nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mahalas505
#2276 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne kaze se djaba, vrijeme se ne dobija na cesti nego da se krene ranije
. Sve nesto nervozno i bahato.
- Bakir1
#2277 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nema nervoze a prestizanje na dozvoljenim mjestima nije bahacenje, u petak niz bradinu golf 3 42 km/h cijelo vrijeme, nakupio je iza sebe dobrih 12 komada, sta reci o tom vozacu?
niz rostovo u red slicna situacija isti dan.
policija, mene ko i bi i ne bi zaustavila sto sam prestizao na isprekidanoj 2 auta, a nije im na pamet palo golfa 3 da skrenu malo desno a budali je jasno sta lik radi
niz rostovo u red slicna situacija isti dan.
policija, mene ko i bi i ne bi zaustavila sto sam prestizao na isprekidanoj 2 auta, a nije im na pamet palo golfa 3 da skrenu malo desno a budali je jasno sta lik radi
-
tempuser
#2278 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ima tih nekih frustrirajucih situacija u kojima prakticno nemas sta zamjeriti vozacu, a najradije bi ga strpao u top. Jedna od takvih je kad vozis iza auta koji ide nekom prosjecnom brzinom i koji stigne i zalijepi se za sporog najcesce kamiondziju, ali kilavi i ne moze/ne zna/nece da ga pretice i tako prolaze kilometri u guslanju, a ti cekas nece li ga on obici.On ko nesto izviri pa se vrati, da zmigavac pa se predomisli, Sad ti ne znas sta bi od sebe, isprekidane linije kratke da ih pretices u komadu, a ne mozes jednog po jednog jer se delegat zalijepo. E u tim sitacijama ljudi gube strpljenje iako su vozaci po PS-u pa opletu preko pune itd itd...
-
quarterback
#2279 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ja sam u takvim slucajevima najcesce nalijetao na murijutempuser wrote:Ima tih nekih frustrirajucih situacija u kojima prakticno nemas sta zamjeriti vozacu, a najradije bi ga strpao u top. Jedna od takvih je kad vozis iza auta koji ide nekom prosjecnom brzinom i koji stigne i zalijepi se za sporog najcesce kamiondziju, ali kilavi i ne moze/ne zna/nece da ga pretice i tako prolaze kilometri u guslanju, a ti cekas nece li ga on obici.On ko nesto izviri pa se vrati, da zmigavac pa se predomisli, Sad ti ne znas sta bi od sebe, isprekidane linije kratke da ih pretices u komadu, a ne mozes jednog po jednog jer se delegat zalijepo. E u tim sitacijama ljudi gube strpljenje iako su vozaci po PS-u pa opletu preko pune itd itd...
-
tempuser
#2280 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tako to obicno bude, onaj ko od A do B pretekne metar auta na nedozvoljen nacin prodje bez problema, a onaj ko to uradi jednom i to zbog frustracija sto ne moze po propisima naleti na muriju.
- Bakir1
#2281 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i murija ha vidi da se ti nesto neckas odmah te svrne, kada ih iskuliras nista
-
direstraits0078
#2282 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja uvijek preteknem prvo tog zalijepljenog delegata, uguram se između njega i kamiona, a onda kamion padne za slobodu na slijedećoj isprekidanoj ćizi. Ali samo ako procijenim da ću nešto postići time. Veoma često pretekneš obojicu i onda kamion stane da propusti delegata, a delegat se nalijepi na tebe, i blica, iako voziš 85 gdje je 80 ograničenje.tempuser wrote:Ima tih nekih frustrirajucih situacija u kojima prakticno nemas sta zamjeriti vozacu, a najradije bi ga strpao u top. Jedna od takvih je kad vozis iza auta koji ide nekom prosjecnom brzinom i koji stigne i zalijepi se za sporog najcesce kamiondziju, ali kilavi i ne moze/ne zna/nece da ga pretice i tako prolaze kilometri u guslanju, a ti cekas nece li ga on obici.On ko nesto izviri pa se vrati, da zmigavac pa se predomisli, Sad ti ne znas sta bi od sebe, isprekidane linije kratke da ih pretices u komadu, a ne mozes jednog po jednog jer se delegat zalijepo. E u tim sitacijama ljudi gube strpljenje iako su vozaci po PS-u pa opletu preko pune itd itd...
