smatrao takvim.

Za opis onog kakvim te ja smatram se ovdje banuju ljudi. Tako da.. You go.

:)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2282 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

Ipak sudeći prema statistici naši momci su bolje stajali na terenu, a više su i trčali. Ukupno selekcija Nigerije je pretrčala 103.280 metara, dok su Zmajevi zajedno pretrčali 110.327 metara. Pojedinačno najviše u BiH pretrčao je Miralem Pjanić 11.266 metara uz tačnih 66 dodavanja i dva šuta na gol. Inače, naši momci su u toku 93 minute susreta imali 598 tačnih dodavnja dok su Nigerijci imali 422.
Počinili smo sedam, dok su Nigerijci devet prekršaja. Statistika kaže da smo bili opasniji u napadu, pa je zabilježeno da smo imali 55 opasnih napada, a selekcija Nigerije 43. U prostoru šesnaesterca bili smo opasni 18 puta, a Nigerijci samo sedam.
I posjed lopte je na našoj strani sa 54 %, ali jednostavno lopta kao da nije željela ući u gol.
Odmah nakon Pjanića, igrač koji je najviše pretrčao u našem timu je Muhamed Bešić sa 11.194 metra, 69 tačnih dodavanja. Zvjezdan Misimović imao je 40 pasova i pretrčao je 10.644 metra.
Mensur Mujdža pretrčao je 10.363 metara uz 35 tačnih dodavanja, a odmah iza njega je Emir Spahić sa 10.280 pretrčanih metara i 48 pasova. Toni Šunjić je trčao 10.212 metara i imao je 43 pasa.
Iako danas pojedini spočitavaju kako je Edin Džeko bio loš, jer nije pretrčao dovoljno, podatak kako je Dijamant pretrčao više od devet kilomatara trebao bi im začepiti usta.

Evo učinak i ostalih:

Asmir Begović 4952 metra, devet odbrana
Edin Džeko 9239 metara, 18 pasova, 7 šuteva na gol
Senad Lulić 6186 metara, 25 tačnih pasova
Haris Medunjanin 7263 metra, 63 tačna pasa
Izet Hajrović 6249 metara 25 tačnih pasova, jedan šut na gol
Vedad Ibišević 4269 metara pretračao, tri šuta, sedam tačnih pasova
Tino Sven Sušić 3885 metara, devet tačnih pasova
Sejad Salihović 4304 metra, 11 tačnih pasova

Igrač utakmice je Nigerijac Odmemwinge, strijelac jedinog pogotka koji je pretrčao 11.208 metara sa četiri šuta na gol i 43 tačna pasa.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2283 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Velkoski »

palermo wrote:
Džeko se treba oprostiti od reprezentacije, mnogima će tada biti srce na mjestu, a mislim da ni on jednostavno nije više sprema psihički da vodi ovu reprezentaciju, možda se i istrošio, dosadilo mu, previše pritiska i to se reflektira na terenu. To bi bilo najbolje, ostat će legenda o njemu, ostat će istina (htio je neko priznati ili ne) da nas je on odevo na jedan viši nivo.

Upratih ovaj pasusu iz ovoga linka što si ga postirao

ne trebamo se plašiti, velikih i pravih zvijezda u našem timu na sreću ima, a zovu se Asmir, Haris, Vedad, Senad, Miralem, Mensur... .......očito se već javno poziva Edina da napusti ovu reprezentaciju....
Jah jah..

Tek će još stvari izaći na vidjelo :bih: :mrgreen:
P308

#2284 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by P308 »

It_is_a_Leclerc wrote:
vukikozlici wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jesi, jesi.

sjeti se sta sam pisao dan dva prije utakmice smatrali su me trollom :-) :-) i padobrancem
Iskreno, ja te nikad nisam smatrao takvim.

Za opis onog kakvim te ja smatram se ovdje banuju ljudi. Tako da.. You go.

:)
:lol: :thumbup:
shake69

#2285 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by shake69 »

Eno i dr Sopovic na index-u pridruzio se Susicevim pogrebnicima!
sumirprimus

#2286 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sumirprimus »

Onaj osjecaj sve smo mogli mi samo da si htio ti....sudija kriv za go stoji....al ko je kriv za svve ostalo?i mi se nerviramo zbog pijanih bogatasa......
palermo

#2287 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by palermo »

Velkoski wrote:
Jah jah..

