Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#22726 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

Ma priča je bila da si bio medju zarobljenim u parlamentu ( moderacijo sorry na offu)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22727 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

nisam upratio :? ...još sam u Rigi... klasika mahalaška i zavjerenička :lol:

ps

a i nakon 2x banana odlučio da ne zalazim u politiku više...ionako se nema šta više novo reći :(
dinty2

#22728 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinty2 »

Pape je imao sreće da dodje kada je najbolja generacija sazrela igrački i ljudski.
Nije on neki stručnjak,,,ali veličina jeste i igrači ga poštuju.
cekpi

#22729 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cekpi »

Sarajevo1946 wrote:Ma nije Pape sigurno iz samog vrha svjetskih taktičara, ali i da jeste, to bi nas ubilo. Čovjek je vidio koji je kreativni potencijal ove ekipe, da imaš možda i najširu ponudu različitih profila playmakera u ekipi u cijeloj Evropi i svjestan je da to treba iskoristiti. Ne bih ja kakvog tersa i taktičara na klupu, unazadio bi nas sigurno. Nema se potrebe ovoj ekipi nametati pretjerana disciplina kada stvari ovako funkcionišu gotovo perfektno. To što fali ne može nadoknaditi niti jedan selektor.

A o motivaciji nema potrebe ni govoriti, mislim da je kohezija očigledna i laiku.
Pije ti ta vode.

Pape mozda nema tehnicko znanje i iskustvo poput Capela ili Hiddinka, ali ima odmjerenost i mudrost starog Bosnjaka. Ne leti pred rudu niti se puno umara rjecima. Meni se cini da on njima na poluvremenu hladno moze rec: "Napite se te kisele i mars na teren, ovo se mora dobit" i oni izadju i zabiju 5 komada. :mrgreen: :thumbup:
JoseMujica

#22730 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

ima čovjek iskustvo kao igrač...ima respekt igrača, zna koliko treba o bubamari i nameće rad i zalaganje mjesto šminke i šupljiranja

evo samo pogledajte tok priprema za ovu rundu ...naši disciplinirano rade i nema zahebavanja dok Štimac derneči po Čapljini i promovira Mamićeve igrače, a Mihajlović skuplja igrače po pjevačkim sposobnostima ko da vodi tim na Evroviziju i šupljira o nekakvom patriotizmu u koji više ni Šešelj ne vjeruje :-) krajnji rezultat sve govori o tome ko u šta ulaže i šta dobija...Štimac gubi kod kuće od zadnjeg u grupi...Mihajlović gubi ključni duel koji ga i teorijski udaljava od priče o Brazilu (jedino mu je Štimac bratski pomogao :D ) , a Pape dere Latvijce ko da su Andora

Imamo najboljeg selektora u čitavoj regiji 100%, a i igrače....a ne bi ni igrači bili vako hebeni da nije selektora
Infaze Studio

#22731 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

PA ja, Jose dobro rece..JA davno vikah da Pape ima autoritet, a to je najveci i najvazniji dio jednog trenera/selektora. Mozes biti strucan kol'ko hoces, ako se ne znas postaviti i igraci te ne hebu ni za suhu sljivu. Momci znaju da je Pape postigao u svojoj igrackoj karijeri sto ni jedan od njih ne moze ni u snu pomisliti da postigne i u tome ga cijene.
PApe kaze da im je napoluvremenu samo spomenuo tekmu od prije 30-tak godina Yuga-Lux..1. pol 0-0, na kraju 5-0 :D
..I sta ces, momci nisu htjeli da mu ostanu duzni ;-)

Nego, ko je onaj meraklija sto uleti u teren? Nije li imao problema? Vidim redar ga samo potapsa po ledjima i pusti ga da ode nazad na tribine :D
DaysleepeR

#22732 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DaysleepeR »

Tajna Papetovog uspjeha je što je čovjek bio jedan od najboljih fudbalera u svoje vrijeme, umjetnik na terenu, IME.

Takog čovjeka svaki fudbaler i svaki fudbalski radnik u ex yu poštuje bez rezerve. Čovjek je odmjeren, razmišlja napadački, a opet je prvi selektor koji je sredio odbranu u ovoj repki koja je bila rak rana.

Sve se složilo, imamo najbolje i najnormalnije navijače u regionu, utakmice reprezentacije na gostovanjima su pravi praznik za porodicu što svakako FIFA i UEFA vide u odnosu na ove druge nacionalizmom nadojene grupe iz komšiluka. Imamo sjajnu generaciju koja uživa da igra zajedno. Imamo najveće igračko ime među selektorima u regionu. Imamo igrače koji igraju u dobrim klubovima sa tendencijom da pređu u veće dok u komšiluku imamo igrače koji lagano iz velikih idu u manje klubove jer su na zalasku.

