Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nebogori

#22601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nebogori »

escobar__ wrote:Kao neko ko sedmično putuje na relaciji Tuzla-Sarajevo i obratno moram reći da me nekako najviše nerviraju vozači teretnjaka koji se ne sklanjaju s ceste da propuste kolone iza sebe već guslaju kilometrima, stvaraju nervozu i izazivaju potencijalne nesreće (radi samoubica koji krenu preticat na punoj, u krivinama i sl.).

Drugi na listi su svakako oni koji iz ko zna kog razloga voze (pre)sporo pa se vucara 30-40 km/h na cesti gdje je ograničenje 70 ili 80. Takve majmune bih najradije pajserom unakazio.
Mislim da je u zadnjih godina za to vucaranje 30-40 najvise razlog mobitel
Teretnjake bi definitivno trebalo zabraniti recimo vikendom i neki termin po danu od 8 do 4 recimo pa nek vozaju noci koliko hoce
nebogori

#22602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nebogori »

Haris.ba wrote:Sve se može i tolerisati, ali aparati za rampu na kosini, pa moraš zaustaviti i pokrenuti auto na ne baš bezazlenom nagibu.

A da ne pričam o munara ulazu i izlazu.
Pa to jeste malo problem al meni uglavnom kamera otbori rampu tako da ne moram stavljati tiket u aparat
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

nebogori wrote: Mislim da je u zadnjih godina za to vucaranje 30-40 najvise razlog mobitel
50% ih ne drka po mobitelu vec stedi gorivo ili ne zna voziti...
kabal1337

#22604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Mislim da nije lijevo od ostalih vozaca sto na semaforu, a iskreni da budemo i u toku voznje koriste telefone. I nije u svhru navigacije vec "tipkanje". To odvlaci mnogo pozornosti sa same voznje - opastnost za sigurnost
drug_profi

#22605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Strasno puno vozaca i vozacica pogotovo ima telefon u ruci dok vozi.
To je meni neshvatljivo. Koja je to dijagnoza?
bitanga_sa_otesa

#22606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

to je dijagnoza bezkontaktnih modernih graDŽana :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#22607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Jucer setam na pofalicima, prolazi bordo x6, troje u autu, spusteni prozori i sve troje na mobitelima :lol:
bitanga_sa_otesa

#22608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

dopisuju se i lajkaju jedni drugima :lol:
nepass1

#22609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Travnički Noćni Šetač wrote:Vala bi mogli nama sto nismo u toku i pojasniti sta je problem parkiranja u SCC ....
pa udje lik sa astrom i mota u onim krivinama, nikad mi nece biti jasno, uspije zadnjim vratima zaribati zid. napravi blokadu. krenem da izadjem lola upalio sva 4 i vraca se u rikverc valjda nije platio. ni to mi ne ide u glavu. bbi mi nije do sad bio problem, platis smsom i furaj.
drug_profi

#22610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

bitanga_sa_otesa wrote:to je dijagnoza bezkontaktnih modernih graDŽana :D
Tesko doktore. Nece da bide.
I ja sam bezkontaktni ali sam i plavozubi.
bitanga_sa_otesa

#22611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

drug_profi wrote:
Tesko doktore. Nece da bide.
I ja sam bezkontaktni ali sam i plavozubi.
ja sam niko i nista drago mi je .
ne palim sva Ćetri,a ni maglenke,ne gamizem po cesti i ne pravim kolone,ne parkiram po ulici i trotoaru,ne smetam drugima u obavljanju svakodnevnih obaveza i zadataka,nemam karticu ni raĆun u banKi,nemam trige ni Ćetrige.sve u svemu jedan veliki seljak :D
drug_profi

#22612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

:zoka:
Sve si ali seljak nisi.
Samo si tvrdoglaviji nego sto prilici pametnom insanu.
Travnički Noćni Šetač

#22613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

bitanga_sa_otesa wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:Vala bi mogli nama sto nismo u toku i pojasniti sta je problem parkiranja u SCC ....
jako tijesna i cudna garaza i degenerici koji tu dolaze i ne znaju izaci
Uf... onda je bolje sto nisam do sada ulazio... ko bi forda izmoto kroz tijesnu i cudnu gara....
...
BBI je meni sasvim ok.... jos ne placam sms vec onako direktno.... na automatu.... al ne stojim na prolazu prvo platim pa palim auto znam za onih 15 minuta....
kabal1337

#22614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

BBI i SCC imaju los parking? Posjetite Mepas u Mostaru :lol:
bitanga_sa_otesa

#22615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Travnički Noćni Šetač wrote: ...
BBI je meni sasvim ok.... jos ne placam sms vec onako direktno.... na automatu.... al ne stojim na prolazu prvo platim pa palim auto znam za onih 15 minuta....
meni je to najbolji parking u gradu,al su mi ga ogadile debilcine koje blokiraju izlaz.i ja placam na isti nacin kao i ti ,al jebiga ima gospode nece da prohodaju 15 koraka,rodili se u autu...
Travnički Noćni Šetač

#22616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Pa uvijek je izmedju lifta i auta automat negdje usput.... meni logicno tako....
ali valjda mnogi misle da moraju staviti karticu ispod sajbe pa onda moraju prvo do auta pa nazad do automata pa opet do auta.... umjesto da ponesu karticu sa sobom....
channel10

#22617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by channel10 »

Haris.ba wrote:Sve se može i tolerisati, ali aparati za rampu na kosini, pa moraš zaustaviti i pokrenuti auto na ne baš bezazlenom nagibu.

