Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

zilog

#22651 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

dječak sa šibicama wrote: 07/11/2024 21:06 Hinjeni liberalizam, u USA smo kofol liberalni, a kod kuce hajmo cipelariti pedere i Bozu Vrecu.

Drugacije se to zove licemjerje.
Hoce li taj izvor, za hemijsku kastraciju Jackson Theron?

Ili si, opet, BEZOCNO SLAGAO?
dale cooper

#22652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

A_A_AKCIJA wrote: 07/11/2024 21:00
jeza u ledja wrote: 07/11/2024 20:41 vec je problem uopste u tvom prihvatanju da uopste postoje LGBT ljudi jer ih je tako stvorila biologija.
Super, svijet će biti puno bolji sa Trumpom, jer mene guraš u svijet ekstrema.

Da sam u USA, pored tebe i te agresivne cancel priče bih sa merakom glasao za Trumpa, što ne bih mogao ni sanjati u najluđim snovima. I tako milioni sličnih.

Nastavi rušiti svoj svijet.
Sa kim si ti u ovoj zemlji mogao imati obrazovanu, nespristrasnu i činjenično baziranu raspravu o pitanjima LGBTQ da bi došao do određenih
spoznaja? Odgvoror je naravno ni sa kim. Nego si u startu pristrasan bazirano na svom socijalnom, društvenom ili religijskom backgroundu
koji ti govori da je sve vezano za pitanja LGBTQ populacije neprirodno i nemoralno. I naravno da bi makar prividno poduprio svoju pristrasnost
i zadrtost posegnućeš sa dokazima koji mahom dolaze sa jedne strane političkog spektruma i koji ni sekunde ne uvažavaju populaciju o kojoj govore.
Osmi Socrates

#22653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Iran liberalniji po pitanju transgendera nego BiH. :lol:

Kaže imaju najviše sex reassignment operacija u svijetu nakon Tajlanda. Istina, dozvoljavaju samo punoljetnicima. Ne znam kako se odnose prema problemu prije punoljetnosti.
Last edited by Osmi Socrates on 07/11/2024 21:18, edited 2 times in total.
A_A_AKCIJA

#22654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by A_A_AKCIJA »

zilog wrote: 07/11/2024 21:04
Osmi Socrates wrote: 07/11/2024 21:00 Nigdje ništa o "kemijskoj promjeni spola".

Slag'o je i to. Čovjek slaže čim zine. K'o i Trump.
Cekam da nadje izvor, a ne bi mu bilo prvi put, da bezocno laze... :roll:
Šta ima dokazivati opće mjesto.

Prije će biti da diskutuješ o nečemu bez dovoljno znanja.

Gender reaffirming procedura podrazumijeva blokatore puberteta za djecu koja još nisu ušla u pubertet i u pitanju su lijekovi koji smanjuju hormone, dakle hemija.

Paralelno sa time ide hormonska terapija gdje se vještačkim putem i doživotno uzimaju hormoni drugog pola.

Treći korak je operacija.

Ili fakat misliš da sva ta djeca koja krenu u proceduri, samo se opuste i prirodno transformišu u drugi pol, jer konačno nisu pod pritiskom?
jeza u ledja

#22655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dječak sa šibicama wrote: 07/11/2024 21:06 Hinjeni liberalizam, u USA smo kofol liberalni, a kod kuce hajmo cipelariti pedere i Bozu Vrecu.

Drugacije se to zove licemjerje.
Jeste. Ti zamislio da je tako, na osnovu.....apsolutno nicega. I hajmo, to je argument. :lol:

Bjezi ba ovo se vec pretvara u bevzeze prepucavanja.

Trump je dobio izbore iz milion razloga, jeste, siguran sam da je i ovo odredjenim ljudima bitno. No prvenstveno je dobio radi ekonomije i imigracijske politike. Ovo ostalo je white noise.
Mozda je interesantno ljudima za prepucavanje, ali kad odu glasati uglavnom imaju pametnija posla i vece brige.
Osmi Socrates

#22656 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Nigdje ne piše da je Charlize to radila. I ti odlučio da lažeš?
dječak sa šibicama

#22657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dječak sa šibicama »

Niko ne kaze da je izbore dobio zbog woke ideologije, nego je tema njegova najava da ce poraditi na sankcionisanju prisilne kastracije djecice jer "ne osjecaju se kao djecaci/djevojcice, majke mi".

Samo jedan od bezbroj novih akata koje ce uraditi, nadam se.
Osmi Socrates

#22658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Ko prisiljava djecu na kastraciju?

