Ljudi,mi nemamo sredine.
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#22626 Re: Utakmice.
Jebi ga,nisam ljut,ova ekipa je dala danas maksimum,relano nema tu hrabrosti,prije svega kvalitete,kod pojedinih igrača koji bi lucidnim potezom u kritičnom trenutku između protivničkih igrača progurali korisnu loptu u kazneni,igralo se poprilično bojažljivo,u dobroj mjeri beizdejno,kao i obično,maksimalno se forsirala igra po strani.Lištica ništa posebno,osim što su bili sviježiji,jednostavno su iskoristili nemar naše iodbrane.Mi smo večeras sami sebe pobjedili.
Ljudi,mi nemamo sredine.

Ljudi,mi nemamo sredine.
- ZonFon
#22627 Re: Utakmice.
Bezvoljno, bezmudo takticki unisteni 
- omega369
#22628 Re: Utakmice.
Ja bih prije rekao fizicki potroseni, preumorni...
I valjicu se opet sjetim familije, vala je mogao svirati penal. Sa 1:0 to bi potpuno drugacija utakmica bila.
Mislim da smo i sa rezervnim sastavom bolji od njih i da bi u najmanju ruku bili neporazeni da su igrali odmorni I nepovrijedjeni igraci
I valjicu se opet sjetim familije, vala je mogao svirati penal. Sa 1:0 to bi potpuno drugacija utakmica bila.
Mislim da smo i sa rezervnim sastavom bolji od njih i da bi u najmanju ruku bili neporazeni da su igrali odmorni I nepovrijedjeni igraci
-
Sa_u_srcu
#22629 Re: Utakmice.
Odigrali smo katastrofa prvo jer nam igraci nisu dorasli zadatku niti dresu sarajeva a drugo sto su ekipe sve prelose generalno.
Bolje ovo po meni nego 0-0 jer u Sirokom moras napasti a oni mogu taktizirati nesto. Dakle mi nemamo opcije nego da jurisamo dole, eh sad koliko mi znamo i imamo kvalitet za to, to je upitno ali s te strane bolje ovako.
Ljut sam jer smo s par pametnih ulaganja, ciljanih igraca ovom ligom i kupom se mogli prosetati.
Jesic nas je vratio 4 godine unazad, ja sta nam je lik pocinio to je za price.
Bolje ovo po meni nego 0-0 jer u Sirokom moras napasti a oni mogu taktizirati nesto. Dakle mi nemamo opcije nego da jurisamo dole, eh sad koliko mi znamo i imamo kvalitet za to, to je upitno ali s te strane bolje ovako.
Ljut sam jer smo s par pametnih ulaganja, ciljanih igraca ovom ligom i kupom se mogli prosetati.
-
al-em
#22630 Re: Utakmice.
Calina rotacija je presudila. Igraci su polumrtvi, sjetio se da ima radovca u najvaznijoj utakmici sezone, a ahmetovic mu izgleda daje pola plate da ga ne stavlja na klupu.
Dole cemo ga zabiti al ne mozemo pobijediti.
-
Samprotivsviju
#22631 Re: Utakmice.
Nek bude 2-1al-em wrote:Calina rotacija je presudila. Igraci su polumrtvi, sjetio se da ima radovca u najvaznijoj utakmici sezone, a ahmetovic mu izgleda daje pola plate da ga ne stavlja na klupu.
-
todd_smith
#22632 Re: Utakmice.
kakve veze Jesic ima kada su krivi debili koji su imali na raspolaganju lika koji ce ove sezone titulu uzeti sa mrtvim Zeljom, oni doveli JesicaSa_u_srcu wrote:Odigrali smo katastrofa prvo jer nam igraci nisu dorasli zadatku niti dresu sarajeva a drugo sto su ekipe sve prelose generalno.
- Grean
#22633 Re: Utakmice.
Dalo se naslutiti cak i jesenas kad smo imali seriju od deset pobjeda.
Tesko pobjedjujemo, nemamo igre na sredini. Kao sto nas onaj trener Sirokog opisa, glavna karta visoki pritisak koji traje onoliko koliko imamo snage iz kojeg idemo na brzu kontru i ako to ne upali u roku desetak minuta nista od nas.
Gledam naslove vezane za ovog njihovog trenera i prva izjava po dolasku, Siroki ima pobjednicki mentalitet. Da se zapitas kako su ciljano mogli odrzati nivo bas u onim utakmicama gdje im je trebalo i sta su zacrtali.
Tesko pobjedjujemo, nemamo igre na sredini. Kao sto nas onaj trener Sirokog opisa, glavna karta visoki pritisak koji traje onoliko koliko imamo snage iz kojeg idemo na brzu kontru i ako to ne upali u roku desetak minuta nista od nas.
