POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- mirsek
#2277 Re: POsao-Popis stanovnistva
A mi u opstini centar nismo jos ni one iznose potpisali.
Ne kontam sta vise radi ova komisija iz centra.
-
Umalo popisivac
#2278 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ta opcina je zadnje smece u svemu. Oni jedini cini mi se nisu izvjesili ni ostvarene bodove kandidata za popis. Nisu bili u stanju cak ni postaviti rezultate na internet.
Last edited by Umalo popisivac on 10/12/2013 17:58, edited 1 time in total.
-
Umalo popisivac
#2279 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma popis je prvenstveno bio namjenjen nezaposlenim i studentima (sto se vidjelo jer je dodatne bodove nosila nezaposlenost i studij). Ti sto su upadali a u radnom su odnosu upadali su preko veze.Đulbešećer wrote:Koliko se sjećam ni popisivači nisu bili samo oni ne zaposeleni, već i studenti, ali i ljudi sa poslom koji su stizali i da popisuju. Nije se od njih očekivalo da 12h dnevno samo popisuju.
Također, za 9-15 mjeseci koliko se radi ova kontrola bit će i odustajanja - ako neko u međuvremenu nađe posao taman će ostati u ovome.
Ja ovo shvatam kao honorarni posao, a i sam ugovor dovoljno govori za sebe, kao i plata.
Osim toga, u konkursu se nigdje nije tražilo da budeš nezaposlen, što će reći da su računali s tim da će im se prijavljivati studenti i zaposleni (vjerovatno ne oni sa punim radnim vremenom, ali ostali da)
Ja isto tako shvacam ovaj posao, isto imam nekih obaveza na fakultetu i to naravno nema veze s ovim.
- Russki
#2280 Re: POsao-Popis stanovnistva
EVO ŠUŠKEEEE
- insaneinthebrain
#2281 Re: POsao-Popis stanovnistva
sutra pravac u banku da provjerimo stanje
-
ogiE
#2282 Re: POsao-Popis stanovnistva
Isplata pocela samo u Brckom?
Sent from my LG-P700 using Tapatalk
Sent from my LG-P700 using Tapatalk
- Russki
#2283 Re: POsao-Popis stanovnistva
od sutra, svaki dan idem po triput u banku, jedan dan cu se sigurno iznenaditi 
- i_ja_na_forumu
#2284 Re: POsao-Popis stanovnistva
Fino, sjednes u trolu, izadjes na zadnjoj stanici i picis samo pravoMene je vise briga kako doci do Lukavice, koliko se do tamo vozi.
- snaga_znanja
#2285 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nazalost volio bih da grijesim ali mislim da od para uskoro nece biti nista.
Agencija sa drzavnog nivoa isplatila svoje popisivace iz Brckog, a sad nas upucuju entitetskim agencijama da se sa njima borimo. U nekim gradovima potpisivanje radnih naloga jos nije niti pocelo. Bez kompletiranja radnih naloga entitetske agencije se ne mogu obratiti Evropskoj komisiji za grant koji su obezbejedili i iz kojeg se isplacuju naknade, jer ovi hoce u fening da znaju koliko moraju platiti popisivacima. Logicno dok EK ne isplati grant nema ni para za nas...
Kako sad stvari stoje onaj mart je sve izgledniji...
Agencija sa drzavnog nivoa isplatila svoje popisivace iz Brckog, a sad nas upucuju entitetskim agencijama da se sa njima borimo. U nekim gradovima potpisivanje radnih naloga jos nije niti pocelo. Bez kompletiranja radnih naloga entitetske agencije se ne mogu obratiti Evropskoj komisiji za grant koji su obezbejedili i iz kojeg se isplacuju naknade, jer ovi hoce u fening da znaju koliko moraju platiti popisivacima. Logicno dok EK ne isplati grant nema ni para za nas...
Kako sad stvari stoje onaj mart je sve izgledniji...
Last edited by snaga_znanja on 10/12/2013 18:51, edited 1 time in total.
- Russki
#2286 Re: POsao-Popis stanovnistva
a ja se taman obeselio da ce bit para za bozic i novu godinu
((((((((((((((((((
- snaga_znanja
#2287 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ovo je jedan od odgovora iz zavoda za statistiku koji se moze naci na fb stranici.

