jopet kazem cuo sam pricu....
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
r_faruk
#2276 Re: Ateizam
jednom prilikom sam cuo pricu (moRe bit' da je istina) da je bog ili muhamed rekao, ako mozete piti alkohol ispod vode onda to nije grijeh. i ovi napravise neki tunel ispod vode i hop, rjesen problem 
- Dozer
#2277 Re: Ateizam
Nemojmo biti smijesni... Pa, kamara ovih arapa koji ovamo dolaze uredno cugaju. Svojim ocima ih gledao.
- HardcoreMX
#2278 Re: Ateizam
Čula žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.r_faruk wrote: i hop, rjesen problem
- beni-bu-man
#2279 Re: Ateizam
Prica mi rodjak koji u medini studira, cim to iz emirata izadje taj vise za islam ne zna
- Raigor Stonehoof
#2280 Re: Ateizam
znam ja lika koji ih ovdje voda....bez "erotskih masaza" se ne vracaju tamobeni-bu-man wrote:Prica mi rodjak koji u medini studira, cim to iz emirata izadje taj vise za islam ne zna
- triconja
#2281 Re: Ateizam
A tamo kad se vrati, vazi li vaziRaigor Stonehoof wrote:znam ja lika koji ih ovdje voda....bez "erotskih masaza" se ne vracaju tamobeni-bu-man wrote:Prica mi rodjak koji u medini studira, cim to iz emirata izadje taj vise za islam ne zna
- HardcoreMX
#2283 Re: Ateizam
Sve netočno.kiligonzales wrote: Širk je posebna tema, nifak ili licemjerstvo druga. Religija Islam ima svoje principe, a bome i skalu stvari od najboljeg do najgoreg, tako je i u akaidu, a bome i u samom fikhu. Istoj religiji oduzimati širinu i tumačiti je tako usko po meni je pogrešno. Naveo sam ti šta je rečeno o licemjerstvu, konkretno u Islamu i koja su svojstva licemjera. Između ostalog nisam ništa slagao, tih svojstava je i više, a jedno je i to da vjernik ne može opominjati nekoga na neki grijeh, ako je i sam ogrezao u njemu, to jeste ne smiješ govoriti o onomu o čemu nisam ne držiš.
- HardcoreMX
#2285 Re: Ateizam
Tako je, 8 planeta u Sunčevom sistemu i svi moroni su morali doći baš na moju.
-
kiligonzales
#2286 Re: Ateizam
Spajaj ti to, pa mozda na kraju budes sve svodio na istu stvar, grijehe, licemjerstvo, mali sirk sve u jedan veliki koji covjeka izvodi iz Islama, jos ako se uhvatis tekfira pazi da ne budes na menhendzu Sisilovaca, nemoj reci kasnije da te nisam upozorio da grijesis.HardcoreMX wrote:Sve netočno.kiligonzales wrote: Širk je posebna tema, nifak ili licemjerstvo druga. Religija Islam ima svoje principe, a bome i skalu stvari od najboljeg do najgoreg, tako je i u akaidu, a bome i u samom fikhu. Istoj religiji oduzimati širinu i tumačiti je tako usko po meni je pogrešno. Naveo sam ti šta je rečeno o licemjerstvu, konkretno u Islamu i koja su svojstva licemjera. Između ostalog nisam ništa slagao, tih svojstava je i više, a jedno je i to da vjernik ne može opominjati nekoga na neki grijeh, ako je i sam ogrezao u njemu, to jeste ne smiješ govoriti o onomu o čemu nisam ne držiš.
-
kiligonzales
#2287 Re: Ateizam
Ova palamudi. Ljudi su skloni da se zrtvuju za ono sto vole, ali ljudi ne vole sve stvari jednako.Dope_Man wrote:
-
Edouard
#2288 Re: Ateizam
To je ono kako ateizam djeluje na čovjeka i njegovu stvarnost, a što sam više puta naglasio: ruši temelje umnosti, moralnosti, a i samog života.Dope_Man wrote:
...Mi smo zivotinje sa malo boljom sposobnoscu pamcenja i otkrivanja obrazaca u prirodi, nista vise. Stvari definisemo moralnim ili nemoralnim, odnosno dobrim ili losim, prema nasim potrebama. Npr. ubistvo je ''lose'' jer unistavamo sopstvenu vrstu, nanosimo drugome bol i slicno.. ali samo po sebi oni nit je dobro, nit lose. Ubistva/smrt su svakodnevnica prirode. U ostalom u pravom kontekstu je i dozvoljeno i cak ''dobro''. Ali stvarnost je da je sve relativno, pa i dobro i lose, i rezultat je nasih odluka. Pravimo pravila koja vecini nas odgovaraju.
