iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
cancel

#22701 Re: iPhone - All about

Post by cancel »

gentoo wrote:Za koga ? Dijasporu ? Nase banke i kartice naravno nisu podrzane.. :|
Odi na AppStore, ukucaj britanski AppleID, skini aplikaciju “boon”, registriraj se na Irsku (obavezno Irska, niti jedna druga zenlja!), upiši svoje pravo ime i prezime i sve podatke telefon i sl. samo pod adresu stavi neku proizvoljnu Irsku adresu i dobivaš boon MasterCard karticu irsku koja se može dodati na ApplePay. Nadoplati račun sa 10 eura za probu (250 eura imaš mjesečno na neverificiranom basic računu), stavi regiju telefona na Irska, vratiš se natrag u boon aplikaciju, klikneš na “add to apple pay” i za sekundu imaš aktivan apple pay na mobitelu, sad se možeš vratiti natrag na BiH regiju i AppleID. Boon je besplatan prva 3 mjeseca i do 31.3. nema naknade za konverziju iz KM u euro pa koliko staviš na račun toliko imaš. Super stvar, za 5min podesiš sve.

p.s. nadoplatiti račun možeš samo sa Visa ili Mastercard karticom (debitnim i kreditnom) sa 3D secure zaštitom što sve novije današnje imaju. I mora ta kartica biti na tvoje ime.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#22702 Re: iPhone - All about

Post by gentoo »

Hvala, na zalost ne mogu tek tako mjenjati region (na USA sam) jer imam para a mora biti na $0 prije promjene.. Ne da mi se peglati sa tim :)
cancel

#22703 Re: iPhone - All about

Post by cancel »

Ne trebaš ti mijenjati regiju svog glavnog AppleID-a, to nikako (nisam ni ja, moj je i dalje uredno na hrvatskom), već napraviš si na kompjuteru novi AppleID registriran na UK samo za potrebe skidanja aplikacija sa njihovog storea i ulogiraš se sa njime privremeno da bi skinuo boon aplikaciju. Ja imam 3 AppleID-a, jedan hrvatski za domaće aplikacije i on mi je u biti glavni account, a još sam registrirao i američki za USA only aplikacije i britanski za europske i mijenjam po potrebi jer nisu sve aplikacije svuda dostupne. Kad je skineš vratiš se naravno na svoj pravi account i to je to, nema veze imao ti para na njemu ili ne.

Druga stvar, promjena regije u telefonu (Postavke - Općenito - Jezik i regija - Regija) je samo regija na tvom telefonu i ona nije nikako povezano sa AppleID-om, možeš imati japanski AppleID na regija telefona Južna Afrika. Ali je zato povezana za neke druge usluge tipa verifikacija ApplePay-a, pa da bi mogao dodati irsku karticu moraš se prebaciti (privremeno, tih 2min dok ne podesiš ApplePay) na Irsku i kad je dodaš vratiš se natrag na svoju regiju koju želiš, pretpostavljam BiH. ApplePay sa irskom karticom će uredno raditi na američkom AppleID-u i BiH regijom jednom kada sve podesiš, to jedno sa drugim nije povezano.

Kod mene na računu je glavni Apple ID hrvatski i tu je skinuto 90% aplikacija, kad slušam muziku prebacim na američki da bi dobio Apple Music (i tu imam također nešto para kao i ti), a koristim irsku karticu za Apple Pay za što nije potrebno nikakvo prebacivanje jednom kad sve podesiš, miran si na kojem god Apple ID-u ili regiji da bio. Tako da te regije slobodno možeš mijenjati kao čarape kako ti paše ;-)

Druga stvar je mijenjanje regije tvog Apple ID-a, i da tu trebaš imati 0$ i to nikako ne raditi jer gubiš aplikacije koje si kupio do tada. Otvori se zato lijepo novi Apple ID i to je to.
bruteforce

#22704 Re: iPhone - All about

Post by bruteforce »

Može li se zamijeniti napuhana baterija na 5s? Ekran se počeo odvajati.
Vertig0

#22705 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Moze naravno, samo je pitanje gdje naci orginalnu bateriju za taj model.
kokuz_sa

#22706 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Vertig0 wrote:Moze naravno, samo je pitanje gdje naci orginalnu bateriju za taj model.
To nije nimalo tesko..naci original bateriju..20KM sa rukama zamjena
A u krajnjem slucaju nema ni razlike sa zamjenskim sto prodaju vece veleprodaje u BiH
Isti im je kvalitet..
bruteforce

#22707 Re: iPhone - All about

Post by bruteforce »

Hvala na odgovorima.

