Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22626 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

pemanapemani wrote:Ne znam da li se isplati ici u otpade na putu prema Kiseljaku?
nema na cemu,a probaj ,mada sam ja nedavno trazio neke dijelove limarije za 206 pa su mi tamo rekli da ne drze ta auta da im to vise niko ne trazi kao...zastarilo...ja ostao paf :shock:
mozda bolje telefonski da provjeris da se ne vozas...
pemanapemani

#22627 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by pemanapemani »

bitanga_sa_otesa wrote:
pemanapemani wrote:Ne znam da li se isplati ici u otpade na putu prema Kiseljaku?
nema na cemu,a probaj ,mada sam ja nedavno trazio neke dijelove limarije za 206 pa su mi tamo rekli da ne drze ta auta da im to vise niko ne trazi kao...zastarilo...ja ostao paf :shock:
mozda bolje telefonski da provjeris da se ne vozas...
Isto mi je rekao majstor. :sad:

Jebo ga klapna. Ne mogu vjerovati, kao da je dio za nuklearnu centralu.
Throttle

#22628 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Peugeot 206 1.1 benzin DIJELOVI (900 KM)
https://www.olx.ba/r/33466075/13725
Throttle

#22629 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Evo gledam sad, odgovara ista za sljedece motore izgleda
PEUGEOT 206 Schrägheck (2A/C) (1124 - 1360 ccm, 54 - 75 PS)
1.1, Baujahr 08.1998 - 07.2000, 1124 ccm, 54 PS
1.1 i, Baujahr 09.1998 - ..., 1124 ccm, 60 PS
1.4 i, Baujahr 09.1998 - ..., 1360 ccm, 75 PS
1.4 LPG, Baujahr 05.2006 - 09.2007, 1360 ccm, 75 PS
pemanapemani

#22630 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by pemanapemani »

Hvala.

Izgleda da mogu i dijelovi sa nekih citroena. Potrazim sutra.
spreca

#22631 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

kloniran wrote:kakvi su benzinski motori na golfu 5
1.6 75kW ima i plin

Hoće "jaran" da kupi pa me zamolio da upitam ođe :oops: :mrgreen: :lol:
:thumbup: :lol: :lol: :lol: ...ma samo disel ba TDi :lol:
vjeshalica

#22632 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vjeshalica »

Golf 5 je alternativa golfu 2 sa skupim odrzavanjem
To je auto za sela iako ima mali gepek al se to da rijesiti sjebavanjem sjedista u horizontalu
Ekstra auto malo sigurnije od dvojke
Taman za povremenih kradja drva i lupanja limarije po nasim parkinzima i cestama
Sta god da uzmete bicete na gubitku
Ili dizlo ili bensin potpuno je svejedno
Kocija ko kocija samo fali govana da izbacuje za slikoviti prikaz
vjeshalica

#22633 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vjeshalica »

bitanga_sa_otesa wrote:probaj autootpad spojler ,kod njih ima dosta francuza
Ti se razumijes oko auta reci mi set kvacila valeo jel ta marka valja cemu ili je hala???
Luk ili sachs? Koga prije odabrat
Krenulo je da rikava na nAudiju vec bruji pedala i ronda pomalo pa da DZE ne upaNem na cesti ko ker
Naslovnica

#22634 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote:Golf 5 je alternativa golfu 2 sa skupim odrzavanjem
To je auto za sela iako ima mali gepek al se to da rijesiti sjebavanjem sjedista u horizontalu
Taman za povremenih kradja drva i lupanja limarije po nasim parkinzima i cestama
Ne znam čemu pretjerivanje?!
Golf 5 je još uvijek odličan auto u svojoj klasi, ako ne i najbolji.
Ljepota je u oku posmatača, ali je Golf 5, po mom mišljenju, dizajnerski veoma lijep auto.
Naravno da je skuplji za održavanje od prethodnih generacija, ima svojih maXana, nije to više neuništiva G2, ali nema više takvih automobila tipa G2, bar ne u toj klasi.
Svako ko kaže da je Golf 5 loše auto, da nevalja ili nešto slično - naprosto priča gluposti.
Što se tiče sigurnosti, prilikom proizvodnje Golf 5 je imao 5 zvjezdica prema NCAP testovima za sigurnost putnika, po današnjim NCAP standardima ispunjava 5 zvjezdica.
Sada, svaki motor u G5 je naravno, priča za sebe, ali bježati od G5 jer "ne valja" je niđe veze.
drug_profi

#22635 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Ne pravi više niko loša auta odavno (bar od ovih glavnih brendova). Samo dobra ili bolja.
Uvijek je kvaka u polovnjaku, tj. ko ga je i kako eksploatisao prije tebe.
A sto se tiče golfa i generalno VW grupe, mislim da je na našem tržištu precijenjena. A uz nabavnu cijenu moraš i razne čarlame praviti da ti ga ne odvezu.
Za taj iznos od oko 8-9K ima dosta opcija u istoj klasi.
Naravno, svakom svoje. Neko hoće samo VW, neko mu neće ni blizu...
vjeshalica

