Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vejza00
#2276 Re: Liverpool FC
nek vrate torresa sad za cvaju, mada ga navijaci sad ne bi htjeli
a ima napadac koji mi je ove godine zapo za oko Doumbia iz CSKA, mislim da bi od njeg mogo bit dobar napadac, mlad je sam da ode u ekipu u kojoj ce igrati, talentovan je a i hoce trcat
a ima napadac koji mi je ove godine zapo za oko Doumbia iz CSKA, mislim da bi od njeg mogo bit dobar napadac, mlad je sam da ode u ekipu u kojoj ce igrati, talentovan je a i hoce trcat
- vaučer
#2277 Re: Liverpool FC
horion_bosona wrote: Carroll i Suarez za Torresa i Babela, odlican posao...
Suarez za Torresa i Babela je odličan posao.
Andy je bonus.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2278 Re: Liverpool FC
kako je to "chelsea ga je platio" smiješno pročitati, da vi samo znate.. ko biva dobili smo bezveze 50 miliona pa hajd da i bezveze i potrošimo 
- vaučer
#2279 Re: Liverpool FC
Ne pratiš dovoljno očito.odesveuhonduras wrote:kako je to "chelsea ga je platio" smiješno pročitati, da vi samo znate.. ko biva dobili smo bezveze 50 miliona pa hajd da i bezveze i potrošimo
Uglavnom, ukratko, Liverpoolov suvlasnik John W. Henry je potvrdio kako je dogovor s Chelseaom bio da se Torres samo prodaje pod uslovom da se uspije naći zamjena u zadnjem danu prelaznog roka i koliko god da ta zamjena bude koštala (jer zna da će te svi naguziti zadnji dan zimskog prelaznog roka) Chelsea mora osigurati najmanje 15 miliona funti više za Torresa. Nemam razloga više vjerovati tebi nego vlasniku kluba koji je odobrio tu transakciju.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2280 Re: Liverpool FC
pa naravno da ju je vlasnik liverpoola odobrio, nije moj babo
ali upravo to hoću i da kažem - dobilo se 50 miliona (previše) para za torresa, pa hajmo odmah potrošiti 35 (puno previše) za Carrolla... niđe veze, da je sačekao pola godine mogao je za iste pare npr. kupiti aguera pa da sa suarezom pravi krš u PL-u
amaterizam zadnji, ne možete taj posao opravdati da čitav život pokušavate
Torres je veliko ime u fudbalu i, iako je tih 50 miliona previše, opet bi te pare za torresa istreslo dosta klubova da su ih imali. Za Carrola ne bi niko normalan ni pomislio istresti 35 miliona. 20 miliona, ili 25 pošto je englez, a oni su tamo na cijeni, svaka čast i to je plafon. Preko 25 ni u ludilu.
Carroll je 5-6 najskuplje plaćeni igrač u povijesti pa ti sam sebe upitaj da li fakat vjeruješ da će on ikad izrasti u jednog od 5-6 najboljih igrača u povijesti
ali upravo to hoću i da kažem - dobilo se 50 miliona (previše) para za torresa, pa hajmo odmah potrošiti 35 (puno previše) za Carrolla... niđe veze, da je sačekao pola godine mogao je za iste pare npr. kupiti aguera pa da sa suarezom pravi krš u PL-u
Torres je veliko ime u fudbalu i, iako je tih 50 miliona previše, opet bi te pare za torresa istreslo dosta klubova da su ih imali. Za Carrola ne bi niko normalan ni pomislio istresti 35 miliona. 20 miliona, ili 25 pošto je englez, a oni su tamo na cijeni, svaka čast i to je plafon. Preko 25 ni u ludilu.
Carroll je 5-6 najskuplje plaćeni igrač u povijesti pa ti sam sebe upitaj da li fakat vjeruješ da će on ikad izrasti u jednog od 5-6 najboljih igrača u povijesti
- ultima_palabra
#2281 Re: Liverpool FC
To... ja ne znam ni kakvi su to ciljevi Liverpoola bili krajem januara, pa da je preplaćivanje Carrolla bilo toliko neophodno. Ispali iz svih kombinacija za CL, ispasti nisu mogli.odesveuhonduras wrote:pa naravno da ju je vlasnik liverpoola odobrio, nije moj babo
- vaučer
#2282 Re: Liverpool FC
Nisi baš razumio ovu gore priču jelde?odesveuhonduras wrote:pa naravno da ju je vlasnik liverpoola odobrio, nije moj babo
Evo da ti je pojednostavim. Torres je koštao 50 miliona samo i isključivo jer je Carroll koštao 35. Da je Liverpool osigurao Llorentea za 30 (potvrđeno su bidali) ili Carrolla za 25, Torres bi koštao 45 ili 40 miliona funti. Opcija uzeti 50 miliona za Torresa i sjediti na njima do ljeta nije postojala. Torres bi ostao u Liverpoolu da se nije osigurala zamjena. Da je možda zamjena koštala 40 miliona Chelsea bi trebao platiti 55m za Torresa, deal je bio takav i u tom je cijela stvar.