Gledam na piku oko 20 KM, nek je i ugradnja toliko, tamam.
kokuz_sa

#22708 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

bruteforce wrote:Hvala na odgovorima.

Okani se pika..odes u servis..i kazes hocu zamjenu baterije..naplate ti 20KM i rahat si
pijo_zoljo

#22709 Re: iPhone - All about

Post by pijo_zoljo »

bruteforce wrote:Hvala na odgovorima.

nije ti to skupo mjenjaj to čim prije, ja sam sve danas sutra danas sutra, na kraju mi displey otišao... neki spoj je dobio i konstantno titralo...
Vertig0

#22710 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

kokuz_sa wrote:
Vertig0 wrote:Moze naravno, samo je pitanje gdje naci orginalnu bateriju za taj model.
A u krajnjem slucaju nema ni razlike sa zamjenskim sto prodaju vece veleprodaje u BiH
Isti im je kvalitet..
Tesko je i niko od ovih servisa nema orginalne dijelove, pa tako i baterije osim mekline koji je autorizovani apple servis. I itekako ima razlike izmedju prave orginalne baterije i “orginalne” baterije.
kokuz_sa

#22711 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Vertig0 wrote:
kokuz_sa wrote:
Isti im je kvalitet..
Tesko je i niko od ovih servisa nema orginalne dijelove, pa tako i baterije osim mekline koji je autorizovani apple servis. I itekako ima razlike izmedju prave orginalne baterije i “orginalne” baterije.
Prvo grijesis da niko nema od servisa originalne dijelove..
A drugo
Te iste "ovlastene" radnje
Namjenski ih nisam imenovao..
Odu u veleprodaje koje imamo u BiH i od njih kupe "originalne" baterije..
I prodaju ti muda pod bubrege :)
Ne kazem da nemaju i original baterije, al ne mozes biti 100% siguran da ces dobiti originalnu ili "originalnu".

Evo ti primjer originalne baterije
Kupljena u App store u Njemackoj za 7eura

https://www.dodajsliku.com/image/KfAxi
https://www.dodajsliku.com/image/KfDVZ

Kod nas nigdje nema, ili da se ispravim, ja nisam nasao da ima uzeti baterija za Iphone i da dodje fabricka ljepljiva traka na njima..

Evo i primjer
"Original" baterije u kesici koje se prodaju u Veleprodajama u BiH..i koje uzimaju "ofishl" radnje..
I primjer zamjenske baterije..papiricem je prekriven naziv veleprodaje koja ih prodaje

https://www.dodajsliku.com/image/KfNaV
https://www.dodajsliku.com/image/Kfd7I
bruteforce

#22712 Re: iPhone - All about

Post by bruteforce »

Zamijenio sam bateriju. Izašlo me 38 KM. boli me briga jel original ili nije. Dobio sam telefon, ako bude trajala godinu, dobro je.
Vertig0

#22713 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

@kokuz puno si stvari napisao koje nisu tacne ali hajde ne da mi se ni raspravljati ni govoriti kako znam da nisi u pravu.
kokuz_sa

#22714 Re: iPhone - All about

Post by kokuz_sa »

Vertig0 wrote:@kokuz puno si stvari napisao koje nisu tacne ali hajde ne da mi se ni raspravljati ni govoriti kako znam da nisi u pravu.
Hajde da cujem koje...moze i na pp
STAxJExAAA

#22715 Re: iPhone - All about

Post by STAxJExAAA »

