"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
thekupus

#22651 Re: "Majstori" parkiranja

Post by thekupus »

Poslije Europe i Importannea, još jedna katastrofalna garaža u Sarajevu. U "zahrđaloj zgradi" na Marijin Dvoru parking je 1,5 KM po satu (mislim da je nakon 19:00 1 KM, a nakon 22:00 0,5 KM, ali možda sam pomiješao). Ulaz je preuzak i ugao pod kojim je postavljen u odnosu na cestu je preoštar imajući u vidu dostupni prostor. Parking mjesta su tako mala i preglupo postavljena. Užas živi. Ko god je ono projektovao, oduzeti mu diplomu treba.
славянин

#22652 Re: "Majstori" parkiranja

Post by славянин »

thekupus wrote:Poslije Europe i Importannea, još jedna katastrofalna garaža u Sarajevu. U "zahrđaloj zgradi" na Marijin Dvoru parking je 1,5 KM po satu (mislim da je nakon 19:00 1 KM, a nakon 22:00 0,5 KM, ali možda sam pomiješao). Ulaz je preuzak i ugao pod kojim je postavljen u odnosu na cestu je preoštar imajući u vidu dostupni prostor. Parking mjesta su tako mala i preglupo postavljena. Užas živi. Ko god je ono projektovao, oduzeti mu diplomu treba.
Parkirao sam jednom tu i dok sam sjedio gore i rucao razmisljao sam kako cu izaci iz “garaze” :D
thekupus

#22653 Re: "Majstori" parkiranja

Post by thekupus »

славянин wrote:
Parkirao sam jednom tu i dok sam sjedio gore i rucao razmisljao sam kako cu izaci iz “garaze” :D
Ja otišao Touaregom s posla kojem prednji senzori ne rade. Zamisli koliko sam se preznojavao :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22654 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Nisam ulazio od kako je pustena u rad, bio sam dok se pravilo i jeste malo naopaka garaza... nazor utrpana i nije uopce za javnu upotrebu
azdralovic

#22655 Re: "Majstori" parkiranja

Post by azdralovic »

Ja neko jutro sjedam u auto i gledam nasuprot mene gospodja parkira (Gradacacka ulica, dovozi dijete u skolu). I kako je mjesto prilicno malo, a paralelno se parkira, udari 2-3 puta ovoga iza sebe.
I ja izadjem reko izvinite gospodjo udarili ste auto iza sebe nekoliko puta, govori ona pa sta nisam puno, jel mu sta bilo. :-) :roll:
Reko danas sutra ce i moj auto biti tu iza pa cete mene udariti. Govori ona pa dobro hajde vidjet cu da ostavim podatke vlasniku. Na ovom fakat nije bilo neke stete, ali koliko mozes biti bezobrazan i neosjetljiv u tom svijetu gdje se sve oko tebe okrece.

BTW isti cosak su mi 3 puta ogrebali na autu, a po vratima imam bezbroj udaraca :run:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22656 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bitanga_sa_otesa »

bahata i samoziva stoka,nema drugog objasnjenja...
Raigor Stonehoof

#22657 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Raigor Stonehoof »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
amar1994 wrote:ovi sto brane su najjaci,u fazonu nije mene auto kupilo nego ja njega :lol:
Pa naravno, trebas rob biti svom autu, budi.....
Ma ja,neko ko hoce da mu lijepo izgleda auto on je rob :lol: ,ipak je to samo prevozno sredstvo od A do B :lol:

jel tako i o stanu razmisljas kad neko osteti sto,stalak ili recimo TV ??...jer eto samo sluzi za zivot..
Jadni tvoji zena i dijete, ne do bog zivit s tobom :D mislim, ostecen sto straaaasno utice na kvalitet zivota, nema sta :D

naravno da nije uredu udarat i kuckat druga auta, i pazim maksimalno da to ne radim, ali sam se odavno prestao nervirati zbog parnica na mom.

Bukvalno drugi dan kad sam ga kupio, na parkingu kod posla, branik mi neko zagreba gadno kod prednjeg lijevog tocka

i jel treba da osijedim zbog toga, da odmah skrsim par stoja da farbam sve, ili da prihvatim cinjenicu da tu nista ne mogu uraditi.

i bas tako, ja sam to auto kupio, a ne ono mene.
tempuser

#22658 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

azdralovic wrote:Ja neko jutro sjedam u auto i gledam nasuprot mene gospodja parkira (Gradacacka ulica, dovozi dijete u skolu). I kako je mjesto prilicno malo, a paralelno se parkira, udari 2-3 puta ovoga iza sebe.
I ja izadjem reko izvinite gospodjo udarili ste auto iza sebe nekoliko puta, govori ona pa sta nisam puno, jel mu sta bilo. :-) :roll:
Reko danas sutra ce i moj auto biti tu iza pa cete mene udariti. Govori ona pa dobro hajde vidjet cu da ostavim podatke vlasniku. Na ovom fakat nije bilo neke stete, ali koliko mozes biti bezobrazan i neosjetljiv u tom svijetu gdje se sve oko tebe okrece.

BTW isti cosak su mi 3 puta ogrebali na autu, a po vratima imam bezbroj udaraca :run:
Naravno da ne podrzavam niti odobravam, ali s druge strane lagano prislajanjanje na branik bez stete je uobicajena tehnika parkiranja u nekim napucenim gradovima tipa Pariz ili Rim. Na kraju krajeva primarna funnkcija branika ili karambolke je upravo to, druga je stvar sto je branik evoluirao iz dijela koji stiti i dio koji treba zastititi.

tempuser

#22659 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Raigor Stonehoof wrote:
amar1994 wrote: Ma ja,neko ko hoce da mu lijepo izgleda auto on je rob :lol: ,ipak je to samo prevozno sredstvo od A do B :lol:

jel tako i o stanu razmisljas kad neko osteti sto,stalak ili recimo TV ??...jer eto samo sluzi za zivot..
Jadni tvoji zena i dijete, ne do bog zivit s tobom :D .
Cekaj kad mu dijete prvi put prospe Smoki po autu! :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#22660 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

tempuser wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
amar1994 wrote: Ma ja,neko ko hoce da mu lijepo izgleda auto on je rob :lol: ,ipak je to samo prevozno sredstvo od A do B :lol:

Jadni tvoji zena i dijete, ne do bog zivit s tobom :D .
Cekaj kad mu dijete prvi put prospe Smoki po autu! :lol:
Uh, a zamisli tek kad prospe mleko....... :mrgreen:
skafiskafsnjak

#22661 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
azdralovic wrote:Ja neko jutro sjedam u auto i gledam nasuprot mene gospodja parkira (Gradacacka ulica, dovozi dijete u skolu). I kako je mjesto prilicno malo, a paralelno se parkira, udari 2-3 puta ovoga iza sebe.

Naravno da ne podrzavam niti odobravam, ali s druge strane lagano prislajanjanje na branik bez stete je uobicajena tehnika parkiranja u nekim napucenim gradovima tipa Pariz ili Rim. Na kraju krajeva primarna funnkcija branika ili karambolke je upravo to, druga je stvar sto je branik evoluirao iz dijela koji stiti i dio koji treba zastititi.

A za sta koriste kamere i parking senzori ?
UmaX

#22662 Re: "Majstori" parkiranja

Post by UmaX »

Mogu mislit koliko ovdje piste parking senzori. :mrgreen: Sigurno ih je ugasio/la.
tempuser

#22663 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:
U ovim gradovima i ovakvim slucajevima, a ovo je u 90% slucaj, apsolutno ni za sta. Ako ces ih koristiti bolje parkiraj negdje van Peripheriquea i hvataj se GSP-a.

Rim...

azdralovic

#22664 Re: "Majstori" parkiranja

Post by azdralovic »

skafiskafsnjak wrote:
tempuser wrote:

Sve razumijem ali nije Gradacacka bas ulica gdje se otimaju za parking, ima sasvim dovoljno mjesta, nego eto jebes senzore kad cujes da lupi...
Takodjer, da vama neko prisloni na branik tako, rekli bi samo naprijed rodjak, to tako treba? :)
tempuser

#22665 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

azdralovic wrote:
Sve razumijem ali nije Gradacacka bas ulica gdje se otimaju za parking, ima sasvim dovoljno mjesta, nego eto jebes senzore kad cujes da lupi...
Takodjer, da vama neko prisloni na branik tako, rekli bi samo naprijed rodjak, to tako treba? :)
Razumijem i ja tebe, naravno da mi nije bas svejedno ako se neko prisloni, a desavalo se i na moje oci, ali s obzirom na namjenu branika ne vidim zasto dizati frku, pogotovo ako nema stete.
amar1994

#22666 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

Al serete ko grlice :lol: ,bas je onako isto ravnat i farbat vrata/lim i ocistit i usisat unutrasnjost :facepalm:

druga stvar,moja porodica moj problem,cuj jadni oni,jest jadni su,vi pustite zenu da vam stavi noge na tablu ako hocete meni svejedno :)
JavierBosnia

#22667 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

Ne znam u kojem slucaju auto od tonu ipo kad se nasloni ne ostavi neki trag. Pa makar to bilo i boju da ti svoju prenese.
Zašto bih u bilo kojem slucaju opravdavao to sto je neko nesposoban da parkira? Ako ti je mjesto preusko, vozi dalje. Ako ga znas ugurati - slobodno.

Saobracjna kultura nam je na jako niskim granama da je to strasno
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#22668 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

JavierBosnia wrote:Ne znam u kojem slucaju auto od tonu ipo kad se nasloni ne ostavi neki trag. Pa makar to bilo i boju da ti svoju prenese.
Zašto bih u bilo kojem slucaju opravdavao to sto je neko nesposoban da parkira? Ako ti je mjesto preusko, vozi dalje. Ako ga znas ugurati - slobodno.

Da je samo saobracajna kultura na niskim granama.....
ovo_mi_je_nick

#22669 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ovo_mi_je_nick »

hahahah čuj ovo, branik i služi da se na parkingu prisloniš da čuješ kad dođeš do kraja. Oj hljebaro rejsera.
tempuser

#22670 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

JavierBosnia wrote:Ne znam u kojem slucaju auto od tonu ipo kad se nasloni ne ostavi neki trag. Pa makar to bilo i boju da ti svoju prenese.

Koliko ces platiti da se ja prislonim na tvoj branik, a da nece ostati nikakav trag, a kamo li da ti prensem boju?
JavierBosnia

#22671 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

Ne prislanjaj se nista
Throttle

#22672 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Bolje vam je prislonit zeni il djevojci nego po parkingu :lol:
tempuser

#22673 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

JavierBosnia wrote:Ne prislanjaj se nista
Napisao si da ne znas u kom slucaju, a svaka skola se placa! :D
Raigor Stonehoof

#22674 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Raigor Stonehoof »

amar1994 wrote:Al serete ko grlice :lol: ,bas je onako isto ravnat i farbat vrata/lim i ocistit i usisat unutrasnjost :facepalm:

druga stvar,moja porodica moj problem,cuj jadni oni,jest jadni su,vi pustite zenu da vam stavi noge na tablu ako hocete meni svejedno :)
pa jesu jadni, kako nisu, kad ti je prece auto od njih :-) meni je vaznija zadovoljna zena/dijete nego stanje table u autu ili kako mi izgleda stol u kuci

jebiga
amar1994

#22675 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amar1994 »

Raigor Stonehoof wrote:
amar1994 wrote:Al serete ko grlice :lol: ,bas je onako isto ravnat i farbat vrata/lim i ocistit i usisat unutrasnjost :facepalm:

pa jesu jadni, kako nisu, kad ti je prece auto od njih :-) meni je vaznija zadovoljna zena/dijete nego stanje table u autu ili kako mi izgleda stol u kuci

jebiga
ne znam,mozda je meni sve vazno, i ne znam sta potezes pricu o tome.Prica je bila o debilima na parkingu koji lupaju po autima,to ama bas nikakve veze nema sa zenom i djecom,svaka cast kome je svejedno da mu lupaju autu i imovinu,eto meni nije :-)

stol nikad nisam imao u zivotu :D
Locked