Dodatno je bitno uzeti u obzir da su u trenutku prodaje Torresa vlasnici Liverpoola bili na čelu niti mjesec dana nakon dva (također amerikanca) koji su raskućili što su mogli i godinama trpali svu zaradu sebi u džep. Kako bi ovi izgledali da su prodali Torresa i stavili X miliona u džep? Kažeš nije bitno, trebali su to napraviti? Aha, kako da ne, baš bi zaradili poena s tim.
Slažem se da je objektivna cijena za Andya uz preplaćivanje jer je Englez oko 20tak miliona funti, ali prema čovjeku koji je posredovao deal, sav višak je doslovno platio Chelsea, jer opcija Torres za 50m pa onda se osvrni koga ćeš na ljeto - nije postojala.
- odesveuhonduras
#2283 Re: Liverpool FC
Ma razumijem te ali ne vjerujem da je Chelsea ta koja je diktirao takav deal, ne čini mi se logično, šta Chelsea ima s tim. Ako je bio takav deal, onda je taj deal diktirao Liverpool. Ono, Chelsea poslala ponudu ili se počela raspitivati, a iz Liverpoola im odgovorili - dobit ćete ga za cijenu zamjene koju mi nađemo + 15 miliona (s tim da je chelsea naracno imao svoj gornji limit jer bi u suprotnom i messiu mogli poslati ponudu
)
A siguran sam 100% da su mogli iskemijati i taj zadnji dan nekog boljeg igrača za te pare. 35 miliona je velika para i mnogi klubovi bi se odrekli nekog ljubimca za te pare. Njima je u biti, ako je takav deal postojao, bilo svejedno koliko košta, ali im je guzica zinula na Carrolla pa su potrčali ono "džabe je" pa koliko god da ga platimo. Hebali ih Englezi njihovi, da nije Englez ne bi to napravili garant, u Evropi je bilo mali milion napadača njegove i bolje klase koje su mogli dobiti da su zamahali s tim parama.
A siguran sam 100% da su mogli iskemijati i taj zadnji dan nekog boljeg igrača za te pare. 35 miliona je velika para i mnogi klubovi bi se odrekli nekog ljubimca za te pare. Njima je u biti, ako je takav deal postojao, bilo svejedno koliko košta, ali im je guzica zinula na Carrolla pa su potrčali ono "džabe je" pa koliko god da ga platimo. Hebali ih Englezi njihovi, da nije Englez ne bi to napravili garant, u Evropi je bilo mali milion napadača njegove i bolje klase koje su mogli dobiti da su zamahali s tim parama.
- BHF_Manijak
#2284 Re: Liverpool FC
A sto "Chelsea" govoris u zenskom rodu?!
A Poolu je bolje da je Gomeza doveo, jer su bili i za njega zagrijani, klasa je na kvadrat za Carolla!
A Poolu je bolje da je Gomeza doveo, jer su bili i za njega zagrijani, klasa je na kvadrat za Carolla!
- vejza00
#2285 Re: Liverpool FC
u tom trenutku Caroll je bio u top formi, a to sto se nije snaso u Liverpoolu nije niko mogao znat
- vaučer
#2286 Re: Liverpool FC
Bidali su i za Gomeza i za Llorentea prije Carrolla i odbili su ih.
Carroll je ispao zasad loše, ali ne znači to ništa jer i da bude strog prosjek + odradi svih pet godina ugovora opet će se lako i dobro prodati kao 27-godišnji engleski napadač. A uvijek može proraditi, nije on toliko loš koliko je neusklađen s ostatkom ekipe.
Carroll je ispao zasad loše, ali ne znači to ništa jer i da bude strog prosjek + odradi svih pet godina ugovora opet će se lako i dobro prodati kao 27-godišnji engleski napadač. A uvijek može proraditi, nije on toliko loš koliko je neusklađen s ostatkom ekipe.
- odesveuhonduras
#2287 Re: Liverpool FC
hehe, ne znam, još sam na par mjesta ispravljaoBHF_Manijak wrote:A sto "Chelsea" govoris u zenskom rodu?!![]()
![]()
al vazda mi je chelsea žemsko bilo, valjda zbog ovog "a" na kraju
- Tvrdokorna mrlja
#2288 Re: Liverpool FC
vila u nedjelju znaci.mislim da 3 boda nisu upitna
kontam minimum 2 razlike da ce biti
kontam minimum 2 razlike da ce biti
-
Lucas Leiva
#2289 Re: Liverpool FC
Ni Vila nije sto je bila! Sve se promjenilo odlaskom paklenog Stjuarta Dauninga!
