Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
iceman ze

#2276 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Ja sam im klijent 18 leta, vec sam jedan kod njih kredit zatvorio, uzeo povoljniji u drugoj banci, planiram i stambeni na istom principu, uzeti nenamjenski, skinuti hipoteku, preko druge banke, sa manjim kamata, ratama itd.

Sve im je slabija klijent orjentejsn, tako da....polako ali sigurno se relociramo
channel10

#2277 Re: Unicredit banka, all about

Post by channel10 »

iceman ze wrote:I Visa Classic je navlakusa, dok si sa njima ok, medjutim ako ih napustas jednog dana, moras osim minusa, i izmiriti VC pa tek onda u drugu banku itd.
VC?
victom

#2278 Re: Unicredit banka, all about

Post by victom »

Del_Boy1 wrote:Ima li neko da koristi njihovu mastercard dopunjivu karticu?
Kako to funkcioniše, da li je u svakom trenutku mogu dopuniti putem m-ba ili je to kao i plaćanje računa, samo radnim danima do xx:yy sati? Danas htjeo da prebacim nešto novca sa štednog računa na tekući, kad šipak ne može, može tek sutra.
mislis obicnu master karticu vezanu za tekuci racun ?
Ako misliš tu, sve transakcije idu u proceduru isti dan do 19 h radnim danom, i do 15 h subotom. Nedeljom ne ide nista.
Preko e-ba (e bankinga) imas uvid u sve račune.
Prebacivanje sa deviznog na sopstveni tekući je instantno. TRansakcije na tuđe račune idu u red čekanja, pa kad dođu na red.

PS: Klijent sam kod Unija od 2002. godine kada sam i dobio prvu platu u visini od 800 KM. Mama je plakala od sreće.
Ovim putem pozdravljam i seku u njemačkoj, koja je bila pametna i blagovremeno otišla sa porodicom.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:01, edited 2 times in total.
Del_Boy1

#2279 Re: Unicredit banka, all about

Post by Del_Boy1 »

Mislim baš onako kako sam napisao, možda nisi upoznat da imaju prepaid karticu, a za tekući znam, iako kao što sam već rekao, sa štednog na tekući ne može 24/7, morao promijeniti datum na radni dan i onda može.
victom

#2280 Re: Unicredit banka, all about

Post by victom »

Del_Boy1 wrote:Mislim baš onako kako sam napisao, možda nisi upoznat da imaju prepaid karticu, a za tekući znam, iako kao što sam već rekao, sa štednog na tekući ne može 24/7, morao promijeniti datum na radni dan i onda može.
nisam znao da ima. hvala na informaciji
Sada sam pročitao o pre paid-u. Sve je skoro isto , samo nisu vezane za tekući račun niti za banku. Nešto kao gift card.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:01, edited 2 times in total.
arnelau

#2281 Re: Unicredit banka, all about

Post by arnelau »

Pozdrav, korisnik sam unicredit banke, imam mastercard karticu (1,99KM) odrzavannje racuna - nikakav paket usluga. Posto idem u Njemacku na mjesec dana sta trebam da radim, koju uslugu aktivirati za podizanje kesa bez provizije u DE ? Da li mogu takodjer bez provizije placati svojom mastercard karticom? Hvala unaprijed
mayab

#2282 Re: Unicredit banka, all about

Post by mayab »

arnelau wrote:Pozdrav, korisnik sam unicredit banke, imam mastercard karticu (1,99KM) odrzavannje racuna - nikakav paket usluga. Posto idem u Njemacku na mjesec dana sta trebam da radim, koju uslugu aktivirati za podizanje kesa bez provizije u DE ? Da li mogu takodjer bez provizije placati svojom mastercard karticom? Hvala unaprijed
Potpises za modula paket (4 KM mjesečno) i dodas opciju za dizanje keša bez provizije na bankomatima grupacije (još 1KM mjesečno)dakle ukupno 5KM mjesečno umjesto ovih 1,99 KM do sada, kako pričaš o Njemačkoj, bez provizije u Nj dižeš na bankomatima HypoVereinsbank https://www.hypovereinsbank.de/hvb/privatkunden , oni su u UC grupi.
Plaćanje karticom je svakako bez provizije
arnelau

#2283 Re: Unicredit banka, all about

Post by arnelau »

mayab wrote:
arnelau wrote:Pozdrav, korisnik sam unicredit banke, imam mastercard karticu (1,99KM) odrzavannje racuna - nikakav paket usluga. Posto idem u Njemacku na mjesec dana sta trebam da radim, koju uslugu aktivirati za podizanje kesa bez provizije u DE ? Da li mogu takodjer bez provizije placati svojom mastercard karticom? Hvala unaprijed
Potpises za modula paket (4 KM mjesečno) i dodas opciju za dizanje keša bez provizije na bankomatima grupacije (još 1KM mjesečno)dakle ukupno 5KM mjesečno umjesto ovih 1,99 KM do sada, kako pričaš o Njemačkoj, bez provizije u Nj dižeš na bankomatima HypoVereinsbank https://www.hypovereinsbank.de/hvb/privatkunden , oni su u UC grupi.
Plaćanje karticom je svakako bez provizije
Zahvaljujem na odgovoru
cvrcak i mrav