-
tempuser
#2283 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ta varijanta jedino ako delegat ispred tebe ostavi malo prostora da se uguras, ali cesto taj delegat izviruje kao steli se na preticanje al nista.direstraits0078 wrote:Ja uvijek preteknem prvo tog zalijepljenog delegata, uguram se između njega i kamiona, a onda kamion padne za slobodu na slijedećoj isprekidanoj ćizi. Ali samo ako procijenim da ću nešto postići time. Veoma često pretekneš obojicu i onda kamion stane da propusti delegata, a delegat se nalijepi na tebe, i blica, iako voziš 85 gdje je 80 ograničenje.tempuser wrote:Ima tih nekih frustrirajucih situacija u kojima prakticno nemas sta zamjeriti vozacu, a najradije bi ga strpao u top. Jedna od takvih je kad vozis iza auta koji ide nekom prosjecnom brzinom i koji stigne i zalijepi se za sporog najcesce kamiondziju, ali kilavi i ne moze/ne zna/nece da ga pretice i tako prolaze kilometri u guslanju, a ti cekas nece li ga on obici.On ko nesto izviri pa se vrati, da zmigavac pa se predomisli, Sad ti ne znas sta bi od sebe, isprekidane linije kratke da ih pretices u komadu, a ne mozes jednog po jednog jer se delegat zalijepo. E u tim sitacijama ljudi gube strpljenje iako su vozaci po PS-u pa opletu preko pune itd itd...Tu postigneš jedno veliko ništa.
-
condy
#2284 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I ja volim krenut ranije i isplanirati put tako da dođem prije pola sata na odredište. Bržom vožnjom dobiješ na vremenu ako cesta nije preopterećena, tako da i na cesti možeš itekako dobiti na vremenu, još ako si na autoputu to se itekako osjeti. Nedavno sam išao iz Zenice za Ljubljanu, krenuo ujutru u tri sata, a tamo bio do osam sati, vozio u cugu bez odmora. Prazna cesta do Bos. Broda stigao za manje od sat i po vremena, sat vremena prije nego kad je cesta opterećena i kad se vozi dosta sporije.mahalas505 wrote:Ne kaze se djaba, vrijeme se ne dobija na cesti nego da se krene ranije. Sve nesto nervozno i bahato.
-
direstraits0078
#2285 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ah, pa zamoliš ga lijepo. U stilu Mike Hakinena.tempuser wrote:Ta varijanta jedino ako delegat ispred tebe ostavi malo prostora da se uguras, ali cesto taj delegat izviruje kao steli se na preticanje al nista.direstraits0078 wrote:Ja uvijek preteknem prvo tog zalijepljenog delegata, uguram se između njega i kamiona, a onda kamion padne za slobodu na slijedećoj isprekidanoj ćizi. Ali samo ako procijenim da ću nešto postići time. Veoma često pretekneš obojicu i onda kamion stane da propusti delegata, a delegat se nalijepi na tebe, i blica, iako voziš 85 gdje je 80 ograničenje.tempuser wrote:Ima tih nekih frustrirajucih situacija u kojima prakticno nemas sta zamjeriti vozacu, a najradije bi ga strpao u top. Jedna od takvih je kad vozis iza auta koji ide nekom prosjecnom brzinom i koji stigne i zalijepi se za sporog najcesce kamiondziju, ali kilavi i ne moze/ne zna/nece da ga pretice i tako prolaze kilometri u guslanju, a ti cekas nece li ga on obici.On ko nesto izviri pa se vrati, da zmigavac pa se predomisli, Sad ti ne znas sta bi od sebe, isprekidane linije kratke da ih pretices u komadu, a ne mozes jednog po jednog jer se delegat zalijepo. E u tim sitacijama ljudi gube strpljenje iako su vozaci po PS-u pa opletu preko pune itd itd...Tu postigneš jedno veliko ništa.
