To upravo i kazem, ne igra mi nikakvu ulogu da li je 3,5 ili 5 KM jer nemam dodatnih resivera i paketa... Ali razumijem one koji imaju vise paketa i resivera, i ja bih se bunio. I nadam se da ce im Telemach naci rjesenje ako zele zadovoljne korisnike.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Alkos
#22626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde procitaj do kraja moj post. Hvala. 
To upravo i kazem, ne igra mi nikakvu ulogu da li je 3,5 ili 5 KM jer nemam dodatnih resivera i paketa... Ali razumijem one koji imaju vise paketa i resivera, i ja bih se bunio. I nadam se da ce im Telemach naci rjesenje ako zele zadovoljne korisnike.
- N.N.
#22627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemase, istekao mi je ugovor za Duo net prije jedno 9 mjeseci 
I sada ide sve normala, samo bez ugovora. Ako sada npr. potpisem taj novi ugovor na 12 mjeseci, da li imam ove beneficije, da placam 3 mjeseca ili koliko vec, pola cijene ili nemam nista, sve po starom samo sa ugovorom !?
Drugo pitanje, nedavno sam uveo novi resiver u drugu sobu, placa se 3 KM mjesecno na to. Mogu li poslati zahtjev da ga zamjenim CI modulom, dok bi u drugoj sobi ostao resiver (jer na tom Tvu ne bi mogao modul) !?
HVALA.
I sada ide sve normala, samo bez ugovora. Ako sada npr. potpisem taj novi ugovor na 12 mjeseci, da li imam ove beneficije, da placam 3 mjeseca ili koliko vec, pola cijene ili nemam nista, sve po starom samo sa ugovorom !?
Drugo pitanje, nedavno sam uveo novi resiver u drugu sobu, placa se 3 KM mjesecno na to. Mogu li poslati zahtjev da ga zamjenim CI modulom, dok bi u drugoj sobi ostao resiver (jer na tom Tvu ne bi mogao modul) !?
HVALA.
-
rizibizi
#22628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molio bih odgovor na gornje pitanje?rizibizi wrote:Moze li info sta od papira treba za sklapanje ugovora sa Telemachom kad je u pitanju podstanar koji je prijavljen na adresi i koji bi uzeo uslugu na svoje ime?
- Reglan
#22629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaci ne postoji nacin da dobijem CAM modul a da pri tom zadrzim i resiver?
-
probook
#22630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jednom za svagda (kako sada stvari stoje):
1. Ako imate 1 risiver mozete ga zamjeniti za CAM modul.
2. Ako imate d3 kucu ne mozete nista mijenjati, odnosno mozete ali na prvom CAM modulu imate svoj paket koji placate, na drugom CAM modulu morate posebno odabrati i platiti kanale koje zelite (prema cjenovniku) - dakle nema D3 kuce da gledate sve kanale kao na prvom CAM modulu za 3,5 KM.
Je li sada jasnije?
2. Ako imate d3 kucu ne mozete nista mijenjati, odnosno mozete ali na prvom CAM modulu imate svoj paket koji placate, na drugom CAM modulu morate posebno odabrati i platiti kanale koje zelite (prema cjenovniku) - dakle nema D3 kuce da gledate sve kanale kao na prvom CAM modulu za 3,5 KM.
Je li sada jasnije?
Mozes to uzeti i na CAM modulu odaberes sta ces gledati i placas posebno. Ako imas najjaci paket npr ne mozes na CAM modulu da ga gledas za 3,5 KMReglan wrote:Znaci ne postoji nacin da dobijem CAM modul a da pri tom zadrzim i resiver?
-
acer5101
#22631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zovem telemach veceras u 19 i 45, javlja se Alma ili Amra, nisam siguran. Blago u erektivnom stanju i govorim joj da imam problem sa fiksnom telefonijom i da ne mogu da ostvarim poziv prema italiji, a ona trazi da joj dam broj koji zovem da tehnika provjeri sta je u pitanju. Kazem koji je mobilni operater u italiji, pa provjerite, a broj vam ne dam, jer mislim da vi nekoga prozivate, ne zelim. Taj isti broj sa bhmobilne dobijem bez problema! Zahvalim se mladoj na telefon i spustim slusalicu. Tako isto cu otici i traziti da se upisem u knjigu zalbi kod telemaha.
