Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- duminjo
#22701 Re: Sarajevski derbi
Znaci, moras saget glavu ko noj i Klimati. Inace si klubu okrenuo ledja. Jebo navijaca Koji ima svoje misljenje.
Svaka vam cast.
Bas Bih volio da se manijacima na kosevu da jug i jugozapad, Pa da vidim onda reakcije i hocel iko pisnuti ili ce opet svi zabiti glave U rupe.
Svaka vam cast.
Bas Bih volio da se manijacima na kosevu da jug i jugozapad, Pa da vidim onda reakcije i hocel iko pisnuti ili ce opet svi zabiti glave U rupe.
-
hostapler
#22702 Re: Sarajevski derbi
Trazim od uprave FK Zeljeznicar zahtjevaju 12k karata za derbi na Kosevu za svoje navijace.
Ako ne dobijemo,bojkotujemo
Kakva sprdacina od kluba i navijaca
Ako ne dobijemo,bojkotujemo
Kakva sprdacina od kluba i navijaca
- kakotakonikako
#22703 Re: Sarajevski derbi
Svi normalni navijaci su dobrodosli na Grbavicu.vryzas wrote:Ovaj moj haver ce biti sa svojim burazom i njegovom ekipom koja navija za FKŽ. Hoce covjek da pogleda derbi, sve normala.mali_milojica wrote:Problem je sto sa tim kartama ne mogu ici tamo gdje je njihov dio. Sjedit ce medju nama. Meni ne smeta.vryzas wrote:
Ja svoju godisnju za sjever dao jaranu koji navija za FKS.Kupovace ljudi za svoju raju.
Karte za navijace Sarajeva su razlicite boje.![]()
Znam jos par ljudi koji ce ici sa svojom rajom.![]()
Bilo je tako i ranije...bilo i bice bez obzira na "huligane", prepucavanja uprava, bojkot i ostala sranja.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#22704 Re: Sarajevski derbi
ne treba meni niko nista davati jer ja to imam samo sto sa njom ne masem po forumima:) ne znam za Charugu nego sam procitao ovdje na forumu..... ajde sada setaj.....tcz wrote:opet samo palamiudis, eto ti znas pa se kaciz za Carugu. odmakni malo od monitora idi ba uzmi malo zraka ubise te komplksi. otidji u sda dace i tebi kartu pa se mozes kofrcit.hrasno38 wrote:
djesi pametni nisam te propozno....samo ni ti sam ne znas sta si htio reci. imas prodatih skoro 700 karata, Caruga koliko sam cuo dvije i vjerujem da ima jos bruka navijaca sa ovog foruma koji su izvalili 1000 KM za tu kartu kao sto i imas firmi koje su kupile vise komada pa onda pred svaku utakmicu daju svojim radnicima ili nebitno sefovima. I sta treba da za derbi vama ustupe ta mjesta...hahaha.....hoce kad i vi ustupite ono prkno od svecane loze gostujcim navijacima..... Idi umij se pocelo je opasno da vas baca
- avetinja
#22705 Re: Sarajevski derbi
Kako ugodnije, ako ogradite taj prostor?Pitar sa Kariba wrote:Jbg, onda bi vam bilo ugodnije.....
Onda bi vam po pravilima morali dati vise..... kad vec igramo po pravilima.
Zar nije pravilo 5% od ukupnog kapaciteta stadiona. Ima i ono nešto ako je odvojena tribina onda mora ići cijela, ali opet ne morate to uraditi mislim.
Ja sam i dalje fer, samo kažem ono što mislim. Lično bih kritikovao upravu Želje da odbije prodaju karata. Što ću ja ispaštati, ako grupa organizovano neće ići. Doveli bi me u situaciju da ne mogu otići na utakmicu, a da se ne učlanim. Onda bi morao ganjati prijatelje koji navijaju za Sarajevo da ih učlanim i kupim kartu sebi.tcz wrote:![]()
daj uozbilji se, ti si bar fer bio.
klub je pregovarao, dao minimum ispod kojeg ne zeli ici vasi nisu pristali i klub ne zeli ucestovati u tome.
