Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
r_faruk

#2276 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

jednom prilikom sam cuo pricu (moRe bit' da je istina) da je bog ili muhamed rekao, ako mozete piti alkohol ispod vode onda to nije grijeh. i ovi napravise neki tunel ispod vode i hop, rjesen problem :)
jopet kazem cuo sam pricu....
Dozer

#2277 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Nemojmo biti smijesni... Pa, kamara ovih arapa koji ovamo dolaze uredno cugaju. Svojim ocima ih gledao.
HardcoreMX

#2278 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

r_faruk wrote: i hop, rjesen problem :)
jopet kazem cuo sam pricu....
Čula žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.
:-D
beni-bu-man

#2279 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Prica mi rodjak koji u medini studira, cim to iz emirata izadje taj vise za islam ne zna
Raigor Stonehoof

#2280 Re: Ateizam

Post by Raigor Stonehoof »

beni-bu-man wrote:Prica mi rodjak koji u medini studira, cim to iz emirata izadje taj vise za islam ne zna
znam ja lika koji ih ovdje voda....bez "erotskih masaza" se ne vracaju tamo :)
triconja

#2281 Re: Ateizam

Post by triconja »

Raigor Stonehoof wrote:
beni-bu-man wrote:Prica mi rodjak koji u medini studira, cim to iz emirata izadje taj vise za islam ne zna
znam ja lika koji ih ovdje voda....bez "erotskih masaza" se ne vracaju tamo :)
A tamo kad se vrati, vazi li vazi :-D
Dope_Man

#2282 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Image
HardcoreMX

#2283 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

kiligonzales wrote: Širk je posebna tema, nifak ili licemjerstvo druga. Religija Islam ima svoje principe, a bome i skalu stvari od najboljeg do najgoreg, tako je i u akaidu, a bome i u samom fikhu. Istoj religiji oduzimati širinu i tumačiti je tako usko po meni je pogrešno. Naveo sam ti šta je rečeno o licemjerstvu, konkretno u Islamu i koja su svojstva licemjera. Između ostalog nisam ništa slagao, tih svojstava je i više, a jedno je i to da vjernik ne može opominjati nekoga na neki grijeh, ako je i sam ogrezao u njemu, to jeste ne smiješ govoriti o onomu o čemu nisam ne držiš.
Sve netočno.
belfy

#2284 Re: Ateizam

Post by belfy »

Image
HardcoreMX

#2285 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Tako je, 8 planeta u Sunčevom sistemu i svi moroni su morali doći baš na moju.
kiligonzales

#2286 Re: Ateizam

Post by kiligonzales »

HardcoreMX wrote:
kiligonzales wrote: Širk je posebna tema, nifak ili licemjerstvo druga. Religija Islam ima svoje principe, a bome i skalu stvari od najboljeg do najgoreg, tako je i u akaidu, a bome i u samom fikhu. Istoj religiji oduzimati širinu i tumačiti je tako usko po meni je pogrešno. Naveo sam ti šta je rečeno o licemjerstvu, konkretno u Islamu i koja su svojstva licemjera. Između ostalog nisam ništa slagao, tih svojstava je i više, a jedno je i to da vjernik ne može opominjati nekoga na neki grijeh, ako je i sam ogrezao u njemu, to jeste ne smiješ govoriti o onomu o čemu nisam ne držiš.
Sve netočno.
Spajaj ti to, pa mozda na kraju budes sve svodio na istu stvar, grijehe, licemjerstvo, mali sirk sve u jedan veliki koji covjeka izvodi iz Islama, jos ako se uhvatis tekfira pazi da ne budes na menhendzu Sisilovaca, nemoj reci kasnije da te nisam upozorio da grijesis.
kiligonzales

#2287 Re: Ateizam

Post by kiligonzales »

Dope_Man wrote:Image
Ova palamudi. Ljudi su skloni da se zrtvuju za ono sto vole, ali ljudi ne vole sve stvari jednako. :D
Edouard

#2288 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Dope_Man wrote:
...Mi smo zivotinje sa malo boljom sposobnoscu pamcenja i otkrivanja obrazaca u prirodi, nista vise. Stvari definisemo moralnim ili nemoralnim, odnosno dobrim ili losim, prema nasim potrebama. Npr. ubistvo je ''lose'' jer unistavamo sopstvenu vrstu, nanosimo drugome bol i slicno.. ali samo po sebi oni nit je dobro, nit lose. Ubistva/smrt su svakodnevnica prirode. U ostalom u pravom kontekstu je i dozvoljeno i cak ''dobro''. Ali stvarnost je da je sve relativno, pa i dobro i lose, i rezultat je nasih odluka. Pravimo pravila koja vecini nas odgovaraju.
To je ono kako ateizam djeluje na čovjeka i njegovu stvarnost, a što sam više puta naglasio: ruši temelje umnosti, moralnosti, a i samog života.
Inače, ovakve stvari se izražavaju u jednini "Ja", a ne "Mi".
beni-bu-man

