Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#2276 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by direstraits0078 »

Halo? Tema je golf7, zasto spamujes stalno glupostima ako nemas nista pametno reci? Dacia je dio Renault grupe, to sto je uspjesna i kvalitetna nema veze s golfom7. :D

Odvezi krug ili kupi auto, probaj i onda pricaj o kvalitetu, do tad, poklopi se usima i ne blamiraj se. Ono sto ti i tebi slicni procitaju po netu i jeste namijenjeno takvima, zove se marketing. Probali ste 3 auta u zivotu (racunajuci i g2) i mislite da ste svu pamet svijeta pokupili ako znate uraditi copy/paste iz clanka placenih novinara. I onda balite ovdje po forumu po retusiranim slikama i pricate o opremi koju ne znate koristiti. Daleko od toga da cete kupiti auto koje to sve ima. Ostajte zdravo i driftajte pod rucnom na Vrbanji.
dado_

#2277 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dado_ »

vjerujem da je sedmica dobar auto, ali da je preskup, stvarno jeste... 40 000 sa golfa sa "solidnim motorom" i istim takvim paketom opreme je meni van svake pameti... posjedovao sam golfa 6, 1.6tdi i hajmo reci ista oprema s kojom se ova "akcijska" sedmica prodaje samo sto je malo usminkana... i auto sam novo platio 32 000 maraka (tad je kao akcijska cijena bila 36, medjutim po dolasku u salon i raspitivanju za istog ljudi hladno skidose cijenu 4 hiljade maraka i tako sam ga i kupio, i mislim da je to realna cijena za jednog golfa, za ovu cifru od 40 se kupuje auto vise klase novo ili godinu-dvije staro... moje skromno misljenje, pozdrav :wink:
direstraits0078

#2278 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Upravo o tome se radi, ali ne mozes pojasniti pojedincima koji barataju statistickim podacima koje ne znaju rastumaciti.
goran16v

#2279 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Halo? Tema je golf7, zasto spamujes stalno glupostima ako nemas nista pametno reci? Dacia je dio Renault grupe, to sto je uspjesna i kvalitetna nema veze s golfom7. :D

Odvezi krug ili kupi auto, probaj i onda pricaj o kvalitetu, do tad, poklopi se usima i ne blamiraj se. Ono sto ti i tebi slicni procitaju po netu i jeste namijenjeno takvima, zove se marketing. Probali ste 3 auta u zivotu (racunajuci i g2) i mislite da ste svu pamet svijeta pokupili ako znate uraditi copy/paste iz clanka placenih novinara. I onda balite ovdje po forumu po retusiranim slikama i pricate o opremi koju ne znate koristiti. Daleko od toga da cete kupiti auto koje to sve ima. Ostajte zdravo i driftajte pod rucnom na Vrbanji.
Ko ovdje pominje Renault i Daciu??? Tema je VW, a jaki brend koji je od ex soc brenda napravio respektibilan brend je upravo taj VW sa Skodom, i ne treba previse inteligencije da se to skonta.
A ti si priznati strucnjak koji je probao 877549764 auta, a bio vlasnik 8654 auta sa svom opremom, a nisi neko ko je obisao krug u tudjem G - VII, pa glumi strucnjaka???? Ne budi smijesan....
BTW Vidim kako si odgovorio na pitanje...
Edisontije

#2280 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

Govorimo često da je nešto preskupo. To je izmišljeni termin. Postoji činjenica da je nama nešto nedostupno jer nemamo novca za to nešto. Dakle ja nemam para za golfa 7 da imam kupio bih ga. :)
Šta da kažemo za mercedes? Preskupo je daleko od istine.
To da je nešto preskupo je termin koji ništa ne govori osim da ja nemam para za to nešto!!!
Meni je recimo preskup onaj neki sat RADO , ustvari nemam para za taj sat.
:mrgreen: Za te pare mogu uzet 4 swatch sata jako dobra.
Dakle postoji roba za svačiji džep i mi se kao kupci tome prilagođavamo.
E sad će oponenti navalit KAKENJAT :mrgreen:
direstraits0078

