Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omega369

#22601 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Ma sve ce strumf opravdati samo nek je kontra nas, dzaba iko ista pise
Dr. Kuca

#22602 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

hrasno38 wrote:
Dr. Kuca wrote:Mitomani opet po svom :lol: :lol: pa sve im je laz, od historije do evo ovog sad.
Tako je sve nam je lazno i vlastiti stadion i duplo vise osvojenih titula od vas i to da nam gledate trenutno u supak i to da ste necije vlasnistvo koje ako mu cefne vas sutra moze pretvoriti u kriket klub...i to da hocete da gradite stadion pored stadiona na olimpijskim objektima i to da ste dobili 8% karata a ne 5%.....sve je to mitomanija i laz.....

Jah, poslije 5 godina konacno st eispred nas i sad koste ko vi. Mali klub pa vam je i to uspjeh. Prosijaci, stranacki poltroni kroz historiju od ndh lige, pa do komunistickog kluba, pa malo Nk pa malo Fk, pa malo osudjivani za namjestanje utakmica, vase legende malo murijale, pa do toga da slavite isapdanje od videotona onako pravo sprski glorifikujete svoje poraze i neuspjehe pa evo do ovog zadnjeg slucaja kad direktor javno laze da je mup kriv :lol: :lol: poprskase ga mupovci zacas. Sto se tice vlasnistva, pa vi ste vlasnistvo Misimovica a kupio vas za 0 KM :lol: :lol: toliko vrijedi klub sa svom insfrastrukturom :lol: kakav plac i smjeh od kluba, navijaca, simpatizera. Prava sprska garda, sprko jednoumlje. :lol: :lol:
BlueBlood

#22603 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Image
decko_sa_kovaca

#22604 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

skenderija04 wrote:Jedno pitanje :Nakon ove restrikcije koliko ce karata biti u prodaji kada se oduzmu godisnje karte i ovaj zastitni pojas?
8 ljami
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22605 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

skenderija04 wrote:Jedno pitanje :Nakon ove restrikcije koliko ce karata biti u prodaji kada se oduzmu godisnje karte i ovaj zastitni pojas?
Za Sjever,koji je najvise sporan oko 1600 karata za navijace Zelje i oko 1100 karata za navijace Sarajeva.
Istok je zbog tampon zone isto izgubio oko 800 stolica. Kad odbijes 10god karte,oko 700, za Istok ce biti u prodaji oko 2700 karata.
Jug oko 3000.
Zapad je uvijek rasprodan. Malo karti bude u prodaji.
Last edited by mali_milojica on 13/04/2017 10:19, edited 1 time in total.
skenderija04

#22606 Re: Sarajevski derbi

Post by skenderija04 »

decko_sa_kovaca wrote:
8 ljami
I od toga 1000 i nesto ekskluzivna prodaja za navijace Sarajeva?
decko_sa_kovaca

#22607 Re: Sarajevski derbi

skenderija04 wrote:
decko_sa_kovaca wrote:
8 ljami
I od toga 1000 i nesto ekskluzivna prodaja za navijace Sarajeva?
Da
Charuga
Globalni moderator

#22608 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

omega369 wrote:MUP je rekao da je Zeljeznicar odgovoran za broj karata, dok je siljak rekao da nije, da je sve do MUP-a :wink: FKS je jos prije 2 dana u saopstenju navelo da je siljak rekao samo 700 karata pa je na kraju "pusto" 1090. dakle, jasno je ko je slagao :wink:
Možeš li mi nači izjavu u kojoj Šiljak kaže da je MUP odredio broj karata? Nisam to nigdje pročitao, a živo me interesuje.
Znam da je rekao da je MUP odredio dva slova kao tampon zonu, ali za karte nisam vidio.
skenderija04

#22609 Re: Sarajevski derbi

Post by skenderija04 »

decko_sa_kovaca wrote: Da
Hvala drug
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#22610 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Logovan wrote:Nisi me shvatio, ali nebitno.

Kako oni nama, tako mi njima i gotovo. Prije svake sezone dogovoriti se koliko će biti mjesta i na AFH i na Grbavici, kolike tampon zone i sve ostalo.
Ma shvatam ja tebe, nego ne treba popustati vise. Kakva je razlika izmedju mene i Charuge (jbg vidim da ti vodis dijete na utakmice :thumbup: ). On se spremi, obuce dres, stavi sebi i djetetu sal Želje prohodaju. Sjedne u kafanu negdje oko Grbavice. Nadje se sa jos par prijatelja sa djecom i lagano na Kosevo na zapad. Tako i treba biti da se razumijemo. Dok eto navijacima Sarajeva je dovoljno 700 karata i to u kopu. :-) Ja ne mogu ni da pomislim da sam odem, a kamo li da dijete povedem jer se eto igra na Grbavici. Ove price "cudna furka", ja ti kazem te furke su pocele kad su nas poceli ponizavati na Grbavici, pa nije niko lud jbt. Znam ima i to da je istok bio neuslovan za navijace, ali nikad se u Zelji nije pokazalo volje da se rijesi pitanje derbija na Grbavici. I ja se ne ljutim uopste na pravu i navijace Zelje, imaju pravo na sve ovo. Samo na zalost i uprava Sarajeva mora presjeci, sto radi svojih navijaca, sto radi seljacke uprave Zelje. Pa pogledaj samo ovdje na forumu "zle krvi" radi 700 karata. Koliko god mislili i sprdali se ovdje navijaci Zelje oko toga, sigurno da to izaziva efekat kod navijaca Sarajeva.
Last edited by Pitar sa Kariba on 13/04/2017 10:25, edited 1 time in total.
gold'n'brown