-
vryzas
#22706 Re: Sarajevski derbi
Zasto je preslo svaku mjeru? Da li bi FKS dalo 15% kapaciteta gostujucim navijacima na kapacitet od 10 milja?Grean wrote:Ahha, misle vasom glavom.avetinja wrote:Kako je ovo moguće? To što Horde zla ne idu organizovano ne znači da drugi trebaju ispaštati. Ima onih koji misle svojom glavom, a ne glavom nekog vođe koji je odlučio da neće ići na derbi. Ovo je nepoštovanje prema svojim navijačima. Garant je neko mislio otići na utakmicu, da rahat gleda derbi.
Eto vam derbi pa se sirite. Da se pitam ne bi ni uprava isla jer sta imaju tamo raditi ako ne idu navijaci. Pizda ko' izda.
Realno, NK/FK Z vec godinama ucjenjuje nase navijace i vrijeme je bilo da se kaze dosta. Evo nisam ja balavac sa tribine, realan sam ali ovo s Grbavice je odavno preslo svaku mjeru.
Trenutno ne postoje uslovi za nesto vise, a klub sigurno nece ici na ustrb svojih navijaca.
-
tcz
#22707 Re: Sarajevski derbi
nisi tako govorio kad ste vi bojkotovali.duminjo wrote:Znaci, moras saget glavu ko noj i Klimati. Inace si klubu okrenuo ledja. Jebo navijaca Koji ima svoje misljenje.
Svaka vam cast.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#22708 Re: Sarajevski derbi
A ti izdajes potvrde?kakotakonikako wrote:Svi normalni navijaci su dobrodosli na Grbavicu.
Code: Select all
NORMALAN- avetinja
#22709 Re: Sarajevski derbi
Govorim da ste ispali ne fer prema svojim navijačima koji su htjeli doći. Što niko ne krivi MUP nego samo Želju? Svi brane svoje, niko neće da realno kaže.Grean wrote:Ahha, misle vasom glavom.
Eto vam derbi pa se sirite. Da se pitam ne bi ni uprava isla jer sta imaju tamo raditi ako ne idu navijaci. Pizda ko' izda.
Realno, NK/FK Z vec godinama ucjenjuje nase navijace i vrijeme je bilo da se kaze dosta. Evo nisam ja balavac sa tribine, realan sam ali ovo s Grbavice je odavno preslo svaku mjeru.
- Logovan
#22710 Re: Sarajevski derbi
Kakve ti gluposti pišeš po temi.hostapler wrote:Trazim od uprave FK Zeljeznicar zahtjevaju 12k karata za derbi na Kosevu za svoje navijace.
Ako ne dobijemo,bojkotujemo![]()
![]()
Fol zanimljiv nešto.
- Logovan
#22711 Re: Sarajevski derbi
I oni nose dio krivice.avetinja wrote:Što niko ne krivi MUP nego samo Želju?
-
al-em
#22712 Re: Sarajevski derbi
Znaci 50 ljudi koji ce u subotu otici na gostujucu tribinu su genijalci, a hiljade drugih budale koji ispravno bojkotojuju jer iz godine u godinu u nehumanim uslovima prate derbi na grbavici.hrasno38 wrote:heheheheh ko je majmun u cijeloj prici je za diskusije....al ovo su ljudi koji navijaju za Sarajevo kada ti nisi bio ni u tecnom obliku i koje boli kurac za maloumnicima koji se kao nazivaju nekim "vodjama"! I takvih ja znam 10 a vjeruj mi da ce biti pun kurac takvih navijaca i neka ih oni i trebaju da gledaju derbi jer oni nikada u zivotu nisu iscupali ni jednu jedinu stolicu nigdje.al-em wrote:Gdje ce tih 10 majmuna karte kupiti. Nadam se da ih ni igraci nece pozdraviti, cak im je i klub ledja okrenuo.hrasno38 wrote:
To je van pameti ali nejse sljedeci put ne treba uopste karte davati Sarajevu nego ih fino treba prodavati Zeljo. Odakle nekome pravo da govori u ime svih navijaca jer ih ja znam 10 koji ce ici na derbi i koje boli kurac sta kaze uprava i djeca sa navijacke tribine.
Ko nije bio u zdenci nema pravo pricati na ovu temu.