Očekujem da navedeš bar 50 primjera.
jeza u ledja

#22659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dječak sa šibicama wrote: 07/11/2024 21:17 Niko ne kaze da je izbore dobio zbog woke ideologije,
A_A_AKCIJA wrote: 07/11/2024 19:53 Dobar potez i rješavanje jednog od ogromnih razloga zašto je dobio glasove
zilog

#22660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

A_A_AKCIJA wrote: 07/11/2024 21:14
zilog wrote: 07/11/2024 21:04
Osmi Socrates wrote: 07/11/2024 21:00 Nigdje ništa o "kemijskoj promjeni spola".

Slag'o je i to. Čovjek slaže čim zine. K'o i Trump.
Cekam da nadje izvor, a ne bi mu bilo prvi put, da bezocno laze... :roll:
Šta ima dokazivati opće mjesto.

Prije će biti da diskutuješ o nečemu bez dovoljno znanja.

Gender reaffirming procedura podrazumijeva blokatore puberteta za djecu koja još nisu ušla u pubertet i u pitanju su lijekovi koji smanjuju hormone, dakle hemija.

Paralelno sa time ide hormonska terapija gdje se vještačkim putem i doživotno uzimaju hormoni drugog pola.

Treći korak je operacija.

Ili fakat misliš da sva ta djeca koja krenu u proceduri, samo se opuste i prirodno transformišu u drugi pol, jer konačno nisu pod pritiskom?
Ti izvodi zakljucke kakve hoces, ali ako napises da je Chatlize Theron svom djetetu hemijski promjenila pol, ocekujem pisani dokaz!!!

Pa i za pocetu proceduru.
A_A_AKCIJA

#22661 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by A_A_AKCIJA »

jeza u ledja wrote: 07/11/2024 21:08 Jasno je meni da si ti Trumpov fan.
Da, genije, ja sam Trumpov fan

Mogao si makar search uraditi i naći moj post poslije prošlih izbora:
Razlog njegovog slabog rezultata je najviše njegova nesposobnost, a ne dobra namjera. Mijenjao je i otpuštao saradnike i pokazao strašan nedostatak strateškog razmišljanja.

I uprkos svemu, stvorio je jedan kult koji je apsolutno zatrovao svijet i posijao brdo klonova. Bolsonaro, Orban, Duda, Zeman, Duterte... čine jako zabrinjavajući trend u svijetu, od koga ćemo se dugo oporavljati.

Trump je svijet, na nekim poljima vratio stotine godina unazad. Laži, obmane, negacija nauke, pohlepa, otvorena diskriminacija muslimana, imigranata, žena, siromašnih, ugroženih po bilo kojem osnovu. Oživio je duhove prošlosti, koji su odavno trebali i morali biti pod zemljom. Sada su svi ti užasi od čovječanstva postali legitimni. Postao je heroj teoretičara zavjere, antivaxera, ksenofoba, fašista, rasista, nacionalista, štovalaca raznoraznih zločinaca... Predsjednik Amerike je sebi dopustio da javno, više puta, u isti nivo stavlja fašiste i antifašiste... Ima li iko da je ovo mogao pomisliti nekada 90ih godina prošlog vijeka?

Svijetu je trebalo par vijekova da se izbori sa ovim naslijeđem prošlosti, a Trump je kao vođa najmoćnije države svijeta, simbolično resetovao sve na postavke od prije 300 godina. Ako on može žene tretirati kao metle, zašto bi iko na svijetu radio drugačije? Čemu diplomatija i soft power, ako sve možemo riješiti sankcijama, ucjenama, državnim udarima ili na kraju bombardovanjima? Djeca u kavezima? Nema veze, to su samo imigranti. Trump nije napao Koreju i Iran, samo zbog nesposobnosti, a ne dobre volje.

U komunikaciju sa drugim državama je kao standard uveo ucjene, siledžijstvo, sankcije bez konsultacije sa bilo kojom institucijom (UN, anyone?). Vratio je na scenu big time bilateralizam i porušio gomilu međunarodnih ugovora, dogovora, koji će nam značajno pogoršati živote, puno više od nekog lokalnog rata. Ovo ćemo plaćati svi.

Ma ne smije se nikako podcjenjivati sve ovo oko Trumpa. U svemu je jedino proviđenje to što je on stvarno jedan narcisoidni idiot, pa su se njegove loše namjere vidjele iz aviona. Lagao je kao dijete, sa jednakim fondom riječi i gestikulacijama, tako da je razumnima bilo prilično jasno.