#22636 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote:
Ljepota je u oku posmatača, ali je Golf 5, po mom mišljenju, dizajnerski veoma lijep auto.
Naravno da je skuplji za održavanje od prethodnih generacija, ima svojih maXana, nije to više neuništiva G2, ali nema više takvih automobila tipa G2, bar ne u toj klasi.
Svako ko kaže da je Golf 5 loše auto, da nevalja ili nešto slično - naprosto priča gluposti.
Što se tiče sigurnosti, prilikom proizvodnje Golf 5 je imao 5 zvjezdica prema NCAP testovima za sigurnost putnika, po današnjim NCAP standardima ispunjava 5 zvjezdica.
Sada, svaki motor u G5 je naravno, priča za sebe, ali bježati od G5 jer "ne valja" je niđe veze.
Ne prejerujem boga mi
Pa vozala ga na poslu kao sluzbeno
Inkupili jednom pocetniku u familiji
Istina previse je svaki handren i mism da je bas tesko nacindobru peticu uz omjer cijene i kvalitetr i uloga eventualnog
Kod nas ba ljudi seru po novom a kamoli starom
I da imaju mahanu truljenje nazad svaki,uzmi nasumicnih 15 na oko dobrih i na dizalicu sigurno 10 je krenulo hrdzat
kloniran

#22637 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

drug_profi wrote:Ne pravi više niko loša auta odavno (bar od ovih glavnih brendova). Samo dobra ili bolja.
Uvijek je kvaka u polovnjaku, tj. ko ga je i kako eksploatisao prije tebe.
A sto se tiče golfa i generalno VW grupe, mislim da je na našem tržištu precijenjena. A uz nabavnu cijenu moraš i razne čarlame praviti da ti ga ne odvezu.
Za taj iznos od oko 8-9K ima dosta opcija u istoj klasi.
Naravno, svakom svoje. Neko hoće samo VW, neko mu neće ni blizu...
svako kaže ima bolje, a niko da navede koja su to bolja :roll:
Naslovnica

#22638 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote:
Naslovnica wrote:
Ne prejerujem boga mi
Istina previse je svaki handren i mism da je bas tesko nacindobru peticu uz omjer cijene i kvalitetr i uloga eventualnog
I da imaju mahanu truljenje nazad svaki,uzmi nasumicnih 15 na oko dobrih i na dizalicu sigurno 10 je krenulo hrdzat
Ma što se tiče pronalaženja dobre petice, to je sasvim drugi aspekt.
Prvi Golf 5 je prizveden 2003 godine, zadnji je proizveden prije 11 godina.
Očekivati da je lako naći Golfa 5 (ili bilo koje drugo auto) u odličnom stanju, bez ulaganja, to je suludo. Ako i iskrsne očuvana petica onda je nejeftina, pa krenu komentari kako je precjenjena.
Svako odlično očuvano auto iz reda polovnjaka starih 10 i više godina je poskupo. Jer ga se vlasnik ne želi odreći tek tako i prodati ga po cijeni izraubovanih leševa.
Mi na poslu imamo jednu peticu koja se bliži kilometraži od pola miliona km. Kada se gleda spolja, nikada joj ne bi čovjek dao tu kilometražu, uopšte ne izgleda kao grobina, dapače. Doduše, vozi se najviše po autoputu i magistrali.
Iznutra odlično očuvana.
Što se tiče kvarova, promjenjen zamajac meščini (ja je ne vozam, vozaju neki dečki pa malo čujem u prolazu), bilo nekih minornih sitnih kvarova.
Auto za poželjeti.
Što se tiče hrđe nazad, čuo sam da je to problem, ali mislim da sim je to generalno mana, valjda se taj problem može ukloniti na neki način.
Ne znam koji je to automobil u tom automobilskom razredu i tog raspona godina poželjniji i bolji u odnosu na Golfa 5m ili makar u njegovom rangu?
Meni na pamet pada jedino Pug 307 i to je to. Možda i Astra H?
Ned071

#22639 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

kloniran wrote: svako kaže ima bolje, a niko da navede koja su to bolja :roll:
sacekaj dok se probude pa ce ti poceti nabrajati nekakve mazde, kije, dacije..
Throttle

#22640 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Jucer vozim iza neke Alfe 1.6jtd, smrdi iz nje isto krepalina i baca plavkast i crn dim u normalnoj voznji. Jel to regenrira dpf il je les neki?
Morao ugasit ventilaciju da ne povratim
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#22641 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by liaar »

Ako je plavkast, sagorijeva ulje :D
Throttle

#22642 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Ne znam sta sagorijeva al kolje za grlo iz nje :roll:
Inace alfa dobro izgleda pravo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22643 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

vjeshalica wrote:
Ne prejerujem boga mi
Ne mos poredit te petice sto ih vi u miliciji handrite sa peticama koje imaju normalno eksploatisanje.
basicm