#2281 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

goran16v wrote: Ko ovdje pominje Renault i Daciu??? Tema je VW, a jaki brend koji je od ex soc brenda napravio respektibilan brend je upravo taj VW sa Skodom, i ne treba previse inteligencije da se to skonta.
A ti si priznati strucnjak koji je probao 877549764 auta, a bio vlasnik 8654 auta sa svom opremom, a nisi neko ko je obisao krug u tudjem G - VII, pa glumi strucnjaka???? Ne budi smijesan....
BTW Vidim kako si odgovorio na pitanje...

:lol: :lol: :lol:
Cekaj malo, Skoda je bila brend i prije nego sto je preuzeo vauvau (gdje je izgubila svoj identitet i pocela proizvoditi bezlicne modele), nije nikad bila ispostava vauvau grupacije. Kao i Seat. Zato sam mislio da si ciljao na Daciju. :D

Vezano za temu, probao sam 2 golfa (za razliku od ovih sto pricaju o necemu o cemu pojma nemaju i bale po slikama i specifikacijama), s dva razlicita motora i dva nivoa opreme. Zakljucak: nista posebno, ne nude mnogo za toliki novac koji je potrebno izdvojiti za njih. Za isti (ili cak nesto manji) novac se moze kupiti kvalitetnije vozilo vise klase (vece, :mrgreen: za one kojima cm nesto znace), koje je jeftinije za odrzavati, koje ima kvalitetniju mehaniku i elektroniku (citaj: nema Siemens ubrizgavanja) i koje nece nestati s parkinga u roku odmah ako ne ulozite jos 5-10% cijene auta na zastite koje u principu nece sprijeciti lopove da vam ga ukradu. :D Golf uopste nije mjerilo, golf je primjer dobrog marketinga i naivnosti kupaca. :roll:
goran16v

#2282 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:
:lol: :lol: :lol:
Cekaj malo, Skoda je bila brend i prije nego sto je preuzeo vauvau (gdje je izgubila svoj identitet i pocela proizvoditi bezlicne modele), nije nikad bila ispostava vauvau grupacije. Kao i Seat. Zato sam mislio da si ciljao na Daciju. :D

Vezano za temu, probao sam 2 golfa (za razliku od ovih sto pricaju o necemu o cemu pojma nemaju i bale po slikama i specifikacijama), s dva razlicita motora i dva nivoa opreme. Zakljucak: nista posebno, ne nude mnogo za toliki novac koji je potrebno izdvojiti za njih. Za isti (ili cak nesto manji) novac se moze kupiti kvalitetnije vozilo vise klase (vece, :mrgreen: za one kojima cm nesto znace), koje je jeftinije za odrzavati, koje ima kvalitetniju mehaniku i elektroniku (citaj: nema Siemens ubrizgavanja) i koje nece nestati s parkinga u roku odmah ako ne ulozite jos 5-10% cijene auta na zastite koje u principu nece sprijeciti lopove da vam ga ukradu. :D Golf uopste nije mjerilo, golf je primjer dobrog marketinga i naivnosti kupaca. :roll:
Skoda je bila brend i prije nego je preuzeo VW, ali je bila ex soc brend (sa jako osebujnim L120 i Favoritom) koji je preuzeo VW i napravio od nje konkurentan i kvalitetan brend, bas onako kako sam napisao i cime se to kosi sa mojom izjavom da bi pomislio na Daciu. Bez obzira na to, za tvoju info Dacia nikad nije bila ispostava Renaulta, kao sto tvrdis, nego drzavna fabrika koja je proizvodila 2 modela po otkupljenoj tehnologiji + svoje modele, koju je 1999. godine kupila Renault grupa, bas kao sto je VW kupio Skodu i samim time je nicim razlicita od Skode ili Seata da bi ih zamjenio.
To sto ti mislis da se za manji novac moze kupiti kvalitetniji auto, sa kvalitetnijom elektronikom i mehanikom je iskljucivo tvoje misljenje, to svakako postujem, ali nikako neupitna istina da bi je tako postavio.
tony montana