Gledam naslove vezane za ovog njihovog trenera i prva izjava po dolasku, Siroki ima pobjednicki mentalitet. Da se zapitas kako su ciljano mogli odrzati nivo bas u onim utakmicama gdje im je trebalo i sta su zacrtali.
- strong69
#22634 Re: Utakmice.
Mozda nas iznenade u Sirokom. Imamo previse nedostataka za ozbiljnije rezultate. Izborena je Evropa i to je jedina pozitivna stvar a sve drugo je bonus. Ko je od Sarajeva mnogo ocekivao uglavnom se razocarao...
- SmokingMan
#22635 Re: Utakmice.
Ljudi su ba' poslije tekme jedva hodali,i da od njih očekujem čuda,dosta je,hvala na ovom skromnom učinku,i izborenoj Evropi,mada ćemo se i tamo patiti sa nekim konobarima.
Treba ih hitno poslati u Fojnicu da dođu malo sebi.
Treba ih hitno poslati u Fojnicu da dođu malo sebi.
- Logovan
#22636 Re: Utakmice.
0:1Samprotivsviju wrote:Nek bude 2-1al-em wrote:Calina rotacija je presudila. Igraci su polumrtvi, sjetio se da ima radovca u najvaznijoj utakmici sezone, a ahmetovic mu izgleda daje pola plate da ga ne stavlja na klupu.
Penali odlučuju.
7:6 za nas.
- SmokingMan
#22637 Re: Utakmice.
Majke mi volio bih da je ova ekpa sposobna da široki izjebe 3-4 razlike u revanšu,ali ne mogu oni hljeba svega mi,posebno kada se uzme preuski raspored za naše uslove,4 tekme u 10 dana,prejebeno-preubitačan tempo i za većinu engleskih klubova,kamo li naše,u kojem Sarajevo jedino ima vatreno krštenje,i vjerovatno je da će u njemu i izgoriti,ali jebi ga,to je cijena igranja na dva fronta.
-
todd_smith
#22638 Re: Utakmice.
Jedino iznenadjenje sto ovi "igraci" mogu spremiti je da ispuse 2-3 razlike dole.strong69 wrote:Mozda nas iznenade u Sirokom. Imamo previse nedostataka za ozbiljnije rezultate. Izborena je Evropa i to je jedina pozitivna stvar a sve drugo je bonus. Ko je od Sarajeva mnogo ocekivao uglavnom se razocarao...
Nemamo mi te igrace sto mentalitet imaju da igraju za Sarajevo niti da znaju sta znaci za nas igrati protiv ubica.
I to je ok, nisu iz Sarajeva 90% ih nije ni odraslo ovdje biti se rodilo, i zato i razumijem da ne mogu shvatiti. Zato nema se sta ni ocekivati.
- leškarenje
#22639 Re: Utakmice.
Nisi odavno napisao "jesam vam reko ".....koliko si negativnosti u zadnje 2-3 godine ispisao moras nekad biti u pravu 
- Logovan
#22640 Re: Utakmice.
Kako nisu već jednom dole u Širokom ispušili 2-3 razlike, nego je bilo 2:2?todd_smith wrote: Jedino iznenadjenje sto ovi "igraci" mogu spremiti je da ispuse 2-3 razlike dole.
Nemamo mi te igrace sto mentalitet imaju da igraju za Sarajevo niti da znaju sta znaci za nas igrati protiv ubica.
I to je ok, nisu iz Sarajeva 90% ih nije ni odraslo ovdje biti se rodilo, i zato i razumijem da ne mogu shvatiti. Zato nema se sta ni ocekivati.
Kao da je bitno odakle su, da li su odrasli u Sarajevu, da li su se rodili.
- omega369
#22641 Re: Utakmice.
Vidi, naravno da to nije realno ocekivati. Medjutim, ono sto se vidjelo na terenu jeste da Radovac i Bekic uz Ivetica i Hodzica mogu napraviti dar mar kroz njihovu odbranu. Jer i oni su samo trkaci, nemaju nekog posebno tehnicara, kreativcaSmokingMan wrote:Majke mi volio bih da je ova ekpa sposobna da široki izjebe 3-4 razlike u revanšu,ali ne mogu oni hljeba svega mi,posebno kada se uzme preuski raspored za naše uslove,4 tekme u 10 dana,prejebeno-preubitačan tempo i za većinu engleskih klubova,kamo li naše,u kojem Sarajevo jedino ima vatreno krštenje,i vjerovatno je da će u njemu i izgoriti,ali jebi ga,to je cijena igranja na dva fronta.
Ubjedjen sam da smo komotno mogli odmarati Duljevica, Sarica, Hebibovica i Ahmeta jer je evidentno bilo da nisu imali snage uopste.
