Dešavanja u Srbiji
-
muzicar_iz_parka
#22601 Re: Dešavanja u Srbiji
Sad je dobiven datum, eto blagostanja, a i naš maverick će konačno dobiti posao od 2000 eura mjesečno. 
- Maverick78
#22602 Re: Dešavanja u Srbiji
Je li hairli?
Znaci plate idu na 2000 evrica po glavi stanovnika, tamam ko u Svedskoj ili Dojclandu 
Ja sam vec napravio spisak zelja

Ja sam vec napravio spisak zelja
- CSKA
#22603 Re: Dešavanja u Srbiji
Dok ne srede korupciju,nema nama plate ni 500e,a ne 2000e.
- CSKA
#22604 Re: Dešavanja u Srbiji
I za kraj valjda slag na tortu:
SAD: Sporazum nije priznanje KiM
IZVOR: TANJUG
Kosovska Mitrovica -- Suština briselskog sporazuma nije bila priznavanje Kosova, niti je to bila obaveza Srbije, tvrdi funkcioner američkog Stejt departmenta Džonatan Mur.
“Priznavanje Kosova kao nezavisne države i nije bila obaveza Srbije ni pitanje ovog sporazuma, već je njegova suština u promeni nabolje života svih ljudi”, rekao je direktor biroa za južnu i centralnu Evropu pri Stejt departmentu, Džonatan Mur u intervjuu KIM radiju.
On je ocenio da je postignuti dogovor “veliki korak napred i velika i pozitivna stvar i za Srbiju i za Kosovo“.
“To je prva faza i sada sledi implementacija. Postoji puno detalja koje bi trebalo razjasniti u bliskoj budućnosti, na primer, kakav će biti položaj opština sa srpskom većinom južno od Ibra. Ovo nije situacija koja se može rešiti za dan-dva već tehničkim dijalogom i mirnim putem. Možda neki ljudi veruju da se sporazum neće moći implementirati, ali mi smo uvereni da će to biti moguće mirnim i javnim putem“, rekao je Mur.
Na pitanje kako ocenjuje najave otpora dogovoru iz Brisela od strane lidera Srba sa severa Kosova, Mur je rekao da mu je jasno da nisu svi zadovoljni, "da nisu zadovoljni ni neki drugi ljudi na Kosovu, ali da će se to promeniti kada shvate da sporazum omogućava bolju i stabilniju budućnost za sve, pa i za ljude sa severa, kao i evrointegracije i Srbije i Kosova".
Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, u petak su tokom desete runde pregovora u Briselu parafirali sporazum od 15 tačaka.
SAD: Sporazum nije priznanje KiM
IZVOR: TANJUG
Kosovska Mitrovica -- Suština briselskog sporazuma nije bila priznavanje Kosova, niti je to bila obaveza Srbije, tvrdi funkcioner američkog Stejt departmenta Džonatan Mur.
“Priznavanje Kosova kao nezavisne države i nije bila obaveza Srbije ni pitanje ovog sporazuma, već je njegova suština u promeni nabolje života svih ljudi”, rekao je direktor biroa za južnu i centralnu Evropu pri Stejt departmentu, Džonatan Mur u intervjuu KIM radiju.
On je ocenio da je postignuti dogovor “veliki korak napred i velika i pozitivna stvar i za Srbiju i za Kosovo“.
“To je prva faza i sada sledi implementacija. Postoji puno detalja koje bi trebalo razjasniti u bliskoj budućnosti, na primer, kakav će biti položaj opština sa srpskom većinom južno od Ibra. Ovo nije situacija koja se može rešiti za dan-dva već tehničkim dijalogom i mirnim putem. Možda neki ljudi veruju da se sporazum neće moći implementirati, ali mi smo uvereni da će to biti moguće mirnim i javnim putem“, rekao je Mur.
Na pitanje kako ocenjuje najave otpora dogovoru iz Brisela od strane lidera Srba sa severa Kosova, Mur je rekao da mu je jasno da nisu svi zadovoljni, "da nisu zadovoljni ni neki drugi ljudi na Kosovu, ali da će se to promeniti kada shvate da sporazum omogućava bolju i stabilniju budućnost za sve, pa i za ljude sa severa, kao i evrointegracije i Srbije i Kosova".
Premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, u petak su tokom desete runde pregovora u Briselu parafirali sporazum od 15 tačaka.
-
muzicar_iz_parka
#22605 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakva korupcija, ona bježi kad ugleda dolazak EU, ko vampir od češnjaka.CSKA wrote:Dok ne srede korupciju,nema nama plate ni 500e,a ne 2000e.
-
radostan dan
#22606 Re: Dešavanja u Srbiji
u vezi radikala i ds-a, nisam te skontao...
eu i srbija?
od eurofanatika, do euroskeptika prođoh put...
ne vjerujem ja u taj eu sve dok gledam bugare nadničare kako kopaju njive po srbiji za dnevnicu.
eu i srbija?
ne vjerujem ja u taj eu sve dok gledam bugare nadničare kako kopaju njive po srbiji za dnevnicu.
-
Bodkin
#22607 Re: Dešavanja u Srbiji
sve zavisi sta uzimas od eu i sta ocekujes. da ce sredjivati tvoje probleme, nece. hvataju se za glavu sto su uzeli bugare i rumune. na kraju krajeva i u austriji imas vise i manje razvijene pokrajineradostan dan wrote:u vezi radikala i ds-a, nisam te skontao...
eu i srbija?
-
radostan dan
#22608 Re: Dešavanja u Srbiji
upravo to sam htio napisati...
bojim se da niti će se eu usrećiti sa nama(srb i bih), niti mi sa njima.
problem smo mi i u nama je, sve jedno da li si u eu ili ne.
druga stvar, ne vjerujem da će srb a bogami i bih ikad biti u eu.
bojim se da niti će se eu usrećiti sa nama(srb i bih), niti mi sa njima.
problem smo mi i u nama je, sve jedno da li si u eu ili ne.
druga stvar, ne vjerujem da će srb a bogami i bih ikad biti u eu.
- CSKA
#22609 Re: Dešavanja u Srbiji
radostan dan wrote:u vezi radikala i ds-a, nisam te skontao...
eu i srbija?
Srbiji se dosta gledalo kroz prste sto se tice Kosova,najvise na sjeveru.Tolerisale su se pararelne institucije,obavjestajci,policajci u civilu,da ne pricam koliko se cekalo na proglasenje nezavisnosti,a zbog cega ? Mislis da bi sve bilo isto da je na vlasti umjesto DS-a bio vojvoda ? Srbija je 1999 potpisala predaju cjelog Kosova,nije bilo price o nekom sjeveru itd...sada se prakticno iz nista dobilo nesto.Vjerujem da bi se ranije dobilo dosta vise,da nije DSS-a i Kostunice,ali sta je tu sada.
Da prevedem na forumski rjecnik salonisanje se isplatilo
I lesinar je dosao na vlast tek kada je promijenio bedz.
Srbija je sama kriva sto je propustila voz da sa Hrvatskom udje u EU,niko joj drugi nije kriv.Sada treba cekati deset-petnaest godina najvise zbog ove recesije.
- CSKA
#22610 Re: Dešavanja u Srbiji
Nazalost tu si upravu,mislim da ce nju biti teze locirati i istrijebiti nego sve haske optuzenike zajednomuzicar_iz_parka wrote:Kakva korupcija, ona bježi kad ugleda dolazak EU, ko vampir od češnjaka.CSKA wrote:Dok ne srede korupciju,nema nama plate ni 500e,a ne 2000e.
- CSKA
#22611 Re: Dešavanja u Srbiji
Bodkin wrote:sve zavisi sta uzimas od eu i sta ocekujes. da ce sredjivati tvoje probleme, nece. hvataju se za glavu sto su uzeli bugare i rumune. na kraju krajeva i u austriji imas vise i manje razvijene pokrajineradostan dan wrote:u vezi radikala i ds-a, nisam te skontao...
eu i srbija?
Pa to i jeste poenta.Ne znam sta ljudi generalno u Srb i BiH ocekuju od EU.Da ce ona da radi umjesto njih,da ih mijenja umjesto njih,a mi samo da dignemo noge u vazduh.