#2289 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

a kako izgleda kad vjera djeluje na covjeka kad mu ispere mozak toliko da se raznese u bozije ime
Edouard

#2290 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Dozer wrote:
Jer...
Vjerovati nije = znati.
Uvjerenje nije = znanje.
Dozeru, bit će od koristi tebi i drugima da malo proguglaš pa navedi definiciju znanja. Možda pronađeš i čija je.
belfy

#2291 Re: Ateizam

Post by belfy »

Edouard wrote:
Dope_Man wrote:
...Mi smo zivotinje sa malo boljom sposobnoscu pamcenja i otkrivanja obrazaca u prirodi, nista vise. Stvari definisemo moralnim ili nemoralnim, odnosno dobrim ili losim, prema nasim potrebama. Npr. ubistvo je ''lose'' jer unistavamo sopstvenu vrstu, nanosimo drugome bol i slicno.. ali samo po sebi oni nit je dobro, nit lose. Ubistva/smrt su svakodnevnica prirode. U ostalom u pravom kontekstu je i dozvoljeno i cak ''dobro''. Ali stvarnost je da je sve relativno, pa i dobro i lose, i rezultat je nasih odluka. Pravimo pravila koja vecini nas odgovaraju.
To je ono kako ateizam djeluje na čovjeka i njegovu stvarnost, a što sam više puta naglasio: ruši temelje umnosti, moralnosti, a i samog života.
eto i nesto novo. pored toga sto su ateisti glupi i nemoralni sada unistavaju i zivot. jebiga Edo... kako to neki ateista rusi temelj zivota, tako ti vjere? jos malo pa ces doci na pricu ISIL-a (ako vec nisi) da ateisti ne zasluzuju da zive i da ih se moze slobodno ubijati... tako religija djeluje na covjeka, jel?
Edouard

#2292 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Dope_Man wrote:
...Stvari definisemo moralnim ili nemoralnim, odnosno dobrim ili losim, prema nasim potrebama.
Tako IDIL-ovci definirali stvari prema svojim potrebama.
Dozer

#2293 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Ne pada mi na pamet. Ako te zanima, guglaj :D
I - prosvijetli nas.
HardcoreMX

#2294 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

kiligonzales wrote: Spajaj ti to, pa mozda na kraju budes sve svodio na istu stvar, grijehe, licemjerstvo, mali sirk sve u jedan veliki koji covjeka izvodi iz Islama, jos ako se uhvatis tekfira pazi da ne budes na menhendzu Sisilovaca, nemoj reci kasnije da te nisam upozorio da grijesis.
?!Ovo najprije pripada rubrici 'Ne kontam'.
fatamorgana

#2295 Re: Ateizam

Post by fatamorgana »

Imamo pozdrav od hobotnice, pozdravlja svu raju s teme!

klokotnica velika wrote:

ma ti si si pametan pravooo jesi smijesan majko draga,gdje pokupiti taj smisao za humor samo nam reci..taces ti jado cekaces dok ci ziv da ti daju stareci za kafu i gurabiju da imas..jado ja sad poderao 100 eura sema me iznervirala umjesto 100 trazila 200 da joj posaljem ja pderem i ovo 100 ..evo jado trenutno u frankfurtu ispijam kaficu i citam kliks kako vam je vucic sletio na aerodrom i smijese gorhotom kakoste mu jos i crveni tepih prostrli..ee jado ako hoces dacu ti broj ove firme gdje radim nazovi mozda zaradis para..heroin los i nikakav a ja se ovde pucam tajlandskim bjelim horsom..kojeg ne moras ni da kuhas ali eto ja skuham za svaki slucaj..imam par dana odmora pa sam sebi dao oduska ipak je hebeno na gradjevini raditi jadooo jadnii ..isti si ko moja bivsa sema kod koje sam prezimio i ona je samo noge dizala i gluposti valjala..hahhahha :run: pozdrav z najljepseg grada na obali prelijepe rijek.ovaj grad i hamburg ( doduse ti dalje od svoje mahale nisi ni maknuo ) dva najljepsa grada u njemackoj.sledeci mjesec idem u luku imamo jos 3 zgrade da zavrsimo u Haburgu i onda dolazim na godisnji tamo nekada u augustu ako bog da..malo more malo kokice sarajevske koje se po forumima furaju kako su fine,postene a samo je dovoljno da je stavis u BMW-730i i da vids ne pitaju gdje i kako da svrsavas samo svrsavaj pa se kasnije ciste danas je to normalno kod vas dole..citam da su i ugradnje novog himena relativno jeftine za vase uslove oko 1400km..eto znaci cujemo se idem sad ce tekma moram se pripremiti ne mogu na hors cugati pa cu onda lagano neke jogobele,neke milkice,plazmica i laganoo..hajde pozdrav
Edouard

