Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
DON_eARL

#22651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

dječak sa šibicama wrote:Meni vise nista nije jasno, gdje Telemach daje najnovije informacije??? na njihovoj stranici je sve manje vise staro, osim cjenovnika koji ni njima samima vise nije jasan.

forum im ne radi... odkud sad taj CI modul??? je li Telemach zaista kupio HS?? gdje je to sluzbeno objavljeno??? koje su konkretne prednosti CI modula u odnosu na Cisco prijemnik???
U posljednjem cjenovniku su naveli i stavku modul, a par stranica ranije na ovoj temi je @Telemach napisao da je to istina i da su sada u ponudi.

Image
http://www.telemach.ba/upload/document/ ... _final.pdf

Najznačajnije prednosti su vezane za zauzimanje prostora, manje kablova i daljinski manje. Nisam koristio modul do sada, pa ne znam da li zaista ima razlike u kvaliteti slike, tona, brzine prebacivanja i sl.
avaks

#22652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

@asilkar
Ma joook :lol: Kažem ti da su prevazišli to, sada je fazon da se vodi propagandno psihološki rat, da se brišu komentari na fejsu, kriju se cjenovnici, ne dodaje se PDV, prave se anti-reklame (hahah najveći promašaj :thumbup: ) a tek slanje neformalnog i nepismenog kadra po forumima da forsaju patriJotizam e to je vrh :bih: :bih: :bih: **
Kada god se nešto novo ponudi u Telemachu, kada god bude neka veća akvizicija, novi cjenovnik odma halabuka kod onih anamotamo. Evo već ste počeli polako, po tradiciji, da opsjedate temu i opstruirate :thumbup:
Znam kada su prošle godine digli brzine na vama neuhvatljiv nivo i ubacili HD kanale u osnovnu ponudu bilo je mnogo frke, čak se i šovinizam i patriJotizam počeo povlačiti na temi :lol:
Mogu tek misliti sada kada su uveli CI module i ako još podebljaju ovaj internet (što se nadam jer su Slovenci i Srbijanci to odavno uradili) kako će kukanja biti iz anamotamo tabora :evil: :evil: :evil:

p.s.
Nego kad će normalne cijene u odnosu na uslugu na MojaTV? Imate li u planu CI module da uvrstite u ponudu (ipak idete prvi) da se riješimo onih ZTE STBova koji su veće smeće od Cisca :mrgreen:

**odnosi se na one anamotamo (čisto da ne bude zabune :-) )
kakaljin

#22653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

DON_eARL wrote:
dječak sa šibicama wrote:Meni vise nista nije jasno, gdje Telemach daje najnovije informacije??? na njihovoj stranici je sve manje vise staro, osim cjenovnika koji ni njima samima vise nije jasan.

forum im ne radi... odkud sad taj CI modul??? je li Telemach zaista kupio HS?? gdje je to sluzbeno objavljeno??? koje su konkretne prednosti CI modula u odnosu na Cisco prijemnik???
U posljednjem cjenovniku su naveli i stavku modul, a par stranica ranije na ovoj temi je @Telemach napisao da je to istina i da su sada u ponudi.

Image
http://www.telemach.ba/upload/document/ ... _final.pdf

Najznačajnije prednosti su vezane za zauzimanje prostora, manje kablova i daljinski manje. Nisam koristio modul do sada, pa ne znam da li zaista ima razlike u kvaliteti slike, tona, brzine prebacivanja i sl.
Ima i tekako razlike u kvaliteti slike, tona i brzine prebacivanja, sve je uveliko na strani modula, jer svi koji imaju modul na HS-u mogu to potvrditi. Tako da je modul puno kvalitetniji od resivera.
sencobih

#22654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

avaks wrote:@asilkar
Ma joook :lol: Kažem ti da su prevazišli to, sada je fazon da se vodi propagandno psihološki rat, da se brišu komentari na fejsu, kriju se cjenovnici, ne dodaje se PDV, prave se anti-reklame (hahah najveći promašaj :thumbup: ) a tek slanje neformalnog i nepismenog kadra po forumima da forsaju patriJotizam e to je vrh :bih: :bih: :bih: **
Kada god se nešto novo ponudi u Telemachu, kada god bude neka veća akvizicija, novi cjenovnik odma halabuka kod onih anamotamo. Evo već ste počeli polako, po tradiciji, da opsjedate temu i opstruirate :thumbup:
Znam kada su prošle godine digli brzine na vama neuhvatljiv nivo i ubacili HD kanale u osnovnu ponudu bilo je mnogo frke, čak se i šovinizam i patriJotizam počeo povlačiti na temi :lol:
Mogu tek misliti sada kada su uveli CI module i ako još podebljaju ovaj internet (što se nadam jer su Slovenci i Srbijanci to odavno uradili) kako će kukanja biti iz anamotamo tabora :evil: :evil: :evil:

