FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#22726 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote: Napravio je dopunsku prijavu prihoda za 2010 i 2011. Za taj period ga niko ne tereti. Napravio je pametan potez. Stavio je 10 miliona poreznoj upravi, i za taj period ga niko vise ne moze tuziti. 17 septembra je izjava pred sudijom za period 2007-2009. Ako dokazu da nije postojala citava sprega firmi u porezkim rajevima sa jedinim ciljem da se izbjegne placanje poreza Spanskoj drzavi, ne samo da mu vracaju tih 10 miliona vec ce uslijediti i tuzba protiv drzave. A to sto je napravio je prvi put da neko radi. Kad je Rafa Nadal isto uradio jedva da se moglo pronaci, ali naravno, jedan je idol nacije a drugog treba zatrpati govnima.
Dopunsku prijavu. :D Kao nisu mu bili poznati prihodi u 2010. godini, pa se sad sjetio. :D Skenderija, gotivan si forumas, samo poceo si sa prostituisanjem prava i pravde. Cak i ako se izvuce, vidljivo je da je rijec o prevari.
Majku mu Fixer procitaj optuznicu i vijest
Sve ti je na netu. Niko kaze da nije uradio utaju. Samo ti kazem da nije dokazano i da nije osudjen. 17.09 je sudjenje. Naravno da postoje dopunske prijave.
fixer

#22727 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

To zelim cuti. Dakle, rijec je o klasicnom pokusaju utaje. I nemam sta citat. Neko se skolovao za ovo. Itekako su mi poznati nacini.
skenderija04

#22728 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

fixer wrote:To zelim cuti. Dakle, rijec je o klasicnom pokusaju utaje. I nemam sta citat. Neko se skolovao za ovo. Itekako su mi poznati nacini.
Ti vec presudio? Ocemol ga u prdekanu :D
The Realist

#22729 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

skenderija04 wrote: odgovor vec napisan Fixeru. Tih 10 miliona nije za period za koji ga optuzuju.
Znam za šta je platio, samo mislim da je to preventivno uradio. Ono, vidjet ćemo, ali ono što znam je da svi igrači neke račune prebacuju, da bi se porez izbjegao (pa Rooney ima takav ugovor, gdje se dio drugačije isplaćuje, ali u zakonskim okvirima), samo je pitanje šta dozvoljava Španski zakon, a šta ne.
fixer

#22730 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

skenderija04 wrote:
fixer wrote:To zelim cuti. Dakle, rijec je o klasicnom pokusaju utaje. I nemam sta citat. Neko se skolovao za ovo. Itekako su mi poznati nacini.
Ti vec presudio? Ocemol ga u prdekanu :D
Ni Hico nije bio osudjen. Pa sta sad? Meni ne bi isao u predekanu, ali na stub srama itekako bi. I naplacao bi se toliko kazni da bi jedva zivio ko Latrell Sprewell :D
Kemal Malovčić

#22731 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

mesi uzmi karkina da šupcima zabije hetrik
skenderija04

#22732 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

The Realist wrote:
skenderija04 wrote: odgovor vec napisan Fixeru. Tih 10 miliona nije za period za koji ga optuzuju.
Znam za šta je platio, samo mislim da je to preventivno uradio. Ono, vidjet ćemo, ali ono što znam je da svi igrači neke račune prebacuju, da bi se porez izbjegao (pa Rooney ima takav ugovor, gdje se dio drugačije isplaćuje, ali u zakonskim okvirima), samo je pitanje šta dozvoljava Španski zakon, a šta ne.
Vidi, pokusacu da sto krace i jasnije hronoloski opisem citav slucaj

1. Prije 20 dana, inspekcija pokrece postupak protiv Messija i njegovog oca za period 2007-2009. zbog utaje 4 miliona eura koje su naplacene za marketinska prava
2. Kako se radi o sumi preko 200.000 eura govorimo o krivicnom djelu utaje poreza i disciplinsku mjeru izrice sud nakon pretresa.Ispod 200.000 je prekrsaj
3. U prijavi, inspekcija navodi da su detektovali firme u Belizeu i Urugvaju osnovane 2005 godine od strane Messijevog oca i koje sluze kao paravan samo radi izbjegavanja placanja poreza spanskoj drzavi. Na sudu ce to pokusati da dokazu. Jorge Messi je oznacen kao mozak operacije a Leo je kada je napunio 18 godina dao saglasnost za te firme.
4. Sud odredjuje datum 17.09 za raspravu
6. Prije 7 dana pojavljuje se vijest da porezna uprava zeli da prosiri istragu i na 2010 i 2011
7. Advokati savjetuju Messija da polozi 10 miliona u dopunskoj prijavi prihoda na koju ima pravo, za period 2010 i 2011
Time izbjegava da u slucaju da izgubi sudjenje 17.09 mogu prosiriti optuznicu. U slucaju da dobije, vraca mu se taj novac, i placaju penali zbog nanosenja stete.

