Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#22676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
avaks wrote:Čevljanovići live uvijek bili i ostali a još dobili i epitet "ponuda iz 90tih" hahaha
Evo F1 na SK1 HD, idem ja to ispratiti, uživajte :thumbup:
Ti preferiraš Guču je li? Cevljanovici ti nisu nešto?
Arene i PINK kanali (koji čine 50% programske šeme kod "90tih") inače nisu srbijanske, to se nama samo čini! :oops:
vade_mecum

#22677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vade_mecum »

sencobih wrote:
avaks wrote:Čevljanovići live uvijek bili i ostali a još dobili i epitet "ponuda iz 90tih" hahaha
kako jadni argumenti od nekoga ko finansira pink :lol: :lol:

mozes ti i bolje :D
semirsar

#22678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

sencobih wrote:
Fakat, sta li to vas vuce 'vamo, zal ili jal... aj neka vas, uzivajte :thumbup: :bih:
Maharadza

#22679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Nemojte ih, dobili nedavno strašni kineski CCTV pa se pohasili, sa pravom; Čajna in da hAus! :oops:
mirza_15

#22680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Likovi bas preoptereceni bh telecom-om. Haj sto upadnu na onu temu pa mlate praznu slamu vec ni na ovoj nemogu bez telecoma pa su rijetke stranice na kojima nije spomenut. Kako nazvati stanje kada korisnici telemacha na temi o telemachu svako malo razvezu pricu o bh telecomu? Neka dijagnoza jeste sigurno. A jos onda kada krenu lazi... Ovaj avaks lupa sve jednu za drugom.

Nego kako ovo ide za ovaj drugi tv? 3+5+8 :lol:
semirsar

#22681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Maharadza wrote:Nemojte ih, dobili nedavno strašni kineski CCTV pa se pohasili, sa pravom; Čajna in da hAus! :oops:
aha, znaci gledaju kinesku verziju "Valtera" ko li him batu glumi?
Maharadza

#22682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semirsar wrote:
Maharadza wrote:Nemojte ih, dobili nedavno strašni kineski CCTV pa se pohasili, sa pravom; Čajna in da hAus! :oops:
aha, znaci gledaju kinesku verziju "Valtera" ko li him batu glumi?
Jedan mali iz rajlovca, inače švercao igračke i patike prije nego će ga otkriti u jednoj kafani gore u briješću:

Znači razvaljuje! 8)
fortaleza

#22683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Hoće li moderator pokrenuti guzicu i obrisati nepotrebni spam koji već danima zatrpava pet istih likova koji se čak časte na osobnoj razini i profiltrirati temu da se može normalno pronaći info koji je većini potreban?

Red o privatizaciji, pa o uhljebima, pa jedan pite o poslovanju, na idućoj stranici isti taj graf o poslovanju pa još ponovljen pet puta, pa višestrana rasprava o broju zaposlenih, pa opet o uhljebima...

I onda ad hominem odgovor mirze i sličnih.

Ne zanima me kad je korida u Čevljanovićima niti me zanima koliki su operateri nazovi "dobrotvori" niti bi to trebala biti tema.
avaks

#22684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Imaš u novom cjenovniku ako nisi upratio već :D
Oficijelno je, neko je unazad par stranica već ubacio :thumbup:

p.s.
A nebi bilo loše da nam ubace Guča kanal, ako već mogu da biram između truba i volova, izbor je očigledan :lol:
Ili što bi Mićo rekao hejterima, citiram:
"Svaki put se zamislim I uhvati me jad
Kada prosetam kroz ono sto je nekad bio grad
Shvatam zasto ljudi sada mahom odlaze I sele
Jer ne mogu vise da gledaju podvrnute pele

Koji ne samo da su oko zgrade pocupali cvijece
Vec na isto mjesto sa prozora pobacali smece
Ali avaj, sta ces, s' asfaltom tesko se barata
Vala, teze su mi od granata posljedice rata

Da pogledamo malo zivot s' one ljepse strane
Pa da vidimo sta nam sada rade nove gradske dame
Eto, pridjem jednoj, mrak izgleda, podjem gradsku pricu
Al' ne cuje me, kod nje u glavi jos goveda ricu..."
dembele

#22685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Ma to ce ici kao bajramaluk, valjda oko bajramskih dana, sto je super jer ja to iskreno nisam ocekivao u ovoj kalendarskoj godini :-D
rolacity

#22686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

Ahmed Ima Sat wrote:@telemach jel više vrijeme da na vašem portalu izbacite vijest o modulima?

Ja sam ih u petak zvao. Kažu, još je to u testnoj fazi. Za koji dan bi mogli imati više informacija.
hipija

#22687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ja necu zuriti sa modulom. Svakako cu sacekati par recenzija od korisnika ovdje na forumu i onda ide zamjena :-D
ElRe

#22688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

sencobih wrote:Ci modul niste uveli vi nego vam ga je Enes prodao sa HS-om, ali treba se busati u prsa .
Sistem sa Enesovim nema nikakve veze. Radi se o prilagodjenom SBB rjesenju.
kakaljin

#22689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

ElRe wrote:
sencobih wrote:Ci modul niste uveli vi nego vam ga je Enes prodao sa HS-om, ali treba se busati u prsa .
Sistem sa Enesovim nema nikakve veze. Radi se o prilagodjenom SBB rjesenju.
Naravno da je prilogadjen SBB rijesenju, ali ih je HS indirektno natjerao da sto prije uvedu jer su korisnici HS-a vecinom na modulima, pa bi doslo do velikog problema kada zvanicno preuzmu HS sa tim korisnicima jer niko nece dati da im se diraju modulu.
smartXL

#22690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kakaljin wrote: Naravno da je prilogadjen SBB rijesenju, ali ih je HS indirektno natjerao da sto prije uvedu jer su korisnici HS-a vecinom na modulima, pa bi doslo do velikog problema kada zvanicno preuzmu HS sa tim korisnicima jer niko nece dati da im se diraju modulu.
A inace bi ti korisnic HS presli na mojatv i sretno koristili modul :oops: jeben taj neki pritisak na telemach bio :lol:
kakaljin

#22691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
kakaljin wrote: Naravno da je prilogadjen SBB rijesenju, ali ih je HS indirektno natjerao da sto prije uvedu jer su korisnici HS-a vecinom na modulima, pa bi doslo do velikog problema kada zvanicno preuzmu HS sa tim korisnicima jer niko nece dati da im se diraju modulu.
A inace bi ti korisnic HS presli na mojatv i sretno koristili modul :oops: jeben taj neki pritisak na telemach bio :lol:
Pa da ti iskreno kazem i jeste bio pritisak, jer telemach vec dugo godina ima u ponudi modul, ali ga nikada do sada nije implementirao u BIH jer je mislio da nema potrebe uvoditi ista bolje od resivera, ali dodje i to da su uveli module na veoma brz nacin.

A dobar dio podrucija gdje je HS je provedena optika od strane BHT, tako da vjerovatno i to ima nekog uticaja na telemach.
Benq

#22692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Sto se mene licno tice uopste ne razmisljam o telekomu, kad dodje taj dan da se moram odlucit za neki od TM paketa , to cu i uradit , a da dam pare lihvarima u telekomu , ne pada mi na pamet.
sencobih

#22693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

hipija wrote:Ja necu zuriti sa modulom. Svakako cu sacekati par recenzija od korisnika ovdje na forumu i onda ide zamjena :-D
Imao si priliku nekada pred novu godinu kada su na mjesec ili dva otključali sve kanale pa se moglo gledati preko tunera u tv-u, i to je dosta dobro izgledalo. Modul ti samo otključa kanale a sve ostalo je do kvalitete tvog tv-a i kvalitete slike koju ti emituje operater. Zamjena stb za modul bez nekakvih doplata je dobra opcija
sencobih

#22694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Benq wrote:Sto se mene licno tice uopste ne razmisljam o telekomu, kad dodje taj dan da se moram odlucit za neki od TM paketa , to cu i uradit , a da dam pare lihvarima u telekomu , ne pada mi na pamet.
A ovi u TM su neka fina raja?
smartXL

#22695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kakaljin wrote:
Pa da ti iskreno kazem i jeste bio pritisak, jer telemach vec dugo godina ima u ponudi modul, ali ga nikada do sada nije implementirao u BIH jer je mislio da nema potrebe uvoditi ista bolje od resivera, ali dodje i to da su uveli module na veoma brz nacin.

A dobar dio podrucija gdje je HS je provedena optika od strane BHT, tako da vjerovatno i to ima nekog uticaja na telemach.
Ma dzaba im optika kad im je ponuda losa, programska sema 0 bodova
kakaljin

#22696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:

Ma dzaba im optika kad im je ponuda losa, programska sema 0 bodova
Zato postoji izbor, pa se izabere sta kome najbolje odgovara.
smartXL

#22697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

kakaljin wrote:
Telekom nije kompetentan da na nekog vrsi pritisak prvo jer ni oni nemaju modul (znamo zbog cega) a drugo losa ponuda. Koliko vidimo ni stabilnost nije vise zagarantovana, zagrmi, nemaju neta :run:
hipija

#22698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

sencobih wrote:
hipija wrote:Ja necu zuriti sa modulom. Svakako cu sacekati par recenzija od korisnika ovdje na forumu i onda ide zamjena :-D
Imao si priliku nekada pred novu godinu kada su na mjesec ili dva otključali sve kanale pa se moglo gledati preko tunera u tv-u, i to je dosta dobro izgledalo. Modul ti samo otključa kanale a sve ostalo je do kvalitete tvog tv-a i kvalitete slike koju ti emituje operater. Zamjena stb za modul bez nekakvih doplata je dobra opcija
Kod mene je Panasonic plazma P42ST50E i mogu ti reci da je tv fantastican kad je rijec o slici. I ovako je slika preko risivera odlicna,a sa modulom ce biti plafon. Kod mene je samo risiver i ici ce svakako zamjena za modul. S druge strane nije dobro sto ne ostavljaju mogucnost da ljudi iskombinuju da imaju i modul i risiver ili 2-3 modula za D3 kucu koja bi se placala po simbolicnom iznosu. Za mene nema zime, ali vidim da ima dobar broj korisnika koji ciljaju bas na ove kombinacije
sencobih

#22699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:
Telekom nije kompetentan da na nekog vrsi pritisak prvo jer ni oni nemaju modul (znamo zbog cega) a drugo losa ponuda. Koliko vidimo ni stabilnost nije vise zagarantovana, zagrmi, nemaju neta :run:
Nugatino i mašta mogu svašta
kakaljin

#22700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:
Pa sta sam ja napisao, svako ima izbor.
Locked