Imamo konačno sređen savez u kojem se radi sistemski i stručno i to sve daje rezultate.
cvrčak_na_hedonizmu

#22733 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Avatar se bliži :D Sa zadovoljstvom.

Odlična predstvava, na poluvremenu sa govorio, bez brige, zabićemo im barem dva-tri komaTa :D
JoseMujica

#22734 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

to je to...prekretnica, ma šta ko mislio, je Komitet za normalizaciju i Švabo

šteta što čovjek nije dobrog zdravlja da se angažuje u NS :(

a kad imaš ljude pput Švabe, Papeta, Bajevića i ostalih veličina, koji su gledali bubamaru iz svih mogućih uglova i znaju svaki šav na lopti....rezultat mora doći jer tu nema ubleha, foliranja, mazanja očiju, igrica ispod stola i ostalih šupljaka koje smo mi godinama gledali....a koje danas imaju npr. u Hrvatskoj
Kemal Malovčić

#22735 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

Ali onaj džekin pogodak, kakva majstorija, iz prvog dodira 8-) .
cvrčak_na_hedonizmu

#22736 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

JoseMujica wrote:to je to...prekretnica, ma šta ko mislio, je Komitet za normalizaciju i Švabo

šteta što čovjek nije dobrog zdravlja da se angažuje u NS :(

a kad imaš ljude pput Švabe, Papeta, Bajevića i ostalih veličina, koji su gledali bubamaru iz svih mogućih uglova i znaju svaki šav na lopti....rezultat mora doći jer tu nema ubleha, foliranja, mazanja očiju, igrica ispod stola i ostalih šupljaka koje smo mi godinama gledali....a koje danas imaju npr. u Hrvatskoj
Hm, a ja mislio da je Osim grobar BiH fudbala, kreator tatomiteta. Dio navijača će se složiti sa mnom :oops:
JoseMujica

#22737 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

navijači se vjerovatno hoće složiti s tobom, al da su navijači ikada objektivno gledali stvari ne bi se zvali navijačima :D

No. 1 da ne bi tog Komiteta ova reprezentacija ne bi ni igrala kvalifikacije...nikad to ne zaboravite!

kome se fudbal svodi na divljanje nije u ovome zbog fudbala već nekih drugih stvari
DonVito

#22738 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Pape 8) Rio de J. je nas :mrgreen:

Image
JoseMujica

#22739 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

želim ići u Manaus, tragom Mister No-a :lol: :lol: :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#22740 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Spremio sam Pajper :D

Kakve smo sreće, igraćemo u tri različita grada utakmice grupne faze- Manaus, Recife i Porto Alegre :skoljka:
JThomas

#22741 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

najvažniji faktor je što nije inadžija i što je učio na greškama i popravio ih. ovo nije isti trener iz prethodnog ciklusa, nikako.

a štimac i mihajlović su cirkusanti i nacionalisti u pokušaju koji apeluju na niske strasti naroda. nema to veze što su bili lošiji igrači od papeta, većina velikih trenera su bili lošiji i od njih, ali definitivno prilaze stvarima sa krive strane...
Opetja033

#22742 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:želim ići u Manaus, tragom Mister No-a :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Hocu i ja Allaha mi!
horion_bosona

#22743 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by horion_bosona »

Pape se razvija zajedno sa ovom reprezentacijom. Dovoljno je samo uporediti dvije utakmice sa Francuzima, pa da se vidi ogromna razlika u izboru odgovarajuce taktike i formacije.

Njegova mirnoca, ali i samouvjernost ovoj reprezentaciji danas daju dodatni kvalitet. Od samog pocetka svog mandata insistirao je da se igra napadacki i konkretno, pas igrom bez preskakanja. I sad se slobodno moze reci da bh reprezentacija ima izgradjen prepoznatljiv stil, zbog atraktivnosti milina je gledati kako igraju.
Opetja033

#22744 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Opetja033 »

JThomas wrote:najvažniji faktor je što nije inadžija i što je učio na greškama i popravio ih. ovo nije isti trener iz prethodnog ciklusa, nikako..
Ovo i ja ponavljam od pocetka ovog ciklusa. Imao je on svojih gresaka, ne tako malo. Medjutim nema arogancije, inata. I zato je dogurao do ovoga na cemu smo sada.
Baltazar_khan

