Egipat (pročitati prvi post)
- alibegoa
#2276 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Mi smo svjedoci kako armijske glavesine tj vladajuca elita dobro poznaje svoga neprijatelja. Prije dvije godine kada je smjenjivan njihov covjek i bio udar na njih, potpuno neocekivano rade protiv sebe smjenjuju svoga covjeka sve folovi drze se uz narod bukvalno ukidaju svoj sistem i svoje privilegije. Da su tad poceli praviti masakre kao sad imali bi cijelo Egipatsko drustvo protiv sebe. Ali oni odigrase pametno pustise MB da okrene pola drustva protiv sebe i onda napravise masakre koje sam ja sa punim pravom ocekivao prije dvije godine.
I konacni rezultat 'Egipatske revolucije'?
Back to square one. Revoluciju pojela maca.
I konacni rezultat 'Egipatske revolucije'?
Back to square one. Revoluciju pojela maca.
-
barpy
#2277 Re: Egipat (pročitati prvi post)
upravo..muzicar_iz_parka wrote:Zajebana logika, samo što su u MB mehke duše, nije bilo građanskog rata.
no kao što rekoh, kad prekipi, narod će se dići pa makar se borio praćkama i katapultima kao oni u Siriji..
-
barpy
#2278 Re: Egipat (pročitati prvi post)
evo šta se desilo sa vojnim vozilom kojeg su ''Mursijevi radikalni demonstranti bacili sa mosta u Kairu''
http://www.youtube.com/watch?v=atmANeypQs4
http://www.youtube.com/watch?v=atmANeypQs4
-
seldzuk
#2279 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Erdoan nasekirao Ameriku, Izrael i Egipat zbog stajanja na stranu Mursija. Aman ja rabbi...
http://www.reuters.com/article/2013/08/ ... XX20130820
-
muzicar_iz_parka
#2280 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Puno on sebi neprijatelja pravi.seldzuk wrote:Erdoan nasekirao Ameriku, Izrael i Egipat zbog stajanja na stranu Mursija. Aman ja rabbi...
-
Dr_dre
#2281 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nije prodana dusha.Svaka mu cast.Puno on sebi neprijatelja pravi.
- Pro
#2282 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Stvara neprijatelje govoreći istinu 
-
jastuk1
#2283 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Aaaaaa...
Ovi Turci me svakim danom sve više oduševljavaju kratkim i mudrim izjavama:
Davutoglu on Saudis' support to coup in Egypt: Each nation has different priorities and we can't expect more from them.
Davutoglu on Saudis' support to coup in Egypt: Each nation has different priorities and we can't expect more from them.
-
mmaar
#2284 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Bahati cionisticki lutak je samo nervozan i pjeni gore nego Ronhil Mile, jer ga ceka isto.Pro wrote:Stvara neprijatelje govoreći istinu
- jeza u ledja
#2285 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Erdogan je cionisticki lutak koji optuzuje Izrael da stoji iza svrgavanja Morsija?mmaar wrote:Bahati cionisticki lutak je samo nervozan i pjeni gore nego Ronhil Mile, jer ga ceka isto.Pro wrote:Stvara neprijatelje govoreći istinu
Dijabolicno!
-
mmaar
#2286 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ne servira se bolan politika svakom pokornom podaniku na tacni, vec ima svoje tehnike ukljucujuci i demagogiju i jeftinu retoriku kojima ostvaruje svoje ciljeve, ali ko ce to tebi objasniti.jeza u ledja wrote:Erdogan je cionisticki lutak koji optuzuje Izrael da stoji iza svrgavanja Morsija?mmaar wrote:Bahati cionisticki lutak je samo nervozan i pjeni gore nego Ronhil Mile, jer ga ceka isto.Pro wrote:Stvara neprijatelje govoreći istinu
Dijabolicno!
