SDA-All about

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22676 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

as usual tamo če nekad, pred kraj diplomatske karijere, Dilber ponuditi svoja sječanja na ljude i dogadžaje iz prošlosti naroda prošnjačkog i tom prilikom če kazati:
- Onomad, kad pobjedismo na izborima, šjedim ja kod našeg Precednika i pijemo kaHvu. I tad je mene Precednik nađeg feuda upitao: Dilbere moj lijepi, evo sad, da te u ime Allaha milosnog, priupitam šta bi ti volio da bidneš kad porasteš?

A ja nako dumam i šjetim se išareta Džibrailova što sam usnio nakon zadnjeđume i ispalim: Direktor moj Precedniče! Direkor kake diplomacije.

I kaže meni Precednik tadena: Dobro moj Dilbere, u ime Allaha samilosnog, gospodara svih svjetova i nivoa GTA, biš direktor Ojropskih intergacija u moga Dena mi imana

Eto tako je bilo :skoljka:
hizo ramidovic

#22677 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

Banksy wrote:
Direktor Direkcije za evropske integracije

DILBEROVIĆ: Dobit ćemo išaret EU da predamo aplikaciju
Image
novoimenovani direktor Direkcije za evropske integracije (DEI) Edin Dilberović.
:jbt: :jbt: :jbt:
dusmanima izlobnicima krivo prikljuceni nahaparate kakojeto ljepo obijasnijo nas hamo:
HM 2011 wrote: SDA je politicka partija u BiH koja je okupila i okuplja nevjerovatno velik broj najkvalitetnijih kadrova naseg naroda ali i ostalih....
crknite odmuke dusmani jerbo bosnjake preuzimaju naj sposobniji kadrovi damu budnu vodze
Banksy

#22678 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Sudeći po biografiji, ovo je zaista odličan kadar, ne razumijem ... :?

Edin Dilberović, novi je direktor Direkcije za evropske integracije. Dilberović je rođen u Dubrovniku 1969. godine gdje je diplomirao na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu.

Školovanje je nastavio na Centralno-Evropskom univerzitetu u Budimpešti i na Univerzitetu države New York gdje je okončao postdiplomski studij iz oblasti Političke ekonomije i političkih nauka.

Od 1996. godine do danas obnašao je razne funkcije. Radio je u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Zavodu za naučnu, kulturnu, sportsku, tehničku saradnju sa inozemstvom, kao treći sekretar u misija Bosne i Hercegovine pri OSCE-u u Beču. Radni angažman nastavlja kao šef kabineta ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa sa inozemstvom Bosne i Hercegovine, a od 2002. – 2003. godine bio je šef Odjela za ekonomsku diplomaciju u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, potom savjetnik za vanjsku politiku i ekonomiju u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Od 2005. – 2008. godine bio je ambasador-šef Misije Bosne i Hercegovine pri UN, OSCE i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, a kasnije i šef Odsjeka za Vijeće Evrope, OSCE i regionalne inicijative u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, pomoćnik ministra vanjskih poslova za bilateralu. Od 2012. godine bio je i Ambasador Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Dilberović je pohađao razne treninge i obuke izvan granica Bosne i Hercegovine. Među najzanimljivijim nalaze se: diplomatska obuka u Evropskoj komisiji, OSCE ljetna škola, Schlaining, Austrija, Studijsko putovanje i obuka u SAD,b program za treniranje diplomata, State Department, Washington D.C., SAD, Program o ekonomiji, financijama, investiranju i međunarodnoj pomoći, JICA, Tokio, Japan, Obuka o promociji međunarodnih investicija, Madrid, Španija, Kurs: "NATO i Jugoistična Evropa – perspektive i izazovi".

Prvi čovjek direkcije za evropske integracije govori engleski i njemački jezik, a služi se i talijanskim jezikom.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22679 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

a kažu da se razumi i u konfjutore :evil:
jao_situacije

#22680 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

Banksy wrote:Sudeći po biografiji, ovo je zaista odličan kadar, ne razumijem ... :?

Edin Dilberović, novi je direktor Direkcije za evropske integracije. Dilberović je rođen u Dubrovniku 1969. godine gdje je diplomirao na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu.

Školovanje je nastavio na Centralno-Evropskom univerzitetu u Budimpešti i na Univerzitetu države New York gdje je okončao postdiplomski studij iz oblasti Političke ekonomije i političkih nauka.