#2283 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tony montana »

dado_ wrote:vjerujem da je sedmica dobar auto, ali da je preskup, stvarno jeste... 40 000 sa golfa sa "solidnim motorom" i istim takvim paketom opreme je meni van svake pameti... posjedovao sam golfa 6, 1.6tdi i hajmo reci ista oprema s kojom se ova "akcijska" sedmica prodaje samo sto je malo usminkana... i auto sam novo platio 32 000 maraka (tad je kao akcijska cijena bila 36, medjutim po dolasku u salon i raspitivanju za istog ljudi hladno skidose cijenu 4 hiljade maraka i tako sam ga i kupio, i mislim da je to realna cijena za jednog golfa, za ovu cifru od 40 se kupuje auto vise klase novo ili godinu-dvije staro... moje skromno misljenje, pozdrav :wink:
Ovo je najrealniji post,stvarno je previše 40000 hiljada,radije ću kupiti c klasu staru 2 godine i imat duplo bolje auto.
direstraits0078

#2284 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Osim sto vecina napisanog nema veze s temom, nije iskljucivo moje misljenje. Imas dosta ljudi koji su probali, pa cak i kupili golf7 i razocarali se. Razocarenja idu od vibriranja unutrasnjosti, volana, izostanka multilinka (sto meni licno ne smeta), pa do dobavljaca dijelova (kina,turska itd.), bezosjecajnog upravljaca, favoriziranja jeftinije tehnike prije provjerene tehnike itd. To su cinjenice, a ne naklapanja frustriranih vlasnika isprdak tehnologije vauvau kocerna. Pod tim mislim na skodu i seat. Pusti suplju, probaj pa objektjvno sagledaj situaciju. Ili drzi jezik za zubima i nastavi da balis po oficijelnim stranicama koje ne govore nista o polukrutoj osovini, siemens ubrizgavanju i slicnim stvarima.
goran16v

#2285 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Osim sto vecina napisanog nema veze s temom, nije iskljucivo moje misljenje. Imas dosta ljudi koji su probali, pa cak i kupili golf7 i razocarali se. Razocarenja idu od vibriranja unutrasnjosti, volana, izostanka multilinka (sto meni licno ne smeta), pa do dobavljaca dijelova (kina,turska itd.), bezosjecajnog upravljaca, favoriziranja jeftinije tehnike prije provjerene tehnike itd. To su cinjenice, a ne naklapanja frustriranih vlasnika isprdak tehnologije vauvau kocerna. Pod tim mislim na skodu i seat. Pusti suplju, probaj pa objektjvno sagledaj situaciju. Ili drzi jezik za zubima i nastavi da balis po oficijelnim stranicama koje ne govore nista o polukrutoj osovini, siemens ubrizgavanju i slicnim stvarima.
Sta bi sa Daciom strucnjak koju si ti BTW pomenuo? I Skodu si ti pomenuo, sam si se u nekim smijesnim pokusajima udaljo od teme da bi se sad na to vadio. Kad glumis strucnjaka pa se provalis k'o veliki i ispadness smijesan i levat onda nema veze sa temom, jel? E pa kakav si strucnjak za Daciu takav si strucnjak i za ostatak price o multilincima, koji ne bi znao prepoznati na autu, dobavljacima, elektronici itd, nacuo si nesto pa glumis strucnjaka isto kao i poslije 2 kruga u 2 tudja auta, a to prozivanje za frustracije vlasnika isprdaka, i izrazi tipa drzi jezik za zubima i bali samo pokazuju ko je ovdje isfrustrirani i zavidni primitivac.
Reneee