EU je dala Bugarskoj i Rumuniji milione i milione evra,sto su ih oni pojeli njihova stvar,isto kao i sa Srbijom i BiH.Rak rana korupcija.
-
Eöl Mornedhel
#22612 Re: Dešavanja u Srbiji
Mnogi problemi su vrlo konkretni i prizemni:CSKA wrote:Dok ne srede korupciju,nema nama plate ni 500e,a ne 2000e.
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3784 ... e-sve-veci
a ovoga imaš u metričkim tonama. Eliminisanje korupcije nije uopšte trivijalan problem u bilo kom društvu a izvesno nije rešiv u kratkom vremenskom roku. Sa druge strane imaš gomile čisto administrativnih problema koji jebu poslovanje a koji su vrlo rešivi. Srećna okolnost je da je sada kamenčina-za-indukovanje-psihoze skinuta sa grbače a EU visoko i u svojim govnima, nema više da možeš celokupni program da baziraš na evro-kosovskom guslanju pa će morati i nešto konkretno da se postigne.
- CSKA
#22613 Re: Dešavanja u Srbiji
Da,ali prvo trebas doci u situaciju da otvoris neku firmu,da bi se bavio ovim problemima koje si naveo.Pokusao sam ja prije par godina nesto da otvorim,nije bilo sanse,jer sam morao raznoraznim likovima da stavim u djep.Dok je moja poznanica,inace kucni prijatelj sa jednim predsjednikom stranke dobila lokale u centru Bg-a na "regularnom" tenderu skoro za dj.Njoj se i sada tolerise sto radi u sivoj zoni,a ona je beznacajna licnost.Imala je tu srecu u zivotu sto se od djetinstva zna sa nekim pa iskoristila.Sad mogu zamisliti koliko ostalih "bitnijih" privatnih firmi,poslodavaca rade isto u sivoj zoni.Zato ja ipak mislim da je rak rana korupcija,mada svatam sta hoces da kazes,kada vec dodjes u takvu situaciju,ili imas srece da otvoris nesto,jos te drzava bombarduje nekim nametima i gura dole.Jednostavno od onih sto posluju posteno treba izvuci sto vise,treba nahraniti onu administraciju.Eöl Mornedhel wrote:Mnogi problemi su vrlo konkretni i prizemni:CSKA wrote:Dok ne srede korupciju,nema nama plate ni 500e,a ne 2000e.
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3784 ... e-sve-veci
a ovoga imaš u metričkim tonama. Eliminisanje korupcije nije uopšte trivijalan problem u bilo kom društvu a izvesno nije rešiv u kratkom vremenskom roku. Sa druge strane imaš gomile čisto administrativnih problema koji jebu poslovanje a koji su vrlo rešivi. Srećna okolnost je da je sada kamenčina-za-indukovanje-psihoze skinuta sa grbače a EU visoko i u svojim govnima, nema više da možeš celokupni program da baziraš na evro-kosovskom guslanju pa će morati i nešto konkretno da se postigne.
-
zavrzlama
#22614 Re: Dešavanja u Srbiji
srbija je i potpisala sporazum,da nastavi sa rahat patnjom,potpises sporazum i ispadnes kooperativan ,a na terenu opstruiras sve moguce da sporazum ne sazivi,dok EU skonta u cemu je fol(citaj sds out snsd in) rahat patnja odradila svoje da EU stjerana u cosak pocne razmisljati o novom modifikovanom sporazumu(citaj reforma policije u BIH)...CSKA wrote:Ne clan 9,clan 14,lapsus.
14. Usuglašeno je da nijedna strana neće blokirati niti poticati druge da blokiraju drugu stranu u napretku na njezinom putu prema EU.
Srbija ovim ne smije nikako da koci put Kosova prema EU i time je stavljena tacka na neku mogucu rahat patnju,jer ako bude Srbija kocila Kosovo,onda ni Srbiji nema nista od EU.
srbiju ne inetresuje EU,jer znaju da ulazak u istu znaci potpuno priznavanje Kosova od strane srbije i trajnom gubljenju Kosova,srbija jednostavno kupuje vrijeme ,nadajuci se novoj geopolitickog sansi poput one 90-tih..
