Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hostapler

#22726 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

Pametan svijet je davno izmislio 5%. Mi pametni,a Svabo,Englez budale.
Ispadnes dobar,zbog komsijskih odnosa i das i 8% kapaciteta stadiona i ono nezadovoljno.
Svasta :lol:
omega369

#22727 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

kakotakonikako wrote:
Pitar sa Kariba wrote:
kakotakonikako wrote:Svi normalni navijaci su dobrodosli na Grbavicu.
A ti izdajes potvrde?

Code: Select all

NORMALAN
Prepoznaju se oni. Ne treba potvrda. Samo se kaze.
Svakako. Kao i onih vasih "normalnih" koje smo 2013 uprkos zabrani dolaska pustili na zapad pa su lozu gadjali bakljama. I tacno se vidjelo kako trci u masu, skida duks sa kapuljacom i kako ga raja sakriva od drotova. sve normalni :wink:

u ograđeni tor od sad i kraj price
hostapler

#22728 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

Pitar sa Kariba wrote:Karte na Skenderiju u slobodnu prodaju, minus godisnje i to je to, HZ organizovanu u zdenku i opet ce derbi biti gradski.
Evo sad ce Mirso,samo dok Sabrinu odradi :izet:
vryzas

#22729 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Grean wrote:
vryzas wrote:
Grean wrote: Neka je organizuju na Kosevu ako je Grbavica neuslovna za derbi.

Ovo je gradski derbi i bezobrazno je ograniciti nas na hiljadu ljudi u nasem gradu dok vi u isto vrijeme imate 10 000 sansi za prisustvovati utakmici kad se igra na Kosevu.

Realno je da ovi sa godisnjom budu zasticeni ali za sve ostale karte bi trebalo biti ravnopravno, na trziste pa ko prije.
Ok, slazem se da nije fer i posteno, ali se opet vracamo na kapacitet stadiona i bezbjednosni aspekt. Pratilo je nekada derbi na Grbavici i 20 milja ljudi, a nije bilo tampon zona, gadjanja bakljama, flasama i kamenjem.

Za ovo podebljano...s obzirom u sta se pretvorila navijacka scena ti bi fkt. dozvolio ovu varijantu? Vjeruj mi, bolje nikako nego da padne mrtva glava. :wink:
avetinja

#22730 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

tcz wrote:
avetinja wrote:
Ja sam i dalje fer, samo kažem ono što mislim. Lično bih kritikovao upravu Želje da odbije prodaju karata. Što ću ja ispaštati, ako grupa organizovano neće ići. Doveli bi me u situaciju da ne mogu otići na utakmicu, a da se ne učlanim. Onda bi morao ganjati prijatelje koji navijaju za Sarajevo da ih učlanim i kupim kartu sebi.
pisaj svakog ko podrzava ovo sto se godinama radi na Grbavici. Ja ispastam od kako je istok zatvoren na Grbavici uskracen sam za derbi. Tamam se ponadao da cu moci ici da gledam kad ono na kraju kifla. Kao da dolazimo sa Pala, iskezuju nam se zubi, stavlja kraj price i jos se slavi sve to. Sta ocekujete od nas sad da Šiljku aplaudiramo :-)
jedini ispravan odnos kluba je da ne ucestvuje u ovim radnjama.
Ja sam odmah rekao da ovo ne podržavam, ali trebate shvatiti da nije samo Željo odgovor nego i MUP. Koji će im vrag dva sektora tampon zone na sjeveru?! Postaviš mrežu i riješiš problem. Vi ćete nam na Koševu dati 5% i ja sam samo rekao kako bih reagovao da uprava Želje napravi potez kao i vi - da mi uskrati pravo da gledam. Ako vama odgovara, meni ne smeta. Samo kažem.
kudrilo

#22731 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Ovom odlukom FKS uskraćuje dolazak svim ljudima koje boli ona stvar za navijačke skupine, a u srcu im je FK Sarajevo. I prošli bojkot HZ-a, bilo je ljudi na dijelu predviđenom za navijače FKS.
Usput, nisam pravnik, ali ne znam koliko se ima pravo nikako ne pustiti u prodaju tuđe ulaznice.
avetinja

#22732 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Logovan wrote:Jebi ga, organizator se uvijek najviše napada. Trpite sad. :mrgreen:
Ne budem li se širio na 5%, biće belaja. :mrgreen: :lol: :lol:
al-em

#22733 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

hrasno38 wrote:
al-em wrote:Znaci 50 ljudi koji ce u subotu otici na gostujucu tribinu su genijalci, a hiljade drugih budale koji ispravno bojkotojuju jer iz godine u godinu u nehumanim uslovima prate derbi na grbavici.