-
Abu Sakkar
#2287 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Mojne zaboraviti i mason, te zli kapitalista kojji, pazi sad savjetuje svoj narod da što manje koristi kreditne kartice, te želi da stavi granicu bankama na kamatu. Opasna neke zvjerka ovaj Erdojeza u ledja wrote:Erdogan je cionisticki lutak koji optuzuje Izrael da stoji iza svrgavanja Morsija?mmaar wrote:Bahati cionisticki lutak je samo nervozan i pjeni gore nego Ronhil Mile, jer ga ceka isto.Pro wrote:Stvara neprijatelje govoreći istinu
Dijabolicno!
- Pro
#2288 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Da si rekao Kemal Ataturk cionista okej, ali nazivati Erdogana tako je u najmanju ruku dovoljno za jedan lijepi, lagani, ---> čitaj (osmijeh) 
- jeza u ledja
#2289 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Znaci Erdoan je kontra-kontra-obavjestajac!mmaar wrote:
Ne servira se bolan politika svakom pokornom podaniku na tacni, vec ima svoje tehnike ukljucujuci i demagogiju i jeftinu retoriku kojima ostvaruje svoje ciljeve, ali ko ce to tebi objasniti.
Ovamo napada Izrael, a onda njega Amerika, a onda kad skine masku (dzokera
-
mmaar
#2290 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jos samo da dodam, ove izvale sa Levijem
su namijenjene za unutrasnju upotrebu i to onim najzatucanijim slojevima stanovnistva koji i jesu njegova glasacka baza, kao i simpatizerima sirom zemalja na koje su njegovi stvani gopsodari namjerili staviti sapu, ali lijepo je vidjeti da se upeca i poneki kauboj. Jezu, da ti uprostim do krajnjih granica, politika se svodi otkad postoji kao disciplina na to da jedno govoris, a drugo radis. Prostije od toga ne moze. To nije Makijavelijev patent Jezu, vec je tako od najstarijih civilizacija Mezopotamije, pa do danas, a to sto si ti propustio svo to vrijeme, krivi televizor, mada si sve to mogao nauciti prateci medjusobno hranjenje bh kriminalno-nacionalistickih elita koje djeluju na tom najprostijem nivou.
Last edited by mmaar on 22/08/2013 01:01, edited 1 time in total.
-
Abu Sakkar
#2291 Re: Egipat (pročitati prvi post)
U pavu si, najbolje su to na svojoj koži osjetili narodi koji na svojim zastavama imadoše srp i čekić.mmaar wrote:Jos samo da dodam, ove izvale sa Levijemsu namijenjene za unutrasnju upotrebu i to onim najzatucanijim slojevima stanovnistva koji i jesu njegova glasacka baza, kao i simpatizerima sirom zemalja na koje su njegovi stvani gopsodari namjerili staviti sapu, ali lijepo je vidjeti da se upeca i poneki kauboj. Jezu, da ti uprostim do krajnjih granica, politika se svodi otkad postoji kao disciplina na to da jedno govoris, a drugo radis. Prostije od toga ne moze. To nije Makijavelijev patent Jezu, vec je tako od najstarijih civilizacija Mezopotamije, pa do danas, a to sto si ti propustio svo to vrijeme, krivi televizor.
Last edited by Abu Sakkar on 22/08/2013 01:04, edited 1 time in total.
- Pro
#2292 Re: Egipat (pročitati prvi post)
mmaar wrote:Jos samo da dodam, ove izvale sa Levijemsu namijenjene za unutrasnju upotrebu i to onim najzatucanijim slojevima stanovnistva koji i jesu njegova glasacka baza, kao i simpatizerima sirom zemalja na koje su njegovi stvani gopsodari namjerili staviti sapu, ali lijepo je vidjeti da se upeca i poneki kauboj. Jezu, da ti uprostim do krajnjih granica, politika se svodi otkad postoji kao disciplina na to da jedno govoris, a drugo radis. Prostije od toga ne moze. To nije Makijavelijev patent Jezu, vec je tako od najstarijih civilizacija Mezopotamije, pa do danas, a to sto si ti propustio svo to vrijeme, krivi televizor.