Od 1996. godine do danas obnašao je razne funkcije. Radio je u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Zavodu za naučnu, kulturnu, sportsku, tehničku saradnju sa inozemstvom, kao treći sekretar u misija Bosne i Hercegovine pri OSCE-u u Beču. Radni angažman nastavlja kao šef kabineta ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa sa inozemstvom Bosne i Hercegovine, a od 2002. – 2003. godine bio je šef Odjela za ekonomsku diplomaciju u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, potom savjetnik za vanjsku politiku i ekonomiju u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Od 2005. – 2008. godine bio je ambasador-šef Misije Bosne i Hercegovine pri UN, OSCE i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, a kasnije i šef Odsjeka za Vijeće Evrope, OSCE i regionalne inicijative u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, pomoćnik ministra vanjskih poslova za bilateralu. Od 2012. godine bio je i Ambasador Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Dilberović je pohađao razne treninge i obuke izvan granica Bosne i Hercegovine. Među najzanimljivijim nalaze se: diplomatska obuka u Evropskoj komisiji, OSCE ljetna škola, Schlaining, Austrija, Studijsko putovanje i obuka u SAD,b program za treniranje diplomata, State Department, Washington D.C., SAD, Program o ekonomiji, financijama, investiranju i međunarodnoj pomoći, JICA, Tokio, Japan, Obuka o promociji međunarodnih investicija, Madrid, Španija, Kurs: "NATO i Jugoistična Evropa – perspektive i izazovi".

Prvi čovjek direkcije za evropske integracije govori engleski i njemački jezik, a služi se i talijanskim jezikom.
šta im se dešava, prvo onaj bučo sad ovaj :shock:
Drinski

#22681 Re: SDA-All about

Post by Drinski »

ne znam sta vam nije jasno, vjerovatno je tako išaretio i na ranijim radnim mjestima, zar neko misli da je moglo biti drugacije...
mario001

#22682 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

JoseMujica wrote:
Direktor Direkcije za evropske integracije

DILBEROVIĆ: Dobit ćemo išaret EU da predamo aplikaciju
kakav Superhik Allahu dragi :jbt:

jašta moj Dilbere.... opaliče te qhorchem u ćelo na vakat

Image

vake struĆnjake samo iznjedriti more SDA :D

U JEDINSTVU JE SNAGA!

Vidis mu po kosulji da je seljak
XXS

#22683 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Ja mu nebih dao 20 cevapa da ih cuva.
HM 2011

#22684 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Problem je u Išaretu - ni u čemu drugome.....

https://en.wiktionary.org/wiki/i%C5%A1aret
XXS

#22685 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Rusmir Mesihović podnio ostavku na mjesto direktora UKCS-a

Evo, Bakir pronasao novi posao svojoj gospoji.
Vala i bila je bruka i sramota da nam jednotrecinska prva hanuma upravlja tamo nekom osrednjom bolnicom.
walk_M-A-N

#22686 Re: SDA-All about

Post by walk_M-A-N »

sarajevoxxxx wrote:Ova Bakirova izjava o tužilaštvo je zaista sramotna i prvorazredni skandal.Samo govori koliko su furseta uzeli i koliko su osjećaja izgubili za sva dešavanja.
Ovo mi je u rangu sa Dodikovom da mu neće suditi muslimani, ovaj predlaže da im niko i ne sudi.
I ne samo da kaže da ne treba suditi nikome od njih, već ih dalje pravda.
Imali smo niz procesa protiv političara. Sad, u Predsjedništvu su Dragan Čović, Mladen Ivanić, pa i Mirko Šarović, bili nepotrebno progonjeni. Potroši se vrijeme, sredstva, ugled ljudi, njihov porodični mir, a onda budu oslobođeni. Bojim se da ovaj put imamo sličnu stvar s gospodinom Radončićem.
Čović, jedan od najvećih kriminalaca u državi, oslobođen jer je sakrio dolaze, nepotrebno progonjen!? Potrošio mu se ugled!?
Naše sudstvo je jedan od najgorih sistema na svijetu ali baš njima to i odgovara. Zato su danas opet izabrani najgori kandidati za Tužilaštvo, i mirni su da se njima neće niko baviti. Bagra.

Sljedeća izjava može biti da nikoga iz stranke ne treba suditi, evo tek zadnjih primjera:
http://zurnal.ba/novost/19529/sta-su-re ... o-limuzine
http://zurnal.ba/novost/19518/poslovanj ... o-limuzine
Better Man

#22687 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

walk_M-A-N wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ova Bakirova izjava o tužilaštvo je zaista sramotna i prvorazredni skandal.Samo govori koliko su furseta uzeli i koliko su osjećaja izgubili za sva dešavanja.
Ovo mi je u rangu sa Dodikovom da mu neće suditi muslimani, ovaj predlaže da im niko i ne sudi.
Imali smo niz procesa protiv političara. Sad, u Predsjedništvu su Dragan Čović, Mladen Ivanić, pa i Mirko Šarović, bili nepotrebno progonjeni. Potroši se vrijeme, sredstva, ugled ljudi, njihov porodični mir, a onda budu oslobođeni. Bojim se da ovaj put imamo sličnu stvar s gospodinom Radončićem.
Čović, jedan od najvećih kriminalaca u državi, oslobođen jer je sakrio dolaze, nepotrebno progonjen!? Potrošio mu se ugled!?
Naše sudstvo je jedan od najgorih sistema na svijetu ali baš njima to i odgovara. Zato su danas opet izabrani najgori kandidati za Tužilaštvo, i mirni su da se njima neće niko baviti. Bagra.