Ko nije bio u zdenci nema pravo pricati na ovu temu.
Koga boli kurac da li je neko genijalc ili ne kad se ide na utakmicu....to je bolan tradicija, navika, zajebancija a ne kako vi shvatae danasnji fudbal i derbije. Ja sam isao na derbije kada su navijaci Sarajeva i Zelje stajali na istoku jedni do drugih jer juga nije bilo ni na mapi a izmedju nas po koji policajac pa nikakvih frka nije bilo. Ti ces meni pametovati ko su ljudi koji idu na derbije....to su one prave sarajlije koje su nekada farbale automobilei i kuce u plavo i bordo u zavisnosti ko izgubi opkladu a ne ovi danasnji papcici. Tako je tih 50 ljudi idu kao sto i citav zivot idu da gledaju utakmicu a ne da pale baklje i kidaju stolice i da jebu igracima majke, sestre, djecu itd itd. A osim toga neki od tih ljudi su i svoju krv proslu za tu Grbavicu zato mi se vise ne javljaj i ne palamudi o necemu sto je visa matematika za tebe.
Zasto se onda ta tradicija unistava jer domacin daje hiljadu karata za goste u prostor u koji stane 500, dok na kosevu zeljini navijaci dobiji trecinu stadiona.
Ti kad si tako pametan dodji na kosevo u maju pa opravdaj te svoje rijeci.

I dobro ti neko rece, prohodaj malo, samo si na racunaru i odgovaras svakom ko nema misljenje kao ti.
emigrazione

#22734 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

kudrilo wrote:Ovom odlukom FKS uskraćuje dolazak svim ljudima koje boli ona stvar za navijačke skupine, a u srcu im je FK Sarajevo. I prošli bojkot HZ-a, bilo je ljudi na dijelu predviđenom za navijače FKS.
Usput, nisam pravnik, ali ne znam koliko se ima pravo nikako ne pustiti u prodaju tuđe ulaznice.
A boga ti sto se ti to sekiras za FKS i njegove navijace
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22735 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

al-em wrote:
hrasno38 wrote:
al-em wrote:Znaci 50 ljudi koji ce u subotu otici na gostujucu tribinu su genijalci, a hiljade drugih budale koji ispravno bojkotojuju jer iz godine u godinu u nehumanim uslovima prate derbi na grbavici.

Ko nije bio u zdenci nema pravo pricati na ovu temu.
Koga boli kurac da li je neko genijalc ili ne kad se ide na utakmicu....to je bolan tradicija, navika, zajebancija a ne kako vi shvatae danasnji fudbal i derbije. Ja sam isao na derbije kada su navijaci Sarajeva i Zelje stajali na istoku jedni do drugih jer juga nije bilo ni na mapi a izmedju nas po koji policajac pa nikakvih frka nije bilo. Ti ces meni pametovati ko su ljudi koji idu na derbije....to su one prave sarajlije koje su nekada farbale automobilei i kuce u plavo i bordo u zavisnosti ko izgubi opkladu a ne ovi danasnji papcici. Tako je tih 50 ljudi idu kao sto i citav zivot idu da gledaju utakmicu a ne da pale baklje i kidaju stolice i da jebu igracima majke, sestre, djecu itd itd. A osim toga neki od tih ljudi su i svoju krv proslu za tu Grbavicu zato mi se vise ne javljaj i ne palamudi o necemu sto je visa matematika za tebe.
Zasto se onda ta tradicija unistava jer domacin daje hiljadu karata za goste u prostor u koji stane 500, dok na kosevu zeljini navijaci dobiji trecinu stadiona.
Ti kad si tako pametan dodji na kosevo u maju pa opravdaj te svoje rijeci.

I dobro ti neko rece, prohodaj malo, samo si na racunaru i odgovaras svakom ko nema misljenje kao ti.
Ja sam uvijek dolazio na Kosevo i sjedio u sred sredine zapadne tribine pa cu i ove godine a da vidim to mudo koje ce mi to osporiti!!!!
kudrilo

#22736 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Jer sam normalan i družim se sa svima, dva najbolja druga su mi pitari, u familiji imam navijača Sarajeva, jer je ovo grad SARAJEVO, a ne neka pička materna koja se pokušava stvoriti već duže vremena takvim fazonima i pitanjima koje ti meni postavljas.
hrasno38

#22737 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

kudrilo wrote:Jer sam normalan i družim se sa svima, dva najbolja druga su mi pitari, u familiji imam navijača Sarajeva, jer je ovo grad SARAJEVO, a ne neka pička materna koja se pokušava stvoriti već duže vremena takvim fazonima i pitanjima koje ti meni postavljas.
Normalno
hostapler