Tek će još stvari izaći na vidjelo :bih: :mrgreen:
Uopšte ne sumnjam, zato i kažem da je najbolje da se oprosti od reprezenatcije. Za njegovo dobro, a i za naše dobro.
dinooh

#2289 Re: Odg: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovi

Post by dinooh »

Allaha mi upravu je :D
sumirprimus

#2290 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sumirprimus »

Ne boli poraz kolko boli fakat neko od nasih nabacuje loptu adzeko okrece glavu....koji god razlog bio,sramotno....spaha...pape....hvala i prijatno....
emmir1

#2291 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Sami smo si krivi, ali ne možemo pobjeći od sudijskih grešaka, naglasio je legendarni Švabo

Ivica Osim nije čovjek koji pada u euforiju ili depresiju, niti se ustručava reći u lice sve što treba. Zato njegove riječi da su sudije doista oštetili BiH imaju snagu.

“Možemo govoriti što hoćemo, ali pomogli smo sudijama i Fifi, Uefi, kome već, da uvide da velika natjecanja poput evropskih i svjetskih prvenstava ovise o sudijama koji nemaju baš iskustva. Iako, sami smo si krivi za ispadanje.”

Usporedio je Osim BiH s Hrvatskom:

“Hrvati su pokazali više iskustva, češće su na velikim natjecanjima i to se primjeti. Njihovi su igrači već naučili lekciju, igraju u takvim državama u kojima se odgovorno igra, koa i živi, te igračko iskustvo iz tih država bolje koriste. Naši igrači još nisu došli do toga, ali sada svakako treba nastaviti ovim putem, treba zadržati ovaj tim, ovu generaciju, malo je pomladiti i idemo dalje.”, zaključio je Osim.
agent_zero

#2292 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by agent_zero »

Taktika za povijest

Image

"IZNENADIT ćemo Nigeriju", poručio je Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije BiH, nakon što je njegova momčad izgubila od Argentine na otvaranju Svjetskog prvenstva.

I zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka.

Sušić je znao da Nigerijci napadaju po desnoj strani, pa ih je branio praznim prostorom

Danima su Sušića upozoravali da je Nigerija najopasnija po desnoj strani, a on je, umjesto da pojača svoju lijevu stranu, odlučio Nigerijcima pokloniti prazan prostor po toj strani. Na klupi je, ničim izazvan, ostavio lijevog beka Schalkea i najboljeg defenzivca u svojoj momčadi Seada Kolašinca, a na lijevu stranu stavio Senada Lulića i Zvjezdana Misimovića. Njih dvojica su već nakon pola sata ostali bez snage i Nigerijci su to počeli koristiti.

Prvaci Afrike su napadali gol Begovića čak 83 posto s desne strane, strane na kojoj ih nije imao tko zaustaviti. I do pobjedničkog gola došli su tako što je Emir Spahić ostao sam na toj strani i izgubio duel s Emenikeom. Duel do kojeg vjerojatno ne bi ni došlo da je u momčadi bio Kolašinac, a ne "lažni bek".

Obrana prvi put igrala zajedno...

Obrana u sastavu Mujdža - Šunjić - Spahić - prazan prostor/Lulić prvi put je zaigrala zajedno u, napominjemo, najvažnijoj utakmici generacije. I naravno, zakazala je, jer da nije bilo senzacionalnog vratara Asmira Begovića BiH bi u drugom poluvremenu primila nekoliko pogodaka i osramoćena ispala sa Svjetskog prvenstva. Ovako je "samo" razočarala u Brazilu.

... I vezni red, također

Sušić je nakon tri utakmice (Meksiko, Obala Bjelokosti i Argentina) u kojima je BiH izgledala dobro, odlučio protiv Nigerije, bez razloga, promijeniti dobitnu formaciju. U svom eksperimentu na travnjak je poslao i vezni red koji nikad ranije nije igrao zajedno i koji je vjerojatno najsporiji na Svjetskom prvenstvu. Medunjanin, Pjanić i Misimović su tri spora kreativca koji mogu igrati samo protiv najlošijih reprezentacija svijeta, a nikako protiv fizički i trkački moćnog suparnika kakav je Nigerija u teškim vremenskim uvjetima kakvi su bili u Cuiabi. I pored toga, netko od njih je morao glumiti "lažno lijevo krilo", a ta uloga je pripala najsporijem od njih - Misimoviću. Taj trojac je uz Bešića, Hajrovića i Lulića tridesetak minuta parirao Nigerijcima na sredini, a zatim nestao.