Dakle ono sto zelim istaknuti je da nema para dok se sve opstine ne potrude zavrsiti ovu zavrzlamu sa radnim listovima. Sredstva iz granta ce biti isplacena tek onda kada se dostavi potpuna dokumentacija od entitetskih zavoda. I to je to.Da bi se postavili elementi za obračun naknada za popisno osoblje PKLS su nakon zaprimanja popisnog materijala, morali da vrše unos podataka sa kontrolnika te da izvrše isporuku sređenog popisnog materijala do Centralnog mjesta za obradu podataka što je preduslov da bi se stekli uslovi za postavljanje finansijske dokumentacije u vezi sa naknadama za rad popisivača. Naravno, ove aktivnosti zahtijevaju vrijeme zbog kompleksnosti i obima popisnog materijala, a morala se odvijati prema planiranim rokovima. Elementi za obračun naknada za rad popisivača i opštinskih/gradskih instruktora postavljeni su od strane Agencije za statistiku BiH u formi obrazaca na nivou opštinskih/gradskih instruktora i njima pridruženih popisivača, koji su raspoloživi popisnim komisijama lokalne samouprave od početka novembra 2013. godine kada su PKLS otpočele aktivnosti koje podrazumjevaju dostavljanje popisnom osoblju na uvid svih elemenata za obračun ukupne naknade (popunjeni P1 i P2 obrasci, naknade za instruktažu, naknade za korištenje telefona i priznati troškovi prevoza). Prilikom izvršenog uvida, opštinski/gradski instruktori i popisivači potpisuju Radni list o obračunu troškova kao i Pregled troškova opštinskih/gradskih instruktora i popisivača čime svaki učesnik u Popisu potvrđuje obračunate troškove svojim potpisom, što su neke popisne komisije već uradile.
Nakon potpisivanja pomenutih obrazaca od strane predsjednika popisnih komisija, opštinskih/gradskih instruktora i popisivača, predmetni obrasci se dostavljaju Republičkom zavodu za statistiku uz ostalu prateću dokumenatacije popisnog osoblja koje je potrebno dostaviti prema pravilima Direktnog granta Evropske unije. Po prijemu navedene dokumentacije, Zavod će Agenciji za statistiku BiH uputiti zahtjev za prenos sredstava Direktnog granta u svrhu realizacije plaćanja ukupnih naknada navedenog popisnog osoblja. U skladu sa navedenim, obavještavamo vas da je Zavod do 19.11.2013. godine uglavnom obezbijedio potrebnu dokumentaciju za većinu jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj koja će potom biti dostavljena Agenciji za statistiku BiH.
Last edited by snaga_znanja on 10/12/2013 19:02, edited 1 time in total.
- Russki
#2288 Re: POsao-Popis stanovnistva
ja za ovo krivim nesposobnjakovice koji su zaduzeni za dostavljanje potrebnih dokumenata
pa majku im njihovu vise, sta oni ustvari rade kad su na poslu? piju kavice, puse cigare, citaju novine? huh, a stvarno sam bio sretan kad sam procitao da je isplata pocela
pa majku im njihovu vise, sta oni ustvari rade kad su na poslu? piju kavice, puse cigare, citaju novine? huh, a stvarno sam bio sretan kad sam procitao da je isplata pocela
-
ReAlexandra
#2289 Re: POsao-Popis stanovnistva
Hvala ti! Ja sam baš zbog ovo sranja odustala, stvarno nema smisla!Rean wrote:azurna_obala wrote:pa kako vas samo nije stid?!? raspravljate o toliko smiješnoj stvari, da je to prosto za nepovjerovati! svi ste znali gdje će se raditi, i šta sad!? koja to još firma plaća smještaj i ostali luksuz, ja ne znam za takvu?! neka me neko prosvijetli, ako zna za takav svijetli primjer u ovoj državi!!??