Sta je sledece...pa poznata velikosrpska strategija" bi dacic,vucic i nikolic ispostovali sporazum,ALI jake su snage medju srbima koji isti osporavaju.pa radi sprecavanja destabilizacije srbije i njenog evropskog puta,evropa ce morati sprovedbu sporazuma prolongirati i dozvoliti u nekim slucajevima nepostovanje istog...
Zakljucak ono sto sam davno govorio"Instaliranje novog rs-a na tlu Kosovske drzave ,sa kojim ce se pokusati onemoguciti ekonomski i politicki razvoj Kosova".....the end.
-
gost iz ZG
#22615 Re: Dešavanja u Srbiji
zavrzlama wrote: srbiju ne inetresuje EU,jer znaju da ulazak u istu znaci potpuno priznavanje Kosova od strane srbije i trajnom gubljenju Kosova,srbija jednostavno kupuje vrijeme ,nadajuci se novoj geopolitickog sansi poput one 90-tih..
slažem se za prvi dio - Srbiju stvarno NE interesira EU, Srbija (opet) kupuje vrijeme
Srbija kao lider exYU tada 90-ih je bila "sila" ... ak tada to nisu iskoristili, NIKAD više neće
zaboravi
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#22616 Re: Dešavanja u Srbiji
gost iz ZG wrote:zavrzlama wrote: srbiju ne inetresuje EU,jer znaju da ulazak u istu znaci potpuno priznavanje Kosova od strane srbije i trajnom gubljenju Kosova,srbija jednostavno kupuje vrijeme ,nadajuci se novoj geopolitickog sansi poput one 90-tih..![]()
slažem se za prvi dio - Srbiju stvarno NE interesira EU, Srbija (opet) kupuje vrijeme
"nova geopolitička šansa poput one 90-ih"
Srbija kao lider exYU tada 90-ih je bila "sila" ... ak tada to nisu iskoristili, NIKAD više neće
zaboravi
Samo polako,još je ostalo opcija:Teslino tajno oružje,udar mega-asteroida na SAD,aktiviranje mega-vulkana u SAD
i Njemačkoj,stvaranje smrtonosnog virusa koji će selektivno pokositi samo imperijaliste,kolektivno samoubistvo
svih neprijatelja slobodarske Srbije,uništavajući udar Klingonaca na truli Zapad........ ima toga još,nije ništa gotovo.
- spreca
#22617 Re: Dešavanja u Srbiji
Ko to kaze ko to laze Srbija je mala
nije mala samo Kosovo je dala
Ako malo ne stanu na loptu ,moglo bi biti jos davanja
nije mala samo Kosovo je dala
Ako malo ne stanu na loptu ,moglo bi biti jos davanja
-
radostan dan
#22618 Re: Dešavanja u Srbiji
i slažem se i ne slažem se...CSKA wrote:
Srbiji se dosta gledalo kroz prste sto se tice Kosova,najvise na sjeveru.Tolerisale su se pararelne institucije,obavjestajci,policajci u civilu,da ne pricam koliko se cekalo na proglasenje nezavisnosti,a zbog cega ? Mislis da bi sve bilo isto da je na vlasti umjesto DS-a bio vojvoda ? Srbija je 1999 potpisala predaju cjelog Kosova,nije bilo price o nekom sjeveru itd...sada se prakticno iz nista dobilo nesto.Vjerujem da bi se ranije dobilo dosta vise,da nije DSS-a i Kostunice,ali sta je tu sada.