p.s.
Nego kad će normalne cijene u odnosu na uslugu na MojaTV? Imate li u planu CI module da uvrstite u ponudu (ipak idete prvi) da se riješimo onih ZTE STBova koji su veće smeće od Cisca :mrgreen:

Ti i takvi ko ti visite na temi telekom , samo sa razlicitim nickovima. Mirza tamo radi pa ga razumijem, vi ne radite u telemahu? Pa koji je vaš razlog, fetiš?
supercali

#22655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Nema tu fetisa ako je neko bolji
Jbg trebas biti realan i fino reci tm je bolji od bhtcoma i to je to
avaks

#22656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Da si čitao Aneks 4 Dejtonskog sporazuma kao i Univerzalnu povelju o ljudskim pravima, znao bi da po članu 19. imam, citiram: "pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvata i pravo da ne budem uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da tražim, prima i širim obavještenja i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice."
A kao korisnik i usluga Telemacha i BHTa imam puno pravo da budem i na jednoj i na drugoj temi i da argumentovano komentarišem što je za neke misaona imenica, ili ipak fetiš?!
Je li to moraš raditi u jednoj od ovih kompanija da bi mogao biti na temi i komentarisati?
A drug Mirza ti je barem 3 puta banovan sa foruma zbog svojih baja pa pitaj njega zbog čega se stalno vraća, koji je razlog, fetiš?! :lol:

p.s.
I molio bih ga da mi svakako odgovori na pitanja, kada ću na MojaTV moći da gledam HD kanale preko CI modula i da imam neku normalnu brzinu neta (20-25MB recimo) a da ne plaćam 80KM mjesečno?!
mirza_15

#22657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

Kazem ja da covjek moze svakakvih gluposti procitati na ovoj temi. Ponuda modula je za grohotom se smijem a on prica o tome kao da je nuklearna fizika. Sijece telekom kablove telemach-u? :lol: Kako bujnu mastu moras imati za to. Pa cuko kada hoce da zakopa kost presjece taj kabal. Pitaj ove sto su vam se sada pridruzili o sjeci kablova, a mozes i bivseg direktora telemacha kao i njegovog bivseg jarana koji jos radi u telemachu. To su neki njihovi aferimi. A ponuda bh telecoma je sasvim ok. Evo upravo odgledao hajduk-dinamo, gledam premijer ligu, juce sarajevo a sutra cu dzeku.
avaks

#22658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

@HaDeMI
Nego što mi ne odgovori na pitanje prika?
I molio bih ga da mi svakako odgovori na pitanja, kada ću na MojaTV moći da gledam HD kanale preko CI modula i da imam neku normalnu brzinu neta (20-25MB recimo) a da ne plaćam 80KM mjesečno?!
Mani mi se direktora i peseka, ne interesuje me to, imaš anamotamo temu o tome a i o ponudi iz 90tih
Evo ti iole normalna ponuda za ove pare, nu:
Image
+CI modul da si rahat a ko vam je kriv što niste uveli u svoju ponudu pa vam to nuklearna fizika :lol:
MTV

#22659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

avaks wrote: Kada god se nešto novo ponudi u Telemachu, kada god bude neka veća akvizicija, novi cjenovnik odma halabuka kod onih anamotamo. Evo već ste počeli polako, po tradiciji, da opsjedate temu i opstruirate :thumbup:

p.s.