#2284 Re: Unicredit banka, all about

Post by cvrcak i mrav »

Da li imate problema sa logovanjem u m banking
teuta06

#2285 Re: Unicredit banka, all about

Post by teuta06 »

da... ili se nece ulogovati ili ulogoje ali ne mogu vidjeti isplate i uplate
Jim Smorrison

#2286 Re: Unicredit banka, all about

Post by Jim Smorrison »

Ne radi ni mBanking ni eBanking.
Možemo samo mahati ušima.
Hercegoviina

#2287 Re: Unicredit banka, all about

Post by Hercegoviina »

Ni kod mene ne radi m ba aplikacija
Android Knego

#2288 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

I kod mene juče problem, a evo i danas se nastavlja...
kakavdanakneiskustvu

#2289 Re: Unicredit banka, all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

kad osoba nije u stanju da vraca kredit,zbog raznoraznih razloga,a kredit je sa polisom osiguranja,sta osoba moze uraditi,tražiti,koja prava ima?
statixx

#2290 Re: Unicredit banka, all about

Post by statixx »

Zavisi od police, obicno u slucaju duzeg bolovanja ili otkaza osiguranje preuzima otplatu kredita na 6 mjeseci.
kakavdanakneiskustvu

#2291 Re: Unicredit banka, all about

statixx wrote:Zavisi od police, obicno u slucaju duzeg bolovanja ili otkaza osiguranje preuzima otplatu kredita na 6 mjeseci.
:thumbup:
Android Knego

#2292 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

kakavdanakneiskustvu wrote:kad osoba nije u stanju da vraca kredit,zbog raznoraznih razloga,a kredit je sa polisom osiguranja,sta osoba moze uraditi,tražiti,koja prava ima?
Imao sam takav slučaj. Morao sam napustiti firmu kad su počele kasniti plate. Konkretno, za 6 mjeseci počele su kasniti 3 mjeseca, iako je godinama sve bilo na vrijeme. Napustio sam firmu uz sporazumni raskid ugovora. Međutim, osiguranje (Uniqa) je tražilo isključivo dokaz da sam dobio otkaz (što nije bio slučaj) pa da eventualno dalje razgovaraju. Dakle, od toga nije bilo ništa.
Usput, moja okolina me ubjeđivala "sigurno će ti osiguranje platiti", ali stvarnost je bila drugačija.

S druge strane, imao sam kasko osiguranje auta kod Triglava. Tamo su uvijek naplaćivali u rekordnom vremenu i bez pravljenja ikakvih problema.
kakavdanakneiskustvu

#2293 Re: Unicredit banka, all about

Android Knego wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kad osoba nije u stanju da vraca kredit,zbog raznoraznih razloga,a kredit je sa polisom osiguranja,sta osoba moze uraditi,tražiti,koja prava ima?
Imao sam takav slučaj. Morao sam napustiti firmu kad su počele kasniti plate. Konkretno, za 6 mjeseci počele su kasniti 3 mjeseca, iako je godinama sve bilo na vrijeme. Napustio sam firmu uz sporazumni raskid ugovora. Međutim, osiguranje (Uniqa) je tražilo isključivo dokaz da sam dobio otkaz (što nije bio slučaj) pa da eventualno dalje razgovaraju. Dakle, od toga nije bilo ništa.
Usput, moja okolina me ubjeđivala "sigurno će ti osiguranje platiti", ali stvarnost je bila drugačija.

S druge strane, imao sam kasko osiguranje auta kod Triglava. Tamo su uvijek naplaćivali u rekordnom vremenu i bez pravljenja ikakvih problema.
hvala
Android Knego

#2294 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Android Knego wrote:

hvala
Još nečeg sam se sjetio... Navodno, postoji i mogućnost korištenja "grejs perioda" za otplatu kredita. Recimo, daju ti 6 mjeseci da ne moraš plaćati. U tom periodu ne otplaćuješ glavnicu nego samo kamatu. Naravno, nekom je to neprihvatljivo, ali nekom i ta slamka može nekad puno da znači.
E sad, opet malo iskustva... Pominjani kredit imao sam u Rajfajzen banci (ta ozloglašena Uniqa ustvari je njihovo osiguranje). I od njihovog službenika sam dobio tu informaciju o "grejs periodu". Sjećam se da im je ta služba u Cazinu, za cijelu BiH. I kad sam ponovo zvao da realizujem tu mogućnost, niko mi se nije javljao na tlf. Dan, dva, tri, sedmica, mjesec... Dok nisam posumnjao da imaju moj broj memorisan i neće da se jave. Uzmem ženin tlf i nazovem. Jave se u roku od odmah! Nevjerovatno ali istinito. Naprosto, kad nemaš para banka te tretira ko zadnje go*no.
Nisam realizovao taj "grejs period", ne sjećam se zašto sam odustao. Ali eto... postoji... navodno...
kakavdanakneiskustvu