-
Nadzorna_ploca
#22642 Re: Utakmice.
Saric je naograjsao negdje.
Ali svejedno Cala stvarno nije neki trener, hvala mu za ovo do sad ali ono zihersko privodjenje utakmice kraju na Grbavici i ovo sinoc prelose takticko i formacijsko stanje je dokaz da on nije za iskoraka.
Ali svejedno Cala stvarno nije neki trener, hvala mu za ovo do sad ali ono zihersko privodjenje utakmice kraju na Grbavici i ovo sinoc prelose takticko i formacijsko stanje je dokaz da on nije za iskoraka.
-
mosa rajvosa
#22643 Re: Utakmice.
Ako ima neko sa fksinfo foruma nek se javi u PM ako mu nije frka,hvala.
- SmokingMan
#22644 Re: Utakmice.
Mi smo ispucali svoje što se tiče kupa,malo je reći da vjerujem u bilo kakvo čudo u Lištici (nije da sam persimista,već samo trenutno stanje igrača govori za sebe,od umora,manjka motiva,etc.),ostaje nam kući zadnja ligaška protiv melje,i trebaju stvarno zapeti radi obraza kluba i navijača.Čisto da im nabijemo čir kolo prije kraja.omega369 wrote:Vidi, naravno da to nije realno ocekivati. Medjutim, ono sto se vidjelo na terenu jeste da Radovac i Bekic uz Ivetica i Hodzica mogu napraviti dar mar kroz njihovu odbranu. Jer i oni su samo trkaci, nemaju nekog posebno tehnicara, kreativcaSmokingMan wrote:Majke mi volio bih da je ova ekpa sposobna da široki izjebe 3-4 razlike u revanšu,ali ne mogu oni hljeba svega mi,posebno kada se uzme preuski raspored za naše uslove,4 tekme u 10 dana,prejebeno-preubitačan tempo i za većinu engleskih klubova,kamo li naše,u kojem Sarajevo jedino ima vatreno krštenje,i vjerovatno je da će u njemu i izgoriti,ali jebi ga,to je cijena igranja na dva fronta.Dodaj tu jos Andjusica, ubaci malo i "duble L" ili Saida i mislim da fakat ne bi losije odigrali sa njima sa tom rezervnom postavom. nama su falili nasi trkaci
Ubjedjen sam da smo komotno mogli odmarati Duljevica, Sarica, Hebibovica i Ahmeta jer je evidentno bilo da nisu imali snage uopste.
Evropa je izborena,makar nećemo presjediti kući ako ništa,jedno pretkolo,ili eventualno dva,a eventualno treće bi bilo već nešto,pa makar i kroz iglene uši,uhar.
-
todd_smith
#22645 Re: Utakmice.
Normalno da je bitno odakle su kada pricas o derbiju protiv zelje npr ili u ovom slucaju protiv SirokogLogovan wrote:Kako nisu već jednom dole u Širokom ispušili 2-3 razlike, nego je bilo 2:2?todd_smith wrote: Jedino iznenadjenje sto ovi "igraci" mogu spremiti je da ispuse 2-3 razlike dole.
Kao da je bitno odakle su, da li su odrasli u Sarajevu, da li su se rodili.
Ne u fudbalskom smislu nego u smislu sta to znaci za navijace. Kada nemas tu povezanost igras jer ti je posao, kada si odrastao tu pisas krv jer igras za svoju mahalu i svoje ljude na tribini. 90% ovih nema tu povezanost. I ne kazem to kao nesto protiv njih nego je to dodatan razlog sto se vuku mrtvi po terenu ili sto u 90 min pridju golu 1-2 puta na Kosevu ili sto su 2017. svega uzeli 1-2 utakmice na Kosevu.
Ne moze Dzeko znati sta znaci igrati protiv Lazija bolje od Tottija ili De Rossija. Ne znaci da je karina igrac, nema veze s tim. Ali prije ce ova dva pisati krv nego on. To ti pricam.
- omega369
#22646 Re: Utakmice.
Ja bih bio zadovoljan da igraci pisaju krv zbog toga sto su dobro placeni i sto imaju obavezu spram posla kojim se bave i dresa u kojem igraju. Njima ne treba bolji motiv, mislim ne ocekujem od njih nista drugo. Niti treba ocekivati
- Muhamed Đakmić
#22647 Re: Utakmice.
Puno više tu ima psihe i podsvijesti nego što mi sebi damo priznati i što prihvatamo.
Ja apsolutno ne vjerujem da postoji bilo kakva svjesna kočnica ili nedostatak volje, radi se o nesvjesnim stvarima i strahovima koji ih limitiraju da daju svoj maksimum.