#2296 Re: Ateizam

Post by Edouard »

Dozer wrote:Ne pada mi na pamet. Ako te zanima, guglaj :D
I - prosvijetli nas.
Nije sramata ne znati, već ne htjeti učiti.
Edouard

#2297 Re: Ateizam

Post by Edouard »

belfy wrote:
Edouard wrote:
Dope_Man wrote:
eto i nesto novo. pored toga sto su ateisti glupi i nemoralni sada unistavaju i zivot. jebiga Edo... kako to neki ateista rusi temelj zivota, tako ti vjere? jos malo pa ces doci na pricu ISIL-a (ako vec nisi) da ateisti ne zasluzuju da zive i da ih se moze slobodno ubijati... tako religija djeluje na covjeka, jel?
Ne pričaj gluposti. Ovo zbog drugih a ne zbog tebe; ni spomenuo ateistu, već opaku pojavu/nevolju koja može zadesiti čovjeka, a zove se ateizam.
belfy

#2298 Re: Ateizam

Post by belfy »

Edouard wrote:
Dozer wrote:Ne pada mi na pamet. Ako te zanima, guglaj :D
I - prosvijetli nas.
Nije sramata ne znati, već ne htjeti učiti.
ovo neka retrospektiva...?
Towelie

#2299 Re: Ateizam

Post by Towelie »

fatamorgana wrote:Imamo pozdrav od hobotnice, pozdravlja svu raju s teme!

klokotnica velika wrote:

ma ti si si pametan pravooo jesi smijesan majko draga,gdje pokupiti taj smisao za humor samo nam reci..taces ti jado cekaces dok ci ziv da ti daju stareci za kafu i gurabiju da imas..jado ja sad poderao 100 eura sema me iznervirala umjesto 100 trazila 200 da joj posaljem ja pderem i ovo 100 ..evo jado trenutno u frankfurtu ispijam kaficu i citam kliks kako vam je vucic sletio na aerodrom i smijese gorhotom kakoste mu jos i crveni tepih prostrli..ee jado ako hoces dacu ti broj ove firme gdje radim nazovi mozda zaradis para..heroin los i nikakav a ja se ovde pucam tajlandskim bjelim horsom..kojeg ne moras ni da kuhas ali eto ja skuham za svaki slucaj..imam par dana odmora pa sam sebi dao oduska ipak je hebeno na gradjevini raditi jadooo jadnii ..isti si ko moja bivsa sema kod koje sam prezimio i ona je samo noge dizala i gluposti valjala..hahhahha :run: pozdrav z najljepseg grada na obali prelijepe rijek.ovaj grad i hamburg ( doduse ti dalje od svoje mahale nisi ni maknuo ) dva najljepsa grada u njemackoj.sledeci mjesec idem u luku imamo jos 3 zgrade da zavrsimo u Haburgu i onda dolazim na godisnji tamo nekada u augustu ako bog da..malo more malo kokice sarajevske koje se po forumima furaju kako su fine,postene a samo je dovoljno da je stavis u BMW-730i i da vids ne pitaju gdje i kako da svrsavas samo svrsavaj pa se kasnije ciste danas je to normalno kod vas dole..citam da su i ugradnje novog himena relativno jeftine za vase uslove oko 1400km..eto znaci cujemo se idem sad ce tekma moram se pripremiti ne mogu na hors cugati pa cu onda lagano neke jogobele,neke milkice,plazmica i laganoo..hajde pozdrav
:lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#2300 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Towelie wrote:
fatamorgana wrote:Imamo pozdrav od hobotnice, pozdravlja svu raju s teme!

klokotnica velika wrote:

:lol: :lol: :lol:
najjaci na forumu :mrgreen:
Post Reply