hAZNADAR wrote:U kraljevini Danskoj novi desnicarski momenti sa tkzv partijom Ostrog Kursa i vodjom Rasmus Paludan
Pogledaj ga... pravi arijevac!

hAZNADAR wrote:U kraljevini Danskoj novi desnicarski momenti sa tkzv partijom Ostrog Kursa i vodjom Rasmus Paludan

seln wrote:hAZNADAR wrote:U kraljevini Danskoj novi desnicarski momenti sa tkzv partijom Ostrog Kursa i vodjom Rasmus Paludan
Pogledaj ga... pravi arijevac!
A sta ti kazes?hAZNADAR wrote: i mnogi tada kazu da je u pravu.
Vec sam spomenuo u tekstu kojeg si izostavio desni populizam, i mnogo toga drugog na temi o desnici - sto si mogao i procitati i zakljuciti ako te interesuje - medjutim nece me iznenaditi bilo koji tvoj zakljucak.jeza u ledja wrote:A sta ti kazes?hAZNADAR wrote: i mnogi tada kazu da je u pravu.
Za insomniu vec znamo.
Ne kontam?hAZNADAR wrote:Vec sam spomenuo u tekstu kojeg si izostavio desni populizam, i mnogo toga drugog na temi o desnici - sto si mogao i procitati i zakljuciti ako te interesuje - medjutim nece me iznenaditi bilo koji tvoj zakljucak.jeza u ledja wrote:A sta ti kazes?hAZNADAR wrote: i mnogi tada kazu da je u pravu.
Za insomniu vec znamo.
Nije mi jasno sto su dolazili u Francusku, kad su mogli i u svojim drzavama zivjetiinsomnia78 wrote:I naravno sve i uvijek prisutno arapsko oruzje kamen. U sekundi ih se skupi kamara i pocnu bacati sve sto im se nadje pri ruci na policiju
Ovo je mala maca za Ameriku.insomnia78 wrote:Gledaj npr. I ovakvih naselja imas pun kurac po Fr
Vjerovatno su rodjeni u Fra ili su dosli ko djeca. Dovedu ih roditelji jer zelje za njih bolji zivot. Ne zavrse svi kao lokalni dileri.animals wrote:Nije mi jasno sto su dolazili u Francusku, kad su mogli i u svojim drzavama zivjetiinsomnia78 wrote:I naravno sve i uvijek prisutno arapsko oruzje kamen. U sekundi ih se skupi kamara i pocnu bacati sve sto im se nadje pri ruci na policiju
isti zivot..
Ovi su mahom rodjeni ovdje i imali su, imaju sansu ko i svi ostalijeza u ledja wrote:Ovo je mala maca za Ameriku.insomnia78 wrote:Gledaj npr. I ovakvih naselja imas pun kurac po Fr
![]()
Ne znam tacno sta hoces da kazes? Francuska je puna geta u kojim zive africki imigranti. To znamo. Naravno da ce u tim getima biti svakakve mrake. Ne mozes dovesti/pustiti toliko imigranata boga pitaj odakle u zemlju i potrpati ih u geta, bez ikakve perspektive, i hajmo - integrisi se.![]()
U Americi je isto radjeno sa tzv. Section 8 housing (ili ti "projects") gdje je gomila siromasnih trpano u zgradurine i stambene blokove. Dobijes veliku koncentraciju siromastva na malom prostoru, obicno manjine. I naravno da ces dobiti koncentraciju kriminala. Skontali su davno da to nije bas najbolji pristup. S imigrantima uglavnom nije tako radjeno pa je zato i situacija s imigracijom mnogo bolja nego u EU.
Daleko ste vi jos od Amerike sto se tice ideje integrisanja stranaca u drustvo. Mislim, jasno da nije to isto, nisu iste polazne tacke, ali postupa se sa problemom ko da je i dalje 1960-a. Gledam ove drotove, sve i jedan bijelac.Ide da patrolira u 100% crnacko/arapsko naselje. U Americi bi ovaj sto je bacio flasu fasovo metak odmah. Na stranu to sto se niko ne bi usudio da tu flasu baci (osim ako nisu u pitanju kakvi protesti ili ogroman broj ljudi).