-
condy
#2286 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kamione je zahtjevno preticati, pogotovo kad ima još neko iza njega koji gusla. Ja često u toj situaciji, ako znam napamet cestu, pretičem obadvojicu tako što uzmem zamah prije preticanja, to je veoma efikasno. Odmakneš se malo od njih 60-70 metara, pred kraj zavoja počneš ubrzavati i približavati se prije izlaska na pravac, i načepiš ga do poda kada vidiš na pravcu da nema na suprotnoj strani vozilo. Tako imaš puno jače ubrzanje, nego kad si odmah iza njega. Tako volim uzeti jača vozila na cesti koji misle ako su jači da su i bržitempuser wrote:Ta varijanta jedino ako delegat ispred tebe ostavi malo prostora da se uguras, ali cesto taj delegat izviruje kao steli se na preticanje al nista.direstraits0078 wrote:Ja uvijek preteknem prvo tog zalijepljenog delegata, uguram se između njega i kamiona, a onda kamion padne za slobodu na slijedećoj isprekidanoj ćizi. Ali samo ako procijenim da ću nešto postići time. Veoma često pretekneš obojicu i onda kamion stane da propusti delegata, a delegat se nalijepi na tebe, i blica, iako voziš 85 gdje je 80 ograničenje.tempuser wrote:Ima tih nekih frustrirajucih situacija u kojima prakticno nemas sta zamjeriti vozacu, a najradije bi ga strpao u top. Jedna od takvih je kad vozis iza auta koji ide nekom prosjecnom brzinom i koji stigne i zalijepi se za sporog najcesce kamiondziju, ali kilavi i ne moze/ne zna/nece da ga pretice i tako prolaze kilometri u guslanju, a ti cekas nece li ga on obici.On ko nesto izviri pa se vrati, da zmigavac pa se predomisli, Sad ti ne znas sta bi od sebe, isprekidane linije kratke da ih pretices u komadu, a ne mozes jednog po jednog jer se delegat zalijepo. E u tim sitacijama ljudi gube strpljenje iako su vozaci po PS-u pa opletu preko pune itd itd...Tu postigneš jedno veliko ništa.
-
direstraits0078
#2287 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tzv. G4 SDI pretjecanje. 
-
azdralovic
#2288 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
direstraits0078 wrote:Tzv. G4 SDI pretjecanje.
-
condy
#2289 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisam znaodirestraits0078 wrote:Tzv. G4 SDI pretjecanje.
btw. SDI-u ni to ne pomaže
-
530i
#2290 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kad vidim auto ili dva iza kamiona i svi skupa voze 20 na sat, skrenem u kakvu kafanu pored ceste. Ne vrijedi se nervirati, plus uvijek ima pametnjakovića koji prelaze na silu i po svaku cijenu.
- Libyano
#2291 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Meni se za vikend desila scena na Karauli, da je čovjek u Golfu V vozio iza autobusa 40km/h, pola uspona i spust prema Olovu. Pošto sam bio 4. ili 5 iza busa, čekao sam ne bi li ostali prvi prošli, jer ih sve ne mogu obići, niti se imam gdje ubaciti.
Na kraju dospijem iza Golfa kod Montane i obiđem ga na spustu prema zadnjem tunelu, gdje ima isprekidana. Čovjek meni maše i blica, kao što se uvaljujem. Znam da je kažnjivo vozačima sporih vozila praviti zastoj, ali po meni bi ovakvi bili jednako odgovorni, jer nije da nije imao priliku, imao je, a usput je druge onemogućio da prođu. Jedan je skrenuo u Montanu jer više nije imao živaca da se vuče za njim.
Na kraju dospijem iza Golfa kod Montane i obiđem ga na spustu prema zadnjem tunelu, gdje ima isprekidana. Čovjek meni maše i blica, kao što se uvaljujem. Znam da je kažnjivo vozačima sporih vozila praviti zastoj, ali po meni bi ovakvi bili jednako odgovorni, jer nije da nije imao priliku, imao je, a usput je druge onemogućio da prođu. Jedan je skrenuo u Montanu jer više nije imao živaca da se vuče za njim.