Džeko usamljen i bez lopti

Tako je bilo i s Džekom. Prvi dio prvog poluvremena dobivao je upotrebljive lopte, no kasnije je bio odsječen i usamljen u napadu. Više nije bilo korisnih lopti od umornih majstora Pjanića i Misimovića, slali su se samo "baloni" prema bezvoljnom Džeki koji je izgubio skoro sve duele sa snažnim nigerijskim stoperima.

Nevjerojatno je da je Sušić izjednačenje lovio bez ijednog krilnog nogometaša na travnjaku! Po remi, koji bi ostavio BiH u igri za plasman u osminu finala, išao je s Bešićem, Pjanićem, nećakom Sušićem, Misimovićem, Ibiševićem i Džekom. Njih šest stajali su u 30 metara i nije ni čudo što Džeko i Ibišević nisu dobili nijednu upotrebljivu loptu.

Propast reprezentacije počela je puno prije Brazila

Međutim, pad Bosne i Hercegovine nije se dogodio u Brazilu, već pola godine ranije dok se još slavio plasman na Svjetsko prvenstvo. Tada je, nakon jednog pozivanja nećaka Tina-Svena Sušića i nepozivanja Senijada Ibričića, najboljeg prijatelja Džeke i Spahića, uništena odlična atmosfera u momčadi i stvoren povijesni dogovor igrača i Sušića.

Dogovor po kojem su glavni igrači pristali ostati nijemi na Sušićevo pozivanje bratića i ostalih nogometaša sumnjivog kvaliteta iz bratove menadžerske agencije, a izbornik je pristao u Brazil voditi miljenika svlačionice Ibričića. Pristao je Sušić i na drugi zahtjev igrača da se momčad za debitantsko prvenstvo priprema u Sarajevu, gradu u kojem reprezentativci dolaze na pripreme kako bi se što bolje provodili i opijali po narodnjačkim klubovima.

Takav dogovor je bio osuđen na neuspjeh, a ispadanje nakon samo dva kola u najlošijoj skupini prvenstva u kojoj su Nigerija i Iran je ogroman neuspjeh.
jeza u ledja

#2293 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote: Sudijska kradja velis? Pa imao ju je i Meksiko, pa je zabio i treci gol, nakon sto mu dva ponistise. Imalo je jos xx repki sudijske kradje, pa? Niko se nije reskuk'o k'o mi!
Ali Mexe su zabile taj jedan gol i zato ne kukaju. Hrvati su kukali poslije Brazila jel tako, iako su primili 3. Cesto se desi da se sudijska greska ponisti u daljem toku utakmice. Po meni se to cesce desava nego obratno, samim tim sto je veca sansa da ekipa koja vise napada ima vise nepravednih odluka protiv njih.
Naravno da mi mozemo i trebamo kriviti Susica i igrace sto nisu napravili vise, ali ja to shvatam kao nesposobnoscu da se nosis sa neocekivanim na utakmici, a ne iskljucivom krivicom za poraz. Cinjenica ostaje da je nama cist gol ponisten i da su oni dali gol faulom i golovi su ono sto se racuna, a ne taktika, greske, dodavanja, itd.
Ukratko - mi smo i sa onakvom uzasnom postavkom trebali pobjediti, da je sudac postovao pravila igre.

A sto se tice kukanja, znas li da i dan danas prosjecan Italijan zna ime sudije koji je njih izbacio sa SP u J. Koreji, prije 12 godina? Taj sudac je poslije parnicama ganjan godinama od strane NS Italije. Na kraju je nesto kao uhapsen jer je dilao drogu, vako nesto. Pa svi znaju pricu o engleskoj tituli sampiona 1966e i kradji sudija u utakmici protiv Njemacke . Lopta nije presla gol crtu itd... Dan danas kad pricamo o reprezentaciji Engleske i njihovoj kvaliteti to je prvo sto se spomene.
Pa "bozija ruka" Maradone. Itd.

