Kad im ne ide dobro obicno bude nesto tipa "Ruski avioni ubili 40, 60, 80 civila". Ne znam da li je problem rusko povlacenje, mijenjanje medijske strategije ili je savo u nekim ozbiljnijim problemima.exliberal-ex wrote:Opet nema save....znaci neide im dobro, ostao Patak da nas informise...e moj Patak na pocetku si bio jedan od boljih forumasa koji je postavljao informacije sa svih strana , onda si dosa tobe pa otisao sa savom I ekipom....nevalja ti to
Sirija vol. 2
-
bole1st
#22601 Re: Sirija vol. 2
- Krokodajl
#22602 Re: Sirija vol. 2
Da parafraziram jednog redditora, sve dok se Shadi Hulwi ne javlji iz Palmire i u svojom karakterističnom dernjavom ne najavi oslobođenje Palmire tek onda ćemo moć reći da je Palmira oslobođena.
Što se tiče tih "aktivista" u Palmiri, aktiviste smo imali mi u drugom svjetskom ratu i zvali su se partizani, oni su radili na sabotaži i borbi protiv neprijatelja. ovi "Raka se ubija tiho" "Deir ez Zor se ubija tiho" ne zaslužuju ni trunku medijske pažnje koja im se poklanja. Ne sviđa im se ISIL, mole Boga da SAA ne uđe, a da se sami bore unutar grada nemaju muda za to, i onda kukaju kada im bombe padaju po gradovima. ISIL je globalni problem a ne problem Sirije, njima da ISIL ne valja letili bi van grada u roku keks, kao što je i SAA letila iz Abu Kemala, Rake...
No oni idu kuda vjetar puše pa se u skladu s time i ponašaju.
A odgovor na ovo "Recite Rusima da prestaju bombardovat" pokušavam zamislit stanovnika okupiranog Rotterdama za vrijeme drugog svjetskog rata kako apeluje da ih Britanci prestanu bombardovat, a u isto vrijeme pola Rotterdama radi u brodogradilištu gdje se servisiraju Njemački ratni brodovi, al eto, Holandski pokret otpora za vrijeme rata je bio aktivan koliko i Ombucman za ljudska prava u Krakovu, znači nikako.
Zanimljivo i Holandski pokret otpora (i Belgijski, Luksemburški...) su za vrijeme drugog sv. rata radili po principu ovih "Raka se ubija tiho", imali neke radio emisije iz Londona i pričali kako je cijena kruha u Amsterdamu skočila dva put, u isto vrijeme su sela i gradovi po Jugoslaviji gorili, narod se borio protiv okupatora, tako da pustite šuplju, da je njima do slobode borili bi se oni za tu slobodu ne bi života žalili.
Što se tiče tih "aktivista" u Palmiri, aktiviste smo imali mi u drugom svjetskom ratu i zvali su se partizani, oni su radili na sabotaži i borbi protiv neprijatelja. ovi "Raka se ubija tiho" "Deir ez Zor se ubija tiho" ne zaslužuju ni trunku medijske pažnje koja im se poklanja. Ne sviđa im se ISIL, mole Boga da SAA ne uđe, a da se sami bore unutar grada nemaju muda za to, i onda kukaju kada im bombe padaju po gradovima. ISIL je globalni problem a ne problem Sirije, njima da ISIL ne valja letili bi van grada u roku keks, kao što je i SAA letila iz Abu Kemala, Rake...
A odgovor na ovo "Recite Rusima da prestaju bombardovat" pokušavam zamislit stanovnika okupiranog Rotterdama za vrijeme drugog svjetskog rata kako apeluje da ih Britanci prestanu bombardovat, a u isto vrijeme pola Rotterdama radi u brodogradilištu gdje se servisiraju Njemački ratni brodovi, al eto, Holandski pokret otpora za vrijeme rata je bio aktivan koliko i Ombucman za ljudska prava u Krakovu, znači nikako.
Zanimljivo i Holandski pokret otpora (i Belgijski, Luksemburški...) su za vrijeme drugog sv. rata radili po principu ovih "Raka se ubija tiho", imali neke radio emisije iz Londona i pričali kako je cijena kruha u Amsterdamu skočila dva put, u isto vrijeme su sela i gradovi po Jugoslaviji gorili, narod se borio protiv okupatora, tako da pustite šuplju, da je njima do slobode borili bi se oni za tu slobodu ne bi života žalili.