- Sto se tice sudjenja, jedino sto ostaje da se vidi je da li su te firme montirane na nacin da se izbjegne placanje poreza u Spaniji. Kako se moze procitati u stampi, odbrana tvrdi da je vlasnik Jorge Messi Argentinac koji nije spanski rezident i da kao takav ima pravo da otvara firme u Urugvaju jer pripada zoni MERCOSUR i da kao takav nije obavezan da placa porez Spanskoj drzavi. Sta ce biti od sveg toga ostaje da se vidi. Sud ce odluciti.
LSD

#22733 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

https://www.youtube.com/watch?v=DIIuNZtcWzQ

Mislim da su ovo pravi razlozi ovog pokušaja od "moralnog razapinjanja" Messija :mrgreen:
MOSALJOZE

#22734 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

LSD wrote:https://www.youtube.com/watch?v=DIIuNZtcWzQ

Mislim da su ovo pravi razlozi ovog pokušaja od "moralnog razapinjanja" Messija :mrgreen:
Kakav je to majstor...
DonVito

#22735 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

fixer wrote:
The Realist wrote:
LSD wrote: preko Messija (koji btw. ce platiti uredno sve svoje kazne koje ga slijeduju i nece ostati dužan nikome)...a
Kakve ima veze što će platiti? Platit će, jer je uhvaćen, a ne zato što ne želi da ostane dužan (platit će sada čak i više).

Druga stvar je ovdje ko je stvarno uhvaćen, jer nekako sumnjam da je Messi tu nešto planirao, nego su vjerovatno savjetnici rekli da se to tako može i da je OK i on prihvatio (baš se on razumije u porezni sistem Španije).
Neznanje te ne oslobadja od odgovornosti. Sto ne tuzi savjetnike?
Pa nece tuziti vlastitog oca :roll: ne znam kako su se doveli u ovu situaciju mogu mu karijeru unistiti, da je npr neki drugi igrac u pitanju letio bi on van a FIFA/UEFA biznis je to sve ne moze bez njega kao ni porezna jer znaju da ce opet od Mesijeveg dobitka na dobiti bii tj. poreza dobiti iza resetke ne pije :mrgreen: ali kako vidimo uplatio..platices jer si uhvacen upravo tako, on je mislio da ce moci proci.. e pa nece.
HB_BHF

#22736 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

LSD wrote:https://www.youtube.com/watch?v=DIIuNZtcWzQ

Lokalni hejteri :D. Evo ih svi su se okupili na temi :lol:
marshall_bug

#22737 Re: FC Barcelona

Post by marshall_bug »

Ovaj fixer je poštenjačina još neviđena. Kamo sreće da su nam parlamentarci takvi pa ova država bi bila raj :D :D :D

From Tapatalk4 Beta
fixer

#22738 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

DonVito wrote:
Pa nece tuziti vlastitog oca :roll: ne znam kako su se doveli u ovu situaciju mogu mu karijeru unistiti, da je npr neki drugi igrac u pitanju letio bi on van a FIFA/UEFA biznis je to sve ne moze bez njega kao ni porezna jer znaju da ce opet od Mesijeveg dobitka na dobiti bii tj. poreza dobiti iza resetke ne pije :mrgreen: ali kako vidimo uplatio..platices jer si uhvacen upravo tako, on je mislio da ce moci proci.. e pa nece.
U sportu znam dosta slucajeva gdje su sinovi tuzili oca. Vidjeno mnogo puta.
fixer

#22739 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

marshall_bug wrote:Ovaj fixer je poštenjačina još neviđena. Kamo sreće da su nam parlamentarci takvi pa ova država bi bila raj :D :D :D