#22745 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Hm, a ja mislio da je Osim grobar BiH fudbala, kreator tatomiteta. Dio navijača će se složiti sa mnom :oops:
tatomitet :oops: radi oličan posao oko seniorske reprezentacije. pozivaju se najbolji igrači gdje se ne gleda nacionalni ključ, što je za svaku pohvalu. kad se sjetim prije menadžerskih talova, hint jakirović, petar jelić :lol:
međutim, nisam zadovoljan oko mlade repke tamo kao da ima nacionalnog ključa. ne razumijem kako nema mjesta za armina hodžića iz željezničara? mali je veliki talenat žalosno je što ga ne poziva jagodić. onda je tu i radovac iz sarajeva njega nema kod karačića.

imaš tu onda premijer ligu domaću gdje se ne zna ko pije a ko plaća.

njemu svaka čast na radu oko seniorske reprezentacije, ovo ostalo... :run:
antifascism

#22746 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

Baltazar_khan wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Hm, a ja mislio da je Osim grobar BiH fudbala, kreator tatomiteta. Dio navijača će se složiti sa mnom :oops:
tatomitet :oops: radi oličan posao oko seniorske reprezentacije. pozivaju se najbolji igrači gdje se ne gleda nacionalni ključ, što je za svaku pohvalu. kad se sjetim prije menadžerskih talova, hint jakirović, petar jelić :lol:
međutim, nisam zadovoljan oko mlade repke tamo kao da ima nacionalnog ključa. ne razumijem kako nema mjesta za armina hodžića iz željezničara? mali je veliki talenat žalosno je što ga ne poziva jagodić. onda je tu i radovac iz sarajeva njega nema kod karačića.

Armin Hodzic igra u elitnom krugu za U19, a iskreno i nije bas pokazo da zasluzuje mjesto u U21. Rad sa mladom reprezentacijom nikad bolji, Jagodic :thumbup:
Last edited by antifascism on 08/06/2013 14:20, edited 1 time in total.
cekpi

#22747 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cekpi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Spremio sam Pajper :D

Kakve smo sreće, igraćemo u tri različita grada utakmice grupne faze- Manaus, Recife i Porto Alegre :skoljka:

Valjda nisu bas TOLKO mutavi :?
Nadam se da ce grupe biti podjeljene na regione, pa cemo grupnu fazu igrat u dva tri grada koji su u jednoj zoni Brazila.

ako ne - nije proooblem,
ici cemo.. pjehe ako treba 8-)
Frankyee

#22748 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Susic pokazuje da pravi neke pozitivne promjene iako i dalje ima dosta prostora za napredak. Ali nama sad treba mirnoce i strpljenja da se odrade sljedece 3 utakmice i da se uzme 9 bodova. Ako pocnemo zadnju utakmicu pod pritiskom da moramo pobijediti tada dolazi nervoza kao jak faktor. Latvija nije Francuska ali ipak u zadnjoj utakmici sve je moguce.

Grci sigurno uzimaju 12 bodova ( sve sa jednim golom razlike ) do kraja ciklusa tako da mi moramo uzeti 9 u sljedece 3 utakmice a uzeti 6 bodova u dvomecu nije lako ali je sigurno u dometu naseg tima.

Do Septembra nadam se da ce Susic pronaci treceg napadaca za klupe i da svi igraci budu spremni i u formi.
Sherlock_Holmes

#22749 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sherlock_Holmes »

Sušić postavio odlično igrače prije tekme, na poluvremenu popravio ono što je malo škripalo.
Igrači sve ispoštovali što im je rečeno.
Uglavnom, u ovom slučaju mu ni najveći protivnici ne mogu naći nijednu manu.
cvrčak_na_hedonizmu

#22750 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Baltazar_khan wrote:

Mudro zboriš, tatomitet je kriv što imamo nikad više pobjeda gostiju u ligi, penali se sude i za goste :oops: domaći igrači bez problema dobijaju crvene kartone i tako te tatomitetske nebuloze :D Tatomitet je kriv što ekipe više ne ispadaju kada osvoje 40 bodova, dok se titule više ne mogu osvojiti sa manje od 60 bodova ( doduše, da ne griješim dušu :-D ta titula gdje je osvojeno manje od 60 bodova bijaše jedina regularna ) :D

Ne možeš reći, tatomitet je zlo BiH fudbala jer mi je klub taraba :cry: Kvalitet lige je smiješan, al nikad nije bila regularnija. Ako imaš kvalitet, ako si manje loš od ostalih, možeš uzeti titulu bez problema, taman ti se klub zvao Sarajevo :skoljka:

Idem u off, neću više :D
Locked