#2286 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Reneee »

direstraits0078 wrote:Osim sto vecina napisanog nema veze s temom, nije iskljucivo moje misljenje. Imas dosta ljudi koji su probali, pa cak i kupili golf7 i razocarali se. Razocarenja idu od vibriranja unutrasnjosti, volana, izostanka multilinka (sto meni licno ne smeta), pa do dobavljaca dijelova (kina,turska itd.), bezosjecajnog upravljaca, favoriziranja jeftinije tehnike prije provjerene tehnike itd. To su cinjenice, a ne naklapanja frustriranih vlasnika isprdak tehnologije vauvau kocerna. Pod tim mislim na skodu i seat. Pusti suplju, probaj pa objektjvno sagledaj situaciju. Ili drzi jezik za zubima i nastavi da balis po oficijelnim stranicama koje ne govore nista o polukrutoj osovini, siemens ubrizgavanju i slicnim stvarima.
Iz ovog je jasno da ti nisi nikad prismrdio Golfu, a da ne citiram dalje ostale izmišljene gluposti, gdje pokazuješ svoje elementarno nepoznavanje autoindustrije. A ovaj tekst ti je bio vrhunac, gdje si se baš razotkrio. Eto ljudi izvalili 40 000 za auto, i razočarali se, niko nije možda slučajno uzeo probnu vožnju da vidi u šta će svaki mjesec u narednih 3-5 godina preko hiljadarke davat:lol: Dijete, ja ne znam kakvim ti nas mongoloidima smatraš, pa kontaš da će ti ovakvi fazoni koje prosipaš po selu proći i kod sve raje, ali ima nas ovdje i koji smo vozili Golfa i koji su kupovali razna auta, pa znamo kako taj proces ide.
citroen xm

#2287 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Edisontije wrote:Govorimo često da je nešto preskupo. To je izmišljeni termin. Postoji činjenica da je nama nešto nedostupno jer nemamo novca za to nešto. Dakle ja nemam para za golfa 7 da imam kupio bih ga. :)
To da je nešto preskupo je termin koji ništa ne govori osim da ja nemam para za to nešto!!!
Ovo je već čista filozofija.
direstraits0078

#2288 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Pa objasnjeno ti je za Daciu, ona je bila ex soc ispostava Renaulta, ti si to spomenuo, samo si mislio na skodu od koje je vauvau napravio frankenstajna, iako je imala vlastitu proizvodnju.

Vezano za temu, dovoljno je da otvoris haubu i pogledas sta pise na ugradjenim komponentama,nije neka mudrost, cak bi mozda i ti mogao da to zakljucis. A razlika izmedju multilinka i jeftinije izvedbe polukrute osovine je isto tako lahko uocljiva. Naravno, treba znati gdje se nalazi, na prednjem ili zadnjem dijelu auta. :D I treba ti stvarno auto u stvarnom svijetu, a ne skice i fotografije namijenjene klincima i forumskim pacenicima koji ce da bale po njima, ne znajuci razliku izmedju zatura i nagiba, aksijalnog i transverzalnog. :mrgreen:

@Rene

Nisu mi jasni ovi infantilni postovi, ali eto.
Ljudi nisu izvalili 40k, izvalili su mnogo vise. Ako vec ne znas nikoga ko je kupio golfa7, ili ako nisi sam probao ili kupio, imas forume gdje se ljudi zale na izmedju ostalog potrosnju, vibracije, cinjenicu da su na g6 imali a na g7 nemaju multilink itd.

Ja sam probao 2 komada i nemam namjeru kupiti. :run:
530i

#2289 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

goran16v wrote:
Nije bolan kvalitetnije jer je jeftinije nego samo jeftinije.
Tvrdnju ću dokazati osnovama logike i kao takva će automatski preći u činjenicu.