Nazalost, mi smo mala zemlja, a i Nigerija je nebitna, te je ovo grupna faza i jednostavno smo nebitni da neko o nama raspravlja duze od jednog dana. Ne treba se praviti mit od ovog sudjenja, mada znamo i ja i ti da hoce (kada se pravio mit od sudjenja protiv Francuske i protiv Portugala zamisli onda tek ovo), ali to ne znaci da se sudjenje na ovoj utakmici treba uzeti kao periferno. Ne, ono je bilo kljucno za nas poraz.
jeza u ledja

#2294 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

north wrote:
Romanista 101% wrote:ode Slovacka na SP prije 4 god. pa ne rekose e san smo ostvarili, boli nas ona stvar kako cemo odigrati, vec ljudi prodjose u drugi krug a prvi put na SP
Zaboravih na slovake, odličan primjer :thumbup: ...da još dodamo da su zadnju tekmu igrali sa Italijom gdje je Italiji trebala pobjeda za prolazak u drugi krug, na klupi Italije bio jedan Lippi, rezultat na kraju 3-2 za slovake i prolazak dalje slovaka i ispadanje talijana...sve se može, kad se hoće i kad se zna :wink:
Da, mescini i Ukrajina prije par prvenstava. Ne znam jel EP ili SP.
It_is_a_Leclerc

#2295 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Objasnio sam vam to za Meksiko. To je kao kad bi vas sutra neko opljačkao nasred ulice, vi se žalite i neko vam kaže: "Pa šta se buniš ? Što nisi zaradio drugu lovu ?". Nema smisla, majkemi. Da je bio dobar sudija, mi bi bili u igri za osminu finala. Sa onako retardiranom Sušićevom postavkom, sa indisponiranim pojedincima, bili bismo u igri. I to je, po mom mišljenju, sva mudrost. Nismo zaslužili da nakon dva kola nemamo nikakve šanse. I za to je kriva sudačka odluka i niko drugi.

I kad citirate A. Ha. sa Indexa, forumsko ime EdinŠopović, molio bih da se to naglasi na početku. Da želim znati šta misle sveznalice iz haustora, sitni provokatori i samoproglašeni Hrvati, čitao bih Hafisa, vukikozlici i ostatak društva iz ćoška.
limeni

#2296 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by limeni »

kao da nije dovoljna samarcina od sinoc gledam alzir i primjer sta moze dobar strateg uraditi sa prosjecnom ekipom :D :|
nema sta, moram se izvinuti ljudima koji su sve ovo predvidjeli a to naprimjer cvrcak i vito.
sta je on mislio kad je izostavio kolasinca na klupi?
svi godinama trubimo da medunjanin-pjanic-misimovic ne mogu zajedno igrati a mi smo amateri dok on prima platu a ne zna to skontati?
mislio sam da ce safet izvesti normalan sastav medjutim kad sam vidio sastav bilo mi je muka kao i mnogima od vas.
nakon 5 minuta igre se vidjelo da mi ovako ne mozemo igrati ali sam znao da on nece kao i protiv francuske na kosevu do 70. minute nista mjenjati (dobro u 57. minuti je reagovao ali kasno je to).
gledam kako ibisevic ulazi za hajrovica a ni jedan ne pogleda u drugoga umjesto da se bodre.
u jednoj situaciji dzeko se razdera na hajrovica, inace ne kombinuju dobro zajedno.
isto kao da su znali da gubimo, kao da su prodali utakmicu.
meni je samo jedno jasno, covjek koji mi je zgadio fudbal mora otici sa klupe nek dovedu bilo koga pa makar bio zdravko saraba ili kemal ahmetovic.
emir spahic nije za kapitena od kada je samarao salihamidzica a i marka marina, sve kod nas je nakaradno i na pogresnim vrijednostima postavljeno.
da li je opet bilo svadja i tucnjava po svlacionici? nista me vise ne moze iznenaditi sto se tice nase reprezentacije.
emmir1

#2297 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

agent_zero wrote:Taktika za povijest

Image

"IZNENADIT ćemo Nigeriju", poručio je Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije BiH, nakon što je njegova momčad izgubila od Argentine na otvaranju Svjetskog prvenstva.

I zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka.

