Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Freamon Lester

#22726 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Freamon Lester wrote:
Jimmy McNulty wrote:
Blago njemu, definitivno je otisao na bolje mjesto... jer gore od ovog i ne moze.
Ako Bog da ko Rumunija 82. :)
Med i mlijeko. :D
clio_dci120

#22727 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Maloprije na kruznom kod Tena lik hladno vozi u suprotnom smjeru. Buduci da sam prije ulaska iz pravca stadiona skotnao da on ulazi u suprotan smjer iz pravca hrvatsko doma, na vrijeme sam usao u vanjsku traku...zaustavim se spustim staklo govorim mu konju jedan, jer vidim namjerno je usao, on samo coolira, skrenuo desno na onaj parking kod autoremonta (znaci svjesno vozi u suportnom smjeru, da skrati putanju ulaska na parking)...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#22728 Re: Zeničani

Post by Bobi »

clio_dci120 wrote:Maloprije na kruznom kod Tena lik hladno vozi u suprotnom smjeru. Buduci da sam prije ulaska iz pravca stadiona skotnao da on ulazi u suprotan smjer iz pravca hrvatsko doma, na vrijeme sam usao u vanjsku traku...zaustavim se spustim staklo govorim mu konju jedan, jer vidim namjerno je usao, on samo coolira, skrenuo desno na onaj parking kod autoremonta (znaci svjesno vozi u suportnom smjeru, da skrati putanju ulaska na parking)...
Ma sta ces, iskuliraj i ti :D, mnogo vece face i od mene i od tebe iskuliraju...vjeruj mi :D .
clio_dci120

#22729 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Da je Jasna vozila, halalio bi joj, a vako jok... :D
Norm

#22730 Re: Zeničani

Post by Norm »

Bobi wrote: Ma sta ces, iskuliraj i ti :D, mnogo vece face i od mene i od tebe iskuliraju...vjeruj mi :D .
...svaki kruzni je pokriven kamerama iz najmanje dva ugla... ;-)
tako da fakat savjet je na mjestu...da neMore ne bi to ni radiJo...
P.S. ja ni Mirandi ne bi... :D..halalio...
clio_dci120

#22731 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Eh, ne vezano za temu Zenice, meni je bas bezveze uvijek bio klise X5 i tih mafijaskih auta...nedavno se vozim parkingom od soping centra i lik ispred u raspalom X5 puca selfije, par puta svirnem da ubrza ili da se malo pomakne da prodjem, odmah jedan clan porodice na suvozackom sjedistu vice ne sviraj bolan, vidis da je mafijas...hahah...licno imam druga koji vozi X5, zivi na bajrinoj salami... :D nije vidjelo mafijasa :D
Bobi
Forum administrator

#22732 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ti clio fakat belaj prizivaš :lol: ..ne psuj, ne sviraj...relax man :mrgreen:
Bobi
Forum administrator

#22733 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Norm wrote:
Bobi wrote: Ma sta ces, iskuliraj i ti :D, mnogo vece face i od mene i od tebe iskuliraju...vjeruj mi :D .
Ja ja...imaju kamere, rade sve pet samo sto ni jedna ne snima :D ili pajkani lažu, vec nekoliko prica sam cuo da kad su trazili snimke udesa na kruznom da su dobili odgovor "kamere ne snimaju samo sluze za nadzor" :-)
clio_dci120

#22734 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Zna li iko sta se pravi kod kruznog kod drvenog mosta?
Uz samu cestu danas bager rusi neke stare objekte...
Kada smo vec kod gradnje, konacno i firme iz Zenice sve vise grade po Sarajevu. Samo jos da plate povecaju radnicima.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#22735 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Bobi wrote:
Norm wrote:
Ja ja...imaju kamere, rade sve pet samo sto ni jedna ne snima :D ili pajkani lažu, vec nekoliko prica sam cuo da kad su trazili snimke udesa na kruznom da su dobili odgovor "kamere ne snimaju samo sluze za nadzor" :-)

Ne smiju ni snimati :wink: . Zamisli ti prevaris zenu na kruznom a ono snimilo.. :mrgreen:
Norm

#22736 Re: Zeničani

Post by Norm »

Bobi wrote:Ja ja...imaju kamere, rade sve pet samo sto ni jedna ne snima :D ili pajkani lažu, vec nekoliko prica sam cuo da kad su trazili snimke udesa na kruznom da su dobili odgovor "kamere ne snimaju samo sluze za nadzor" :-)
Znaci snimaju ali ne snimaju :? ;-)
Ci-Nick

#22737 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Bobi wrote:
clio_dci120 wrote:Maloprije na kruznom kod Tena lik hladno vozi u suprotnom smjeru. Buduci da sam prije ulaska iz pravca stadiona skotnao da on ulazi u suprotan smjer iz pravca hrvatsko doma, na vrijeme sam usao u vanjsku traku...zaustavim se spustim staklo govorim mu konju jedan, jer vidim namjerno je usao, on samo coolira, skrenuo desno na onaj parking kod autoremonta (znaci svjesno vozi u suportnom smjeru, da skrati putanju ulaska na parking)...
Ma sta ces, iskuliraj i ti :D, mnogo vece face i od mene i od tebe iskuliraju...vjeruj mi :D .
Da, treba sve iskulirati, tako je najbolje po zdravlje svih učesnika.
Jučer vozim od Bojinog vira prema Drvenom mostu i čovjek s golfom peticom sa parkinga trećeg solitera pravo pred mene,.. presječe mi put.
Sreća pa sam išao s pretpostavkom da neće stati, da je na mom mjestu bila neka plavuša zaljepila bi ga pravo.
Sjednem na sirenu, on se trznu i vrati na lijevu traku, prođem, nisam ga ni pogledao jer, može se svakom desiti pad koncetracije, odlutale misli.
avenija

