Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mrsamras

#2276 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

Kod mene viber steka samo ako je slab signal 3g ili ako je prebacio na 2g mrezu, onda ne radi i ne moze se uspostaviti poziv.Na wi-fii kad je ok 3g signal sve radi ektra.
Ali je dosta ljepse pricati na skypu
Tiger 033

#2277 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

Pa ljudi moji pogledajte razliku u cijeni (Lumia 820) između BHtelekoma i Univerzalno :evil: nije malo ba 619 KM ....DABOGDA TELEKOM PROP'O K'O ŽETON :evil:
SamMot

#2278 Re: Nokia Lumia

Post by SamMot »

Tiger 033 wrote:Pa ljudi moji pogledajte razliku u cijeni (Lumia 820) između BHtelekoma i Univerzalno :evil: nije malo ba 619 KM ....DABOGDA TELEKOM PROP'O K'O ŽETON :evil:
Porediš piljaru (švercere) čiji su telefoni jedno 50 puta flešovani i dekodirani sa Mobisom (službenim prestavnikom NOKIA-e za BiH) koji nabavlja telefone za BH Telecom?
De budi normalan.
Tiger 033

#2279 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

SamMot wrote:
Tiger 033 wrote:Pa ljudi moji pogledajte razliku u cijeni (Lumia 820) između BHtelekoma i Univerzalno :evil: nije malo ba 619 KM ....DABOGDA TELEKOM PROP'O K'O ŽETON :evil:
Porediš piljaru (švercere) čiji su telefoni jedno 50 puta flešovani i dekodirani sa Mobisom (službenim prestavnikom NOKIA-e za BiH) koji nabavlja telefone za BH Telecom?
De budi normalan.
Haj' ba NE bulazi mile ti majke... mislis da je u telekomu nesto bolje ????!!!! Da znas sta NE znas, usr'o bi se ko grlica ;-)
SamMot

#2280 Re: Nokia Lumia

Post by SamMot »

Tiger 033 wrote:
SamMot wrote:
De budi normalan.
Haj' ba NE bulazi mile ti majke... mislis da je u telekomu nesto bolje ????!!!! Da znas sta NE znas, usr'o bi se ko grlica ;-)
Ako nemaš argumenata ne pljuj i ne spamaj temu. Ovo je tema o WP/lumiji a ne o BHT-u. Ionako koristiš telemach i odlepršaj tamo.
Image
Troll (Internet)
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
"Trolling" redirects here. For other uses, see Troll (disambiguation).
Page semi-protected

In Internet slang, a troll (/ˈtroʊl/, /ˈtrɒl/) is a person who sows discord on the Internet by starting arguments or upsetting people,[1] by posting inflammatory,[2] extraneous, or off-topic messages in an online community (such as a forum, chat room, or blog), either accidentally[3][4] or with the deliberate intent of provoking readers into an emotional response[5] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.[6]

This sense of the word troll and its associated verb trolling are associated with Internet discourse, but have been used more widely. Media attention in recent years has equated trolling with online harassment. For example, mass media has used troll to describe "a person who defaces Internet tribute sites with the aim of causing grief to families."
AmADin_gospo

#2281 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

ko je kupovao telefone u univerzalno.ba zna da postoji vise vrata cijena kod istih, i sve surazlicite od cijene na stranici.
na stranici su UVIJEK stare cijene koje je "kolega zaboravio zamijeniti", onda, jedna je cijena za kes, jedna zakarticno placanje,jedna cijena za firme, jedna cijena za dijasporu. a u svakom slucaju, dobijete garantovano dekodiran aparat s neke mreze.
kupiti kod njih futrolu, foliju, stylus il tako nestood dodatne opreme je OK, al aparat od njih nebi nikad uzeo.

teleko jeste skup, al daje na rate, daje 2 godine garancije, garantuje poslje isplate da ce vam aparat otkljucati za sve ostale mreze. i jos stosta. pogledaj cijene novih aparata bez pretplate u inostranstvu pa ces vidjeti da susvugdje skuplji nego u nekoj radnji. zato telekom uzima aparate na veliko i njima te privuce/prisili da potpises ugovor s njima na koju godinu, i tako vratio diocijene aparata koji ti je ponudiojeftinije u sklopu paketa.
SundanceKid

#2282 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

Univerzalno - neprofesionalni, neljubazni amateri, koji daju razlicite cijene svakome, dilaju telefone ko zna kakve kvalitete....i to sve skupa odgovara nasoj sirotinji, jer jeftinije dobiju telefon s kojim se mogu qrcit u raji... To blage veze nema sa normalnom uslugom, kvalitetom, servisom, garancijom...itd..

