Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Brus Lee

#22726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Brus Lee »

drug_profi wrote:Kazna treba biti spram vrijednosti auta u kojem je prekrsaj napravljen. To je najpostenije sto se moze u nasim uslovima sprovesti, obzirom da je vecina "nezaposlena i bez prihoda".
Nezaposlenim i bez prihoda treba i gorivo jeftinije davati. Fino, potvrdu sa Biroa u ruku i pravac pumpa. ;)
Throttle

#22727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Sta ce im auto ako su nezaposleni i bez prihoda :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

da ih komsije vide :lol:
nebogori

#22729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nebogori »

Nasoj bagri bi trebalo uvesti zakon ako imas 10000 mozes kupiti auto maximalno do 8 da imas za odrzavanje

Znam da je to nemoguće iz raznih razloga al nama cini mi se nista dok bukvalno ne ogranicis zakonom nistane pali
nepass1

#22730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

palilo bi da,ima ko sprovesti zakon, palilo bi da ako te 3x uhvate bez vozacke moras koji put psihijatra posjetiti, palilo bi ako imas neplacenih kazni zavrsis u zatvoru i otplacujes drustveno korisnim radom.
drug_profi

#22731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Pricao mi neko nedavno da su u Svicu liku koji je vozio 110 u zoni 50 oduzeli dozivotno vozacku jer su ga procijenili psihicki nesposobnim za upravljanje vozilima i masinama.
escobar__

#22732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

drug_profi wrote:Pricao mi neko nedavno da su u Svicu liku koji je vozio 110 u zoni 50 oduzeli dozivotno vozacku jer su ga procijenili psihicki nesposobnim za upravljanje vozilima i masinama.
To ni za mene nisu u glavu uredni likovi da jurcaš 110 km/h u zoni 50 (vjerovatno naselje).
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

mozda je neki vloger pa snimao stori za ig :D
vjeshalica

#22734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Tako i kod nas treba
Trajno oduzimanje
Vozacka nije pravo nego privilegija i kraj price
Ubice nas prica o sirotisanju
Najvece probleme upravo pravi hajducka sirotilja koja kaze neam para i necu platiti i radi po svom
Prvo prinudni rad za otplatu dugova pa onda oduzimanje vozacke
Ako i pored toga nastavi sjedati za volan ima zatvora i cao
Drugacije se sa primitivnom sirotiljom nasom nikako ne moze osim radikalnim metodama
nepass1

#22735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

drug_profi wrote:Pricao mi neko nedavno da su u Svicu liku koji je vozio 110 u zoni 50 oduzeli dozivotno vozacku jer su ga procijenili psihicki nesposobnim za upravljanje vozilima i masinama.
pa u svici sa 14g mozes polagati za one male motorcice. padnes tri pita ides psihologu.
Travnički Noćni Šetač

#22736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ulijetanje napamet sa sporednog puta u raskrsnicu, parkiranje unutar kružnog toka, ocrtavanje linija bez policijske pratnje, znakova za radove, žutog rotacijskog svjetla ili bilo kakvog upozorenja na krivudavom putu su samo neki od bisera ulovljenih u toku sedmice... naravno bez preticanja preko pune linije i prekoračenja brzine nije moglo proći ni ovaj put....
...
Stockk

#22737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Stockk »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ulijetanje napamet sa sporednog puta u raskrsnicu, parkiranje unutar kružnog toka, ocrtavanje linija bez policijske pratnje, znakova za radove, žutog rotacijskog svjetla ili bilo kakvog upozorenja na krivudavom putu su samo neki od bisera ulovljenih u toku sedmice... naravno bez preticanja preko pune linije i prekoračenja brzine nije moglo proći ni ovaj put....
...
2:52 :lol:
Laplace

#22738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Jutros Octavia (poslije nego što mi je oduzela prvenstvo prolaza), jasno nastavlja ići polako i pri brzini od 20 km/h uspijeva pregaziti malo mače. Ne znam koliko moraš biti slijepac pa ne vidjeti životinju ispred sebe pri tolikoj brzini i ne reagovati. Srećom, mače je izvelo neke akrobacije i (koliko sam vidio) otrčalo na sve četiri.

Ovakvi bi na isti način i pri istoj brzini pregazili nečije dijete. Meni su opasniji ti koji voze 20-30 ispod nego ovi koji voze isto toliko iznad. To su "vozači" sa refleksima mrtvog konja, takvima sam u nekoliko navrata jedva izmakao jer apsolutno ništa ne gledaju.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#22739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Laplace wrote:Jutros Octavia (poslije nego što mi je oduzela prvenstvo prolaza), jasno nastavlja ići polako i pri brzini od 20 km/h uspijeva pregaziti malo mače. Ne znam koliko moraš biti slijepac pa ne vidjeti životinju ispred sebe pri tolikoj brzini i ne reagovati. Srećom, mače je izvelo neke akrobacije i (koliko sam vidio) otrčalo na sve četiri.