Pa onda ovo šukanje na račun sarajlija i ne sarajlija, žalosno, tragično, tužno, glupo, zatucano, ograničeno.....pa da li ste vi svjesni šta znači dobiti pos'o bilo gdje u ovoj vukojebini!? Koliko pos'o treba onom iz nekih pizdića, toliko treba i ovom u ovim sarajevskim pizdićima....
parola je '' SNAĐI SE''...hbt, kad ste takvi ni ovo vam nije trebalo dati....
sit se gladnom ne razumije
Radi takvih kao ti sa motom "samo nek se ne puca" i jest ovako stanje kakvo jest. Zadovolji se što ti onaj "iznad" "pruži". Ja neću i izjasniću se po tom pitanju. Hoću da mi plati smještaj, jer to oni MOGU. Ti se pokrij kod kuće dekom i zahvaljuj se bogu svako jutro, što ne živiš u Etiopiji. Tako je lakše kroz život
- coinspinner
#2290 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne kažem ba da moraš biti nezaposlen, već da trebaš imati vremena da radiš. Znači ako studiraš i imaš vremena ići u I.S. da radiš bujrum, ali ako ćeš izostajati s posla zbog ispita - zdravo ba, ima ko neće.Đulbešećer wrote:Osim toga, u konkursu se nigdje nije tražilo da budeš nezaposlen, što će reći da su računali s tim da će im se prijavljivati studenti i zaposleni (vjerovatno ne oni sa punim radnim vremenom, ali ostali da)
- azurna_obala
#2291 Re: POsao-Popis stanovnistva
nadam se da si se izjasnio ovako kako si htio i da ćeš dobiti smještaj.....aha...ReAlexandra wrote:Hvala ti! Ja sam baš zbog ovo sranja odustala, stvarno nema smisla!Rean wrote:
Radi takvih kao ti sa motom "samo nek se ne puca" i jest ovako stanje kakvo jest. Zadovolji se što ti onaj "iznad" "pruži". Ja neću i izjasniću se po tom pitanju. Hoću da mi plati smještaj, jer to oni MOGU. Ti se pokrij kod kuće dekom i zahvaljuj se bogu svako jutro, što ne živiš u Etiopiji. Tako je lakše kroz život
ko ne bi jebo te...i smještaj i hranu, svašta nešto, ali kad nema, maši ušima...
a ovdje jedino ti možeš da se zahvališ Bogu što nisi u toj Etiopiji, kad se već toliko žališ....
koji lukusuz, on bi smještaj, a i ona bi...pa ko ste jbt
- coinspinner
#2292 Re: POsao-Popis stanovnistva
Još malo počeće tražiti uz taj smještaj i platu da povećaju, dodaju topli, prevoz, plaćen godišnji, smještaj luksuzni i beneficirani radni staž. Možda da dodaju koju kartu za SP u Brazilu... 
-
rokan
#2293 Re: POsao-Popis stanovnistva
to ko da si fudbaler. smještaj, hrana, plata a ako nemaš automobil dobićeš službeni od agencije za statistiku bih.
a bogati šta radiš? brojim popisnice.

a bogati šta radiš? brojim popisnice.
-
Potočna pastrmka
#2294 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ništa od para do maja-juna.
-
Potočna pastrmka
#2295 Re: POsao-Popis stanovnistva
Brčko počelo sa isplatom, a Centar još nije potpisao naloge,

-
dino_1
#2296 Re: POsao-Popis stanovnistva
cijela federacija mora izgleda postpisat naloge i sve da se sredi pa tek onda da se traze pare i dobiju i da isplate
nece ovo do marta/aprila sigurno
nece ovo do marta/aprila sigurno
-
suspect_zero
#2297 Re: POsao-Popis stanovnistva
coinspinner wrote:Još malo počeće tražiti uz taj smještaj i platu da povećaju, dodaju topli, prevoz, plaćen godišnji, smještaj luksuzni i beneficirani radni staž. Možda da dodaju koju kartu za SP u Brazilu...
i naknadu za odvojeni život
- Đulbešećer
#2298 Re: POsao-Popis stanovnistva
Naravno. Nisam ni ja za izostajanje, ali jesam za neku fleksibilnost.coinspinner wrote:Ne kažem ba da moraš biti nezaposlen, već da trebaš imati vremena da radiš. Znači ako studiraš i imaš vremena ići u I.S. da radiš bujrum, ali ako ćeš izostajati s posla zbog ispita - zdravo ba, ima ko neće.Đulbešećer wrote:Osim toga, u konkursu se nigdje nije tražilo da budeš nezaposlen, što će reći da su računali s tim da će im se prijavljivati studenti i zaposleni (vjerovatno ne oni sa punim radnim vremenom, ali ostali da)
- shmizlica
#2299 Re: POsao-Popis stanovnistva
pišu na depou da su počele isplate
-
Aspire
#2300 Re: POsao-Popis stanovnistva
Hoce li rezerva dobiti kakve love, makar za onih pet dana nastave?