#22738 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

Ovaj derbi nije derbi otkako su se HZ "pobratimile" sa retard brigadom iz Dresdena.
Previse su se uzivili u Ultra furku.
Onda kad dodju roboti iz Poljske moramo ih braniti
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#22739 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

kudrilo wrote:Jer sam normalan i družim se sa svima, dva najbolja druga su mi pitari, u familiji imam navijača Sarajeva, jer je ovo grad SARAJEVO, a ne neka pička materna koja se pokušava stvoriti već duže vremena takvim fazonima i pitanjima koje ti meni postavljas.
Pa sve je tako, samo sto ti tvoji prijatelji i dio familije nisu pozeljni na derbiju na Grbavici. OK su na Kosevu, ali na vasem jok.
Logovan

#22740 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

omega369 wrote:
Svakako. Kao i onih vasih "normalnih" koje smo 2013 uprkos zabrani dolaska pustili na zapad pa su lozu gadjali bakljama. I tacno se vidjelo kako trci u masu, skida duks sa kapuljacom i kako ga raja sakriva od drotova. sve normalni :wink:

u ograđeni tor od sad i kraj price
Ja sam tog frajera sa sjevera čak uspio nekako upratiti gdje se otprilike sakrio. :mrgreen: Ako sam mogao ja, mogla i policija. Al' koja pička od lika, baci baklju i onda se sakriva. :lol:
Grean

#22741 Re: Sarajevski derbi

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
Ja sam uvijek dolazio na Kosevo i sjedio u sred sredine zapadne tribine pa cu i ove godine a da vidim to mudo koje ce mi to osporiti!!!!
E tesko, taj dio je rezervisan za godisnje.

A i mi hocemo isti tretman, karte na trziste i da sjedimo na istoku, ne mora u sredini tribine.
Logovan

#22742 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote:
Logovan wrote:Jebi ga, organizator se uvijek najviše napada. Trpite sad. :mrgreen:
Ne budem li se širio na 5%, biće belaja. :mrgreen: :lol: :lol:
Pravi si huligan. 8-) :mrgreen:
DonaldDuck

#22743 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

Neka vrate karte, neka se utakmica organizuje kao domaća, bez gostujućih navijača i oznake visokog rizika, skinu ograde i mreže. Komšije ---
vryzas

#22744 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

al-em wrote:

:shock:

Image

Ajde da probamo da razbijemo i tu suplju.

Prolaz izmedju slova ž i e je polovina...cca 2600 mjesta na svakoj polovini. Gdje je bio tampon prosli derbi?
hrasno38

#22745 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Grean wrote:
hrasno38 wrote:

A i mi hocemo isti tretman, karte na trziste i da sjedimo na istoku, ne mora u sredini tribine.
Pa nisam mislio bukvalno u svecanoj lozi i ispod nje:) jebo ga bukvalizam:) mada i tu mogu sjediti ako budem htio sta cemo sad????
avetinja

#22746 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Logovan wrote:Pravi si huligan. 8-) :mrgreen:
Mentalita ultra. :mrgreen: 8-)

valjda se tako kaže/piše :mrgreen:
GangEvil

#22747 Re: Sarajevski derbi

Post by GangEvil »

tutku wrote:
GangEvil wrote:
hostapler wrote:Pitari,strpite se jos malo.
Jug krece na ljeto.
Cca 6000 mjesta.
Onda dobijate cijeli sjever i cca 2000 karata i onda mozete provoditi svoj poznati fol 1 navijac 2 stolice.
Do tada Mirso :izet:
Sta ce vam 6000 mjesta kad vas toliko ne moze doci ni na derbi.
vidjeli smo na nekoliko zadnjih derbija omjer jug - sjever :izet:
O kakvom crnom omjeru pricas....Vasih pristalica masa ode na jug za derbi, a na vasem stadionu budu na sjeveru....dakle omjer vas jug i zapad i nas sjever, istok i zapad su realan omjer kad na stadionu ima dovoljno prostora i kad moze doci ko hoce. A to se na vasem stadionu ne moze ni izvesti ( da dodje ko hoce). Tako da se slazem da su derbiji na Kosevu najrealniji omjer koliko koga moze doci na derbi.
vryzas

#22748 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Grean wrote:
hrasno38 wrote:

Bujrum dodji i sjedi :thumbup: ...samo sto ne mozes kupiti kartu, :oops: al nesto cemo zavrsiti. :wink:
GangEvil

#22749 Re: Sarajevski derbi

Post by GangEvil »

hostapler wrote:Pametan svijet je davno izmislio 5%. Mi pametni,a Svabo,Englez budale.
Ispadnes dobar,zbog komsijskih odnosa i das i 8% kapaciteta stadiona i ono nezadovoljno.
Svasta :lol:
"Pametan" svijet ce imati na Kosevu 1725 ulaznica, pa cemo vidjeti dokle seze ta pamet.
omega369

#22750 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

moze cika hrasno i na sjever, nije problem. nece ciku niko dirati :mrgreen:
Post Reply