- kakotakonikako
#22713 Re: Sarajevski derbi
Prepoznaju se oni. Ne treba potvrda. Samo se kaze.Pitar sa Kariba wrote:A ti izdajes potvrde?kakotakonikako wrote:Svi normalni navijaci su dobrodosli na Grbavicu.Code: Select all
NORMALAN
-
hostapler
#22714 Re: Sarajevski derbi
Na Kosevu se nekada znalo natiskati 55k ljudi.
Na Grbavici (kad nije bilo Sjevera) preko 25k.
I niko se nije bunio.
Stvarno su ove HZ curice
I niko se nije bunio.
Stvarno su ove HZ curice
-
vryzas
#22715 Re: Sarajevski derbi
Bio @sumir prije nekoliko dana
...sve normala,
uzivao covjek. 
- Grean
#22716 Re: Sarajevski derbi
vryzas wrote:Zasto je preslo svaku mjeru? Da li bi FKS dalo 15% kapaciteta gostujucim navijacima na kapacitet od 10 milja?Grean wrote:Ahha, misle vasom glavom.avetinja wrote:
Kako je ovo moguće? To što Horde zla ne idu organizovano ne znači da drugi trebaju ispaštati. Ima onih koji misle svojom glavom, a ne glavom nekog vođe koji je odlučio da neće ići na derbi. Ovo je nepoštovanje prema svojim navijačima. Garant je neko mislio otići na utakmicu, da rahat gleda derbi.
Trenutno ne postoje uslovi za nesto vise, a klub sigurno nece ici na ustrb svojih navijaca.
Neka je organizuju na Kosevu ako je Grbavica neuslovna za derbi.
Ovo je gradski derbi i bezobrazno je ograniciti nas na hiljadu ljudi u nasem gradu dok vi u isto vrijeme imate 10 000 sansi za prisustvovati utakmici kad se igra na Kosevu.
Realno je da ovi sa godisnjom budu zasticeni ali za sve ostale karte bi trebalo biti ravnopravno, na trziste pa ko prije.
Sto se tice "normalnih" koji ce prisustvovati, od njih FKS nece imati nikakve koristi. Idu za svoj ceif da ubiju vrijeme.
Last edited by Grean on 13/04/2017 13:39, edited 1 time in total.
- emigrazione
#22717 Re: Sarajevski derbi
Nekada su navijaci na Grbavici navijali sa drveća, pa sad hoce tribinu...hostapler wrote:Na Kosevu se nekada znalo natiskati 55k ljudi.
I niko se nije bunio.
Stvarno su ove HZ curice
- avetinja
#22718 Re: Sarajevski derbi
Naravno da snose, ali većina ovdje samo nas napada. Ako ćemo pričati, odna neka to bude realno.Logovan wrote:I oni nose dio krivice.avetinja wrote:Što niko ne krivi MUP nego samo Želju?
-
tcz
#22719 Re: Sarajevski derbi
pisaj svakog ko podrzava ovo sto se godinama radi na Grbavici. Ja ispastam od kako je istok zatvoren na Grbavici uskracen sam za derbi. Tamam se ponadao da cu moci ici da gledam kad ono na kraju kifla. Kao da dolazimo sa Pala, iskezuju nam se zubi, stavlja kraj price i jos se slavi sve to. Sta ocekujete od nas sad da Šiljku aplaudiramoavetinja wrote:
Ja sam i dalje fer, samo kažem ono što mislim. Lično bih kritikovao upravu Želje da odbije prodaju karata. Što ću ja ispaštati, ako grupa organizovano neće ići. Doveli bi me u situaciju da ne mogu otići na utakmicu, a da se ne učlanim. Onda bi morao ganjati prijatelje koji navijaju za Sarajevo da ih učlanim i kupim kartu sebi.
jedini ispravan odnos kluba je da ne ucestvuje u ovim radnjama.