- Bakir1
#2292 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
i iz perspektive njega i njemu slicnih ti si trkac koji ugrozava zivote....
jasno je meni voziti sporo i oprezno, posebno kada po prvi put negdje ides, ali mi nije jasno hop na prvu evo ga divljak, 200 vozio autoputem i to se vec lagano lomaca sprema, tekstovi se pisu, prosvjetljenje uma nacije, jah to je problem....
prvi ja, vozim brzo, mozda i prebrzo, nekada takvog nekoga i ugrozim, ali kada me policija copi potpisem nalog platim kaznu i idem dalje....
jasno je meni voziti sporo i oprezno, posebno kada po prvi put negdje ides, ali mi nije jasno hop na prvu evo ga divljak, 200 vozio autoputem i to se vec lagano lomaca sprema, tekstovi se pisu, prosvjetljenje uma nacije, jah to je problem....
prvi ja, vozim brzo, mozda i prebrzo, nekada takvog nekoga i ugrozim, ali kada me policija copi potpisem nalog platim kaznu i idem dalje....
-
direstraits0078
#2293 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To je jedan od najboljih načina.530i wrote:Kad vidim auto ili dva iza kamiona i svi skupa voze 20 na sat, skrenem u kakvu kafanu pored ceste. Ne vrijedi se nervirati, plus uvijek ima pametnjakovića koji prelaze na silu i po svaku cijenu.
-
condy
#2294 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
On te je dužan propustiti kad ga ti obilaziš, pa i da prikoči i omogući ti sigurno preticanje. Dužan je da drži i normalno odstojanje između vozila koje je otpriliko oko 30-40 metara. To je očita saobraćajna nekultura i ne poštivanje elementarnih saobraćajnih propisa.Libyano wrote:Meni se za vikend desila scena na Karauli, da je čovjek u Golfu V vozio iza autobusa 40km/h, pola uspona i spust prema Olovu. Pošto sam bio 4. ili 5 iza busa, čekao sam ne bi li ostali prvi prošli, jer ih sve ne mogu obići, niti se imam gdje ubaciti.
On može da gusla iza kamiona koliko mu volja, ali da napravi normalno odstojanje od kamiona. Kamion je dužan da propusti kolonu vozila koju je stvorio na cesti i da se skloni na proširenje.
- Bakir1
-
condy
#2296 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kad ideš negdje i kad moraš biti u određenom mjestu poslom tačno u određeno vrijeme, ne možeš skrenuti u kafanu i piti kafu. Ja sam prošle godine umalo zakasnio na aerodrom u Sarajevu zbog gužve u gradu, pošto je bio kraj radnog vremena. Šta sam trebao otići na kafudirestraits0078 wrote:To je jedan od najboljih načina.530i wrote:Kad vidim auto ili dva iza kamiona i svi skupa voze 20 na sat, skrenem u kakvu kafanu pored ceste. Ne vrijedi se nervirati, plus uvijek ima pametnjakovića koji prelaze na silu i po svaku cijenu.
-
direstraits0078
#2297 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jesi, ali prije polaska, da ti se čula izoštre.condy wrote:Kad ideš negdje i kad moraš biti u određenom mjestu poslom tačno u određeno vrijeme, ne možeš skrenuti u kafanu i piti kafu. Ja sam prošle godine umalo zakasnio na aerodrom u Sarajevu zbog gužve u gradu, pošto je bio kraj radnog vremena. Šta sam trebao otići na kafudirestraits0078 wrote:To je jedan od najboljih načina.530i wrote:Kad vidim auto ili dva iza kamiona i svi skupa voze 20 na sat, skrenem u kakvu kafanu pored ceste. Ne vrijedi se nervirati, plus uvijek ima pametnjakovića koji prelaze na silu i po svaku cijenu.
-
condy
#2298 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svaka čast, nasmijao si meBakir1 wrote:@condy
Tvoja poenta pjesme
- Bakir1
#2299 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
boljih sluga a losijih gospodara nema....
- thekupus
#2300 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
trebao si krenuti ranije, svjestan da je kraj radnog vremena i da ce biti guzvacondy wrote:Kad ideš negdje i kad moraš biti u određenom mjestu poslom tačno u određeno vrijeme, ne možeš skrenuti u kafanu i piti kafu. Ja sam prošle godine umalo zakasnio na aerodrom u Sarajevu zbog gužve u gradu, pošto je bio kraj radnog vremena. Šta sam trebao otići na kafudirestraits0078 wrote:To je jedan od najboljih načina.530i wrote:Kad vidim auto ili dva iza kamiona i svi skupa voze 20 na sat, skrenem u kakvu kafanu pored ceste. Ne vrijedi se nervirati, plus uvijek ima pametnjakovića koji prelaze na silu i po svaku cijenu.