#22644 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

kloniran wrote:kakvi su benzinski motori na golfu 5
1.6 75kW ima i plin

Hoće "jaran" da kupi pa me zamolio da upitam ođe :oops: :mrgreen: :lol:
Ja probao iednog takvog bio musterija, slab iskreno, nije mi legao nikako. Megane bio simpaticniji za voziti.
drug_profi

#22645 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Pa vidi koliko ja znam, golf 5 benzinac ima i neki 1,6 motor koji nije FSI. Taj bi mogao regularno da se konvertuje. Mislim da je to motor od 1,6i 75kW.
Ali tu ti ode gepek koji je svakako mali.
Svi ti golfovi su uglavnom pregazeni do 200 i 300K km.
Evo na olx-u jedan 270K km, za 7.700 sa ugrađenim plinom. Jel to vrijedi toliko? Pojma nemam.
jel to mozda taj koji "jaran" begnise?

Sta je bolje? Ja nikad nisam pitao sta je bolje, vec sta mi se vise sviđa. To mi je onda i bolje.
Ja bih radi plina uzeo nesto sa vecim gepekom, npr.sedan ili karavan, jaci motor.
Problem je sto su kod nas na trzistu polovni benzinci uglavnom mali, a iz uvoza dovoze samo dizelaše upitne kilometraže.

Nisam ti ništa pomogao, znam, ali kad već pitaš... a ja se volim petljat kad se plin spomene.

Ne znamo ni budžet koji planiraš.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22646 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

vjeshalica wrote: Ti se razumijes oko auta reci mi set kvacila valeo jel ta marka valja cemu ili je hala???
Luk ili sachs? Koga prije odabrat
Krenulo je da rikava na nAudiju vec bruji pedala i ronda pomalo pa da DZE ne upaNem na cesti ko ker
valeo je dobra marka i sachs je dobar,s luk-om imam par losih iskustava pa to kupujem kao zadnju opciju..
mislim i da nije neka velika razlika u cijeni .
Ned071

#22647 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Throttle wrote:Jucer vozim iza neke Alfe 1.6jtd, smrdi iz nje isto krepalina i baca plavkast i crn dim u normalnoj voznji. Jel to regenrira dpf il je les neki?
regenerira karike
amar1994

#22648 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Throttle wrote:Jucer vozim iza neke Alfe 1.6jtd, smrdi iz nje isto krepalina i baca plavkast i crn dim u normalnoj voznji. Jel to regenrira dpf il je les neki?
smrdi kad je regen ali ne tako,nego kiselkasto-sladak smrad bez dima :-D
kloniran

#22649 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kloniran »

drug_profi wrote:Pa vidi koliko ja znam, golf 5 benzinac ima i neki 1,6 motor koji nije FSI. Taj bi mogao regularno da se konvertuje. Mislim da je to motor od 1,6i 75kW.
Ali tu ti ode gepek koji je svakako mali.
Svi ti golfovi su uglavnom pregazeni do 200 i 300K km.
Evo na olx-u jedan 270K km, za 7.700 sa ugrađenim plinom. Jel to vrijedi toliko? Pojma nemam.
jel to mozda taj koji "jaran" begnise?

Sta je bolje? Ja nikad nisam pitao sta je bolje, vec sta mi se vise sviđa. To mi je onda i bolje.
Ja bih radi plina uzeo nesto sa vecim gepekom, npr.sedan ili karavan, jaci motor.
Problem je sto su kod nas na trzistu polovni benzinci uglavnom mali, a iz uvoza dovoze samo dizelaše upitne kilometraže.

Nisam ti ništa pomogao, znam, ali kad već pitaš... a ja se volim petljat kad se plin spomene.

Ne znamo ni budžet koji planiraš.
Taj sa pika je jedna od opcija.
Sto se tice gepeka sad su ionako sve setovi za krpljenje tako da i nije neki gubitak gepeka.
Benzinca nisam vozio godinama, ovaj motor mi je potpuna nepoznanica, a ako ce se vuci uz brdo ko golf 2 dizel onda bih ga preskocio.
A budzet za dizela nekih 9500 ako je registrovan i ima zeder, a benzinca do jedno 8500 ako ima plin.
Ne mora biti citavu godinu registrovan. I par mjeseci je dovoljno.
vjeshalica

#22650 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by vjeshalica »

_BataZiv_0809 wrote:
vjeshalica wrote:
Ne prejerujem boga mi
Ne mos poredit te petice sto ih vi u miliciji handrite sa peticama koje imaju normalno eksploatisanje.
Koji tebe kompleksi pucaju?
Kakva ba milicija?
Totalna komercijala i zivot na tockovima...kasnije male teretne fabije kombinacija
Post Reply