-LaNa- wrote:update : fercera ko zvjerka :D

nego jabucari, kakva su vasa iskustva sa ovim wireless charging? gledam ove belkinove adaptere i onako mnogo su sexy :D
Kako da ne i kod mene se desavala erekcija na to bezicno punjenje ali sad sam se vec navikao. :D :D Nista bez apple-a neki dan zagubim mobilni i uzmem od malca njegov amdroid da platim neke racune i onda tek skontam koje je android smece u odnosu na apple.
arnes_king

#22716 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

STAxJExAAA wrote:
-LaNa- wrote:update : fercera ko zvjerka :D

nego jabucari, kakva su vasa iskustva sa ovim wireless charging? gledam ove belkinove adaptere i onako mnogo su sexy :D
Kako da ne i kod mene se desavala erekcija na to bezicno punjenje ali sad sam se vec navikao. :D :D Nista bez apple-a neki dan zagubim mobilni i uzmem od malca njegov amdroid da platim neke racune i onda tek skontam koje je android smece u odnosu na apple.
:lol: :lol: :lol:

Tješi se :!:

U tebe sigurno najnoviji iPhone, a u malca neki zastarjeli android i ti to poredis.
Radar71

#22717 Re: iPhone - All about

Post by Radar71 »

arnes_king wrote: :lol: :lol: :lol:

U tebe sigurno najnoviji iPhone, a u malca neki zastarjeli android i ti to poredis.
Ja sam mislio da si ti malo pametniji! I da ne nasjedaš na trolove. :P
arnes_king

#22718 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Radar71 wrote:
arnes_king wrote: :lol: :lol: :lol:

Ja sam mislio da si ti malo pametniji! I da ne nasjedaš na trolove. :P
A zaletio se pa nasjeo :oops: :skoljka: desava se, nema to veze s pameti :P
Grom2017

#22719 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

Trazi mi covjek 80 km doplate za iP8 red, uz moj samsung S9+.
Kakav je iPhone 8 sa baterijom? Displej i kamera su ispod S9+ .
exampLe.

#22720 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Grom2017 wrote:Trazi mi covjek 80 km doplate za iP8 red, uz moj samsung S9+.
Gdje ces to radit majke ti. :-)

Iphone 8 pored S9+ izgleda kao djecija igracka i jos hoce da mu doplatis. :D
basicm

#22721 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Ako ces slusati androidase onda nemoj mijenjati, ako ti se mijenja onda pregovaraj s njim za razliku.
exampLe.

#22722 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

basicm wrote:Ako ces slusati androidase onda nemoj mijenjati, ako ti se mijenja onda pregovaraj s njim za razliku.
Nema ovdje veze ko je Androidas a ko nije.

Da si imalo realan rekao bi momku da se S9+ isplati zamijeniti samo za Iphone X, Xs ili Xs Max.

Davati S9+ za Iphone 8, 8 plus i Xr je prelazak s konja na magarca.
Grom2017

#22723 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

exampLe. wrote:
Grom2017 wrote:Trazi mi covjek 80 km doplate za iP8 red, uz moj samsung S9+.
Gdje ces to radit majke ti. :-)

Iphone 8 pored S9+ izgleda kao djecija igracka i jos hoce da mu doplatis. :D
Ma nisam ni planirao, kazem samo :-D Kao drzi cijena, mada i na t9m nr vjerujem da baterija od 1800 mAh moze nesto posebno. :D
probook

#22724 Re: iPhone - All about

Post by probook »

exampLe. wrote:
basicm wrote:Ako ces slusati androidase onda nemoj mijenjati, ako ti se mijenja onda pregovaraj s njim za razliku.

Da si imalo realan rekao bi momku da se S9+ isplati zamijeniti samo za Iphone X, Xs ili Xs Max.

100% tacno :thumbup:
Grom2017

#22725 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

probook wrote:
exampLe. wrote:

100% tacno :thumbup:
Vidis ti koliko ovaj forum vrijedi? Nisam ja ni mislio za 8, to je neka ponuda bila pa sam iznio ovde, a omisljao sam se o XR. Nema sta, hvala svima. :-D
Post Reply