Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#2276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:
DON_eARL wrote:Napisali su na FB stranici da će kanali biti pušteni dok se radi nešto oko izmjena u programskoj šemi. Ako već nešto premještaju, kako možete očekivati tačan epg? :-)
Telemach BiH Na području Zenice iz tehničkih razloga pojedine kanale smo prebacili na drugu frekvenciju pa je moguće da reciveri ne prikazuju iste. Neophodno je da se resetuju receiveri kako bi i dalje pratili B92, B92 Info, DaVinci Learning, Minimax, Outdoor channel, RTS 1, RTS 2,Saudi Qur'an i Jasmin TV.
A vama u Zenici izgleda nisu ugasili B92 i ostale...

nisumja maloprije provjerio,vama u sarajevu baš ukinuli b 92,rts1,rts 2?
U programskoj šemi u Sarajevu navedeni kanali nikad nisu ni bili uvršteni.[/quote]

ok,a što nam svima ne pustite iste kanale?
kakavdanakneiskustvu

#2277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
dječak sa šibicama wrote:Moze li pojasnjenje, kome su dodani novi kanali, korisnicima osnovnog paketa ili?

Ja sam restartovao reciver, nista novo nema.

Jesam li ja jedini levat kome nisu zamijenili stari D3 reciver?
HBO i Cinemax HD kanali su pušteni u HBO Premium paketu dok je Viasat Nature HD/Viasat History HD pušten u HD paketu.

kako ih onda gledaju i oni koji nemaju HBO Premiun paket?
shape of despair

#2278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Telemach ima običaj tako sa vremena na vrijeme otključati poneki premium kanal čisto da korisnici uvide šta se to nudi u dodatnim paketima pa se možda odluče da doplate.Sjećam se da su prije 1 godinu pustili nekih mjesec dana HBO.Baš je bilo loše kada su ga ukinuli,nekako se navikneš pogledati dobar film
Allen__

#2279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

shape of despair wrote:Telemach ima običaj tako sa vremena na vrijeme otključati poneki premium kanal čisto da korisnici uvide šta se to nudi u dodatnim paketima pa se možda odluče da doplate.Sjećam se da su prije 1 godinu pustili nekih mjesec dana HBO.Baš je bilo loše kada su ga ukinuli,nekako se navikneš pogledati dobar film
Na hbo je 90 posto filmova smece.
Mustang1

#2280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Kakvi su onda na ostalim kanalima ? :D
Jel ima jos kome da su HD kanali losi ?
Magarece_godine

#2281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Bubalo1 wrote:Kakvi su onda na ostalim kanalima ? :D
Ma HD paket bezveze .. pola programa nema titlove ... jedino što vrijedi su sport klubovi, a oni se mogu dobiti posebno ... Tako da kad prođe obaveznih šest mjeseci, ja isključujem HD paket ...
Mustang1

#2282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jbg znam i ja sam se zajebo ali sad ne mogu iskljuciti dok ne prodje 6 mjeseci :D Zato sad kad imam red je da imam kako treba ha ya .. Samo se nadam da pustanjem ovih dodatnih kanala nije pokvarena slika na ostalima i da to ne mogu napraviti ..
mali_balon

#2283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mali_balon »

Magarece_godine wrote:
Ma HD paket bezveze .. pola programa nema titlove ... jedino što vrijedi su sport klubovi, a oni se mogu dobiti posebno ... Tako da kad prođe obaveznih šest mjeseci, ja isključujem HD paket ...
AKo ti je HD resiver onda tamo nastimas titlove
Magarece_godine

#2284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

mali_balon wrote:
Magarece_godine wrote:
AKo ti je HD resiver onda tamo nastimas titlove
Pa kako cu imati HD paket bez HD resivera ? History HD ima titlove i jos jedan ili dva programa, ostali ne ...
Mustang1

#2285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Nema na HD.u prijevoda .. Samo history i ovaj novi cini mi se da ima .. Osim HBO oni imaju ..
Frtalj_Duše

#2286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Kunem ti se da sam, dok sam imao HBO u promotivnom' periodu, za ta 3 mjeseca pogledao možda 2-3 dobra filma na tim kanalima, ali da ih ono nisam stigao ni sa net-a skinuti (inače sam filmofil tako da odgledam nešto čim izađe dvdrip), dok sam npr. na ona 2 Cinestar kanala odgledao barem desetak filmova, neki možda i stariji, ali da su po kvaliteti daleko iznad tih na HBO-u! Čak i FoxMovies nekada zna ubosti dobar "klasik", ali HBO je stvarno smeće, uzmu npr. 10 filmova i ponavljaju ih i vrte MJESECIMA, dok ti se ne smuci i to zovu "premium" ponudom i traže doplatu...pih! Internet (torrenti) majka! :mrgreen:
Allen__