Ne znam sta se tu ima raspravljat uopste, to svi znaju..
shin

#2283 Re: Nokia Lumia

Post by shin »

AmADin_gospo wrote:Shin, ima na autopijaci kupiti sljokica na kilu, raznih boja i winX naljepnica.
vidim da su ti ove slikice na viberu jako bitne, pa mislim da ce ti i sljokice po telefonu dobro doci, dok ne izadje futrola s svarovski kristalima :D

Nije to poenta mog posta, ali samo treba pročitati i onda ne bude teško.
shin

#2284 Re: Nokia Lumia

Post by shin »

belami1111 wrote:Shin i šta ti radiš sa tom lisicom šalješ narodu da gleda slikice e blago meni , al ipak su ljepše ove na lumiji

http://imageshack.us/a/img855/9573/daig.png
http://imageshack.us/a/img824/6307/ilpx.png

Ja neznam koristimo li mi iste telefone ali sa viberom nemam baš tako drastične probleme , prije ove 820 ima sam LG 4x HD i na njemu viber baš nije bio cvjećka ....
Negho hoće li ovo valjati šta...

http://www.wpcentral.com/revealed-nokia ... 0p-phablet

Sve te sa lumije imaš i na ostalim platformama, problem je što wp8 viber nema što ostali imaju. To nije niakvo sranje ko foka nego činjenica. Samo se sjeti kad je zadnji update bio za viber na marketu, i sjeti se koliko je uopšte bilo updatea.

edit:

iOS vezija je već na 4.1
https://itunes.apple.com/us/app/viber/id382617920?mt=8

Android verzija isto na 4.1
https://play.google.com/store/apps/deta ... voip&hl=en

wp8 je na 3.1.1
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... a34fe7031c
Felidae

#2285 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

Skype jeste puno bolji i to je cinjenica,ali mnogi ga danas ne koriste niti imaju acc a viber je nekako postao narodski pa i oni koji tek ulaze u svijet smartphona znaju samo za njega i manje vise ga zbog toga i koristim...npr na skype-u imam 20 kontakata i to bas starih ali na viberu mnogo,mnogo vise i htjeli ili nek koristimo ga svi...i da odjednom radi dobro zvoni i tako to ali je odjednom prestao oatavljati notifikaciju poruke na lock screenu...fakat treba update...prosto ne vjerujem da ne rade na tome...nije valjda wp tolika egzotika da ga ignorisu? I koliko se uopste razlikuje kodiranje za npr ios i wp,nema sanse da je to bas nebo i zemlja

Sent from my lumia zumia using Tapatalk
Felidae

#2286 Re: Nokia Lumia

Post by Felidae »

I jos jedna stvar...nikako nemogu da ocistim temp files,ocisti po par mb i to nakon dosta klikanja...postoji li nesto kao clean master koji sam iskljucivo koristila za to ili moram posebno clear history npr,clean cache i tako to zasebno za sve.....

Kaćunak

#2287 Re: Nokia Lumia

Post by Kaćunak »

Znaci vrijedi kupiti 920 za 470KM :D
Bodkin

#2288 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

shin wrote:
belami1111 wrote:Shin i šta ti radiš sa tom lisicom šalješ narodu da gleda slikice e blago meni , al ipak su ljepše ove na lumiji

http://imageshack.us/a/img855/9573/daig.png
http://imageshack.us/a/img824/6307/ilpx.png

Ja neznam koristimo li mi iste telefone ali sa viberom nemam baš tako drastične probleme , prije ove 820 ima sam LG 4x HD i na njemu viber baš nije bio cvjećka ....
Negho hoće li ovo valjati šta...

http://www.wpcentral.com/revealed-nokia ... 0p-phablet

Sve te sa lumije imaš i na ostalim platformama, problem je što wp8 viber nema što ostali imaju. To nije niakvo sranje ko foka nego činjenica. Samo se sjeti kad je zadnji update bio za viber na marketu, i sjeti se koliko je uopšte bilo updatea.