From Tapatalk4 Beta
Ovo neki pokusaj diskreditacije? Naravno da se porez treba platiti. Spanskom drustvu, onom koje je Messiju pomoglo da se izlijeci i postane ono sto jest, Messi je itekako duzan. Kad pojedinci mogu platiti ogromne svote kako bi uzivali u njegovoj igri i na taj nacin hranili i njega i njegovu porodicu, minimum koji Messi treba i moze da napravi, da bi tom istom drustvu vratio, je da plati porez.
MyTao

#22740 Re: FC Barcelona

Post by MyTao »

Messi je veci i od Madrida i cijele Spanije... trebaju oni njemu da placaju porez sto ikako hoda po njihovom tlu.
skenderija04

#22741 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
marshall_bug wrote:Ovaj fixer je poštenjačina još neviđena. Kamo sreće da su nam parlamentarci takvi pa ova država bi bila raj :D :D :D

From Tapatalk4 Beta
Ovo neki pokusaj diskreditacije? Naravno da se porez treba platiti. Spanskom drustvu, onom koje je Messiju pomoglo da se izlijeci i postane ono sto jest, Messi je itekako duzan. Kad pojedinci mogu platiti ogromne svote kako bi uzivali u njegovoj igri i na taj nacin hranili i njega i njegovu porodicu, minimum koji Messi treba i moze da napravi, da bi tom istom drustvu vratio, je da plati porez.
Stani malo, kakvo Spansko drustvo. Platila mu je Barcelona i niko drugi. Da je do spanskog drustva ostao bi mali.
Drugo, Messi placa 56 posto poreza :shock: Nadji vecu poreznu stopu u evropi . Nema dalje. Messi svake godine spanskoj drzavi uplati 14-20 miliona Eura :shock:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22742 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

Cristiano Ronaldo je bolji od Kepeca.
DonVito

#22743 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

MyTao wrote:Messi je veci i od Madrida i cijele Spanije... trebaju oni njemu da placaju porez sto ikako hoda po njihovom tlu.
:gunjastajl:
Bosanski_kralj

#22744 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

mleetavi wrote:Cristiano Ronaldo je bolji od Kepeca.
:thumbup:

Prvi može igrati u svakom timu na svijetu, a ovaj drugi isto može ali pitanje je kako. :oops:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#22745 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

Ova situacija oko Messia me podsjeca na ovo.

@skenderija
Sta veliki porez u Spaniji, pa nek se vrati rodnu grudu Argentinu ako mu je u Spaniji veliki porez :D :oops: ili nek' navijaci skupe za porez jer stvarno nema Messi odakle platiti. Jadan :(
skenderija04

#22746 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ picajzla

Neka plati koliko treba da plati, i neka se zakon primjeni za sve jednako. I neka svi budu u istoj situaciji pred poreznicima a ne da je neko osudjen prije sudjenja a neko je nevin i nakon presude koja nije u korist.

I naravno, neka svi koji rade isti posao plate isto.
DonVito

#22747 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

@Picajzla :thumbup: naravno da ne gode čuti istinu simpatizerima Mesija ali istina je..
HB_BHF

#22748 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ja vjerujem da mnogi od nas na ovoj temi sinoć, kao i proteklih noći, nisu mogli oka sklopiti zbog situacije sa Messijem :lol:
kory_galaktikos

#22749 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

DonVito wrote:@Picajzla :thumbup: naravno da ne gode čuti istinu simpatizerima Mesija ali istina je..
ja nmg ni zamislit sta bi bilo da se ovo desava sa ronaldom,koje bi tu price bile ma vec bi ga na goli otok,lincovali bi ga al ovako posto je to messi,ma lik je zabporavio uplatit neki porez,pih porez sta je to i ja hodzarinu zaboravim uplatit tu je to
tendzera

#22750 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

kory_galaktikos wrote:
DonVito wrote:@Picajzla :thumbup: naravno da ne gode čuti istinu simpatizerima Mesija ali istina je..
ja nmg ni zamislit sta bi bilo da se ovo desava sa ronaldom,koje bi tu price bile ma vec bi ga na goli otok,lincovali bi ga al ovako posto je to messi,ma lik je zabporavio uplatit neki porez,pih porez sta je to i ja hodzarinu zaboravim uplatit tu je to
Pa evo i vi vec danima smarate s Messijem.
Post Reply