Sušić je znao da Nigerijci napadaju po desnoj strani, pa ih je branio praznim prostorom

Danima su Sušića upozoravali da je Nigerija najopasnija po desnoj strani, a on je, umjesto da pojača svoju lijevu stranu, odlučio Nigerijcima pokloniti prazan prostor po toj strani. Na klupi je, ničim izazvan, ostavio lijevog beka Schalkea i najboljeg defenzivca u svojoj momčadi Seada Kolašinca, a na lijevu stranu stavio Senada Lulića i Zvjezdana Misimovića. Njih dvojica su već nakon pola sata ostali bez snage i Nigerijci su to počeli koristiti.

Prvaci Afrike su napadali gol Begovića čak 83 posto s desne strane, strane na kojoj ih nije imao tko zaustaviti. I do pobjedničkog gola došli su tako što je Emir Spahić ostao sam na toj strani i izgubio duel s Emenikeom. Duel do kojeg vjerojatno ne bi ni došlo da je u momčadi bio Kolašinac, a ne "lažni bek".

Obrana prvi put igrala zajedno...

Obrana u sastavu Mujdža - Šunjić - Spahić - prazan prostor/Lulić prvi put je zaigrala zajedno u, napominjemo, najvažnijoj utakmici generacije. I naravno, zakazala je, jer da nije bilo senzacionalnog vratara Asmira Begovića BiH bi u drugom poluvremenu primila nekoliko pogodaka i osramoćena ispala sa Svjetskog prvenstva. Ovako je "samo" razočarala u Brazilu.

... I vezni red, također

Sušić je nakon tri utakmice (Meksiko, Obala Bjelokosti i Argentina) u kojima je BiH izgledala dobro, odlučio protiv Nigerije, bez razloga, promijeniti dobitnu formaciju. U svom eksperimentu na travnjak je poslao i vezni red koji nikad ranije nije igrao zajedno i koji je vjerojatno najsporiji na Svjetskom prvenstvu. Medunjanin, Pjanić i Misimović su tri spora kreativca koji mogu igrati samo protiv najlošijih reprezentacija svijeta, a nikako protiv fizički i trkački moćnog suparnika kakav je Nigerija u teškim vremenskim uvjetima kakvi su bili u Cuiabi. I pored toga, netko od njih je morao glumiti "lažno lijevo krilo", a ta uloga je pripala najsporijem od njih - Misimoviću. Taj trojac je uz Bešića, Hajrovića i Lulića tridesetak minuta parirao Nigerijcima na sredini, a zatim nestao.

Džeko usamljen i bez lopti

Tako je bilo i s Džekom. Prvi dio prvog poluvremena dobivao je upotrebljive lopte, no kasnije je bio odsječen i usamljen u napadu. Više nije bilo korisnih lopti od umornih majstora Pjanića i Misimovića, slali su se samo "baloni" prema bezvoljnom Džeki koji je izgubio skoro sve duele sa snažnim nigerijskim stoperima.

Nevjerojatno je da je Sušić izjednačenje lovio bez ijednog krilnog nogometaša na travnjaku! Po remi, koji bi ostavio BiH u igri za plasman u osminu finala, išao je s Bešićem, Pjanićem, nećakom Sušićem, Misimovićem, Ibiševićem i Džekom. Njih šest stajali su u 30 metara i nije ni čudo što Džeko i Ibišević nisu dobili nijednu upotrebljivu loptu.

Propast reprezentacije počela je puno prije Brazila

Međutim, pad Bosne i Hercegovine nije se dogodio u Brazilu, već pola godine ranije dok se još slavio plasman na Svjetsko prvenstvo. Tada je, nakon jednog pozivanja nećaka Tina-Svena Sušića i nepozivanja Senijada Ibričića, najboljeg prijatelja Džeke i Spahića, uništena odlična atmosfera u momčadi i stvoren povijesni dogovor igrača i Sušića.

Dogovor po kojem su glavni igrači pristali ostati nijemi na Sušićevo pozivanje bratića i ostalih nogometaša sumnjivog kvaliteta iz bratove menadžerske agencije, a izbornik je pristao u Brazil voditi miljenika svlačionice Ibričića. Pristao je Sušić i na drugi zahtjev igrača da se momčad za debitantsko prvenstvo priprema u Sarajevu, gradu u kojem reprezentativci dolaze na pripreme kako bi se što bolje provodili i opijali po narodnjačkim klubovima.