Sljedeća izjava može biti da nikoga iz stranke ne treba suditi, evo tek zadnjih primjera:
Čović nije samo sakrio, već i uništio dokaze, a dobar dio sudskih postupaka protiv njega je izrežiran na način da se nađe podobni sudija koji će ga osloboditi,a čitav proces pred sudom bude obična farsa za javnost kako bi se građanima prikazalo kao vidite mi radimo i procesuiramo, ali on je čist i nevin. Ne čude me ovakve izjave od Bakira, jer je on duboko upetljan u sav kriminal i korupciju i povezan je sa podzemljem, tj. mafijom i zna da kad bi sudstvo bilo izvan njegovih ruku da bi završio na debeloj robiji i da bi mu se sva imovina oduzela. Bilo kakva aplikacija za EU, pa i sam ulazak neće biti muguči sve dok se krupne političke ribe ne pohapse i procesuiraju. Zato će vladajuća mafija nastojati da što više opstruira bilo kakav napredak prema EU.
HM 2011

#22688 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Better Man wrote:
walk_M-A-N wrote:

Čović nije samo sakrio, već i uništio dokaze, a dobar dio sudskih postupaka protiv njega je izrežiran na način da se nađe podobni sudija koji će ga osloboditi,a čitav proces pred sudom bude obična farsa za javnost kako bi se građanima prikazalo kao vidite mi radimo i procesuiramo, ali on je čist i nevin. Ne čude me ovakve izjave od Bakira, jer je on duboko upetljan u sav kriminal i korupciju i povezan je sa podzemljem, tj. mafijom i zna da kad bi sudstvo bilo izvan njegovih ruku da bi završio na debeloj robiji i da bi mu se sva imovina oduzela. Bilo kakva aplikacija za EU, pa i sam ulazak neće biti muguči sve dok se krupne političke ribe ne pohapse i procesuiraju. Zato će vladajuća mafija nastojati da što više opstruira bilo kakav napredak prema EU.
Pa ovdje nije riječ samo o Čoviću, ovdje je riječ o masi ljudi protiv kojih su podignute optužnice bez ikakvog krajnjeg rezultata u smislu presude. Rezultati rada pravosuđa su interesantan dio priče, a evo Nikšiću se isti sviđaju, koji kao lovac u mutnome koristi loše poteze tužilaštva da pridobije koji glas..... Istinski patriota bi dva puta pogledao rezultate rada po pitanju optužnica protiv političara, i svako bi došao do istog zaključka kao i predsjednik a to je : Od svih tih optužnica na kraju kao rezultat nema ništa korisno.

Svaki dan čitamo neke optužbe po novinama - na račun jednoga ili drugoga, ili čitamo o starim aferimima, međutim bez ikakvih konkretnih rezultata..... Na kraju osim dezavuisanja javnosti ne dobijemo apsolutno ništa.

Era prihvatizacijskih mahinacija je završena - privatizovati se, skoro pa nema više ništa - a optužbe se plasiraju iz dana u dan i svakim danom samo opterećuju međuljudske odnose i izlažu ljude nervozi..... Ako hoćemo da se borimo protiv korupcije i kriminala - red bi bio da ta borba konačno da bilo kakav rezultat...............

Sve što je predsjednik rekao je: Bojim se da od ovoga nema ništa - i vjerovati je da je upravu -

Kompletna haranga koja se podigla je samo oko tog dijela izjave koja je i ciljala da ukaže na problem u društvu..... Avazovština koju smo imali priliku gledati proteklih godina, ostavila je traga na kompletnom društvu, a sada je pitanje kako ćemo se nositi sa tim...... Posebno je interesantno ko je podigao tu harangu i ko je ustao u odbranu rezultata rada i tužilaštava i sudova ovakvih kakvi jesu.....

Iz tog razloga, ali i iz mnogih drugih razloga - moram prekoriti SDP-ovce u još jednom pokušaju ubleharenja i spletkarenja, i po ko zna koji put im pokazati da su prokazani kao ublehaši, te da je defintivino krajnje vrijeme da prestanu sa dezavuisanjem javnosti.....

Koristim priliku i da pozovem sve članove SDP-a da zbog ovih i sličnih poteza rukovodstva SDP-a prekinu svoje članstvo u toj gebelskovskoj mašini, te da postanu članovi SDA -

U jedinstvu je snaga - samo SDA na svim nivoima.
JThomas

#22689 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ja sam sto puta napisao da nas vladajuća kasta vraća u feudalizam, ali moram se posuti pepelom, i u feudalizmu je feudalcima mogao suditi kralj ili vijeća drugih feudalaca, a bakir hoće i takvu mogućnost da ukine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22690 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:ja sam sto puta napisao da nas vladajuća kasta vraća u feudalizam, ali moram se posuti pepelom, i u feudalizmu je feudalcima mogao suditi kralj ili vijeća drugih feudalaca, a bakir hoće i takvu mogućnost da ukine.
Patria potestas :D
HM 2011

#22691 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:ja sam sto puta napisao da nas vladajuća kasta vraća u feudalizam, ali moram se posuti pepelom, i u feudalizmu je feudalcima mogao suditi kralj ili vijeća drugih feudalaca, a bakir hoće i takvu mogućnost da ukine.
I opet očit pokušaj manipulacije masama - ponavljam - svrha komentara rezultata rada pravosuđa nije bila usmjerena da onemogući pravosuđe u radu - nego čak šta više - traže se konkretni rezultati -

Ovakvo vrijeđanje intelekta generalne populacije kao i vrijeđanje ugleda predsjednika - ja to odavno nisam vidio.....

Crveni su željni vlasti i ne prezaju od bilo čega da se domognu iste,

Ali neće proći -

Jer u jedinstvu je snaga !
Last edited by HM 2011 on 07/12/2015 22:46, edited 1 time in total.
jao_situacije

#22692 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

to je tendencija po svijetu, nije samo kod nas
JThomas

#22693 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pusti vodu i upotrijebi četku kad završiš.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22694 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Je li specijalista ginekologije, sa ocjenom 7 iz tog predmeta, novi direktor UKC
Man of steel

#22695 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

Izetbegovićeva izjava je toliko glupa i plitka da ne mogu vjerovati da je izašla iz njegovih usta.

Jedino opravdanje koje mogu smisliti je da je namjerno i unaprijed smišljeno na ovaj način želio udariti još jače temelje koaliciji sa SBB-om čak i na svoju štetu.

A što se prepucavanja sa SDP-om tiče, SDA stranci bi pametnije bilo da se ne spuštaju taj nivo.
HM 2011

#22696 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Man of steel wrote:Izetbegovićeva izjava je toliko glupa i plitka da ne mogu vjerovati da je izašla iz njegovih usta.

Jedino opravdanje koje mogu smisliti je da je namjerno i unaprijed smišljeno na ovaj način želio udariti još jače temelje koaliciji sa SBB-om čak i na svoju štetu.

A što se prepucavanja sa SDP-om tiče, SDA stranci bi pametnije bilo da se ne spuštaju taj nivo.
Meni je još gore u svemu tome što Nikšić ustaje da brani rezultate rada Suda i Tužilaštva na procesuiranju političara, a SDP kompletan od radosti ne znaju šta će - evo bolovanja svi prijavili od veselja koliko nam je svima SDP hakno i koliko bi nam tek haknuo da im se dopusti prilika.
Man of steel

#22697 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

HM 2011 wrote:
Man of steel wrote:Izetbegovićeva izjava je toliko glupa i plitka da ne mogu vjerovati da je izašla iz njegovih usta.

Meni je još gore u svemu tome što Nikšić ustaje da brani rezultate rada Suda i Tužilaštva na procesuiranju političara, a SDP kompletan od radosti ne znaju šta će - evo bolovanja svi prijavili od veselja koliko nam je svima SDP hakno i koliko bi nam tek haknuo da im se dopusti prilika.
SDP-u je trenutno najbitnije da povrati relevantnost i da se ponovo kao politička stranka vrati među "teškaše" pa im ova saopštenja uz autogolove konkurencije dobro dođu.

Ne bi se ja puno obazirao na to što oni pričaju već bi ih ostavio na ovom istom mjestu nebitnosti gdje ta skupina mediokreta i pripada da sam na mjestu ljudi u SDA.

Možda kad se ujedine sa DF-om bi ih tek počeo uzimati za ozbiljno.
bumerangss

#22698 Re: SDA-All about

Post by bumerangss »

XXS wrote:
Rusmir Mesihović podnio ostavku na mjesto direktora UKCS-a

Evo, Bakir pronasao novi posao svojoj gospoji.
Vala i bila je bruka i sramota da nam jednotrecinska prva hanuma upravlja tamo nekom osrednjom bolnicom.
A stvarno hoce li seka u UKCS?
Banksy

#22699 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Kako stvari stoje, SDA (&SBB) nam je sudbina na nešto duži period, baš duži ...
ultima_palabra

#22700 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Jel to Bakir pustio Čamparu niz vodu?
Post Reply