Ova spirala zla se mogla naslutiti ja W Bushem. I njemu smo se smijali i malo je ko vjerovao da može gori od njega. Pokrenuo je ratove onako, bez ikakve podrške svijeta, pa smo opet dočekali Trumpa prema kojem ovaj izgleda kao gospodin. Ključno je pitanje, ko će zauzeti njegovo mjesto, isnpirisan idejom da je jedan ovakav nekarizmatičan idiot uspio ovoliko uzdrmati svijet.

Nešto što mi u BiH odavno znamo, da ideologije zla daju ekvivalent nuklearne energije u politici, sa jednakim destruktivnim efektom. Mi ne možemo da se oporavimo od šake jada velikosrpskih nacionalista, jer je narod potpaljen 90ih i ne gasi se. Trump je to uradio u USA i ko zna ko će to iskoristiti poslije njega. Ista energija zla je rušila Jugoslaviju, kao što je pokušala rušiti poredak u USA neki dan. Mrvicu sposobniji, a jednako zao, bi izazvao uništenja na globalnom nivou, dramatičnija od svih svjetskih ratova zajedno, jer bi osim fizičkog, izazvao i uništenja sistema vrijednosti i civilizacijskih tekovina.

Najstrašniji od svih efekata, je to što su svi najveći mračnjaci današnjice u njemu vidjeli mesiju i nadu. To vidimo i kod nas, gdje su u njega gledali kao u spasitelja, Mile, Šešelj, HDZ, SNSD, četnici i ustaše, likovi koji su konačno dočekali nekog svog i ko bi se mogao zauzeti za njih. U USA je to bio Steve Banion, koji je mračnjak galaktičkih razmjera koji sanja armagedon i svjetsko oružano razračunavanje. U Evropi ga obožava najgori ultradesničarski šljam, jer podržava rasturanje EU.

Mnogima možda nije bilo jasno da Bush ruši najviše Ameriku, urušavajući slobode vlastitih građana i rušeći međunarodno pravo. To su najviše američke proklamovane vrijednosti i udar na njih je na kraju, kao bumerang, došao na naplatu u vidu Trumpa i državnog udara. Sljedeća iteracija će biti dosta opasnija, strašnija, mudrija, više zla i biće je jako teško zaustaviti. Sve ovisi od toga, kakva će reakcija normalne Amerike biti na ovo. Ako ne budu letjele glave, ako ne bude dramatične kazne koja će se prepričavati, ako ne nauče lekcije i shvate da neke procese moraju započeti a neke sasjeći u korjenu, poslije Bidena možemo očekivati spoj zla i intelekta, sa naučenim lekcijama iz prošlosti, i ko zna na šta će to izaći.
dječak sa šibicama

#22662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Postavljas glupa pitanja, kako drugacije djecak postane djevojcica nego hemijskom kastracijom, da mu mozda ne otpadne kita i izraste picka, jer je mama rekla "on se ne osjeca kao djecak".

Trogodisnji djecak zna da nije djecak, niko ga ne prisiljava, opcenito je poznato da trogodisnja djeca sama odlucuju o svom spolnom opredjeljenju :-)

Dekadentni bolesnici, stati im u kraj.
dječak sa šibicama

#22663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

jeza u ledja wrote: 07/11/2024 21:19
dječak sa šibicama wrote: 07/11/2024 21:17 Niko ne kaze da je izbore dobio zbog woke ideologije,
A_A_AKCIJA wrote: 07/11/2024 19:53 Dobar potez i rješavanje jednog od ogromnih razloga zašto je dobio glasove
Dobro, to je njegovo misljenje, ispravljam izjavu u "ja ne kazem"
zilog

#22664 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

:pisnuo:

A i ti volis low hanging fruit... Cak si ih poceo ukrstati... :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#22665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by A_A_AKCIJA »

zilog wrote: 07/11/2024 21:20 Ti izvodi zakljucke kakve hoces, ali ako napises da je Chatlize Theron svom djetetu hemijski promjenila pol, ocekujem pisani dokaz!!!

Pa i za pocetu proceduru.
Jarane, ne mogu da vjerujem.

Isto da me pitaš, daj mi dokaz da su ti odvrtali šarafe kad si mijenjao gume na autu :D

Blokatori puberteta, odnosno hormona pola koji želiš da promijeniš, su prvi korak tranzicije ili gender reaffirming procedure.

Nemoj mi reći da ne znaš o čemu pričaš?