Ovakvi bi na isti način i pri istoj brzini pregazili nečije dijete. Meni su opasniji ti koji voze 20-30 ispod nego ovi koji voze isto toliko iznad. To su "vozači" sa refleksima mrtvog konja, takvima sam u nekoliko navrata jedva izmakao jer apsolutno ništa ne gledaju.
Gledaju oni, zvjeraju svuda osim u cestu, gleda kuće, gleda zalazak/izlazak sunca, gleda je 'l vidio dajdžinog malog i tako.
drug_profi

#22740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Telefon najcesce.
ja bih uveo oduzimanje telefona kao kaznu.
24 sata.
nepass1

#22741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

kakvih sam ja scena imao preko vikenda :D
bilo je voznje 60 brzom trakom pa prestizanje desnom sa moje strane, okretanje na magistrali gdje se vozi 80 i vise mislim koja muda,moras imati da se okreces? vrhunac pasat parkiran na sred magistrale, sjedi lola i tipka mob. vozim prema njemu, sreca isao ja samo 60, krenu auto i u moju traku, frajer i dalje tipka. sviraj blicaj bjezi desno, skonta lik i zakoci. inace bi bilo svega.
ide kamper uz brdo ne prelazi 50 iza golf 4 sdi, pa ja. i par isprekidanih ne moze onaj golf jedva uz brdo i nikako da prestigne. na kraju prestize preko pune u krivini, i dalje vozimo uz brdo, ja ne bih smio traktor zaobici.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#22742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Image

:lol: :lol: :lol:
vjeshalica

#22743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Ja baksuz bila u tramvaju tom
Uglavnom neki je penzos glumio zeca da preleti preko ceste i pravo na tramvaj
Ugl vozac je zakocio ali se nesto tramvaj zaglavio i nije mogao da makne i napravio haos covjek na sred raskrsnice....
Laplace

#22744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

liaar wrote:
Laplace wrote:Jutros Octavia (poslije nego što mi je oduzela prvenstvo prolaza), jasno nastavlja ići polako i pri brzini od 20 km/h uspijeva pregaziti malo mače. Ne znam koliko moraš biti slijepac pa ne vidjeti životinju ispred sebe pri tolikoj brzini i ne reagovati. Srećom, mače je izvelo neke akrobacije i (koliko sam vidio) otrčalo na sve četiri.

Gledaju oni, zvjeraju svuda osim u cestu, gleda kuće, gleda zalazak/izlazak sunca, gleda je 'l vidio dajdžinog malog i tako.
Da. Neki dan ispred mene čovjek vozi traktor i gleda u stranu. Ja odmah usporim da povećam odstojanje (saobraćaj sa suprotne strane mi ne da da pretičem). U jednom trenutku umalo da udari u auto koje je išlo sa suprotnog smjera, centimenti su bili u pitanju. Malo se popravio i nastavio da gleda u stranu. Pa ti njega pretiči, majčin sine!
Bakir1

#22745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

zajebana je ova vrucina, jucer 5 slucajeva ali bukvalno puna mrtva prestigne me u nekoj suludoj brzini i odmah puna kocnica i zmigavac lijevo, svakome od njih sam uredno kroz otvoren prozor jebao mater :D
Travnički Noćni Šetač

#22746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ne otvaraj prozore po ovoj vrućini, mora poslije klima da nadoknađuje.... samo išaretom.... :D
Bakir1

#22747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

srecom ovaj novi plin u limunu hladi :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Image

Kralj ceste :mrgreen:
Laplace

#22749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

I opet ono čuveno: zaustavi se nasred glavnog puta sa uključenim stealth modom, izađe neko iz auta, auto krene i metar dalje skrene desno i parkira.

Onda ispred Mercedes i BMW idu 30-40 čak i van naselja, BMW-a uspijevam zaobići (teško da se to može nazvati preticanjem kad nije sigurno da li se BMW kretao ili stojao), kasnije Mercedes vrlo postepeno (2,5 km usporavanja) parkira kraj puta (čudo jedno). Dok ga obilazim očekujem za volanom Metuzalema sa svojih 796 godina, a ono poluvehabijska brada na tintari ne starijoj od 30 godina.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#22750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Ja ne znam sta se ovo desava ali mi fakat nije jasno sta je u glavama tih ljudi pa da tako sporo voze?! U cemu je fazon? To gamizanje po cestama je poprimilo epidemijske razmjere.

Jednostavno ne mozes vise nigdje normalno voziti od jebenih idiota.
Post Reply