Mi smo vjerovatno imali najbolju ekipu u historiji lige u kojoj su igrali Bilbija, Stojčev, Cimirot, Delač, Benko, Duljević, Velkoski i još nekoliko sasvim dobrih igrača, pa smo u zadnjem kolu titulu osiguravali.
Eto od tih tu igrača jedan se teretio da bira utakmice koje će igrati, a da ostalo statira, što ne može biti presudno u cijeloj ekipi. To je ista ekipa koja je rasturila Atromitos u gostima i nadigravala se kući sa Gladbachom.
Ali i prosipala bodove protiv Mladosti, Drine i sličnih drama ekipa.
Mnogo je faktora, od jebavanja majki, preko totalnog diskontinuiteta u igračkom i stručnom kadru i posljedično tome stilu igre i pristupu, diskontinuiteta u ambicijama i porukama iz vrha kluba... jednostavno, kad je kompletna atmosfera u klubu kao da se radi o buretu baruta, ne može igrački kadar te stvari nikako regulisati, to će se i na njih prenijeti.
Ja apsolutno ne vjerujem da postoji bilo kakva svjesna kočnica ili nedostatak volje, radi se o nesvjesnim stvarima i strahovima koji ih limitiraju da daju svoj maksimum.
Mi smo vjerovatno imali najbolju ekipu u historiji lige u kojoj su igrali Bilbija, Stojčev, Cimirot, Delač, Benko, Duljević, Velkoski i još nekoliko sasvim dobrih igrača, pa smo u zadnjem kolu titulu osiguravali.
Eto od tih tu igrača jedan se teretio da bira utakmice koje će igrati, a da ostalo statira, što ne može biti presudno u cijeloj ekipi. To je ista ekipa koja je rasturila Atromitos u gostima i nadigravala se kući sa Gladbachom.
Ali i prosipala bodove protiv Mladosti, Drine i sličnih drama ekipa.
Mnogo je faktora, od jebavanja majki, preko totalnog diskontinuiteta u igračkom i stručnom kadru i posljedično tome stilu igre i pristupu, diskontinuiteta u ambicijama i porukama iz vrha kluba... jednostavno, kad je kompletna atmosfera u klubu kao da se radi o buretu baruta, ne može igrački kadar te stvari nikako regulisati, to će se i na njih prenijeti.
-
todd_smith
#22648 Re: Utakmice.
Oni ne mogu ali Zeljini igraci mogu, Zrinjskog igraci mogu...i njihovi navijaci na tribini sjede i caj iapijaju kao eto
-
sarajevo999999
#22649 Re: Utakmice.
Stvarno nekad pises kao tinejdzer jbt sta ti jetodd_smith wrote:Jedino iznenadjenje sto ovi "igraci" mogu spremiti je da ispuse 2-3 razlike dole.strong69 wrote:Mozda nas iznenade u Sirokom. Imamo previse nedostataka za ozbiljnije rezultate. Izborena je Evropa i to je jedina pozitivna stvar a sve drugo je bonus. Ko je od Sarajeva mnogo ocekivao uglavnom se razocarao...
- pinokio04
#22650 Re: Utakmice.
Ljudi, kod nas u našoj BiH, ligi ne postoji tim ekipa koja može fizički izdržati prvenstvo za duplu krunu. To se pokazalo dosta puta.
Što se tiče nas, vazda smo igrali toplo-hladno, bljesnemo na trenutak imonda ispušimo protiv malih ekipa, zijanimo bodove, ni manje ni više na Hasetu, i tako titule gubimo. Vazda budemo na korak i onda useremo. Al, hajd, naši su kakvi god su, izborili smo Europu, to je važno. Treba smanjiti očekivanja, i biće manje nervoze i sikirancije. Al de Bože moj, ne očekuj titulu svake godine
I ja se vazda pitam, kako mogu kone, kako moze zrinski, zar oni imaju jače igrače od nas, zar imaju veci raspon klupe, igraca uopste..
Ovo je ujedno replika na tvrdnje da je ĆALA izvukao max iz ekipe
Što se tiče nas, vazda smo igrali toplo-hladno, bljesnemo na trenutak imonda ispušimo protiv malih ekipa, zijanimo bodove, ni manje ni više na Hasetu, i tako titule gubimo. Vazda budemo na korak i onda useremo. Al, hajd, naši su kakvi god su, izborili smo Europu, to je važno. Treba smanjiti očekivanja, i biće manje nervoze i sikirancije. Al de Bože moj, ne očekuj titulu svake godine
I ja se vazda pitam, kako mogu kone, kako moze zrinski, zar oni imaju jače igrače od nas, zar imaju veci raspon klupe, igraca uopste..
Ovo je ujedno replika na tvrdnje da je ĆALA izvukao max iz ekipe