Icke, može li jedan autogram?
- Kikibombona
#2293 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Bratstvo nema kapacitet da Egipat pretvori u Siriju. Bice da protesti polako jenjavaju. Sto je manje ljudi na ulicama, to je lakse eliminisati ekstremiste uz sto manje civilnih zrtava.
Sretan sam zbog Egipta kada vidim u sta se Sirija pretvorila.
- Pro
#2294 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kikibombona wrote:Bratstvo nema kapacitet da Egipat pretvori u Siriju. Bice da protesti polako jenjavaju. Sto je manje ljudi na ulicama, to je lakse eliminisati ekstremiste uz sto manje civilnih zrtava.
Razumijem da si sretan što će biti manje žrtvi, no ne vidim logiku da neko bude sretan zbog oslobađanja američkog i izraelskog pijuna.
-
mmaar
#2295 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pravo pitanje je imaju li kapacitet da se uopste odrze na politickoj sceni, ali mislim da je njihov krajnji domet ponovo bjezanija u London i drugdje na Zapad.Kikibombona wrote:Bratstvo nema kapacitet da Egipat pretvori u Siriju. Bice da protesti polako jenjavaju. Sto je manje ljudi na ulicama, to je lakse eliminisati ekstremiste uz sto manje civilnih zrtava.
- Kikibombona
#2296 Re: Egipat (pročitati prvi post)
I ja tako mislim. Sami su krivi.mmaar wrote:
Pravo pitanje je imaju li kapacitet da se uopste odrze na politickoj sceni, ali mislim da je njihov krajnji domet ponovo bjezanija u London i drugdje na Zapad.
Pro
Mislis na Mubaraka?
Jesam ga negdje pomenuo?
To sto ce se braniti sa slobode ne znaci da ce biti oslobodjen. Jeste glupo sto su mu dopustili takvu mogucnost, ni meni nije sjela ta vijest. Nadam se i vjerujem da ce biti osudjen.
- Pro
#2297 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Mislim na osobe koje su štetne za Egipat.
- Kikibombona
#2298 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nisam od onih koji ce se radovati sto mali podmecu glavu u 'borbi protiv imperijalizma'. Ne treba nasjedati na igrice mocnika u kojim mali uvijek stradaju. Za Egipat je najbolje da suradjuje sa Amerikom i Rusijom, s tim da malo vecu naklonost pokazuju prema prvim, cisto da bi opstali na povrsini.
Amerika, Rusija, Kina, Izrael i druge velesile vode bitke preko svojih naivnih staletita. Ako se Rusija zeli kaciti sa Amerima, neka udare direktno, a ne preko Sirije. Isto vazi i obrnuto.
Pored svih neprijatelja Egiptu ne trebaju unutrasnji. Bratstvo je stvorilo unutrasnjeg neprijatelja svojom bahatom/diskriminatorskom/ignorantskom politikom. Nova vlada mora jednako tretirati sve Egipcane, od istih napraviti homogeno drustvo. Sve drugo vodi u propast.
Amerika, Rusija, Kina, Izrael i druge velesile vode bitke preko svojih naivnih staletita. Ako se Rusija zeli kaciti sa Amerima, neka udare direktno, a ne preko Sirije. Isto vazi i obrnuto.
Pored svih neprijatelja Egiptu ne trebaju unutrasnji. Bratstvo je stvorilo unutrasnjeg neprijatelja svojom bahatom/diskriminatorskom/ignorantskom politikom. Nova vlada mora jednako tretirati sve Egipcane, od istih napraviti homogeno drustvo. Sve drugo vodi u propast.
-
Abu Sakkar
#2299 Re: Egipat (pročitati prvi post)
MB je uvijek imalo neprijatelje, još od Nassera. Samo zato što postoje. Ostalo manje-više šupljak, i apologetika hunti.
- Pro
#2300 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Šta je skrivio legitimno izabrani predsjednik?