#2287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

Frtalj_Duše wrote:
Kunem ti se da sam, dok sam imao HBO u promotivnom' periodu, za ta 3 mjeseca pogledao možda 2-3 dobra filma na tim kanalima, ali da ih ono nisam stigao ni sa net-a skinuti (inače sam filmofil tako da odgledam nešto čim izađe dvdrip), dok sam npr. na ona 2 Cinestar kanala odgledao barem desetak filmova, neki možda i stariji, ali da su po kvaliteti daleko iznad tih na HBO-u! Čak i FoxMovies nekada zna ubosti dobar "klasik", ali HBO je stvarno smeće, uzmu npr. 10 filmova i ponavljaju ih i vrte MJESECIMA, dok ti se ne smuci i to zovu "premium" ponudom i traže doplatu...pih! Internet (torrenti) majka! :mrgreen:
HBO je ubleha za raju a u stvari jedno veliko nista
DON_eARL

#2288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Jel samo meni modem roknuo offline oko 12 ili ima još sretnika? :D Evo gledam sad i nova IP adresa, koja počinje sa 146. umjesto sa 77.78. kako je do sada bilo.
Last edited by DON_eARL on 10/01/2013 11:45, edited 1 time in total.
Kralj Tvrtko I.

#2289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

i kod mene isto...sve stalo...
esadklacar

#2290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

DON_eARL wrote:Jel samo meni modem roknuo offline oko 12 ili ima još sretnika? :D Evo gledam sad i nova IP adresa, koja počinje sa 146. umjesto sa 77.78. kako je do sada bilo.
I meni je isto palo sve i telefon i internet i onda se vratilo malo oko 1-2h i kasnije sve vratilo u normalu u pola 5 :D
shape of despair

#2291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Vjerovatno imaju neke radove u toku na poboljšanju mreže.Sad kada su odgovorili Telecomu na uvođenje HD paketa treba odgovoriti i na povećanje brzine.
kakavdanakneiskustvu

#2292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

@Telemach,zbog čega nije u svim gradovima ista programska šema?
MaD_ProfessoR

#2293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MaD_ProfessoR »

@ Telemach, zašto ste isključili FIGHT CHANEL sa kablovske u KS ?

dovoljno vam je loša usluga i bez ukidanja kanala :x :x :x :x
motorola01

#2294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Ubice :lol:

Vise nema free HD kanala, osim Viasata HD. Jest dugo i trajalo :lol: .Dva dana ili ne daj Boze tri mozda?

Jedno pitanje za Telemach: zasto ste ukinuli Cartoon Network?
Mustang1

#2295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Dobro je da su pustili ovo za djaba HBO .. Sad sam siguran da necu traziti i ovaj paket :D Samo sam jedan film "Tri musketira" pregledao ovo kako je bio free .. I trebali su staviti one zivotinje Nature kako vec ispred hbo na 320 ..
samo_ti

#2296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo_ti »

HBO kanali su ublehe. Ja licno to sebi nikada ne bih prikljucio :)
Mada, ima razlicitih misljenja :D

p.s. koliko se otprilike dana ceka dolazak ekipe da prikopca taj neki paket, duo mislim ?
( moraju doci po modem valjda i prikopcati ruter )
4m3l

#2297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by 4m3l »

MaD_ProfessoR wrote:@ Telemach, zašto ste isključili FIGHT CHANEL sa kablovske u KS ?

dovoljno vam je loša usluga i bez ukidanja kanala :x :x :x :x
Jao pa mamu im hebem!!!! Jedini kanal koji sam gledao :x :x :D

Isto tako znam dosta raje koja je prikljucivala telemach radi fight channela i evo sad ga ukinose, a sto ne znam :-)
Mustang1

#2298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

samo_ti wrote:HBO kanali su ublehe. Ja licno to sebi nikada ne bih prikljucio :)
Mada, ima razlicitih misljenja :D

p.s. koliko se otprilike dana ceka dolazak ekipe da prikopca taj neki paket, duo mislim ?
( moraju doci po modem valjda i prikopcati ruter )
ja sam cekao 32 dana .. Samo sto ja nisam zvao ni slao mailove .. 31. dan navece sam poslao mail rekao da ako ne dodju u roku od 2 dana da cu ponistiti zahtjev i oni su dosli sljedeci dan :D Samo im treba dosadjivati i to je to .. Vidjet ces kad prikljuce pa dok ti sve proradi koliko puta treba nazvati :D Posto dolaze iz Sarajeva ovi nasi uhljupi ne znaju nista pa im vjerovatno treba malo duze zbog toga ..
Pitarrr82

#2299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Kakva su ovo ukidanja u analognoj mrezi?

Umjesto da dodate barem neki program Vi ukinete :-)
Mustang1

#2300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jebu vas u Sarajevu momacki :D Kod mene ima Fight ovaj .. Sta vam jos vali ? :D
Locked