- Telemach
#22632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ rizibizi
Zahvaljujemo se na interesovanju za naše usluge.
Što se tiče Vašeg upita, ako ste Vi vlasnik stana/kuće potreban Vam je dokaz o vlasništvu (račun od komunalija)koji glasi na Vaše ime i lična karta na uvid prilikom potpisivanja Ugovora.Ako niste vlasnik stana/kuće potrebna Vam je pismena saglasnost vlasnika stana ,kao i navedeni dokaz o vlasništvu.
Svakako možete nam da nam dostavite tačne adresne podatke kako bismo provjerili da li postoje tehničke mogućnosti priključka naših usluga na Vašoj adresi. Ako budemo u mogućnosti da realiziramo Vaš zahtjev, rado ćemo Vas obavijestiti.
Srdačan pozdrav
Zahvaljujemo se na interesovanju za naše usluge.
Što se tiče Vašeg upita, ako ste Vi vlasnik stana/kuće potreban Vam je dokaz o vlasništvu (račun od komunalija)koji glasi na Vaše ime i lična karta na uvid prilikom potpisivanja Ugovora.Ako niste vlasnik stana/kuće potrebna Vam je pismena saglasnost vlasnika stana ,kao i navedeni dokaz o vlasništvu.
Svakako možete nam da nam dostavite tačne adresne podatke kako bismo provjerili da li postoje tehničke mogućnosti priključka naših usluga na Vašoj adresi. Ako budemo u mogućnosti da realiziramo Vaš zahtjev, rado ćemo Vas obavijestiti.
Srdačan pozdrav
- Telemach
#22633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ N.N
Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam dostavite Vaše korisničke podatke, uključujući kontakt telefon. Kolege će Vas pozvati i predstaviti Vam detaljno loyalty ponudu, kao i najpovoljniju opciju za Vas.
Zahvaljujemo se na interesovanju.
Srdačan pozdrav
Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam dostavite Vaše korisničke podatke, uključujući kontakt telefon. Kolege će Vas pozvati i predstaviti Vam detaljno loyalty ponudu, kao i najpovoljniju opciju za Vas.
Zahvaljujemo se na interesovanju.
Srdačan pozdrav
- and
#22634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nejasno je samo koja je razlika u d3 kući između resivera i ci modula.zašto bi na 2resivera mogao gledati za iste pare,a na 2 resivera u tv +ci modul(koji je jeftinije rješenje za telemach) ne?probook wrote:Jednom za svagda (kako sada stvari stoje):
Je li sada jasnije?
Mozes to uzeti i na CAM modulu odaberes sta ces gledati i placas posebno. Ako imas najjaci paket npr ne mozes na CAM modulu da ga gledas za 3,5 KMReglan wrote:Znaci ne postoji nacin da dobijem CAM modul a da pri tom zadrzim i resiver?
jedino ako oni nisu sposobni da prate te ci module,kao resivere?
njima bi trebalo da je u interesu da se prelazi na module.
- Telemach
#22635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ acer5101
Ukoliko imate poteškoće priikom pozivanja određenog broja ,po proceduri ,kolege traže broj koji želite pozvati kako bi se mogle izvršiti potrebne provjere.Navedeni broj se ne poziva.
Nažalost,nismo u mogućnosti da u potpunosti odgovorimo na Vašu primjedbu ukoliko nemamo sve potrebne podatke.
Ljubazno ćemo Vas zamoliti za saradnju kako bi u što kraćem roku mogli da reagujemo na Vašu primjedbu.
Hvala na razumijevanju.
Srdačan pozdrav
Ukoliko imate poteškoće priikom pozivanja određenog broja ,po proceduri ,kolege traže broj koji želite pozvati kako bi se mogle izvršiti potrebne provjere.Navedeni broj se ne poziva.