- vaučer
#2290 Re: Liverpool FC
Uskoro će FA objaviti rezultate Evra/Suarez slučaja.
Očekujem visoku kaznu za Suareza i potpuni nedostatak dokaza.
Također očekujem nikakvu kaznu za Terrya uz video dokaz.
Ah, navikao sam već..
Očekujem visoku kaznu za Suareza i potpuni nedostatak dokaza.
Također očekujem nikakvu kaznu za Terrya uz video dokaz.
Ah, navikao sam već..
- odesveuhonduras
#2291 Re: Liverpool FC
FA Statement
The Independent Regulatory Commission has confirmed there will be no decision this evening and will continue working through the weekend.
There will be no announcement on any decision before Tuesday 20 December 2011 at the earliest.
Smiješno, al eto...
Nadam se visokoj kazni za Suareza
(mada ne očekujem previše od beskorisnih faovaca)
The Independent Regulatory Commission has confirmed there will be no decision this evening and will continue working through the weekend.
There will be no announcement on any decision before Tuesday 20 December 2011 at the earliest.
Smiješno, al eto...
Nadam se visokoj kazni za Suareza
- odesveuhonduras
#2292 Re: Liverpool FC
Lucas Leiva wrote:Ni Vila nije sto je bila! Sve se promjenilo odlaskom paklenog Stjuarta Dauninga!
- vaučer
#2293 Re: Liverpool FC
Mogu pitati zašto?odesveuhonduras wrote:FA Statement
Nadam se visokoj kazni za Suareza(mada ne očekujem previše od beskorisnih faovaca)
Mislim, podržavam svaku kaznu protiv rasizma u sportu i inače, ali dosad je barem očito da direktnih dokaza protiv Suareza (kao protiv Terrya) jednostavno nema. Evra koji je uz svesrdnu pomoć Fergusona i pokrenuo spor je za francusku televiziju govorio o 'najmanje deset puta izrečenoj uvredi i kako se sve vidi lijepo na snimku' ali taj snimak jednostavno ne postoji. Ako je tačno da se radi o interpretaciji riječi 'Negro' onda bi svaka kazna bila ni manje ni više nego smješna s obzirom da je ista riječ u Južnoj Americi sve samo ne rasistička uvreda.
Dakle zašto (pod premisom da nema daljnjih dokaza osim ovih koje sam naveo)?
- odesveuhonduras
#2294 Re: Liverpool FC
Pa pisao sam već na ovoj temi da Suareza smatram najodvratnijom pojavom u fudbalu ikad, i uopće ne sumnjam da je sposoban biti rasist.
To sa lingvističkim razlikama je, halali, smiješna stvar. Nisu njih dva kahvenisali niti su jarani pa da mu ovaj kaže jarane kako se sad pokušava predstaviti to "negro". Njih dva su se krvila na terenu i nema tu jaranisanja nikakavog. Kada je pokazao prst navijačima Fulhama, na RAWK-u sam čitao šuplju da to isti nije to u Južnoj Americi, i da je to tamo loše samo ako se dlan okrene prema onome kome se upućuje. Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Možeš haman i silovati nekoga ako si Latino. Nije to tamo silovanje, to se tamo zove "priprahlo mu"
Suarez se može izvući iz ovog, vojska advokata je uključena u priču, a oni su sposobni, koristeći npr. greške u proceduri, osloboditi onoga ko je rokno nekoga pred kamerama, pa je tako lako moguće i da će i ovdje naći neku rupu da ga izvuku.
Ali koja god odluka bila - čovjek koji je spreman na svakoj utakmici 10 puta pokušati prevariti sudiju, čovjek koji je spreman uletiti sa obadvije noge u igrača startom koji samo neka žešćom sadakom nije završio lomom obadvije noge, pa onda u zraku početi mahati rukama kao da se sam povrijedio; čovjek koji je spreman ugristi za vrat igrača na terenu, itd, itd.. je itekako spreman da bude i rasistički papak.
Nikad neću shvatiti navijače Liverpoola koji su spremni braniti ovog lika. Imam puno respekta prema Liverpoolu, pa i simpatija prema navijačima Liverpoola, ali bezuvjetno stajanje iza ove fukare od čovjeka je i klub, i te navijače, dosta smanjilo u mojim očima.