Inače, ovakve stvari se izražavaju u jednini "Ja", a ne "Mi".
- beni-bu-man
#2289 Re: Ateizam
a kako izgleda kad vjera djeluje na covjeka kad mu ispere mozak toliko da se raznese u bozije ime
-
Edouard
#2290 Re: Ateizam
Dozeru, bit će od koristi tebi i drugima da malo proguglaš pa navedi definiciju znanja. Možda pronađeš i čija je.Dozer wrote:
Jer...
Vjerovati nije = znati.
Uvjerenje nije = znanje.
-
belfy
#2291 Re: Ateizam
eto i nesto novo. pored toga sto su ateisti glupi i nemoralni sada unistavaju i zivot. jebiga Edo... kako to neki ateista rusi temelj zivota, tako ti vjere? jos malo pa ces doci na pricu ISIL-a (ako vec nisi) da ateisti ne zasluzuju da zive i da ih se moze slobodno ubijati... tako religija djeluje na covjeka, jel?Edouard wrote:To je ono kako ateizam djeluje na čovjeka i njegovu stvarnost, a što sam više puta naglasio: ruši temelje umnosti, moralnosti, a i samog života.Dope_Man wrote:
...Mi smo zivotinje sa malo boljom sposobnoscu pamcenja i otkrivanja obrazaca u prirodi, nista vise. Stvari definisemo moralnim ili nemoralnim, odnosno dobrim ili losim, prema nasim potrebama. Npr. ubistvo je ''lose'' jer unistavamo sopstvenu vrstu, nanosimo drugome bol i slicno.. ali samo po sebi oni nit je dobro, nit lose. Ubistva/smrt su svakodnevnica prirode. U ostalom u pravom kontekstu je i dozvoljeno i cak ''dobro''. Ali stvarnost je da je sve relativno, pa i dobro i lose, i rezultat je nasih odluka. Pravimo pravila koja vecini nas odgovaraju.
-
Edouard
#2292 Re: Ateizam
Tako IDIL-ovci definirali stvari prema svojim potrebama.Dope_Man wrote:
...Stvari definisemo moralnim ili nemoralnim, odnosno dobrim ili losim, prema nasim potrebama.
- Dozer
#2293 Re: Ateizam
Ne pada mi na pamet. Ako te zanima, guglaj 
I - prosvijetli nas.
I - prosvijetli nas.
- HardcoreMX
#2294 Re: Ateizam
?!Ovo najprije pripada rubrici 'Ne kontam'.kiligonzales wrote: Spajaj ti to, pa mozda na kraju budes sve svodio na istu stvar, grijehe, licemjerstvo, mali sirk sve u jedan veliki koji covjeka izvodi iz Islama, jos ako se uhvatis tekfira pazi da ne budes na menhendzu Sisilovaca, nemoj reci kasnije da te nisam upozorio da grijesis.
- fatamorgana
#2295 Re: Ateizam
Imamo pozdrav od hobotnice, pozdravlja svu raju s teme!