Nažalost,nismo u mogućnosti da u potpunosti odgovorimo na Vašu primjedbu ukoliko nemamo sve potrebne podatke.
Ljubazno ćemo Vas zamoliti za saradnju kako bi u što kraćem roku mogli da reagujemo na Vašu primjedbu.
Hvala na razumijevanju.
Srdačan pozdrav
- semirsar
#22636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma je l' to ja dobih korpu, znaci, nista od nase ljubavi... do daljnjeg?!!Telemach wrote:Zamjena digitalnih resivera, za CAM modul-e, se neće naplaćivati, sa tim da u određenim slučajevima zamjena neće biti moguća iz tehničkih razloga, kao što je npr. kod korisnika D3 kuće. CAM modul-i neće moći podržati uslugu D3 kuća, kao ni uslugu snimanja.semirsar wrote:
@Telemach,
meni odma' rezervisati 2 kom i potpisujem za D3 kuca, a sve su prilike i jos nesto vise
Novi korisnici koji se odluče za priključenje CAM modul-a, 25,00 KM plaćaju priključnu taksu u slučaju da se ne vežu Ugovorom na određeni period korištenja usluge, dok uz Ugovor na 12 mjeseci priključak iznosi 1,00 KM.
Za CAM modul-e se neće naplaćivati renta, tj. korisnik ih dobija besplatno na korištenje.
Izvinjavamo se, ukoliko Cjenovnik nije dovoljno jasan, vezano za rentu CAM modul-a.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav,
Ne pada mi na pamet da dodatno placam 10 KM za prosireni paket a nista manje me ne zanima.
-
shandrprcSA
#22637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+1Dobar Dam wrote:evo poslano, čekam da se jave!!Telemach wrote:Poštovani,
Izvinjavamo se ukoliko niste dobili sve potrebne informacije vezano za ponudu CAM modul-a, odnosno, ako naša objašnjenja nisu bila dovoljna.
S obzirom na veliko interesovanje za CAM modul , način zamjene istih sa postojećim digitalnim resiverima, mogućnost i cijene priključka, zamolit ćemo Vas da, ukoliko ste zainteresirani, dostavite vaše korisničke podatke putem e-maila, na adresu [email protected].
Nakon dostavljenog upita, bit ćete kontaktirani od strane kolega, i dobit ćete sve potrebne informacije vezano za CAM modul-e, te ukoliko budete željeli, bit će otvoreni nalozi za zamjenu opreme.
Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.
Srdačan pozdrav,
-
acer5101
#22638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma dajte, ne budite smijesni! Operater je Omnitel, pa provjerite prema njima sta se desava.Telemach wrote:@ acer5101
Hvala na razumijevanju.
Srdačan pozdrav
- Benq
#22639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako ispada.. STB+STB moze D3 kuca , STB+modul ne moze D3 kuca nego doplacuj posebno paket kanala za modul , ista stvar i za dva modula... Ovo mi vise lici na uvodjenje modula preko one stvari jer svi koji bi i htjeli da zamijene stb modulom nakon ovoga nece moci jer niko nece da placa duplo za iste kanale a sa druge strane stb je jedno veliko smece pa telemach svaki dan ima na desetine reklamacija.Ahmed Ima Sat wrote:i šta sad usraše motku, ko fol uvode module a nemaš mogućnost za D3 kuća i snimanje, ako sam skonto dobro, hoćeš modul vrati STB, nema opcije da ostaviš STB i koristiš modul, nego te lože da uzmeš drugi modul i dokupiš pakete koje imaš na prvom modulu?Pa gdje ste stručnjaci, majke mi ponuda ko iz bh telekoma prava lopovska.
Usluga snimanja svakako ne moze sa modulom jer modul samo dekodira kanale , a ko ima smart tv onda ima i integrisanu uslugu snimanja programa preko usb-a , a ko nema takav tv onda mu ostaje opcija da na jednom tv-u koristi stb a na drugom modul, mada i to je bespotrebno jer danas svi imaju racunare i mogu instalirati D3 GO aplikaciju pa tako mogu gledati serije/filmove koje su propustili..