#22738 Re: Zeničani

Post by avenija »

clio_dci120 wrote:Zna li iko sta se pravi kod kruznog kod drvenog mosta?
Uz samu cestu danas bager rusi neke stare objekte...
Kada smo vec kod gradnje, konacno i firme iz Zenice sve vise grade po Sarajevu. Samo jos da plate povecaju radnicima.

Image
clio_dci120

#22739 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Meni je po renderu fin objekat.
Zna li se investutor?
Stvarno fine projekte prave dvije glavne zenicke firme iz ove oblasti, Entasis i Bostajcic.
channel10

#22740 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ta zemlja je bila u vlasnistvu onog papana Avdica (Fantasy- zemlja na desnoj strani Mujagic sokaka). Imaju tu dvije napustene kuce. Da li je jos uvijek njegova, e to vam ne bih znao rIJET.
Throttle

#22741 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Koliko ja znam, kamere na kruznim snimaju, jer sam vidio skrinšotove s njih
kakavdanakneiskustvu

#22742 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Throttle wrote:Koliko ja znam, kamere na kruznim snimaju, jer sam vidio skrinšotove s njih

Da,snimaju,ne znam bas da li bas svaki kruzni
Norm

#22743 Re: Zeničani

Post by Norm »

Throttle wrote:Koliko ja znam, kamere na kruznim snimaju, jer sam vidio skrinšotove s njih
..ma to su vam posebne kamere, najmodernija tehnologija, imaju opciju selektivnog snimanja... :wink: koga hoce snime, koga 'netreba da snime' i ne snime...cudo tehnike :lol:
Throttle

#22744 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Siguran sam da nema kod Paba na kružnom- kod Igase jer je bio udes pa čovjek ganjao pravdu nekim drugim kanalima jer su mu prišili krivicu iako nije bio kriv, prije pola godine
Nisam vidio ni na stanici na kružnom na dnu A. Borića ulice
Ovo ostalo bi trebalo bit pokriveno
E sad, kako doći do snimaka i slično, vjerovatno kako kaže Norm, selektivno snimanje :mrgreen:
Norm

#22745 Re: Zeničani

Post by Norm »

...e, zato 30-tak dolarcica i 'metnes' svoju kameru...ljudi moji kakvih snimaka bude... :D cak i kako se prima cvaja :lol: iz ruke u ruku od 'savjesnog vozaca' dok meni pise kaznu za pojas...ali nema veze...i oni imaju porodice... :bih:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#22746 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Nek se pravnici jave i ko ima iskustva.. ali po nekoj logici ne smije tebe niko na javnom mjestu snimati, cak ni policija. Dakle live reprodukcija da, snimanje i audio ne.
Throttle

#22747 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Pa ako i ne smije, vjerovatno se ide na foru da ne snima nikog direktno nego da si ti, medju ostalim, slucajno tu i da nije bilo namjere da te neko tim materijalom kompromituje, ugrozi itd itd
Ja_Ja

#22748 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Nego jeste pratili presicu graditelja Zenice? Covjek sve uradio, tri puta vise nego sto se nadao da ce uraditi. Haman nece imati sta da radi slijedece tri godine koliko je do sada uradio. Zavrsio grijanje, Celik, cuke, vodu, kladare, jos malo se ko biva oko nezaposlenosti bakce ali sve je to vec rijeseno.

I potvrdio je price koje sam cuo da ce grad zavrsiti godinu u debelom suficitu. Sad je samo pitanje na sta ce te pare potrositi u izbornoj godini. Jos je i dodao da je otplatio 5 miliona od nekih 60+ koliko grad ima.
Norm

#22749 Re: Zeničani

Post by Norm »

gentoo wrote:Nek se pravnici jave i ko ima iskustva.. ali po nekoj logici ne smije tebe niko na javnom mjestu snimati, cak ni policija. Dakle live reprodukcija da, snimanje i audio ne.
...pojedinac bez upozorenja i davanja pristanka za snimanje i objavljivanje snimka ne smije se snimati...po zakonu...ali nadzorne kamere su nesto drugo...
...citav grad je pokriven kamerama, snima se ulica, objekti, setnice, ako ti slucajno kao pojedinac uletis u kadar ko je kriv? Ja u svome vozilu imam uredjaj za snimanje saobracaja i desavanja u toku kretanja, ne snimam pojedinca niti odredjene situacije nego sve sto se desava ispred i iza vozila a u cilju svoje i sigurnosti ostalih sudionika u saobracaju... :D ...nema zakonske odredbe protiv toga...a ako mi u kadar uleti policajac koji uzma cvaju nisam ja kriv... :lol: sto se barem nije maknuo van kadra.... :-)
commendatore

#22750 Re: Zeničani

Post by commendatore »

kako mi svoje ljude zaboravimo lako

http://mondo.ba/a770075/Sport/Fudbal/Ml ... rbije.html

:thumbup:
Post Reply