klokotnica velika wrote:
ma ti si si pametan pravooo jesi smijesan majko draga,gdje pokupiti taj smisao za humor samo nam reci..taces ti jado cekaces dok ci ziv da ti daju stareci za kafu i gurabiju da imas..jado ja sad poderao 100 eura sema me iznervirala umjesto 100 trazila 200 da joj posaljem ja pderem i ovo 100 ..evo jado trenutno u frankfurtu ispijam kaficu i citam kliks kako vam je vucic sletio na aerodrom i smijese gorhotom kakoste mu jos i crveni tepih prostrli..ee jado ako hoces dacu ti broj ove firme gdje radim nazovi mozda zaradis para..heroin los i nikakav a ja se ovde pucam tajlandskim bjelim horsom..kojeg ne moras ni da kuhas ali eto ja skuham za svaki slucaj..imam par dana odmora pa sam sebi dao oduska ipak je hebeno na gradjevini raditi jadooo jadnii ..isti si ko moja bivsa sema kod koje sam prezimio i ona je samo noge dizala i gluposti valjala..hahhahha
pozdrav z najljepseg grada na obali prelijepe rijek.ovaj grad i hamburg ( doduse ti dalje od svoje mahale nisi ni maknuo ) dva najljepsa grada u njemackoj.sledeci mjesec idem u luku imamo jos 3 zgrade da zavrsimo u Haburgu i onda dolazim na godisnji tamo nekada u augustu ako bog da..malo more malo kokice sarajevske koje se po forumima furaju kako su fine,postene a samo je dovoljno da je stavis u BMW-730i i da vids ne pitaju gdje i kako da svrsavas samo svrsavaj pa se kasnije ciste danas je to normalno kod vas dole..citam da su i ugradnje novog himena relativno jeftine za vase uslove oko 1400km..eto znaci cujemo se idem sad ce tekma moram se pripremiti ne mogu na hors cugati pa cu onda lagano neke jogobele,neke milkice,plazmica i laganoo..hajde pozdrav
klokotnica velika wrote:
ma ti si si pametan pravooo jesi smijesan majko draga,gdje pokupiti taj smisao za humor samo nam reci..taces ti jado cekaces dok ci ziv da ti daju stareci za kafu i gurabiju da imas..jado ja sad poderao 100 eura sema me iznervirala umjesto 100 trazila 200 da joj posaljem ja pderem i ovo 100 ..evo jado trenutno u frankfurtu ispijam kaficu i citam kliks kako vam je vucic sletio na aerodrom i smijese gorhotom kakoste mu jos i crveni tepih prostrli..ee jado ako hoces dacu ti broj ove firme gdje radim nazovi mozda zaradis para..heroin los i nikakav a ja se ovde pucam tajlandskim bjelim horsom..kojeg ne moras ni da kuhas ali eto ja skuham za svaki slucaj..imam par dana odmora pa sam sebi dao oduska ipak je hebeno na gradjevini raditi jadooo jadnii ..isti si ko moja bivsa sema kod koje sam prezimio i ona je samo noge dizala i gluposti valjala..hahhahha
-
Edouard
#2296 Re: Ateizam
Nije sramata ne znati, već ne htjeti učiti.Dozer wrote:Ne pada mi na pamet. Ako te zanima, guglaj
I - prosvijetli nas.
-
Edouard
#2297 Re: Ateizam
Ne pričaj gluposti. Ovo zbog drugih a ne zbog tebe; ni spomenuo ateistu, već opaku pojavu/nevolju koja može zadesiti čovjeka, a zove se ateizam.belfy wrote:eto i nesto novo. pored toga sto su ateisti glupi i nemoralni sada unistavaju i zivot. jebiga Edo... kako to neki ateista rusi temelj zivota, tako ti vjere? jos malo pa ces doci na pricu ISIL-a (ako vec nisi) da ateisti ne zasluzuju da zive i da ih se moze slobodno ubijati... tako religija djeluje na covjeka, jel?Edouard wrote:To je ono kako ateizam djeluje na čovjeka i njegovu stvarnost, a što sam više puta naglasio: ruši temelje umnosti, moralnosti, a i samog života.Dope_Man wrote:
-
belfy
#2298 Re: Ateizam
ovo neka retrospektiva...?Edouard wrote:Nije sramata ne znati, već ne htjeti učiti.Dozer wrote:Ne pada mi na pamet. Ako te zanima, guglaj
I - prosvijetli nas.
