To ti sve uzimas kao da je Kosovo BiH,samo sto se ja tu ne slazem.Kosovo nije BiH,Srbi nemaju uticaj na Kosovu kao u BiH,sjever Kosova je mini RS,ali samo to "mini". Vidis da MZ nije dopustila da ovaj sporazum propadne kao sto su mnogi u BiH,nece nikakvu rahat patnju i ovdje za razliku od BiH direktno mogu da ucjenjuju Srbiju ako bude kocila Kosova prema EU,sto je na kraju i pecatom ovjereno.zavrzlama wrote:srbija je i potpisala sporazum,da nastavi sa rahat patnjom,potpises sporazum i ispadnes kooperativan ,a na terenu opstruiras sve moguce da sporazum ne sazivi,dok EU skonta u cemu je fol(citaj sds out snsd in) rahat patnja odradila svoje da EU stjerana u cosak pocne razmisljati o novom modifikovanom sporazumu(citaj reforma policije u BIH)...CSKA wrote:Ne clan 9,clan 14,lapsus.
14. Usuglašeno je da nijedna strana neće blokirati niti poticati druge da blokiraju drugu stranu u napretku na njezinom putu prema EU.
Srbija ovim ne smije nikako da koci put Kosova prema EU i time je stavljena tacka na neku mogucu rahat patnju,jer ako bude Srbija kocila Kosovo,onda ni Srbiji nema nista od EU.
srbiju ne inetresuje EU,jer znaju da ulazak u istu znaci potpuno priznavanje Kosova od strane srbije i trajnom gubljenju Kosova,srbija jednostavno kupuje vrijeme ,nadajuci se novoj geopolitickog sansi poput one 90-tih..
Sta je sledece...pa poznata velikosrpska strategija" bi dacic,vucic i nikolic ispostovali sporazum,ALI jake su snage medju srbima koji isti osporavaju.pa radi sprecavanja destabilizacije srbije i njenog evropskog puta,evropa ce morati sprovedbu sporazuma prolongirati i dozvoliti u nekim slucajevima nepostovanje istog...
Zakljucak ono sto sam davno govorio"Instaliranje novog rs-a na tlu Kosovske drzave ,sa kojim ce se pokusati onemoguciti ekonomski i politicki razvoj Kosova".....the end.
Srbiju ako ne zanima EU kako ti kazes,nece ni otici,ali onda ne bi ni pravila ovaj sporazum u kojem se obavezuje da nece kociti Kosovo.
Ipak mislim da rahat patnja ostaje samo u BiH i nigdje vise,a i ona nece trajati jos dugo,10-15 godina najvise.