To sa lingvističkim razlikama je, halali, smiješna stvar. Nisu njih dva kahvenisali niti su jarani pa da mu ovaj kaže jarane kako se sad pokušava predstaviti to "negro". Njih dva su se krvila na terenu i nema tu jaranisanja nikakavog. Kada je pokazao prst navijačima Fulhama, na RAWK-u sam čitao šuplju da to isti nije to u Južnoj Americi, i da je to tamo loše samo ako se dlan okrene prema onome kome se upućuje. Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Možeš haman i silovati nekoga ako si Latino. Nije to tamo silovanje, to se tamo zove "priprahlo mu"
Suarez se može izvući iz ovog, vojska advokata je uključena u priču, a oni su sposobni, koristeći npr. greške u proceduri, osloboditi onoga ko je rokno nekoga pred kamerama, pa je tako lako moguće i da će i ovdje naći neku rupu da ga izvuku.
Ali koja god odluka bila - čovjek koji je spreman na svakoj utakmici 10 puta pokušati prevariti sudiju, čovjek koji je spreman uletiti sa obadvije noge u igrača startom koji samo neka žešćom sadakom nije završio lomom obadvije noge, pa onda u zraku početi mahati rukama kao da se sam povrijedio; čovjek koji je spreman ugristi za vrat igrača na terenu, itd, itd.. je itekako spreman da bude i rasistički papak.
Nikad neću shvatiti navijače Liverpoola koji su spremni braniti ovog lika. Imam puno respekta prema Liverpoolu, pa i simpatija prema navijačima Liverpoola, ali bezuvjetno stajanje iza ove fukare od čovjeka je i klub, i te navijače, dosta smanjilo u mojim očima.
- vaučer
#2295 Re: Liverpool FC
Znači samo na osnovu predrasuda. Bar si pošten ako ništa.
To što je čovjek na svom jeziku u biti rekao 'Ohladi brate' je sav dokaz koji tebi treba jer je Suarez takav kakav je detaljno u tom trenutku znao kako će to interpretirati Evra koji ne govori Španjolski. Usput pregledaj opet tu utakmicu ako ti je potreban detaljan prikaz nesportskog igranja koje uključuje glumljenje ozljede, unošenje u lice sudijama, protivničkim igračima i prljave startove.
Doduše krivac nije Suarez već moralna veličina Patrice Evra.
Jedno je sigurno, reputacija Suareza je u Engleskom nogometu već definirana bez obzira na presudu.
To što je čovjek na svom jeziku u biti rekao 'Ohladi brate' je sav dokaz koji tebi treba jer je Suarez takav kakav je detaljno u tom trenutku znao kako će to interpretirati Evra koji ne govori Španjolski. Usput pregledaj opet tu utakmicu ako ti je potreban detaljan prikaz nesportskog igranja koje uključuje glumljenje ozljede, unošenje u lice sudijama, protivničkim igračima i prljave startove.
Doduše krivac nije Suarez već moralna veličina Patrice Evra.
Jedno je sigurno, reputacija Suareza je u Engleskom nogometu već definirana bez obzira na presudu.
- odesveuhonduras
#2296 Re: Liverpool FC
Samo nek on nastavi sa svojim performansima na travi, i ne treba se sekirati za reputaciju. Neće je, naime, imati nikako. A pitanje je dana kada će ga sudije, osim povremenog ignoriranja što se već događa, početi i kažnjavati za njegova glumatanja.Jedno je sigurno, reputacija Suareza je u Engleskom nogometu već definirana bez obzira na presudu.
A samo ga vi nastavite bezuvjetno podržavati pa neće ostati samo na njegovoj reputaciji, veći reputaciji samog kluba. Nažalost. Jer Liverpool ne zasliužuje ovog idiota.
-
Baudelaire
#2297 Re: Liverpool FC
Ja vala ne znam ko mi je odvratniji od dvojca Evra - Suarez. I jedan i drugi su oličenje nesportskog ponašanja. Jebote, Evra u francuskoj reprezentaciji pored živog Domenecha red zavodio. Radio sve ono za što danas kod nas optužuju Spahića 
-
Lucas Leiva
#2298 Re: Liverpool FC
Evra se predstavljao kao Domenekov prevodilac, on je jedini razumio Domenekovu viziju fudbala i pokusavao je da je prikaze i ostalima!
- Tvrdokorna mrlja
#2299 Re: Liverpool FC
Lucas Leiva wrote:Evra se predstavljao kao Domenekov prevodilac, on je jedini razumio Domenekovu viziju fudbala i pokusavao je da je prikaze i ostalima!
- Edin H.
#2300 Re: Liverpool FC
Odoh ja jos malo na tekmuodesveuhonduras wrote:Lucas Leiva wrote:Ni Vila nije sto je bila! Sve se promjenilo odlaskom paklenog Stjuarta Dauninga!