- Towelie
#2299 Re: Ateizam
fatamorgana wrote:Imamo pozdrav od hobotnice, pozdravlja svu raju s teme!
klokotnica velika wrote:
ma ti si si pametan pravooo jesi smijesan majko draga,gdje pokupiti taj smisao za humor samo nam reci..taces ti jado cekaces dok ci ziv da ti daju stareci za kafu i gurabiju da imas..jado ja sad poderao 100 eura sema me iznervirala umjesto 100 trazila 200 da joj posaljem ja pderem i ovo 100 ..evo jado trenutno u frankfurtu ispijam kaficu i citam kliks kako vam je vucic sletio na aerodrom i smijese gorhotom kakoste mu jos i crveni tepih prostrli..ee jado ako hoces dacu ti broj ove firme gdje radim nazovi mozda zaradis para..heroin los i nikakav a ja se ovde pucam tajlandskim bjelim horsom..kojeg ne moras ni da kuhas ali eto ja skuham za svaki slucaj..imam par dana odmora pa sam sebi dao oduska ipak je hebeno na gradjevini raditi jadooo jadnii ..isti si ko moja bivsa sema kod koje sam prezimio i ona je samo noge dizala i gluposti valjala..hahhahhapozdrav z najljepseg grada na obali prelijepe rijek.ovaj grad i hamburg ( doduse ti dalje od svoje mahale nisi ni maknuo ) dva najljepsa grada u njemackoj.sledeci mjesec idem u luku imamo jos 3 zgrade da zavrsimo u Haburgu i onda dolazim na godisnji tamo nekada u augustu ako bog da..malo more malo kokice sarajevske koje se po forumima furaju kako su fine,postene a samo je dovoljno da je stavis u BMW-730i i da vids ne pitaju gdje i kako da svrsavas samo svrsavaj pa se kasnije ciste danas je to normalno kod vas dole..citam da su i ugradnje novog himena relativno jeftine za vase uslove oko 1400km..eto znaci cujemo se idem sad ce tekma moram se pripremiti ne mogu na hors cugati pa cu onda lagano neke jogobele,neke milkice,plazmica i laganoo..hajde pozdrav
- beni-bu-man
#2300 Re: Ateizam
najjaci na forumuTowelie wrote:fatamorgana wrote:Imamo pozdrav od hobotnice, pozdravlja svu raju s teme!
klokotnica velika wrote:
ma ti si si pametan pravooo jesi smijesan majko draga,gdje pokupiti taj smisao za humor samo nam reci..taces ti jado cekaces dok ci ziv da ti daju stareci za kafu i gurabiju da imas..jado ja sad poderao 100 eura sema me iznervirala umjesto 100 trazila 200 da joj posaljem ja pderem i ovo 100 ..evo jado trenutno u frankfurtu ispijam kaficu i citam kliks kako vam je vucic sletio na aerodrom i smijese gorhotom kakoste mu jos i crveni tepih prostrli..ee jado ako hoces dacu ti broj ove firme gdje radim nazovi mozda zaradis para..heroin los i nikakav a ja se ovde pucam tajlandskim bjelim horsom..kojeg ne moras ni da kuhas ali eto ja skuham za svaki slucaj..imam par dana odmora pa sam sebi dao oduska ipak je hebeno na gradjevini raditi jadooo jadnii ..isti si ko moja bivsa sema kod koje sam prezimio i ona je samo noge dizala i gluposti valjala..hahhahhapozdrav z najljepseg grada na obali prelijepe rijek.ovaj grad i hamburg ( doduse ti dalje od svoje mahale nisi ni maknuo ) dva najljepsa grada u njemackoj.sledeci mjesec idem u luku imamo jos 3 zgrade da zavrsimo u Haburgu i onda dolazim na godisnji tamo nekada u augustu ako bog da..malo more malo kokice sarajevske koje se po forumima furaju kako su fine,postene a samo je dovoljno da je stavis u BMW-730i i da vids ne pitaju gdje i kako da svrsavas samo svrsavaj pa se kasnije ciste danas je to normalno kod vas dole..citam da su i ugradnje novog himena relativno jeftine za vase uslove oko 1400km..eto znaci cujemo se idem sad ce tekma moram se pripremiti ne mogu na hors cugati pa cu onda lagano neke jogobele,neke milkice,plazmica i laganoo..hajde pozdrav
![]()
![]()