A da ne pričam o munara ulazu i izlazu.
Bas kao munara :D

Mogli su one aparate za rampu napraviti dole na ravni, na samom pocetku munare i svi sretni. Ovako posten svijet dere lamelu dok izadje iz garage...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#22618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Ma ko se nervira, nek uzme snickers... :mrgreen:
costacurta

#22619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by costacurta »

Šta je ovo postala masovna pojava upotreba maglenki? Koji qrac?! :roll: ono izgleda zaebaniji šta li?
Sinoć vozim od Sa do Tz i fasciniralo me koliko nevjerovatno mnogo ima ljudi koji sjede za volanom a koji veze sa mozgom nemaju, nije to pojedinac već gomila. Od nepoznavanja pravila, brze vožnje, sječe krivina, zalijepi se za tebe da mu farove ne vidiš, odsustvo vozačke solidarnosti kod npr uključivanja u saobraćaj ili pješak ili semafor itd. ali mislim da su daleko najopasniji ovi što voze ispod ograničenja, jbti pas mater ako je ograničenje 60 ne tražim ti da voziš 80 ali nemoj ni 50 upm ili se pomakni sa strane, stani, pa vozio sam za likom os Srednjeg do Olova 50-60, kud sam potrefio na koridu Kolona jedno 2km iza njega al ne jebe lik ni stručno, kad sam ga napokon uspio obići mašem rukama, gestikuliram mu da ubrza on me blijedo gleda ko ono "Šae paša, ša ne valja. Ne kontam".
Bilo je i par pokušaja drugih vozača da ga obiđu, ali bukvalno zažmiri i po gasu :sad:
Iskoristite tih 35 časova vožnje da se osposobite da budete vozači, učite testove zbog sebe, al kad pogledam i kakvih instruktora ima onda kažem dobro smo ikako normalni.
drug_profi

#22620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

kabal1337 wrote:BBI i SCC imaju los parking? Posjetite Mepas u Mostaru :lol:
Ja sa astrom J i u BBI i u SCC bez problema in-out.
U Mepasu nisam mogao krenuti sa rampe jer je beton a ne asfalt ispod tockova na nagibu i kisa pada. Slajdra u mjestu. Sreca znaju za taj problem pa zastitar stoji i podize rampu da se zaletis sa ravnog.
Laplace

#22621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

bitanga_sa_otesa wrote:
jako tijesna i cudna garaza i degenerici koji tu dolaze i ne znaju izaci
Par puta sam u toj garaži parkirao. Jeste tijesna i jeste nekako čudna, ali ja nisam imao nekih problema niti zastoja. Valjda sam imao sreće, ili zato što tu rijetko parkiram pa ne naiđem na one čudake.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Velkoski »

Nekoliko puta sam gledo idole kako se vraćaju u rikverc niz one krivine jer nisu platili :roll: :lol:
Laplace

#22623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

nebogori wrote:
escobar__ wrote:Kao neko ko sedmično putuje na relaciji Tuzla-Sarajevo i obratno moram reći da me nekako najviše nerviraju vozači teretnjaka koji se ne sklanjaju s ceste da propuste kolone iza sebe već guslaju kilometrima, stvaraju nervozu i izazivaju potencijalne nesreće (radi samoubica koji krenu preticat na punoj, u krivinama i sl.).

Drugi na listi su svakako oni koji iz ko zna kog razloga voze (pre)sporo pa se vucara 30-40 km/h na cesti gdje je ograničenje 70 ili 80. Takve majmune bih najradije pajserom unakazio.
Mislim da je u zadnjih godina za to vucaranje 30-40 najvise razlog mobitel
Teretnjake bi definitivno trebalo zabraniti recimo vikendom i neki termin po danu od 8 do 4 recimo pa nek vozaju noci koliko hoce
U normalnim državama je tako, zato kod nas voze u terminima kad vani ne smiju, uklapaju se.
escobar__

#22624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Velkoski wrote:Nekoliko puta sam gledo idole kako se vraćaju u rikverc niz one krivine jer nisu platili :roll: :lol:
Joj hljebe dragi, mogu mislit cirkusa. :lol:
Travnički Noćni Šetač

#22625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Dvije situacije u kojoj "strucnjaci" pretiču zaustavljenu kolonu, jedno opasno preticanje , situacija gdje auto "šlepa" skuter, "nevidljivi" biciklisti na putu, naravno preticanja preko pune linije, ... svašta nešto je obilježilo ovu sedmicu...
...
Post Reply