Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
supercali

#22626 Re: Android OS

Post by supercali »

Mozes preko ADB-a
agent_zero

#22627 Re: Android OS

Post by agent_zero »

supercali wrote:Mozes preko ADB-a
Hvala.
Pake

#22628 Re: Android OS

Post by Pake »

Prvi sa 100% Screen-to-Body Ratio

Hoće li ovako izgledati Xiaomi Mi Mix 2 ?

Još se nije stišala bura oko novog xiaomijevog Mi Mixa, a internet već bruji o njegovom nasljedniku točnije pojavili su se renderi koji otkrivaju kako bi to moglo izgledati.

Renderi otkrivaju da bi čitava prednja strana trebala biti zaslon tako da bi Screen-to-Body Ratio iznosio skoro 100% što djeluje tako futuristički. Dijagonala zaslona bi prema tvrdnjama trebala ostati ista dok će rezolucija očekivano sa FullHD skočiti na QHD. Iako glasine spominju dvostruku stražnju kameru jedan od rendera otkriva samo jedno oko pa smo malo zbunjeni. Kad smo kod kamera tu se pojavljuje još jedan problem kada bi zaslon zauzimao čitavu prednju stranu, a to je gdje smjestiti selfie kameru. Autor ovih rendera je došao na odličnu ideju da se prednja kamera po potrebi teleskopski izvlači iz kućišta telefona, naravno za sada nema informacija hoće li to možda biti djelo neke automatike ili ćemo je morati izvući pomoću neke tipke. Sve u svemu vrlo dobro riješenje za ovaj problem.

Image
Image
shalla

#22629 Re: Android OS

Post by shalla »

Koliko god fenomenalno izgledalo, ovo u suštini i nije tako praktično jer će sigurno biti neželjenih slučajnih pokretanja aplikacija ili sl. Ja na S7 Edge ponekad imam problem ako pokušavam jednom rukom da dohvatim recimo gornji lijevi ugao, znam onom jagodicom na dlanu kliknuti nešto treće tako da, šta znam, ovo fkt izgleda prelijepo ali je pitanje funkcionalnosti...
Dzontra_Volta

#22630 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

Pake wrote:Prvi sa 100% Screen-to-Body Ratio

Hoće li ovako izgledati Xiaomi Mi Mix 2 ?

Još se nije stišala bura oko novog xiaomijevog Mi Mixa, a internet već bruji o njegovom nasljedniku točnije pojavili su se renderi koji otkrivaju kako bi to moglo izgledati.

Renderi otkrivaju da bi čitava prednja strana trebala biti zaslon tako da bi Screen-to-Body Ratio iznosio skoro 100% što djeluje tako futuristički. Dijagonala zaslona bi prema tvrdnjama trebala ostati ista dok će rezolucija očekivano sa FullHD skočiti na QHD. Iako glasine spominju dvostruku stražnju kameru jedan od rendera otkriva samo jedno oko pa smo malo zbunjeni. Kad smo kod kamera tu se pojavljuje još jedan problem kada bi zaslon zauzimao čitavu prednju stranu, a to je gdje smjestiti selfie kameru. Autor ovih rendera je došao na odličnu ideju da se prednja kamera po potrebi teleskopski izvlači iz kućišta telefona, naravno za sada nema informacija hoće li to možda biti djelo neke automatike ili ćemo je morati izvući pomoću neke tipke. Sve u svemu vrlo dobro riješenje za ovaj problem.

Image
Image

:mrgreen: :mrgreen:
Legenda
zforumas

#22631 Re: Android OS

Post by zforumas »

znaci za pogledati je da opet antene izvlacimo kako je krenulo
exampLe.

#22632 Re: Android OS

Post by exampLe. »

Ovo kad ti ispadne mozes mahat usima.
5korpus

#22633 Re: Android OS

Post by 5korpus »

Mega Man X wrote:
5korpus wrote:Ljudi, imam jedan mali problem:
Ne mogu se povezati mob preko USB kabla sa laptopom tj. kad ga spojim sa laptopom nista se ne desava.
Mislim da sam jednom davno greskom stisnuo neku opciju (kad se spoji,izbaci vise opcija (punjenje,povezivanja..)), pa je to ostalo.
U pitanju je LG G2.
Idi na Developer options (pojavi se nakon što klikneš Build number bijaše 7 puta ili 8 ) i vidjet ćeš USB Configuration. Tu odabereš šta želiš kad hoćeš spojit PC i telefon.
Ne ide,mislim da je do windowsa jer ne moze ga prepoznat..
Nasao sam drugo rjesenje, hvala na prijedlogu.
Fauja Singh

#22634 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

shalla wrote:Koliko god fenomenalno izgledalo, ovo u suštini i nije tako praktično jer će sigurno biti neželjenih slučajnih pokretanja aplikacija ili sl. Ja na S7 Edge ponekad imam problem ako pokušavam jednom rukom da dohvatim recimo gornji lijevi ugao, znam onom jagodicom na dlanu kliknuti nešto treće tako da, šta znam, ovo fkt izgleda prelijepo ali je pitanje funkcionalnosti...
Ovaj Mi Mix 2 bi morao drzati na ispruzenom dlanu, nikako drugacije.
Besmisleno, nikad ne bi pozelio ovakav telefon.
supercali

#22635 Re: Android OS

Post by supercali »