-
nide veze
- dječak sa šibicama
#22604 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Da parafraziram jednog redditora, sve dok se Shadi Hulwi ne javlji iz Palmire i u svojom karakterističnom dernjavom ne najavi oslobođenje Palmire tek onda ćemo moć reći da je Palmira oslobođena.

eto ga sa sjeverozapadne strane grada
AFP news agency
@AFP
#BREAKING Syria army enters IS-held Palmyra: monitor
SAA ulazi sa jugozapada u grad, vec su uzeli http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.55 ... des-Tombes
- Krokodajl
#22605 Re: Sirija vol. 2
@dječak sa šibicama
Znači to je to, Palmira je oslobođena
Znači to je to, Palmira je oslobođena
- dječak sa šibicama
#22606 Re: Sirija vol. 2
Vjerovatno je sve minirano, pa ce zauzimanje potrajati
- ifas
#22608 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Da parafraziram jednog redditora, sve dok se Shadi Hulwi ne javlji iz Palmire i u svojom karakterističnom dernjavom ne najavi oslobođenje Palmire tek onda ćemo moć reći da je Palmira oslobođena.
post je ćaba!
- Ironmen
#22609 Re: Sirija vol. 2
ifas wrote:Kakva proisilovska perfidnost.
Lafo vladine snage zauzimaju Palmiru svakog momenta ali de vidi jesu ih isilovci naguzili i zarobili oruzja de de.
Fuj
Pusti suplju pricu postavlja propagandu ISILA i prati ISIL po twiteru i onda prenosi nama ovde a gotov je crko od muke.
- Čitalac
#22610 Re: Sirija vol. 2
Možda Isil ima aktivnu propagandnu mašineriju, ali i dalje dobija po nosu.
Pro-revo SOHR reports 40 ISIS & 9 SAA killed in the last 24 hours of fighting in Palmyra. Excellent attacking ratio.
- Ironmen
#22611 Re: Sirija vol. 2
- Ironmen
#22612 Re: Sirija vol. 2
Sad se treba ISIL pokuasti dokrajciti koliko god je moguce nadam se da ce SAA i uspjeti u tome jer su od jutros krenulo zestoko i silovito na sam grad a kada haridzije napuste grad i pocnu bjezaniju prema pustinji treba ih odma sjeci u korjenu.
Najvece zlo posle nacista i Hitlera polako ali sigurno tone sve vise i vise a sa njima zajedno i jedna grupica forumasa
Najvece zlo posle nacista i Hitlera polako ali sigurno tone sve vise i vise a sa njima zajedno i jedna grupica forumasa
- Ironmen
#22613 Re: Sirija vol. 2
Strasne slike mrtvih isilovaca vec kruze twiterom izgleda da je arapski fetis na mrtve jaci od bilo kakvog kodeksa jednostavno mentalitet.
Djecoubice ISILA sada nemaju izlaza mogu da se bore do smrti ili da se krenu povlaciti po pustinjskom otvorenom predjelu gdje su jos lakse mete a sigurno ce cekati noc za bjezaniju.
Djecoubice ISILA sada nemaju izlaza mogu da se bore do smrti ili da se krenu povlaciti po pustinjskom otvorenom predjelu gdje su jos lakse mete a sigurno ce cekati noc za bjezaniju.
- Ironmen
#22614 Re: Sirija vol. 2
There are thousands of ISIS mines around #Palmyra slowing Army advance but SAA sappers are working around the hour to dismantle them
- Ironmen
#22615 Re: Sirija vol. 2
Na jugu isto aktivno zlocinci ISILA gaze monstrume iz nusre i FSA grupacija odakle je samo oruzje stiglo za ISIL postalvje se pitanje ???
-
Novak20
#22616 Re: Sirija vol. 2
Palmira, rasulo isisovaca.

- Čitalac
#22617 Re: Sirija vol. 2
Rusko ministarstvo odbrane predstavilo učinak avijacije oko Palmire.
From March 20 to March 23 Russian Air and Space Forces conducted 41 sorties around Palmyra, Homs province, hitting 146 military terrorist targets. Six command centers, 320 terrorists, five tanks, six artillery systems, two ammunition depots and 15 vehicles were destroyed," the bulletin read.
- Mlohavi
#22618 Re: Sirija vol. 2
Jesi ti kO djecak s drugarima duge i argumentovane rasprave vodio o tome jel' jaci zlocinac il' monstrum?Ironmen wrote:Na jugu isto aktivno zlocinci ISILA gaze monstrume iz nusre i FSA grupacija odakle je samo oruzje stiglo za ISIL postalvje se pitanje ???
- Kaligrafija
#22619 Re: Sirija vol. 2
SAA je vec usla u anticki grad Palmiru, a dobre vijesti su i da je pokrenut napad na Mosul, vec je zauzeto nekoliko sela u blizini Mosula...Dobro je i za Siriju i za Irak, da se IS razvuce na dva fronta, da ne mogu prebacivati trupe...Ja mislim da je ovo pocetak kraja i da ce rat trajati dok se ne unisti ISIL i Nusra, mozda jos godinu dana, pa onda dijelidba na kantone i federalne jedinice onih koji to docekaju... Jedino je belaj sa Nusrom, jer su izmijesani sa pobunjenicima, lakse je ISIL sad cistit jer su homogeni na jednom dijelu teritorije... Ja mislim da ce se pobunjenici u dogledno vrijeme obracunati sa Nusrom i da ce im to biti naredba..Ko ce izvuci deblji kraj vidjet cemo...
-
Novak20
#22620 Re: Sirija vol. 2
Izgleda da nema više assadove i režimske armije u naslovima štampe. Sad je sirijska armija. Što li ?

- Kikibombona
#22621 Re: Sirija vol. 2
Uskoro ce krenuti napad na grad Hawija u Iraku. 800 suni boraca je zavrsilo obuku. Napad ce uskoro uslijediti.Kaligrafija wrote:SAA je vec usla u anticki grad Palmiru, a dobre vijesti su i da je pokrenut napad na Mosul, vec je zauzeto nekoliko sela u blizini Mosula...Dobro je i za Siriju i za Irak, da se IS razvuce na dva fronta, da ne mogu prebacivati trupe...Ja mislim da je ovo pocetak kraja i da ce rat trajati dok se ne unisti ISIL i Nusra, mozda jos godinu dana, pa onda dijelidba na kantone i federalne jedinice onih koji to docekaju... Jedino je belaj sa Nusrom, jer su izmijesani sa pobunjenicima, lakse je ISIL sad cistit jer su homogeni na jednom dijelu teritorije... Ja mislim da ce se pobunjenici u dogledno vrijeme obracunati sa Nusrom i da ce im to biti naredba..Ko ce izvuci deblji kraj vidjet cemo...
Nece ISIL jos dugo. Rat u Iraku i Siriji se privodi kraju.
- Čitalac
#22622 Re: Sirija vol. 2
Dobre vesti u najavi.
As soon Palmyra is under SAA control, SAA will advance to Sukhnah + Shulah to break ISIS siege of DeirEzzor.
- DuckZz
#22623 Re: Sirija vol. 2
Tokom sukoba sa pobunjenicima na jugu Sirije, u provinciji Daree, poginula 2 komandanta ISIL-a.

- Kaligrafija
#22624 Re: Sirija vol. 2
Najbolje su prosli od sviju ovi tvojiKikibombona wrote:Uskoro ce krenuti napad na grad Hawija u Iraku. 800 suni boraca je zavrsilo obuku. Napad ce uskoro uslijediti.Kaligrafija wrote:SAA je vec usla u anticki grad Palmiru, a dobre vijesti su i da je pokrenut napad na Mosul, vec je zauzeto nekoliko sela u blizini Mosula...Dobro je i za Siriju i za Irak, da se IS razvuce na dva fronta, da ne mogu prebacivati trupe...Ja mislim da je ovo pocetak kraja i da ce rat trajati dok se ne unisti ISIL i Nusra, mozda jos godinu dana, pa onda dijelidba na kantone i federalne jedinice onih koji to docekaju... Jedino je belaj sa Nusrom, jer su izmijesani sa pobunjenicima, lakse je ISIL sad cistit jer su homogeni na jednom dijelu teritorije... Ja mislim da ce se pobunjenici u dogledno vrijeme obracunati sa Nusrom i da ce im to biti naredba..Ko ce izvuci deblji kraj vidjet cemo...
Nece ISIL jos dugo. Rat u Iraku i Siriji se privodi kraju.
Sto se tice kraja rata, ja predvidjam jos godinu dana, do totalnog okoncanja sukoba...
- Kikibombona
#22625 Re: Sirija vol. 2
Kako je moguce da pobunjenike zlostavlja jedna mala grupica ISILovaca sada kada su rastereceni i kada su sukobi sa SAA splasnuli?DuckZz wrote:Tokom sukoba sa pobunjenicima na jugu Sirije, u provinciji Daree, poginula 2 komandanta ISIL-a.