Sa ovim problemima se postupa mrkvom i stapom, sto bi rekli, pa se integrisi inace noga, ne fasizmom i socijalom, ko sto to rade kod vas, pa dobijes imigrantski geto.
I najgore, ovaj sto je zavrsio u apsu, regrutirace ga kakav bradonja, pa ce poslije zalijetat kamionima po pjesacima.
Ako zelis bolji zivot za sebe i dijete, onda ti radis a dijete uci..jeza u ledja wrote:Vjerovatno su rodjeni u Fra ili su dosli ko djeca. Dovedu ih roditelji jer zelje za njih bolji zivot. Ne zavrse svi kao lokalni dileri.animals wrote:Nije mi jasno sto su dolazili u Francusku, kad su mogli i u svojim drzavama zivjetiinsomnia78 wrote:I naravno sve i uvijek prisutno arapsko oruzje kamen. U sekundi ih se skupi kamara i pocnu bacati sve sto im se nadje pri ruci na policiju
isti zivot..
Uz to, vjerovao ili ne, i ovo im je vjerovatno bolje nego onog iz ceg su dosli.
Pa sta veli Ado? Je li im dohako?hAZNADAR wrote:Najposnatiji Bosanac u Danskoj je jedan vehabija Adnan Avdic - lik koji je mentalno poremecen i jednostavno glup - redovno gostuje u debatama gdje samo iznese svoje nekaradne stavove - izazove bijes - i desnicari hajre.
Takodjer i ljevica, socijaldemokratija,... se navede kao krivac za takvo stanje sa muslimanima.
A to je tako jednostavno, jelde?animals wrote:
Ako zelis bolji zivot za sebe i dijete, onda ti radis a dijete uci..
sta ima dijete da luta citav dan napolju..
jednostavno mentalitet tih ljudi je nerad i nedisciplina..
Znaci i on ima ljubavnicu ili ljubavnikaOmmadawn wrote:Moj prijatelj policajac, Šveđanin, zaustavi Audi S8 zbog prebrze vožnje. Dok mu je pisao kaznu, vozač, također Šveđanin, izvadi telefon i uslika ga. Policajac pita “Zašto si me uslikao bez moje dozvole?? Izbriši fotografiju”. Natezali su se neko vrijeme i ovaj izbriše fotografiju.
Par dana nakon toga stiže mu anonimno pismo gdje u njemu pišu lični podatci članova policajčeve familije i slika koju je on uslikao. Dok su se oni natezali, lik je iskoristio vrijeme i poslao sliku svom drugu.
Naravno, moj prijatelj to ispriča svom šefu.
- Znaš li koga si ti zaustavio?
- Ne.
- Jednog od glavnih članova Hells Angelsa.
- I?
- Moramo malo razmisliti kako dalje.
Dva dana nakon toga stiže slika glavnog šefa sa ljubavnicom. Povučena prijava i sve ostalo. Moj prijatelj napusti policiju.
Pa realno jesteOmmadawn wrote:A to je tako jednostavno, jelde?animals wrote:
Sta mislis da se pojavi kandidat koji pocne spaljivat Kurane i kaze u Islamu je problem. Sta mislis bi li ubro koji glas?insomnia78 wrote:Da se u Bihacu pojavi sad kakav desnicarski kandidat kojemu se dobar dio programa zasniva na rjesavanju problema sa imigrantima sta mislite bil ubro koji glas?
Realno i nije. No dobro, nije svako Zlatan Ibrahimović.insomnia78 wrote:Pa realno jesteOmmadawn wrote:A to je tako jednostavno, jelde?animals wrote:
Kao i svi ostali u tom getu, da.insomnia78 wrote: Ovi su mahom rodjeni ovdje i imali su, imaju sansu ko i svi ostali
Ne smijes dijete od 10 godina pustiti da bez nadzora vrslja po gradu..Ommadawn wrote:A to je tako jednostavno, jelde?animals wrote: