FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The Realist

#22651 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

skenderija04 wrote:No sikiriki @LSD :D Ne mogu svi igrati.

11,5 Miliona

Image

18 Miliona

Image
Fale ti troškovi za plate i osoblje :D.
LSD

#22652 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

The Realist wrote:Ma da, samo ona generacija koja je i osvojila LP 2006. (ili koje već) je baš bila domaća, ono, sve iz škole došli.

A vidimo Sanchez, Alves, Mascherano, sve djeca Barce. Baš me zanima odakle će štopera izvlačiti.

I koliko gotovih proizvoda je odvedeno? Fabregas i Pique su sve bili, samo ne gotovi proizvodi.

Što se tiče Engleza i akademija, nije problem u talentu, nego u zakonu, koji onemogućava da treniraju koliko mogu Španjolci i da dovode igrače iz svih dijelova svijeta, kako mogu Španjolci, iako se polako stvari mijenjaju.
Otišli sa 17-18 godina (i Alba isto)...znaci prošli sve kategorije od pjetlića pa na dalje i skoro došli do A tima, godina im falila...i onda se ukažu engleski lešinari , a pogotovu onaj pedofil Wenerg koji voli dovesti mladu piletinu za male pare...zna banda kad treba ukrasti, jer kad se uđe u prvi tim automatski se diže cijena i sve to
Last edited by LSD on 23/06/2013 00:04, edited 1 time in total.
LSD

#22653 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote: Opet ovaj zbunjeni djecak upada paraglajderski na ovu svetu temu....nije ova tema za tebe decko....gubiš se ko abdest, jer ne kontaš o cemu pišemo ovdje :wink:
Nemoj više pisati ni komentarisati, jer nisi dostojan slova napisanog
Ko bi rekao da imas poprilican broj godina :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
to ti misliš i kažeš :-) :D
skenderija04

#22654 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

The Realist wrote:Ma da, samo ona generacija koja je i osvojila LP 2006. (ili koje već) je baš bila domaća, ono, sve iz škole došli.

A vidimo Sanchez, Alves, Mascherano, sve djeca Barce. Baš me zanima odakle će štopera izvlačiti.

I koliko gotovih proizvoda je odvedeno? Fabregas i Pique su sve bili, samo ne gotovi proizvodi.

Što se tiče Engleza i akademija, nije problem u talentu, nego u zakonu, koji onemogućava da treniraju koliko mogu Španjolci i da dovode igrače iz svih dijelova svijeta, kako mogu Španjolci, iako se polako stvari mijenjaju.
Sve to stoji drug ali klub koji je u ligaskoj utakmici 2013 godine izvede na teren 11 igraca iz svog pogona zasluzuje respekt. I ne govorimo o bilo kojoj ligi i o bilo kom klubu. Jedini klub kome broje dovedene igrace...
The Realist

#22655 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

LSD wrote:

Otišli sa 17-18 godina (i Alba isto)...znaci prošli sve kategorija od pjetlića pa na dalje i skoro došli do A tima, godina ima falila...i onda se ukažu engleski lešinari , a pogotovu onaj pedofil Wenerg koji voli dovesti mladu piletinu za male pare...zna banda kad treba ukrasti, jer kad se uđe u prvi tim automatski se diže cijena i sve to
Pa što im nisu dali da igraju? Ti igrači nikada ne bi bili tako dobri, da nisu otišli gdje su otišli i dobili šansu da zaigraju.

Šta očekuješ od igrača Barce, ako Barca dovede Neymara. Daju 60-ak mio, plus veliku platu. Zašto nekoga iz škole ne ubace?
ŠEHER_ABLA

#22656 Re: FC Barcelona

Post by ŠEHER_ABLA »

Dobar Neymar opet man of the match
LSD

#22657 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

The Realist wrote:
LSD wrote:

Otišli sa 17-18 godina (i Alba isto)...znaci prošli sve kategorija od pjetlića pa na dalje i skoro došli do A tima, godina ima falila...i onda se ukažu engleski lešinari , a pogotovu onaj pedofil Wenerg koji voli dovesti mladu piletinu za male pare...zna banda kad treba ukrasti, jer kad se uđe u prvi tim automatski se diže cijena i sve to
Pa što im nisu dali da igraju? Ti igrači nikada ne bi bili tako dobri, da nisu otišli gdje su otišli i dobili šansu da zaigraju.

Šta očekuješ od igrača Barce, ako Barca dovede Neymara. Daju 60-ak mio, plus veliku platu. Zašto nekoga iz škole ne ubace?
Ne ocekujem ja ništa od Barce...vec ocekujem da United (njih sad uzimam kao primjer) naprave svoju školu fudbala, da pravi svoje igrace i da odyebu od Barce i njenih igraca....to je sve ukratko
Svakom svacije i mirna Bosna, ustvari Katalonija :D :-)
Kemal Malovčić

#22658 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

ŠEHER_ABLA wrote:Dobar Neymar opet man of the match
dingospo. ubio abatea, dao go, šta više treba
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#22659 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

skenderija04 wrote:

Sve to stoji drug ali klub koji je u ligaskoj utakmici 2013 godine izvede na teren 11 igraca iz svog pogona zasluzuje respekt. I ne govorimo o bilo kojoj ligi i o bilo kom klubu. Jedini klub kome broje dovedene igrace...
Jeste samo sto se pola igraca razvilo po drugim klubovima.
skenderija04

#22660 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Picajzla

Valdes,Alba,Pique, Puyol, Montoya,Busquets, Xavi,Iniesta,Pedro,Messi,Tello

Pola?
ŠEHER_ABLA

#22661 Re: FC Barcelona

Post by ŠEHER_ABLA »

Kemal Malovčić wrote:
ŠEHER_ABLA wrote:Dobar Neymar opet man of the match
dingospo. ubio abatea, dao go, šta više treba
onda opet neko kaže Neymar overated player
The Realist

#22662 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

skenderija04 wrote: Sve to stoji drug ali klub koji je u ligaskoj utakmici 2013 godine izvede na teren 11 igraca iz svog pogona zasluzuje respekt. I ne govorimo o bilo kojoj ligi i o bilo kom klubu. Jedini klub kome broje dovedene igrace...
Pa nigdje ja to nisam negirao, naravno da zaslužuje, ali činjenica je da se potrefila generacija, ali ne ide uvijek tako (neki predstavlju to da je tako od pamtivijeka).

Mnogi kojima sada dižu cijenu i nisu tako dobri, zato i ne igraju u prvom timu (jesu oni dobri za dosta drugih ekipa, ali ne za Barcu - vjeruj, United ima pun klinac bivših igrača koji igraju u prvom timu neke ekipe iz Prema, ali nisu to vrhunski igrači)

Štopera nema ni za lijeka i morat će te kupovati, a vidimo da se kupuju i ofanzivci. Nije tu sve tako bajno, nego se očito izbacuju odlični igrači za određene pozicije, dok su neki deficitarni.

Uvijek sam bio pobornik domaćih igrača, zato i više volim vidjeti Welbecka, Cleva i slične (koji su produkti Unitedove akademije, koja tek 10 godina radi, a pod puno gorim uslovima, nego akademije u Španiji), nego neke zvijezde, makar to i koštalo koju titulu (naravno, sve ima svoje granice), ali, kao što rekoh, Englezi imaju probleme sa pravilima.

U ENG se sa mladima moglo raditi 10 hiljada sati do 17-18 godine (mislim), u Španiji je taj broj iznosio 18 hiljada sati (ogromna razlika). U ENG se igrač mogao dovesti samo ako je bio do 90minuta vožnje udaljen od trening centra, u Španiji se može dovesti sa Himalaja ako treba (zato su Englezi morali cijele porodice prebacivati i nalaziti poslove, ili recimo kao United, koji ima dogovor sa nekim školama i dovede igrače kada napune 18 godina - braća da Silva recimo). No, promijenile su se neke stvari i sada imaju malo više prostora za manevrisanje, ali opet ne kao Španjolci.
The Realist

#22663 Re: FC Barcelona

Post by The Realist »

LSD wrote: Ne ocekujem ja ništa od Barce...vec ocekujem da United (njih sad uzimam kao primjer) naprave svoju školu fudbala, da pravi svoje igrace i da odyebu od Barce i njenih igraca....to je sve ukratko
Pa ima United jako dobru školu, samo tek sada daje rezultate, ali objasnio sam u postu iznad šta pravi povelike probleme.

Pitanje, odakle vi dovodite djecu u akademiju? To svi rođeni u Barceloni? Mislim, ako ćemo u krajnost, onda možemo u krajnost.

PS
I zašto je OK da Barcelona dovede Neymara i on je dijete nekog kluba?
Picajzla

#22664 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

skenderija04 wrote:@Picajzla

Pola?
Pique :?
Alba :?

boldirani: Igraci cisti prosjek, nista posebno (mozda bi se bolje razvili u drugim timovima).

Pedro je malo bolji od boldiranih ali ni on nije neka svjetska klasa.
LSD

#22665 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

The Realist wrote:
LSD wrote: Ne ocekujem ja ništa od Barce...vec ocekujem da United (njih sad uzimam kao primjer) naprave svoju školu fudbala, da pravi svoje igrace i da odyebu od Barce i njenih igraca....to je sve ukratko
Pa ima United jako dobru školu, samo tek sada daje rezultate, ali objasnio sam u postu iznad šta pravi povelike probleme.

Pitanje, odakle vi dovodite djecu u akademiju? To svi rođeni u Barceloni? Mislim, ako ćemo u krajnost, onda možemo u krajnost.
Normalno da nisu svi rođeni u Barceloni...npr. Iniesta i Pedro nisu katalonci, Messi argentinac.

I to je dobro da United poceo sa svojom akademijom :thumbup: dobar potez....samo klub sa svojom akademijom i produkcijom igraca se može smatrati velikom klubom.

Eto gledam Čelzi, ne znam imaju li ijednog svog igraca (mislim iz svoje škole) :? brukaju se tolike godine :oops: ...ne znam imaju li svoju akademiju uopšte :shock: ....ali zato imaju ruskog tajkuna koji sve redom pokupova....pa nemoj to više raditi na krvavim ruskim parama, ološu tajkunski :-) :D
skenderija04

#22666 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@The Realist

Informacija koju su napisao je samo djelimicno tacna.

Fifa je u februaru 2013 stavila veto za nastup za nize kategorije kluba petorici djecaka

Paik Seung-Ho (Cadete A) y Jang Gyeolhee (Cadete B), Theo Chendri (Cadete A), Bobby Adekanye (Infantil A) i Patrice Sousia

Razlog zasto se ne dozvoljava je sto nije ispostovan niti jedan od tri uslova

1.Roditelji zbog posla dolaze u mjesto prebivalista gdje je klub
2. Ako je zemlja clan EU
3.Alo nema klub 50 km udaljen u svjoj zemlji

Pravila su za sviju ista.
Picajzla

#22667 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

LSD wrote:
The Realist wrote:

Normalno da nisu svi rođeni u Barceloni...npr. Iniesta i Pedro nisu katalonci, Messi argentinac.

I to je dobro da United poceo sa svojom akademijom :thumbup: dobar potez....samo klub sa svojom akademijom i produkcijom igraca se može smatrati velikom klubom.

Eto gledam Čelzi, ne znam imaju li ijednog svog igraca (mislim iz svoje škole) :? brukaju se tolike godine :oops: ...ne znam imaju li svoju akademiju uopšte :shock: ....ali zato imaju ruskog tajkuna koji sve redom pokupova....pa nemoj to više raditi na krvavim ruskim parama, ološu tajkunski :-) :D
Pa otkud Barceloni pare da baca, 40, 50, 60 miliona ko od sale. Cak sta vise Barca sa akademijom trosi vise od Manchester United-a na transfere.
Zasto :?
marshall_bug

#22668 Re: FC Barcelona

Post by marshall_bug »

The Realist wrote: PS
Niko nije rekao da je problem dovoditi igrace iz seniorskih ekipa nego doci u omladinski pogon i probrati igraca za male pare.

From Tapatalk4 Beta
skenderija04

#22669 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Picajzla wrote:

Pola?

boldirani: Igraci cisti prosjek, nista posebno (mozda bi se bolje razvili u drugim timovima).

Sad si neozbiljan. Od tvrdnje da se pola nisu razvili u klubu dosli smo do dvojice. Nakon toga ti cijenis ko je prosjek a ko ne.
Znaci sad imamo i novi zahtjev. Mora biti i svjetska klasa?
Picajzla

#22670 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

marshall_bug wrote:
The Realist wrote: PS
Niko nije rekao da je problem dovoditi igrace iz seniorskih ekipa nego doci u omladinski pogon i probrati igraca za male pare.

From Tapatalk4 Beta
Pa zasto to Barcelona dozvoli, zasto omladincima ne ponudi bolje uslove :? finansijske ili bilo koje druge prirode, pa razbacuju se na transfere svake godine.
Picajzla

#22671 Re: FC Barcelona

Post by Picajzla »

skenderija04 wrote:
Picajzla wrote:

Pola?

Sad si neozbiljan. Od tvrdnje da se pola nisu razvili u klubu dosli smo do dvojice. Nakon toga ti cijenis ko je prosjek a ko ne.
Znaci sad imamo i novi zahtjev. Mora biti i svjetska klasa?
Pa svaki tim moze ubaciti poluigrace (kad kazem poluigrace mislim na to da ti igraci ne bi imali mjesta u drugim klubovima koji igraju fudbal na razini kao i Barcelona) s tim da Barcelona ima 3-4 vanserijska igraca koja su proizvod La Masije i koji su se tu razvili i koji ce vjerovatno zavrsiti karijere u Barci. Za to :thumbup:
LSD

#22672 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

@Picajzla...shvati više da Barca ne zna sa transferima :!: to je višestruko dokazano...u velikoj vecini slucajeva tu je bacanja para :!: treba li nabrajati sve te promašaje :? (najnoviji su Zlatan i Čigrinski, a ima citava lista fula i promašaja sa tranferima...to jest bacanje para u bunar).
Da nemaju svoju školu, da nemaju igrace poput Xavia, Iniesta, Messija, Puyol itd (koji su produkti škole) bili bi katastrofa.
Barca ne zna sa transferima - to shvatite konacno....ubola je par puta (kao npr. Ronaldinho) ali to nije pravilo, vec izuzetak.
Ko garantuje da ce Neymar biti veliki igrac u Barci :? i slažem se da se treba kupovati odbrana prije svega, a ne napadac.

A pare na Neymara baca Rosell, jer hoce još mandat (znaci i licni interes)...time kupuje glasove za slijedece izbore....to je stara namazana politika....to je i Laporta radio, dakle ništa novo kad su predsjednici i guzonje u pitanju
Last edited by LSD on 23/06/2013 00:34, edited 1 time in total.
Riddle

#22673 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

skenderija04 wrote:U profesionalizmu nista nije simbolicno. Dva miliona nije nista ali svi vise vole da ih imaju nego da ih plate pa tako i United i Barcelona. Nema nikvog pranja ruku, jer svi znaju kakva je situacija. Da bi postojala mogucnost transfera igrac mora da se izjasni da zeli da napusti klub. Jedinu stvar koju Barcelona ne moze dati Thiagu su minute.Receno mu je sta klub misli i ako hoce da ide aferim druze. Nije prvi put da se ovo desava. Ja se sjecam drame oko odlaska Artete. Ivan De La Peña kad je odlazio govorili su da je Barceloni izvadjeno srce....
I na kraju, koja je trzisna vrijednost Thiaga? Iskreno ne vjerujem da je mnogo veca od ovoga sto ce platiti United. Barcelona je mogla bolje odraditi ovu situaciju ali sta je tu je. Meni nije krivo ako ode. Barceloni je potreban stoper. Ako je prodaja Thiaga lova za stopera naprijed. Momak je imao 100 nastupa za prvi tim i imao je i sansi i vremena da se dokaze. Nije se nametnuo,sto zbog konkurencije sto zbog stila igre. Cetvrti u rotaciji.
Jedino sto mi nije jasno kada citam tekstove i komentare bliske Unitedu je da kao najvecu vrlinu isticu cijenu. To mi ne ide u glavu Teren odredjuje da li je neko skup ili jeftin. Moze ispasti ne jeftin vec poklonjen a isto tako mogu biti 18/20/22 miliona bacena u vjetar
Kad bi United direktno Barceloni ponudio tih 20 miliona, to bi znacilo da placaju manje, a Barcelona dobija vise. Normalna poslovna odluka naravno. Ali isto tako vrlo lako mogu platiti klauzulu kome vec treba i zavrsiti posao bez uplitanja Barcelone. Iako ovo nije zvanicno, stice se dojam da su ova 2 kluba u relativno dobrim odnosima. Nikad nisam cuo nista lose ni sa jedne strane. Naprotiv. Zato kazem da bi ovo mogao biti simbolican cin gdje United zeli sve mirno zavrsiti. Jer po svemu navedenom, Thiago ionako odlazi. I jos bi u tom slucaju Barcelona mogla nesto traziti od Uniteda.

Objasni ovo boldovano, molim te.

Ja sam ubijeđen da ce ovaj momak uspjeti. Smijem se kladiti u sta hoces da bi pokazao vise Unitedu, nego Neymar u Barceloni. Ovakve talente danas rijetko ko kupuje za 20 miliona. Zato se vec sad ovo smatra dobrim poslom.

Iako bih ja htio da se sve mirno zavrsi, jedan dio mene zeli da se Barcelona postavi ovako glupo kao LSD, da odjebe United i nazove ih lesinarima, da Thiaga katalonski mediji razapinju na svakom koraku zbog odlaska tako da mu nikad ne padne napamet da se vrati u taj grad.
skenderija04

#22674 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Ridlle

-Prvo na boldovano. U Spaniji, kada de tretira dovodjenje igraca putem pogodbe ( znaci ne placanje otkupne klauzule) igrac saopsti klubu da zeli da ide u drugi klub i onda pocinju pregovori uslovno receno. Drugi nacin je placanje klauzule. Tehnicki gledano, Manchester United ne polaze pare u sjediste lige vec Thiago otkupljuje svoj ugovor ( Unitedovim parama naravno) i onda se ne govori o transferu izmedju dvije firme, vec o pojedincu koji vrsi ekonomsku transakciju i zbog toga se placa porez.
Da bi se izbjeglo placanje poreza svi gledaju da to bude transfer.

- Vjeruj mi da Thiaga niko ne razapinje. Naprotiv, svi shvataju da momak hoce da igra i da je Manchester za njega idealna opcija. Jedino sto se moze procitati u negativnom kontestu je pokoji komentar da Thiago baca peskir i da nema hrabrosti da se bori i izbori za mjesto u konkurenciji kakva jeste. O parama niko ne prica

- Naravno da ce Barcelona i United ostati u dobrim odnosima. Cak sta vise, tradicionalni klubovi se sada moraju jos i vise povezivati u ovoj novoj fudbalskoj realnosti. Ovo nece nista promijeniti u odnosima dva kluba. Svima je jasno da trenutno postoji hiperprodukcija i da je nemoguce sviju zadovoljiti. Prije ili kasnije moralo je doci do ovoga
popokatepetl_com

#22675 Re: FC Barcelona

Post by popokatepetl_com »

LSD wrote:Neka naprave svoje škole, neka prave svoje igrace ,niko im ne brani...ali neka odyebu više od Barcelone....šta imaju njuškati po katalonskom dvorištu :?: ....Barca je uložila ogromne pare i godine truda, rada, napora u La Masiju i u te igrace (kroz sve selekcije)..i sad da ih United, Wenger, peti deseti - odvode kao gotove proizvode proizvode za male pare... ma odbijte od ograde, lešinari !
Vodecei se tom logikom sta onda Barcelona ima da njuska po argentinskim dvoristima? Kakva je razlika uzimanje Messija sa 13 godina i uzimanje Fabregasa sa 16? I ne samo argentinskim dvoristima, vec i brazilskim, africkim, turskim itd itd. Jesi li gledao Next generation? Barcelonina ekipa puna crnaca koji sigurno nisu rodjeni u Spaniji.

A za onog sto je postavio sliku Fabregasa sa trofejima, pita bih ga sta je htio dokazati stim? Fabregas je zasluzan za te trofeje otprilike ko jedan Pinto ili Adriano. Lose igra i nije sjena igraca kakav je bio u Arsenalu, zato i sjedi na klupi kad su bitne tekme.
Post Reply