Takav dogovor je bio osuđen na neuspjeh, a ispadanje nakon samo dva kola u najlošijoj skupini prvenstva u kojoj su Nigerija i Iran je ogroman neuspjeh.

Ovo ko je god pisao je totalni idiot.

Dovoljno je pogledati statistiku utakmice , šuteve , opasne situacije da se vidi koliko je ovaj lik promašio sa analizom.

ima stvari koje je u pravu ali Pjanica koji je bio briljantan ne može ovako da omalovažava

Nigerija je imala još jednu dobru šansu Emenikea , ostalo su bili šutevi izvan 16 koje nije bilo teško zaustaviti
sumirprimus

#2298 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by sumirprimus »

I dzek8 zajedno spapetom dosta je vise tersova u po utakmice....nek tersa negdje drugdje .....pape je ispo los drama,a dzeko najvece raz8carenje i ono kad se iskljuci iz utakm7ce a na semaforu 30 i neka minuta....
BHF_Manijak

#2299 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

Hoces reci da je vaznije sto je sudija zajeb'o nas gol, nego li sto su nam ljudi stvorili 3-4 odlicne sanse, a koje su plod Susiceve kitaste taktike?! Ma nikad.

A to da je bio faul nad Spahicem mozete nekom drugom pricati. Ono 1 od 10 sudija svira, JEDAN! Frajer je brzi, proletio je pored njega kontra stranom i tu se sva prica zavrsava. To sto nas dudku nije dobro zagradio covjeka i sto ga nije faulirao, ako vec mu fizicki ne moze parirati, to je nesto sasvim deseto.

I nemam namjeru se dalje raspravljati. Bilo je i bice sudijskih kardinalnih gresaka, ali ono sto ostaje je rezultat. Moze Chelsea qrcu svirati na sudiju Ovreba, ali Barca ode dalje. Mogu Nijemci isto tako kuakti do sutra, ali te '66-e Engleska uze titulu, Italijani na SP-u 2002. itd...

Ni sudijska kradja ne ponistava cinjenicu da smo zaista grozni bili, a ti im i dalje trazi opravdanja za manjak trke i borbe.
ovo_malo_duse

#2300 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by ovo_malo_duse »

limeni wrote:kao da nije dovoljna samarcina od sinoc gledam alzir i primjer sta moze dobar strateg uraditi sa prosjecnom ekipom :D :|
nema sta, moram se izvinuti ljudima koji su sve ovo predvidjeli a to naprimjer cvrcak i vito.
sta je on mislio kad je izostavio kolasinca na klupi?
svi godinama trubimo da medunjanin-pjanic-misimovic ne mogu zajedno igrati a mi smo amateri dok on prima platu a ne zna to skontati?
mislio sam da ce safet izvesti normalan sastav medjutim kad sam vidio sastav bilo mi je muka kao i mnogima od vas.
nakon 5 minuta igre se vidjelo da mi ovako ne mozemo igrati ali sam znao da on nece kao i protiv francuske na kosevu do 70. minute nista mjenjati (dobro u 57. minuti je reagovao ali kasno je to).
gledam kako ibisevic ulazi za hajrovica a ni jedan ne pogleda u drugoga umjesto da se bodre.
u jednoj situaciji dzeko se razdera na hajrovica, inace ne kombinuju dobro zajedno.
isto kao da su znali da gubimo, kao da su prodali utakmicu.
meni je samo jedno jasno, covjek koji mi je zgadio fudbal mora otici sa klupe nek dovedu bilo koga pa makar bio zdravko saraba ili kemal ahmetovic.
emir spahic nije za kapitena od kada je samarao salihamidzica a i marka marina, sve kod nas je nakaradno i na pogresnim vrijednostima postavljeno.
da li je opet bilo svadja i tucnjava po svlacionici? nista me vise ne moze iznenaditi sto se tice nase reprezentacije.
Nevjerujem u zavjere, ali nesto nije stimalo sinoc, vidjelo im se po facama (igracima)..I ova trojka zajedno, neko rece jedina opcija za zamjenu Tino...nemogu da se otresem toga nikako...Jeli moguce da je Pape toliko bilmez.. Nastranu taktika nastranu sve ali taj momenat nemogu da svarim...
Locked