Kvalitetnije je izraz za nešto bolje od nečega
jeftinije (isti uslovi, ista klasa, isti ili približan motor) održavanje je bolje od skupljeg održavanja
___________________________________________________________________________________

Jeftinije je kvalitetnije.

Za potpuno razumijevanje mojih tvrdnji potrebo je poznavati značenja riječi iz b-h-s jezika.
vukojebina

#2290 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

fakat ne kontam zasto onda postoje sve ostale rijeci, na primjer, jeftinije, ljepse, atraktivnije, povoljnije, kad imas za sve jednu rijec, tj kvalitetnije...

ebote, zar ti nije tesko skontat i priznat da si ispo panglu, nego da se i dalje naprdjujes i potvrdjujes samo maloprije navedenu tezu...
Edisontije

#2291 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

citroen xm wrote:
Edisontije wrote:Govorimo često da je nešto preskupo. To je izmišljeni termin. Postoji činjenica da je nama nešto nedostupno jer nemamo novca za to nešto. Dakle ja nemam para za golfa 7 da imam kupio bih ga. :)
Ovo je već čista filozofija.[/quo
To je suština priče.
Imam love nemam love i tačka. Kupuješ onoliko koliko možeš da iskeširaš!
I za sve je tako u životu. 8-)
goran16v

#2292 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Pa objasnjeno ti je za Daciu, ona je bila ex soc ispostava Renaulta, ti si to spomenuo, samo si mislio na skodu od koje je vauvau napravio frankenstajna, iako je imala vlastitu proizvodnju.

Vezano za temu, dovoljno je da otvoris haubu i pogledas sta pise na ugradjenim komponentama,nije neka mudrost, cak bi mozda i ti mogao da to zakljucis. A razlika izmedju multilinka i jeftinije izvedbe polukrute osovine je isto tako lahko uocljiva. Naravno, treba znati gdje se nalazi, na prednjem ili zadnjem dijelu auta. :D I treba ti stvarno auto u stvarnom svijetu, a ne skice i fotografije namijenjene klincima i forumskim pacenicima koji ce da bale po njima, ne znajuci razliku izmedju zatura i nagiba, aksijalnog i transverzalnog. :mrgreen:

@Rene

Nisu mi jasni ovi infantilni postovi, ali eto.
Ljudi nisu izvalili 40k, izvalili su mnogo vise. Ako vec ne znas nikoga ko je kupio golfa7, ili ako nisi sam probao ili kupio, imas forume gdje se ljudi zale na izmedju ostalog potrosnju, vibracije, cinjenicu da su na g6 imali a na g7 nemaju multilink itd.

Ja sam probao 2 komada i nemam namjeru kupiti. :run:
Nije mi objasnjeno za Daciu jer si se po 2 x pokazao koliko ne znas. Dacia nikad nije bila ispostava Renaulta, kao sto tvrdis, nego je, bas kao i Skoda, bila drzavna firma dok je nije kupio Renault, bas kao sto je VW kupio drzavnu Skodu i iz tog ugla izmedju te 2 firme nema nikakve razlike. Da te malo poducim stvarima u koje se petljas, a o kojima ocigledno pojma nemas. Dacia je otkupila tehnologiju od Renaulta bas kao sto su VAZ ili Zastava otkupili tehnologiju od Fiata, pa opet nikad nisu bile njegove ispostave, kako ti to strucno nazivas, i mimo modela po tudjoj tehnologiji je proizvodila svoje modele tipa Aro ili Nova. Takodjer, pricu o Seatu & Skodi, kao negativnim po imidz VW-a, pa kasnije uvaljivanjem Dacie si pokrenuo upravo ti, a ne ja.
Sto se tice dijelova Made in China, pogledas od gaca, preko odjece i tena, do TV-a sta pise, gdje su proizvedeni, jel ti i to kinesko smece ili samo fabrika brenda u kini, a kvalitet je neupitan, pa zakljuci sta trba da zakljucis.
Last edited by goran16v on 25/12/2012 22:25, edited 1 time in total.
preludezalude