#2295 Re: Unicredit banka, all about

Android Knego wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

hvala
Još nečeg sam se sjetio... Navodno, postoji i mogućnost korištenja "grejs perioda" za otplatu kredita. Recimo, daju ti 6 mjeseci da ne moraš plaćati. U tom periodu ne otplaćuješ glavnicu nego samo kamatu. Naravno, nekom je to neprihvatljivo, ali nekom i ta slamka može nekad puno da znači.
E sad, opet malo iskustva... Pominjani kredit imao sam u Rajfajzen banci (ta ozloglašena Uniqa ustvari je njihovo osiguranje). I od njihovog službenika sam dobio tu informaciju o "grejs periodu". Sjećam se da im je ta služba u Cazinu, za cijelu BiH. I kad sam ponovo zvao da realizujem tu mogućnost, niko mi se nije javljao na tlf. Dan, dva, tri, sedmica, mjesec... Dok nisam posumnjao da imaju moj broj memorisan i neće da se jave. Uzmem ženin tlf i nazovem. Jave se u roku od odmah! Nevjerovatno ali istinito. Naprosto, kad nemaš para banka te tretira ko zadnje go*no.
Nisam realizovao taj "grejs period", ne sjećam se zašto sam odustao. Ali eto... postoji... navodno...[/quote]

cekaj,a sta bi u ovom prvom slucaju,osiguranje nije plaćalo,nego ipak ti?
joma64

#2296 Re: Unicredit banka, all about

Post by joma64 »

https://www.capital.ba/bitminer-factory ... a-propise/
Kakvi glupani. Umjesto da dobro zarade i steknu još novih klijenata oni blokirali račun...
Izgleda da idu onom starom izrekom da je i loša reklama ipak REKLAMA...
Nisrin

#2297 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

Da li neko ima "dodatnu karticu za jos jednog korisnika"? je li to moguce kao u RF? :D
drndalo

#2298 Re: Unicredit banka, all about

Post by drndalo »

Naravno da moze. Ja imam dodatnu karticu na zenin racun, sve fercera normalno...

Cijena mislim zavisi od/da li imas paket usluga
azdralovic

#2299 Re: Unicredit banka, all about

Post by azdralovic »

joma64 wrote:https://www.capital.ba/bitminer-factory ... a-propise/
Kakvi glupani. Umjesto da dobro zarade i steknu još novih klijenata oni blokirali račun...
Izgleda da idu onom starom izrekom da je i loša reklama ipak REKLAMA...
Jedno su zelje, a drugo sta je zakonska regulativa i propisi.
Android Knego

#2300 Re: Unicredit banka, all about

Post by Android Knego »

kakavdanakneiskustvu wrote:cekaj,a sta bi u ovom prvom slucaju,osiguranje nije plaćalo,nego ipak ti?
Pa napisao sam ti:
Android Knego wrote: Napustio sam firmu uz sporazumni raskid ugovora. Međutim, osiguranje (Uniqa) je tražilo isključivo dokaz da sam dobio otkaz (što nije bio slučaj) pa da eventualno dalje razgovaraju. Dakle, od toga nije bilo ništa.
Dakle, logika je sljedeća:
Pretpostavimo da radiš u nekoj firmi koja je ušla u probleme. I godinu dana nema plate. Džaba radiš. Imaš kredit, ali ga nemaš čime otplaćivati jer ne primaš platu za svoj rad. Ako odeš iz takve firme, banka te tretira kao nekog ko NIJE DOBIO OTKAZ, nego je sam otišao. I onda ti kažu, burazeru ti imaš za ovaj kredit polisu osiguranja od nezaposlenosti, ali se to odnosi samo na situaciju kad si DOBIO otkaz, a ne DAO otkaz. I samim tim nemaju nikakvu obavezu prema tebi. E meni se upravo to desilo...

Lično, mislim da je to teeeeeeški lopovluk. Država ne bi smjela bankama ni dozvoliti da ubacuju ovakve klauzule u ugovor koji moraš potpisati pri dizanju kredita. Jer ti nemaš nikakvu odgovornost kad firma u kojoj radiš propada. Da si vlasnik firme bila bi druga priča, ali kao obični radnik ne.

Da napomenem, radilo se o Rajfajzen banci. Zato sam i prešao kod UniCredit.
Post Reply