Fauja Singh wrote:
shalla wrote:Koliko god fenomenalno izgledalo, ovo u suštini i nije tako praktično jer će sigurno biti neželjenih slučajnih pokretanja aplikacija ili sl. Ja na S7 Edge ponekad imam problem ako pokušavam jednom rukom da dohvatim recimo gornji lijevi ugao, znam onom jagodicom na dlanu kliknuti nešto treće tako da, šta znam, ovo fkt izgleda prelijepo ali je pitanje funkcionalnosti...
Ovaj Mi Mix 2 bi morao drzati na ispruzenom dlanu, nikako drugacije.
Besmisleno, nikad ne bi pozelio ovakav telefon.
Moze se softverski rijesiti problem na koji ciljas
DonieBrasco

#22636 Re: Android OS

Post by DonieBrasco »

Da li je neko od vas vlasnik Huawei P9 ili ima iskustvo sa istim, pozitivno/negativno, o kakvom je uređaju rijec kad se uporedi sa slicnim modelima Samsung Galaxy ili Sony Xperia.
hapz154

#22637 Re: RE: Re: Android OS

Post by hapz154 »

supercali wrote:Siguran
Pa sto ces ga instalirati ako ces twrp stavljati
Pa da bi instalirao cm prije svega mora imati TWRP ili Clockwork recowery jer pomoću njih se deinstalira Stock ROM a instalira custom rom... sad način instalacije recovery-ja zavisi od modela telefona

Poslano sa mog SM-J7108 koristeći Tapatalk
Last edited by hapz154 on 17/12/2016 19:52, edited 1 time in total.
hapz154

#22638 Re: RE: Re: RE: Re: Android OS

Post by hapz154 »

hapz154 wrote:
supercali wrote:Siguran
Pa sto ces ga instalirati ako ces twrp stavljati
Pa da bi instalirao cm prije svega mora imati TWRP ili Clockwork recowery jer pomoću njih se deinstalira Stock ROM a instalira custom rom... sad način instalacije recovery-ja zavisi od modela telefona
kokuz_sa

#22639 Re: RE: Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

DonieBrasco wrote:Da li je neko od vas vlasnik Huawei P9 ili ima iskustvo sa istim, pozitivno/negativno, o kakvom je uređaju rijec kad se uporedi sa slicnim modelima Samsung Galaxy ili Sony Xperia.
Ja p9 lite imam..ubrzo namjeravam uzeti p9..
Ovaj moj me iznenadio u mnogo cemu..
Radi pod opterecenjem bez problema ..nema da koci..lijep izgled..opcija ima dostaa..kamera i opcije fantazija..
Ja kad ga uzimao imao u opciji j510 i j710 i u radnji mi on naj olji izgledao..i nimalo se nisam pokajao

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
Kralj Tvrtko I.

#22640 Re: Android OS

Post by Kralj Tvrtko I. »

Imam pitanje vezano za Samsung galaxy J7 (2016).
Da li je moguće i na koji naćin instalirati ili uraditi update na ovaj novi Android OS Marschmalow?
Može li ono normalno da se ide na update i install ili mora još nešto?
Dzontra_Volta

#22641 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

Nije ti bas Marshmallow novi OS.
Quaresma

#22642 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Apdejtujem LG G2 preko njihovog Suita, i sad na telefon se restartova i dok se apdejuje na displayu kako se taj obavlja proces apdejta, pise crvenim slovima ROOT, da li to znaci da je telefon bio rootan? ili da zanemarim ovo. Telefon sam danas dobio i odmah sam mu pristavio lollipop update, ako je ovo lollipop sto se apdejta, dobio sam ga s kitkat.
ug_lee

#22643 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Teufik

#22644 Re: Android OS

Post by Teufik »

SpecialOffer wrote:
Buckethead wrote:
SpecialOffer wrote:Eh evo dodje mi update na Nougat.
Koji tel?
LG G5.

Evo i ja ga skidam preko LG Bridgea za svoj G5.
Kataklinger

#22645 Re: Android OS

Post by Kataklinger »

Razbih Galaxy S4, komplet staklo i display. Gdje bih ovo mogao najjeftinije zamijeniti u Sa?
zecov

#22646 Re: Android OS

Post by zecov »

Kataklinger wrote:Razbih Galaxy S4, komplet staklo i display. Gdje bih ovo mogao najjeftinije zamijeniti u Sa?
za galaxije se ne isplati radid. ekrani su im skuplji i tesko je zamijeniti. a kad zamjenis nikad nije isti ako što je bio. radije sebi uzmi nesto drugo
Fajcion

#22647 Re: Android OS

Post by Fajcion »

Uh kad se sjetim kako sam ga ja heknuo od zid. :evil: I sada mu dijelove pronalazim :D
Sarajevski-Seljak

#22648 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

zecov wrote:
Kataklinger wrote:Razbih Galaxy S4, komplet staklo i display. Gdje bih ovo mogao najjeftinije zamijeniti u Sa?
za galaxije se ne isplati radid. ekrani su im skuplji i tesko je zamijeniti. a kad zamjenis nikad nije isti ako što je bio. radije sebi uzmi nesto drugo

Slazem se, 160KM je kineski displej... Jedino da sebi narucis iz Kine, ima za 40€ pa da odneses nekom da ti zamjeni samo, a mozes i sam nije tesko...

Samo od 10 Displeja iz kine 7-8 radi a ostali ne....
vicious

#22649 Re: RE: Re: Android OS

Post by vicious »

zecov wrote:
Ja sam mijenjao prije 2-3 godine u univerzalnom, kostalo 220 km. Koliko se sjecam bio je bas s4.
quarterback

#22650 Re: Android OS

Post by quarterback »

ja sam prije par dana uspjesno zamjenio digitizer na onom bh telecom vivax tabletu, bukvalno 20 minuta posla i 20 km digitizer...
Post Reply