#2293 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

vukojebina wrote:fakat ne kontam zasto onda postoje sve ostale rijeci, na primjer, jeftinije, ljepse, atraktivnije, povoljnije, kad imas za sve jednu rijec, tj kvalitetnije...

ebote, zar ti nije tesko skontat i priznat da si ispo panglu, nego da se i dalje naprdjujes i potvrdjujes samo maloprije navedenu tezu...
Ja koristim rijec kvalitete (mnozina) auta.
Kad kupujes auto, raspitas se o cijeni odrzavanja.
Da li je jeftino odrzavanje jedan od kvaliteta auta ?
Da li ces skupo odrzavanje nazvati kao jedan od kvaliteta auta ili ces nazvati kao jedan od nedostataka auta?
goran16v

#2294 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:
goran16v wrote:
Tvrdnju ću dokazati osnovama logike i kao takva će automatski preći u činjenicu.

jeftinije (isti uslovi, ista klasa, isti ili približan motor) održavanje je bolje od skupljeg održavanja
___________________________________________________________________________________

Za potpuno razumijevanje mojih tvrdnji potrebo je poznavati značenja riječi iz b-h-s jezika.
Jeftiinije odrzavanje je kvalitet koji se odnosi samo i iskljucivo na ekspoataciju auta sa aspekta troskova, a ne kao kvalitet koji se odnosi na sam auto ili na odrzavanje auta, samo sto izgleda neko ne znam prepoznati tu razlliku.
preludezalude

#2295 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
530i wrote:
goran16v wrote:

Jeftiinije odrzavanje je kvalitet koji se odnosi samo i iskljucivo na ekspoataciju auta sa aspekta troskova, a ne kao kvalitet koji se odnosi na sam auto ili na odrzavanje auta, samo sto izgleda neko ne znam prepoznati tu razlliku.
:thumbup:
citroen xm

#2296 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Edisontije wrote: To je suština priče.
Imam love nemam love i tačka. Kupuješ onoliko koliko možeš da iskeširaš!
I za sve je tako u životu. 8-)
E vidiš to nije suština. Namećeš svoje mišljenje.
Kažeš da ja imam pare kupio bi G7, ali pošto nemam neću ga kupiti. Ok, to je sasvim u redu jer se G7 tebi sviđa, ali...
Vodiš se onom da neko ko nema pare ne može logično razmišljeti, a onaj ko ima pare razmišlja logično i kupuje Golfa. Ta priča ljubitelja VW-a je totalno pogrešna. Po toj priči ispada da ako imaš 50000 KM za kompakta kupuješ isključivo G7, a ni pod razno nećeš kupiti c4, megana i nešto treće od 35000 KM. Ta priča i suština kako ti kažeš je totalno pogrešna. Ne trebaju pare da bi se zaključilo da je G7 preskup. Preskup je ne zbog toga što neko nema novac već zato što konkurencija nudi potpuno isto za mnogo manje para.

I ne poredimo mi ovde cijene Rolexa sa kineskim kopijama satova koji se mogu pronaći na buvljaku. Mi ovde poredimo auta koja su po svemu slična(performanse, kvalitet, klasa....) tako da itekako možemo pričati da li je nešto skupo ili ne bez obzira na to imamo li para ili ne.