- hrasno38
#22720 Re: Sarajevski derbi
Koga boli kurac da li je neko genijalc ili ne kad se ide na utakmicu....to je bolan tradicija, navika, zajebancija a ne kako vi shvatae danasnji fudbal i derbije. Ja sam isao na derbije kada su navijaci Sarajeva i Zelje stajali na istoku jedni do drugih jer juga nije bilo ni na mapi a izmedju nas po koji policajac pa nikakvih frka nije bilo. Ti ces meni pametovati ko su ljudi koji idu na derbije....to su one prave sarajlije koje su nekada farbale automobile i kuce u plavo i bordo u zavisnosti ko izgubi opkladu a ne ovi danasnji papcici. Tako je tih 50 ljudi idu kao sto i citav zivot idu da gledaju utakmicu a ne da pale baklje i kidaju stolice i da jebu igracima majke, sestre, djecu itd itd. A osim toga neki od tih ljudi su i svoju krv proslu za tu Grbavicu zato mi se vise ne javljaj i ne palamudi o necemu sto je visa matematika za tebe.al-em wrote:Znaci 50 ljudi koji ce u subotu otici na gostujucu tribinu su genijalci, a hiljade drugih budale koji ispravno bojkotojuju jer iz godine u godinu u nehumanim uslovima prate derbi na grbavici.
Ko nije bio u zdenci nema pravo pricati na ovu temu.
- Haris.ba
#22721 Re: Sarajevski derbi
Podržavam da ne učestvujete, nego - hoćete li vratiti karte koje nećete da prodajete?tcz wrote:pisaj svakog ko podrzava ovo sto se godinama radi na Grbavici. Ja ispastam od kako je istok zatvoren na Grbavici uskracen sam za derbi. Tamam se ponadao da cu moci ici da gledam kad ono na kraju kifla. Kao da dolazimo sa Pala, iskezuju nam se zubi, stavlja kraj price i jos se slavi sve to. Sta ocekujete od nas sad da Šiljku aplaudiramoavetinja wrote:
Ja sam i dalje fer, samo kažem ono što mislim. Lično bih kritikovao upravu Želje da odbije prodaju karata. Što ću ja ispaštati, ako grupa organizovano neće ići. Doveli bi me u situaciju da ne mogu otići na utakmicu, a da se ne učlanim. Onda bi morao ganjati prijatelje koji navijaju za Sarajevo da ih učlanim i kupim kartu sebi.![]()
- hrasno38
#22722 Re: Sarajevski derbi
Nekada je i pola vas sralo i pisalo ispod sljive pa sad serete u normalnim halamaemigrazione wrote:Nekada su navijaci na Grbavici navijali sa drveća, pa sad hoce tribinu...hostapler wrote:Na Kosevu se nekada znalo natiskati 55k ljudi.
I niko se nije bunio.
Stvarno su ove HZ curice
- hrasno38
#22723 Re: Sarajevski derbi
Haris.ba wrote:Podržavam da ne učestvujete, nego - hoćete li vratiti karte koje nećete da prodajete?tcz wrote:pisaj svakog ko podrzava ovo sto se godinama radi na Grbavici. Ja ispastam od kako je istok zatvoren na Grbavici uskracen sam za derbi. Tamam se ponadao da cu moci ici da gledam kad ono na kraju kifla. Kao da dolazimo sa Pala, iskezuju nam se zubi, stavlja kraj price i jos se slavi sve to. Sta ocekujete od nas sad da Šiljku aplaudiramoavetinja wrote:
Ja sam i dalje fer, samo kažem ono što mislim. Lično bih kritikovao upravu Želje da odbije prodaju karata. Što ću ja ispaštati, ako grupa organizovano neće ići. Doveli bi me u situaciju da ne mogu otići na utakmicu, a da se ne učlanim. Onda bi morao ganjati prijatelje koji navijaju za Sarajevo da ih učlanim i kupim kartu sebi.![]()
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#22724 Re: Sarajevski derbi
Karte na Skenderiju u slobodnu prodaju, minus godisnje i to je to, HZ organizovanu u zdenku i opet ce derbi biti gradski.
- Logovan
#22725 Re: Sarajevski derbi
Jebi ga, organizator se uvijek najviše napada. Trpite sad.avetinja wrote:Naravno da snose, ali većina ovdje samo nas napada. Ako ćemo pričati, odna neka to bude realno.Logovan wrote:I oni nose dio krivice.avetinja wrote:Što niko ne krivi MUP nego samo Želju?