-
belami1111
#22640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Haj što jebu al što uši zavrću ???

- Tiger 033
#22641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
"Dajemo više"belami1111 wrote:Haj što jebu al što uši zavrću ???![]()
Last edited by Tiger 033 on 19/09/2015 14:02, edited 1 time in total.
-
smartXL
#22642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajde barem jos i pride ne prodaju muda pod bubrege ko anam oni tvojibelami1111 wrote:Haj što jebu al što uši zavrću ???![]()
- lokalni_razdjevičar
#22643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne planira u iducih 5 godinaAhmed Ima Sat wrote:jel telemah planira uvođenje mobilne telefonije?doduše bilo bi srčanih i moždanih udara ovih iz bh telekoma!!
- Magarece_godine
#22644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja bi odma cetir broja kod njih prebacio....Ahmed Ima Sat wrote:ja čuo 2016 u januarulokalni_razdjevičar wrote:ne planira u iducih 5 godinaAhmed Ima Sat wrote:jel telemah planira uvođenje mobilne telefonije?doduše bilo bi srčanih i moždanih udara ovih iz bh telekoma!!
- avaks
#22645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taman da oni anamotamo ulažu u ometanje i tog signala jer bezze je postalo rezati kablove i optiku kada već cijenama i uslugom ne mogu konkurisati
Nego je li iko od ekipe dobio cam modul?! Kakvi su utisci?
Kontam da zovem, možda prije Bajrama i dođu da ugrade tu haber kutiju
-
dječak sa šibicama
#22646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni vise nista nije jasno, gdje Telemach daje najnovije informacije??? na njihovoj stranici je sve manje vise staro, osim cjenovnika koji ni njima samima vise nije jasan.
forum im ne radi... odkud sad taj CI modul??? je li Telemach zaista kupio HS?? gdje je to sluzbeno objavljeno??? koje su konkretne prednosti CI modula u odnosu na Cisco prijemnik???
forum im ne radi... odkud sad taj CI modul??? je li Telemach zaista kupio HS?? gdje je to sluzbeno objavljeno??? koje su konkretne prednosti CI modula u odnosu na Cisco prijemnik???
-
kakaljin
#22647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mjesecima se ovdje prica o prednosti modula u odnosu na "prijemnik".dječak sa šibicama wrote:Meni vise nista nije jasno, gdje Telemach daje najnovije informacije??? na njihovoj stranici je sve manje vise staro, osim cjenovnika koji ni njima samima vise nije jasan.
Ima par stranica nazad dosta toga napisano.
ukratko,modul je drasticno bolji od risivera.
-
dječak sa šibicama
#22648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerujem da ima sve, napisano, ali brate ova tema je urnebes salata... isto dernek, ne mozes se snaci, pitanja, odgovori Telemacha, ovom ne valja ovo, onom ono. Nepregledno je.
-
mirza_15
#22649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nece ometati signal. Organizovace otimanje mobitela od onih koji koriste druge operatere. Kakve sve gluposti covjek nece procitatiavaks wrote:Taman da oni anamotamo ulažu u ometanje i tog signala jer bezze je postalo rezati kablove i optiku kada već cijenama i uslugom ne mogu konkurisati![]()
-
sencobih
#22650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemah bi uveo mobilnu kad bi mogao predajnike redati po elektrobanderama, šljivama kao sto je navikao kablove razvlačiti. Da ne govorimo o licenci, ne zna se je li i za ovo cime se bavi platio ikada dozvolu.avaks wrote:Taman da oni anamotamo ulažu u ometanje i tog signala jer bezze je postalo rezati kablove i optiku kada već cijenama i uslugom ne mogu konkurisati![]()
O kakvom rezanju optike pričaš? Na Alpašinu pravili biciklističku stazu, dvadeset cenata Rad kopao i prekinuo telemahovu optiku