Eto toliko. :thumbup:
Industrialyzer

#2297 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

Naplacuju toliko jer im se moze i to je to. Opet ce biti vise ljudi koje kupiti Golfa nego Astru ili Megana. Jednostavno je to tako i nema potrebe ispravljati krivu Drinu.
direstraits0078

#2298 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

@goran1v

Kao i obicno, procitas malo po netu i mislis da si pokupio svu pamet svijeta. :lol: Nije mi jasno kako jos nisi uspio skontati da sam te lozio s pricom za daciju, kao da je tesko skontati da si mislio kako je skodu vauvau izvukao iz pepela. A ti se upalio kao hepo kocka. :lol:

Da si ikad vozio Daciu (izuzecemo glupost koju si izvalio za Aro, koji veze nema s Dacijom), znao bi da su benzinci koji se ugradjuju u ta vozila Cléon. O Cléonu i legendama vezanim za to ime vjerovatno pojma nemas, kao ni o Skodinom legendarnom dizajnu s alu blokom (kasnije podjonili ovi iz vauvau grupe, a prije toga uvalili svoje kante od 1.4 sivog bloka, jos jedan vauvau promasaj- sad se vracaju na alu-blok). Dacija kao firma nikad nista svoje nije proizvela, sve je bilo Renault, pogon i platforme. Tako je i danas.

Skoda, s druge strane, je imala vlastiti dizajn, vlastite motore i bila firma s historijom. Dok nisu dosli kapitalisti iz vauvau grupacije i poceli koristiti skodu kao testni poligon i izvlaciti novac za razvoj iz skode. I onda se naivac osjeca sretnim sto je u njegovoj skodi tehnologija iz vauvau golfa... :lol: Koji Kopernikanski obrt... (slobodno izguglaj ako ne znas sta znaci)

E moj zutokljunac... :lol:

On topic:

Ako nesto proizvodis u kini i turskoj, i prodajes to kao da si to proizveo (a ne samo sastavio) u Wolfsburgu (mada cesto i ne sastavis u Wolfsburgu), po cijeni kao da si platio njemacki porez i davanja... E pa to je onda prodavanje m00da pod bubrege. Da ne govorim kako je prodavanje m00da pod bubrege cinjenica da ostavljas ljude u iluziji da ako plate nesto skupo, dobiju kvalitet. Dobiju znas vec sta. :lol: Polukrutu osovinu. :lol:

Nije bitno koliko se ima novca, bitno je znati cijeniti isti i ne dozvoliti da te za vlastite pare prave budalom, sto ovima iz Wolfsburga polazi za rukom. Doduse, s nekima uopste nije tesko, imajuci u vidu nivo na kojem su.
goran16v

#2299 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:@goran1v

Kao i obicno, procitas malo po netu i mislis da si pokupio svu pamet svijeta. :lol: Nije mi jasno kako jos nisi uspio skontati da sam te lozio s pricom za daciju, kao da je tesko skontati da si mislio kako je skodu vauvau izvukao iz pepela. A ti se upalio kao hepo kocka. :lol:

Da si ikad vozio Daciu (izuzecemo glupost koju si izvalio za Aro, koji veze nema s Dacijom), znao bi da su benzinci koji se ugradjuju u ta vozila Cléon. O Cléonu i legendama vezanim za to ime vjerovatno pojma nemas, kao ni o Skodinom legendarnom dizajnu s alu blokom (kasnije podjonili ovi iz vauvau grupe, a prije toga uvalili svoje kante od 1.4 sivog bloka, jos jedan vauvau promasaj- sad se vracaju na alu-blok). Dacija kao firma nikad nista svoje nije proizvela, sve je bilo Renault, pogon i platforme. Tako je i danas.

Skoda, s druge strane, je imala vlastiti dizajn, vlastite motore i bila firma s historijom. Dok nisu dosli kapitalisti iz vauvau grupacije i poceli koristiti skodu kao testni poligon i izvlaciti novac za razvoj iz skode. I onda se naivac osjeca sretnim sto je u njegovoj skodi tehnologija iz vauvau golfa... :lol: Koji Kopernikanski obrt... (slobodno izguglaj ako ne znas sta znaci)

E moj zutokljunac... :lol:

On topic:

Ako nesto proizvodis u kini i turskoj, i prodajes to kao da si to proizveo (a ne samo sastavio) u Wolfsburgu (mada cesto i ne sastavis u Wolfsburgu), po cijeni kao da si platio njemacki porez i davanja... E pa to je onda prodavanje m00da pod bubrege. Da ne govorim kako je prodavanje m00da pod bubrege cinjenica da ostavljas ljude u iluziji da ako plate nesto skupo, dobiju kvalitet. Dobiju znas vec sta. :lol: Polukrutu osovinu. :lol:

Nije bitno koliko se ima novca, bitno je znati cijeniti isti i ne dozvoliti da te za vlastite pare prave budalom, sto ovima iz Wolfsburga polazi za rukom. Doduse, s nekima uopste nije tesko, imajuci u vidu nivo na kojem su.

Ma ja, ajd se sad vadi, provalio si se, onda se uhvatio interneta, procitao 2 recenice pa sad satro ja te lozio i opet glumis strucnjaka. Nije bitno je li Dacia imala ili nije imala svoju tehnologiju, nisu je imali ni VAZ, ni Zastava, bitno je da nije bila renaultova ispostava - kao to ti kao veliki strucnjak i zlanac tvrdis.
Ajd sad opet malo filozofiraj i glumi strucnjaka sa pricom o Kini i Truskoj, poceo si od price da kvalitet ne valja jer su dijelovi proizvedeni u Kini pa si okrenuo na pricu o porezu i cijenu. Ako je dio prosao kontrolu kvalitete tebi kao njegovom korisniku ne pravi razliku bio proizveden u sred Berlina ili u Balngaldesu i kolika je cijena proizvodnje. Globalna industrija izmjesta, ili je vec davno izmjestila proizvodnju i kooperante u zone jeftine radne snage, energenata itd radi ostvarenja veceg profita i sad bi trebali da se odreknu profita u tvoju korist. Smijesan si! Sad cu ti docarati kakve gluposti pricas. Npr. Toyota Auris i Toyota Verso se npr. proizvode u Turskoj, po tvojoj diletantskoj logici nisu jednako kvalitetne koa Toyote koje se proizvode u Engleskoj ili Japanu i ne bi trebale da kostaju isto, a kostaju. Znaci ne radi se o dijelu Made in Turkey nego o komplet autu. Eto to je tvoj nivo.
direstraits0078

#2300 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Halo, diletantu koji valja gluposti, bilo je znanja u opticaju i prije googla i foruma. :D

To sto ti jos uvijek ne razumijes sta ti ljudi pokusavaju reci (da je g7 precijenjen i nekvalitetan) nema bas neke veze s tvojom nesposobnoscu da dodjes do znanja. Pa ti ne razumijes osnovne logicke postulate, dzaba ti google. Postoji rijec za takvu osobu, ali vidim da su svi poceli da te sazaljevaju, jer si ocito pacijent na svim mogucim forumima gdje pjenis jer nemas odgovarajuci nivo znanja i vjestine diskutovanja. Sto ti ne sluzi na cast, naprotiv.

Helem, knjigu u sake, rastavi i sastavi par motora (po mogucnosti bez viska dijelova), diplomiraj na tom faxu i onda prosipaj pamet po forumu. Vozila se po Bosni ta Dacia, i Aro, ima ljudi koji su stvarno otvarali haubu na njima, i koje je Gazika izvlacila iz blata po bosanskim nedodjijama u neka ne tako sretna vremena, koji znaju upaliti na kablove i koji znaju sta predstavlja pritisak ulja u motoru.

Ti i tebi slicni instant ili forumski mudraci ste samo ciljna grupa odjeljenja za marketing vauvau grupe. No offense.

On topic:

Ako nesto reklamiras kao njemacki proizvod, a proizvodis dijelove za to u npr. Jelahu ili Gorazdu, gdje radnik gine za mizernu platu i jos je sav sretan sto je ima, sta je to nego prodavanje m00da pod bubrege? I ta Toyota koja se proizvede u Turskoj ili Megane, ako im je cijena ista, i to je prodavanje magle.
Post Reply