Jel ti fakat vjeruješ da se dijete izjasnilo kao žensko, i puf, samo pustio kosu i postao Džemila?

S kim ja pričam...
dale cooper

#22666 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Osmi Socrates

#22667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Ti najbolje da ništa nisi rekao. Pet laži u pet postova. Čak i Trumpu se nekad otme istina. Ili bar ne laže svjesno.

I kako je gore ovo Charlizino od Trumpovog davanja blowjoba mikrofonu, a u pozadini mama dovela kćerkicu da to gleda, i svi se smiju?
jeza u ledja

#22668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

A_A_AKCIJA wrote: 07/11/2024 21:21
jeza u ledja wrote: 07/11/2024 21:08 Jasno je meni da si ti Trumpov fan.
Da, genije, ja sam Trumpov fan
Zasto bih ja trazio search tvojih ranijih postova kad mi par postova ranije napises da bi glasao za Trumpa?

Sam si rekao - "woke kultura te je natjerala da postanes ekstrem". Zato bi glasao za njega.

Ah, nisi njegov fan, samo bi glasao za njega. Izvinjavam se. Vaznije ti je da drugima sprjecavas da zive svoj zivot nego to...sta si vec sve napisao tu iznad prije 4 godine.

Podrska ekstremnim desnicarima od raznih grupa je puna kontradiktornosti. To je opste poznata stvar i ti se tu ni po cemu ne istices.
Sanjarko

#22669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Srokat ce se s Iranom, ali nece se niko ni pocesat oko toga, Kina nece talasat jer je u krizi i trziste joj je EU i Amerika, a Rusija je se o sebi zabavila, trebao im je ovakav jedan galamdzija itd.
A_A_AKCIJA

#22670 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by A_A_AKCIJA »

OK, ostala ti je semantika kao posljednji argument.

Ne želim da vjerujem da pričam sa nekim toliko glupim ko ne razumije tako jednostavne koncepte poput toga da postoji dosta razloga za neku kompeksnu pojavu poput izbornog rezultata.

200 miliona gledalo film, ali je to nebitna tema.

OK, takav stav je doveo Trumpa na vlast. Oholost i nula tolerancije da se razumije tuđi problem.
dale cooper

#22671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

A_A_AKCIJA wrote: 07/11/2024 21:33

OK, ostala ti je semantika kao posljednji argument.

Ne želim da vjerujem da pričam sa nekim toliko glupim ko ne razumije tako jednostavne koncepte poput toga da postoji dosta razloga za neku kompeksnu pojavu poput izbornog rezultata.

200 miliona gledalo film, ali je to nebitna tema.

OK, takav stav je doveo Trumpa na vlast. Oholost i nula tolerancije da se razumije tuđi problem.
Ironično, zar ne? :mrgreen:
zilog

#22672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

dječak sa šibicama wrote: 07/11/2024 21:22 Postavljas glupa pitanja, kako drugacije djecak postane djevojcica nego hemijskom kastracijom, da mu mozda ne otpadne kita i izraste picka, jer je mama rekla "on se ne osjeca kao djecak".

Trogodisnji djecak zna da nije djecak, niko ga ne prisiljava, opcenito je poznato da trogodisnja djeca sama odlucuju o svom spolnom opredjeljenju :-)

Dekadentni bolesnici, stati im u kraj.
Ti izvlaci zakljucke kakve hoces, ali dok za ono STO SI TI NAPISAO, ne das pisani izvor, obican si LAZOV!!!

Evo sta se moze naci po tom pitanju:

https://www.dailytelegraph.com.au/enter ... 90813e89de

Charlize Theron:
“They were born who they are and exactly where in the world both of them get to find themselves as they grow up, and who they want to be, is not for me to decide.
Seawolf

#22673 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

Da bi deset najbogatijih ljudi na svijetu postalo puno bogatije, ko zna koliko (desetina) miliona siromašnih ljudi na svijetu je postalo još siromašnije.
JovicSA

#22674 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

dječak sa šibicama wrote: 07/11/2024 21:17 Niko ne kaze da je izbore dobio zbog woke ideologije, nego je tema njegova najava da ce poraditi na sankcionisanju prisilne kastracije djecice jer "ne osjecaju se kao djecaci/djevojcice, majke mi".

Samo jedan od bezbroj novih akata koje ce uraditi, nadam se.
Džaba vama govoriti, u islamu je spas... :mrgreen:
Osmi Socrates

#22675 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Bogami i iranski islam prizna transgendere.

Tako da će morati minimum u katolike. Oni ništa ne priznaju.
Post Reply