edit:

iOS vezija je već na 4.1
https://itunes.apple.com/us/app/viber/id382617920?mt=8

Android verzija isto na 4.1
https://play.google.com/store/apps/deta ... voip&hl=en

wp8 je na 3.1.1
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... a34fe7031c
svima je to ili bi trebalo da bude jasno. ali ima ovdje par forumasa koji napad na lumiu shvate kao napad na sebe :D tako da kad spomenes te tvoje slikice posalju te na autopijacu :D ali je cinjenica da viber ne radi kao na iosu ( za andorid neka pricaju drugi, nikad ga nisam koristio). i ne moze 10 forumasa promijeniti tu cinjenicu. neko dole spomenu da li je moguce da je wp tolika egzotika. nije egzotika nego je jos uvijek malo trziste. sve dok wp drzi 10-ak posto trzista ovako ce biti. i sa ovom i sa drugim aplikacijama ( ili sa nedostatkom istih).
Tiger 033

#2289 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

SamMot wrote:Ako nemaš argumenata ne pljuj i ne spamaj temu.
Sta kazes "pametni" nema argumenta... tebi je 619 KM nikakav ARGUMENT :skoljka:
SamMot wrote:Ovo je tema o WP/lumiji a ne o BHT-u. Ionako koristiš telemach i odlepršaj tamo.
Pa jarane ako znas citati ,mozes vidjeti da sam i pisao sam o Lumiji i upoređivao cijene, NE o aviJonima ... ;-)
Tiger 033

#2290 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

AmADin_gospo wrote:
ko je kupovao telefone u univerzalno.ba zna da postoji vise vrata cijena kod istih, i sve surazlicite od cijene na stranici.
na stranici su UVIJEK stare cijene koje je "kolega zaboravio zamijeniti", onda, jedna je cijena za kes, jedna zakarticno placanje,jedna cijena za firme, jedna cijena za dijasporu. a u svakom slucaju, dobijete garantovano dekodiran aparat s neke mreze.
kupiti kod njih futrolu, foliju, stylus il tako nestood dodatne opreme je OK, al aparat od njih nebi nikad uzeo.

teleko jeste skup, al daje na rate, daje 2 godine garancije, garantuje poslje isplate da ce vam aparat otkljucati za sve ostale mreze. i jos stosta. pogledaj cijene novih aparata bez pretplate u inostranstvu pa ces vidjeti da susvugdje skuplji nego u nekoj radnji. zato telekom uzima aparate na veliko i njima te privuce/prisili da potpises ugovor s njima na koju godinu, i tako vratio diocijene aparata koji ti je ponudiojeftinije u sklopu paketa.
Jarane sve OK ali 619 KM je OGROMNA razlika u cijeni :evil:
belami1111

#2291 Re: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Tiger 033 wrote:
AmADin_gospo wrote:

Jarane sve OK ali 619 KM je OGROMNA razlika u cijeni :evil:
Prvo ovo što si pokazao uopšte nije nov telefon i ne piše da je nov ( koliki su papci u univerzalno pogledaj šta su napisali za rezoluciju ekrana na lumii 820 ) to je telefon skinut sa neke mreže uzet sigurno u zamjenu za neki drugi telefon za 300 tinjak km i sad mu stavili tu cijenu koja je sigurn sam bar za 50 km skuplja kad dođeš u radnju a garancija je dok ne pređeš prag radnje
SA 071

#2292 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Felidae wrote:I jos jedna stvar...nikako nemogu da ocistim temp files,ocisti po par mb i to nakon dosta klikanja...postoji li nesto kao clean master koji sam iskljucivo koristila za to ili moram posebno clear history npr,clean cache i tako to zasebno za sve.....

Što ćes ih čistiti, kada ti ne utiču ni na koji način na rad uređaja osim što ubrzavaju rad kod app koje su u tempu? Ako hoćeš izbrisati historiju posjećivanih web stranica to uradi u IE. Temp files se brišu sami od sebe kada nema više potrebe za njima.

Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
Tiger 033

#2293 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

belami1111 wrote:Prvo ovo što si pokazao uopšte nije nov telefon i ne piše da je nov ( koliki su papci u univerzalno pogledaj šta su napisali za rezoluciju ekrana na lumii 820 ) to je telefon skinut sa neke mreže uzet sigurno u zamjenu za neki drugi telefon za 300 tinjak km i sad mu stavili tu cijenu koja je sigurn sam bar za 50 km skuplja kad dođeš u radnju a garancija je dok ne pređeš prag radnje
Jel'de jarane i ovo sto si ti napisao je iz glave :?: jer ni TI pojma NEmas jel tel. nov ili nije.... zato cu se ja ako bogda sutra eventualno prekosutra, fino raspitati direktno kod njih da NE bi lupali ko maxim po diviziji, a i da znamo sta je ISTINA ;-)
SA 071

#2294 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Tiger 033 wrote:
belami1111 wrote:Prvo ovo što si pokazao uopšte nije nov telefon i ne piše da je nov ( koliki su papci u univerzalno pogledaj šta su napisali za rezoluciju ekrana na lumii 820 ) to je telefon skinut sa neke mreže uzet sigurno u zamjenu za neki drugi telefon za 300 tinjak km i sad mu stavili tu cijenu koja je sigurn sam bar za 50 km skuplja kad dođeš u radnju a garancija je dok ne pređeš prag radnje
Jel'de jarane i ovo sto si ti napisao je iz glave :?: jer ni TI pojma NEmas jel tel. nov ili nije.... zato cu se ja ako bogda sutra eventualno prekosutra, fino raspitati direktno kod njih da NE bi lupali ko maxim po diviziji, a i da znamo sta je ISTINA ;-)

Pa niko neće priznati da je kurvin sin. Jebi ga, samo u Mobisu si siguran da su regularni Nokia telefoni i oni isporučuju telekomu, a garancija je evropskih 24 mjeseca. Kod njih nema telefona "s mreže", a za sve ostale ne možeš biti siguran.

SA 071

#2295 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Tiger 033 wrote:

Pa niko neće priznati da je kurvin sin. Jebi ga, samo u Mobisu si siguran da su regularni Nokia telefoni i oni isporučuju telekomu, a garancija je evropskih 24 mjeseca. Kod njih nema telefona "s mreže", a za sve ostale ne možeš biti siguran.

AdoCka

#2296 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

SA 071 wrote:
Tiger 033 wrote:

To za mobis stoji,ali su zato kod njih cijene astrononske,pa L520-ka 400 KM :O

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
belami1111

#2297 Re: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Ma bjez lumia 520 u BH telekomu 280 km ili na 12 mjeseci po 20 km prvi mjesec plcas pdv...
A i ti tigar nemoj pjeniti bez veze kad nigdje ne pise ds je ta 820 u univerzalnom nova evo dscu ti i ja svoju 820 nova ko u univerzalnom. Jos je fabricki otkljucana

Sent from my RM-825_eu_croatia_437 using Tapatalk
Tiger 033

#2298 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

Nista ba raja kupujte u telekomu i vozdrica tamo je "original" al' PUNO skuplje... ha ja...izgleda da vas ima puno koje NE "žulja" 600 keka i kome NEsmeta OBAVEZAN ugovor na 2 godine...pa BUJRUM brate...iskreno meni NE igra veliku ulogu to sto je sa druge mreze... kad vidim razliku u cijeni za koju mogu jos bride onako u trku kupit' Samasungov tablet i jos da mi 'joja ostane ;-) ....ma zdra'ooo ba ...lp :bih:
Tiger 033

#2299 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

belami1111 wrote:A i ti tigar nemoj pjeniti bez veze kad nigdje ne pise ds je ta 820 u univerzalnom nova
Aaaa nisam znao da treba naznaciti kako je NOVA :-) oprosti molim te...samo mi jos reci je li npr. u telekomu naznaceno kako je nova ili grijesim ...
belami1111

#2300 Re: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Tiger 033 wrote:Nista ba raja kupujte u telekomu i vozdrica tamo je "original" al' PUNO skuplje... ha ja...izgleda da vas ima puno koje NE "žulja" 600 keka i kome NEsmeta OBAVEZAN ugovor na 2 godine...pa BUJRUM brate...iskreno meni NE igra veliku ulogu to sto je sa druge mreze... kad vidim razliku u cijeni za koju mogu jos bride onako u trku kupit' Samasungov tablet i jos da mi 'joja ostane ;-) ....ma zdra'ooo ba ...lp :bih:
Hoop... pokaki se ti na sve što si rekao
Opet pjeniš a demantuješ sebe eto ne smeta ti što je sa druge mreže debrandirana a nova je jellll boga ti..
Realno to je cijena polovnog telefona lumia 820 pa ti sad crko puko...
Šta ti je bolan jel ti Univerzalno tatin ili si ti Tata univerzalnom
Post Reply