vjeshalica wrote:Naslovnica wrote:vjeshalica wrote:Golf 5 je alternativa golfu 2 sa skupim odrzavanjem
To je auto za sela iako ima mali gepek al se to da rijesiti sjebavanjem sjedista u horizontalu
Ekstra auto malo sigurnije od dvojke
Taman za povremenih kradja drva i lupanja limarije po nasim parkinzima i cestama
Sta god da uzmete bicete na gubitku
Ili dizlo ili bensin potpuno je svejedno
Kocija ko kocija samo fali govana da izbacuje za slikoviti prikaz
Ne znam čemu pretjerivanje?!
Golf 5 je još uvijek odličan auto u svojoj klasi, ako ne i najbolji.
Ljepota je u oku posmatača, ali je Golf 5, po mom mišljenju, dizajnerski veoma lijep auto.
Naravno da je skuplji za održavanje od prethodnih generacija, ima svojih maXana, nije to više neuništiva G2, ali nema više takvih automobila tipa G2, bar ne u toj klasi.
Svako ko kaže da je Golf 5 loše auto, da nevalja ili nešto slično - naprosto priča gluposti.
Što se tiče sigurnosti, prilikom proizvodnje Golf 5 je imao 5 zvjezdica prema NCAP testovima za sigurnost putnika, po današnjim NCAP standardima ispunjava 5 zvjezdica.
Sada, svaki motor u G5 je naravno, priča za sebe, ali bježati od G5 jer "ne valja" je niđe veze.
Ne prejerujem boga mi
Pa vozala ga na poslu kao sluzbeno
Inkupili jednom pocetniku u familiji
Istina previse je svaki handren i mism da je bas tesko nacindobru peticu uz omjer cijene i kvalitetr i uloga eventualnog
Kod nas ba ljudi seru po novom a kamoli starom
I da imaju mahanu truljenje nazad svaki,uzmi nasumicnih 15 na oko dobrih i na dizalicu sigurno 10 je krenulo hrdzat
Ma što se tiče pronalaženja dobre petice, to je sasvim drugi aspekt.
Prvi Golf 5 je prizveden 2003 godine, zadnji je proizveden prije 11 godina.
Očekivati da je lako naći Golfa 5 (ili bilo koje drugo auto) u odličnom stanju, bez ulaganja, to je suludo. Ako i iskrsne očuvana petica onda je nejeftina, pa krenu komentari kako je precjenjena.
Svako odlično očuvano auto iz reda polovnjaka starih 10 i više godina je poskupo. Jer ga se vlasnik ne želi odreći tek tako i prodati ga po cijeni izraubovanih leševa.
Mi na poslu imamo jednu peticu koja se bliži kilometraži od pola miliona km. Kada se gleda spolja, nikada joj ne bi čovjek dao tu kilometražu, uopšte ne izgleda kao grobina, dapače. Doduše, vozi se najviše po autoputu i magistrali.
Iznutra odlično očuvana.
Što se tiče kvarova, promjenjen zamajac meščini (ja je ne vozam, vozaju neki dečki pa malo čujem u prolazu), bilo nekih minornih sitnih kvarova.
Auto za poželjeti.
Što se tiče hrđe nazad, čuo sam da je to problem, ali mislim da sim je to generalno mana, valjda se taj problem može ukloniti na neki način.
Ne znam koji je to automobil u tom automobilskom razredu i tog raspona godina poželjniji i bolji u odnosu na Golfa 5m ili makar u njegovom rangu?
Meni na pamet pada jedino Pug 307 i to je to. Možda i Astra H?