Da prevedem na forumski rjecnik salonisanje se isplatilo![]()
.
mislim da nije bilo u pitanju tolerisanje, već se čekalo da srbija dodatno oslabi, prije svega ekonomski.
plus što ni eu nije znala kako da formalizuje status i priznanje kosova u okviru postojećih standarda, dok amerika nije napravila pravno nasilje i učinila to što jeste.
e sad, obzirom da je to izuzetak koji se kosi sa pravom, poveljma, un,bla, bla, a obzirom da svjetski centri moći ne smiju (zbog sebe) da dozvole da takav izuzetak postane pravilo, traži se od srbije da to sve aminuje, pravno zaokruži i odzvižduće uz pjesmicu - sve će to o mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš...
nakon toga, niko ne bi imao prava da se buni i poziva na taj slučaj, jer je sama srbija rekla-jeste, svi pravno-formalni uslovi su bili ispunjei i regularni.
rezolucijom 1244 je predviđeno koji dio kosova srj napušta a gdje ostaje, te šta i kako dalje po pitanju kosova. i to je međunarodi ugovor koji je parafirao un. on je jednostrano poništen mimo svih pravila i prava, i niko ga ne može osporiti, staviti ad akta, definisati mu status tipa - puj pike ne važi se, sem ako srbija to sama ne učini.
tek tada bi se sve vratilo u poznate i priznate međunarodne pravne regule.
-
radostan dan
#22619 Re: Dešavanja u Srbiji
šta dalje...
pa možda bi se složio sa zavrzlamom, kad odvadim jedno 15 kila posta.
za sada mi se čini da je ovo neki predugovor ugovora o priznaju i definisanju statusa srba na kosovu.
a gdje će to izaći na kraju, ko zna...
a jeste simptomatično da je mz donekle okrenula ćurak i sad odjednom nešto nudi, za razliku od prije samo 10 dana.
to mi je baš enigma.
dal zbog makedonije, izbora u cg, nemam pojma, ali je interesantno.
od svih saopštenja, nekako mi se čii da je mileusnićevo najtačnije i najiskrenije - neće niko biti zadovoljan.
njemu i dačiću prijete, demaći histeriše, opozicija na kosovu traži smjenu tačija...
hamlet u mrduši donjoj...to be continue
pa možda bi se složio sa zavrzlamom, kad odvadim jedno 15 kila posta.
za sada mi se čini da je ovo neki predugovor ugovora o priznaju i definisanju statusa srba na kosovu.
a gdje će to izaći na kraju, ko zna...
a jeste simptomatično da je mz donekle okrenula ćurak i sad odjednom nešto nudi, za razliku od prije samo 10 dana.
to mi je baš enigma.
dal zbog makedonije, izbora u cg, nemam pojma, ali je interesantno.
od svih saopštenja, nekako mi se čii da je mileusnićevo najtačnije i najiskrenije - neće niko biti zadovoljan.
njemu i dačiću prijete, demaći histeriše, opozicija na kosovu traži smjenu tačija...
hamlet u mrduši donjoj...to be continue
- Država
#22620 Re: Dešavanja u Srbiji
Gdje će prvo početi belaj:
1.) Vojvodina, kvota 1,10
2.) Crna Gora, 1,05
2.) Crna Gora, 1,05
- antifascism
#22621 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto u CG?Država wrote:Gdje će prvo početi belaj:
2.) Crna Gora, 1,05
-
Bodkin
#22622 Re: Dešavanja u Srbiji
makedonija 1,20Država wrote:Gdje će prvo početi belaj:
2.) Crna Gora, 1,05
- cyprus
#22623 Re: Dešavanja u Srbiji
Centralnoafrička Republika 1,60
- Država
#22624 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa vidiš da polovina stanovništva ne priznaje rezultate izbora za PreCjednika... Može tu svašta biti...antifascism wrote:Sto u CG?Država wrote:Gdje će prvo početi belaj:
2.) Crna Gora, 1,05
Ja tipujem na Crnu Goru da će prva buknuti...
-
radostan dan
#22625 Re: Dešavanja u Srbiji
pored žive makedonije, ti tipuješ na cg?
i nema šta da bukne u cg, može samo milova klika da sjaše na nekim izborima.
a u makedoniji ima.
ako je tačno ovo što demaći tvrdi, frustracija i kompenzacija će se negdje pokazati.
i nema šta da bukne u cg, može samo milova klika da sjaše na nekim izborima.
a u makedoniji ima.
ako je tačno ovo što demaći tvrdi, frustracija i kompenzacija će se negdje pokazati.