Pusti ih da uzivaju u 80 lokalnih, 52 pink kanala a ono sto ostane oko 40 kanala srednji prosjek koji imaju ostali operateri. I mega svjetskih 5 Mbps jer korisniku ne treba vise jos malo ce meni na logosoftu biti upload ko njihov download. Toliko o tome da idu prvi, da samo u nekom selu, u gradu idu zadnji.
A mi na Tmachu i lolu da se patimo u HD kanalima koji idu u osnovni paket jer nije lijepo naplatiti BHT 1 HD 4 KM.
A za CI modul na iptv-u mislim da mora TV biti smart a moj nije tako da AirTies na lolu brzo prebacuje kanale i dobro sluzi 3 godine.
kakabanja213

#22660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

Nemoj mu tabela, sas ce digitron u ruke pa ce poceti: ako razgovor traje 15 sekundi... onda ti imas toliko realnih minuta. i slicne gluposti. Oni u telekomu ne shvataju da vecina kad ide uzeti preptlatu nema ni vremena ni zivaca konstantno nesto preracunavati
sencobih

#22661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Ci modul niste uveli vi nego vam ga je Enes prodao sa HS-om, ali treba se busati u prsa .
kakabanja213

#22662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

sencobih wrote:
avaks wrote:Taman da oni anamotamo ulažu u ometanje i tog signala jer bezze je postalo rezati kablove i optiku kada već cijenama i uslugom ne mogu konkurisati :lol:
Nego je li iko od ekipe dobio cam modul?! Kakvi su utisci?
Kontam da zovem, možda prije Bajrama i dođu da ugrade tu haber kutiju :lol:
Telemah bi uveo mobilnu kad bi mogao predajnike redati po elektrobanderama, šljivama kao sto je navikao kablove razvlačiti. Da ne govorimo o licenci, ne zna se je li i za ovo cime se bavi platio ikada dozvolu.

O kakvom rezanju optike pričaš? Na Alpašinu pravili biciklističku stazu, dvadeset cenata Rad kopao i prekinuo telemahovu optiku
Kakvu Telekom kanalicu postavio u mom ulazu pa to bi bolje dijete od 10 godina uradilo. Samo cekam da zavrse sve pa zovem inspekciju. Ako ne bude koristi od njih onda onda 10 km, sjekira i balavac pa sjeci. Onda nek fino nek provlace novu optiku ako je ne misle "stiklat". Kakvi su strucnjaci to ce im prvo pasti na pamet
avaks

#22663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

MTV wrote: Pusti ih da uzivaju u 80 lokalnih, 52 pink kanala a ono sto ostane oko 40 kanala srednji prosjek koji imaju ostali operateri. I mega svjetskih 5 Mbps jer korisniku ne treba vise jos malo ce meni na logosoftu biti upload ko njihov download. Toliko o tome da idu prvi, da samo u nekom selu, u gradu idu zadnji.
A mi na Tmachu i lolu da se patimo u HD kanalima koji idu u osnovni paket jer nije lijepo naplatiti BHT 1 HD 4 KM.
A za CI modul na iptv-u mislim da mora TV biti smart a moj nije tako da AirTies na lolu brzo prebacuje kanale i dobro sluzi 3 godine.
I to što kažeš, patimo se stvarno ali barem su cijene realnije :thumbup:
Vi ste sa Uploadom najjači koliko sam upratio a mi već odavno kmečimo da se i to malo reguliše jbg, biće hajde :mrgreen:
A što se tiče AirTiesa ne bih znao ali ova ZTE igračka koja stane u džep je presmiješna :lol: Vjerovatno ti neku aparaturu donesu za HD (naravno ako si spreman platiti dodatno ko zna koliko) i ono glavno, AKO imaš mogućnosti :thumbup:
kakabanja213 wrote:Nemoj mu tabela, sas ce digitron u ruke pa ce poceti: ako razgovor traje 15 sekundi... onda ti imas toliko realnih minuta. i slicne gluposti. Oni u telekomu ne shvataju da vecina kad ide uzeti preptlatu nema ni vremena ni zivaca konstantno nesto preracunavati
:lol: :lol: :lol: Dobro si, sad će sa nekim obračunskim jedinicama da ulete klizeći :thumbup:

Telemach nije uveo CI module nego im je Enes prodao :lol: :lol: :lol:
Je li Enes i Telemachu Sloveniji prodao? I SBBu Srbiji isto? Prejak taj Enes... Deder ga zovnite neka i BHTu proda pa da se i vi busate loma :lol:
sencobih

#22664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Dignite Enesu spomenik, da nije korisnika hs-a još bi plakali za modulm, a ionako plačete kako je jaka ponuda :-)
semirsar

#22665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kakaljin wrote:
DON_eARL wrote:

Ima i tekako razlike u kvaliteti slike, tona i brzine prebacivanja, sve je uveliko na strani modula, jer svi koji imaju modul na HS-u mogu to potvrditi. Tako da je modul puno kvalitetniji od resivera.
posto sam imao prilike koristiti modul a imam i poprilicno iskustva sa ovijem t-mach cisco odron supertrash receiverom da potvrdim da modul leti warp brzinom u odnosu na isti. Svaki, i najlosiji LCD sa dvb-c tunerom i utorom za modul je dosta stabilniji, laksi za upotrebu i sto je najvaznije brzi od vec pomenutog smeca od receivera i jos vaznije... nejma onijeh silnih kablova niti one ruzne crne kutije sa Bozesacuvaj daljinskim... al' niti pomocnog grijanja zimi :evil:
Maharadza

#22666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

mirza_15 wrote:Kazem ja da covjek moze svakakvih gluposti procitati na ovoj temi. Ponuda modula je za grohotom se smijem a on prica o tome kao da je nuklearna fizika. Sijece telekom kablove telemach-u? :lol: Kako bujnu mastu moras imati za to. Pa cuko kada hoce da zakopa kost presjece taj kabal. Pitaj ove sto su vam se sada pridruzili o sjeci kablova, a mozes i bivseg direktora telemacha kao i njegovog bivseg jarana koji jos radi u telemachu. To su neki njihovi aferimi. A ponuda bh telecoma je sasvim ok. Evo upravo odgledao hajduk-dinamo, gledam premijer ligu, juce sarajevo a sutra cu dzeku.
Image

U INAT DUŠMANIMA!!! 8-)

I ovo je samo jedan od jučer (twitch), a bila su još 2 livestream.com linka! 8)

Image

Horde Zla vs. Uhljebi 3:0 :skoljka:
sencobih

#22667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Uhljebi su ti platili to snimanje i prenos, a ti se ponosiš ukradenom robom, bravo za tebe. Sad ti valja kanal moja tv sport ,kad prenosi Sarajevo?
vade_mecum

#22668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vade_mecum »

sencobih wrote:Uhljebi su ti platili to snimanje i prenos, a ti se ponosiš ukradenom robom, bravo za tebe. Sad ti valja kanal moja tv sport ,kad prenosi Sarajevo?
sencobih na haparatima :lol: :lol:
sencobih

#22669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

vade_mecum wrote:
sencobih wrote:Uhljebi su ti platili to snimanje i prenos, a ti se ponosiš ukradenom robom, bravo za tebe. Sad ti valja kanal moja tv sport ,kad prenosi Sarajevo?
Trazi link, sutra Dzeko u tri :lol:
avaks

#22670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Samo ću reći Tottenham i Manchester United eventualno Liverpool i to HD (nuklearna fizika za one anamotamo). Nemaju ni ponude HD kanala uopšte, pa ni BHT (državna televizija jbt) :lol:
A da ne spominjemo Sevillu pa Dortmund i Leverkusen a nekad navečer i Barcelonu :thumbup: HD HD HD :evil:
A da ne spominjemo kako su danas gledali Real Madrid u HD :lol:
Last edited by avaks on 19/09/2015 23:41, edited 1 time in total.
and

#22671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

sencobih wrote:
vade_mecum wrote:
u pola 3,malo zagrijavanje,izlazak,snimci iz svlačionice :izet:
vade_mecum

#22672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vade_mecum »

sencobih wrote:
vade_mecum wrote:
vjerujem da ce Francuska - Srbija biti puno zanimljivija utakmica :D :lol:
sencobih

#22673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

avaks wrote:Samo ću reći Tottenham i Manchester United eventualno Liverpool i to HD (nuklearna fizika za one anamotamo). Nemaju ni ponude HD kanala uopšte, pa ni BHT (državna televizija jbt) :lol:
A da ne spominjemo Sevillu pa Dortmund i Leverkusen a nekad navečer i Barcelonu :thumbup: HD HD HD :evil:
A da ne spominjemo kako su danas gledali Real Madrid u HD :lol:
Zna se za koga se uvijek govorilo da su "anamoni"
avaks

#22674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Čevljanovići live uvijek bili i ostali a još dobili i epitet "ponuda iz 90tih" hahaha
Evo F1 na SK1 HD, idem ja to ispratiti, uživajte :thumbup:
sencobih

#22675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

avaks wrote:Čevljanovići live uvijek bili i ostali a još dobili i epitet "ponuda iz 90tih" hahaha
Evo F1 na SK1 HD, idem ja to ispratiti, uživajte :thumbup:
Ti preferiraš Guču je li? Cevljanovici ti nisu nešto?
Locked