#22611 Re: Sarajevski derbi

Post by gold'n'brown »

Pitar sa Kariba wrote:
Logovan wrote:Nisi me shvatio, ali nebitno.

Kako oni nama, tako mi njima i gotovo. Prije svake sezone dogovoriti se koliko će biti mjesta i na AFH i na Grbavici, kolike tampon zone i sve ostalo.
Ma shvatam ja tebe, nego ne treba popustati vise. Kakva je razlika izmedju mene i Charuge (jbg vidim da ti vodis dijete na utakmice :thumbup: ). On se spremi, obuce dres, stavi sebi i djetetu sal Želje prohodaju. Sjedne u kafanu negdje oko Grbavice. Nadje se sa jos par prijatelja sa djecom i lagano na Kosevo na zapad. Tako i treba biti da se razumijemo. Dok eto navijacima Sarajeva je dovoljno 700 karata i to u kopu. :-) Ja ne mogu ni da pomislim da sam odem, a kamo li da dijete povedem jer se eto igra na Grbavici. Ove price "cudna furka", ja ti kazem te furke su pocele kad su nas poceli ponizavati na Grbavici, pa nije niko lud jbt. Znam ima i to da je istok bio neuslovan za navijace, ali nikad se u Zelji nije pokazalo volje da se rijesi pitanje derbija na Grbavici. I ja se ne ljutim uopste na pravu i navijace Zelje, imaju pravo na sve ovo. Samo na zalost i uprava Sarajeva mora presjeci, sto radi svojih navijaca, sto radi seljacke uprave Zelje. Pa pogledaj samo ovdje na forumu "zle krvi" radi 700 karata. Koliko god mislili i sprdali se ovdje navijaci Zelje oko toga, sigurno da to izaziva efekat kod navijaca Sarajeva.
:thumbup:
Dr. Kuca

#22612 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Pa i nemamo neke veze sa ovim.

Ovo ce biti najziheraskiji derbi ikad odigran.
Charuga
Globalni moderator

#22613 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Moglo se to rješiti na drugi način, kao što je nekada bilo na Grbavici. Umjesto dva slova tampon zone, napraviš jak špalir policije (uz žicu) negdje između slova LJ i O, i taj dio daš onim najvatrenijim. Poskidaš stolice, opkoliš ih dobro i to je to. Slovo LJ i dio slova E dati navijačima Sarajeva koji bi došli sa djecom i njih ne moraš odvajati od domaćih, jer su uvijek bili tu izmješani i nikad nije bilo belaja. Ali hajde ti dokaži onima koji održavaju red da tu neće biti belaja i da nas mogu slobodno mješati. Sve do prije 2 derbija je na sjeveru bilo djece sa šalovima Sarajeva (među nama), pa čak sam znao vidjeti i zaljubljene golupčiće sa dva različita šala, i nikad niko nikome nije ružnu riječ rekao. Nažalost, toga više nema.

Puno nas je koštalo, mislim na derbi, ono obostrano gađanje bakljama, pa sada policija pravi tampon zone kao da dolaze ludi Poljaci ili Rusi.

Ja sam opasno počeo da razmišljam o tome da više ne idem na Koševo kad je derbi. Imam dvije opcije kod ulaska, da dođem haman 2 sata ranije i da uđem ko insan, ali zato mi guzovi utrnu od sjedenja, ili da se guram kroz onaj tjesnac sa djetetom. Njega u naramak, a devet mu je godina, pa kako te masa nosi, malo lijevo, malo desno, a onda korak naprijed. Sve će oni uraditi da im bude lakše i da imaju manje posla kod kontrole i održavanja reda.
Charuga
Globalni moderator

#22614 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Dr. Kuca wrote:Jah, poslije 5 godina konacno st eispred nas i sad koste ko vi. Mali klub pa vam je i to uspjeh. Prosijaci, stranacki poltroni kroz historiju od ndh lige, pa do komunistickog kluba, pa malo Nk pa malo Fk, pa malo osudjivani za namjestanje utakmica, vase legende malo murijale, pa do toga da slavite isapdanje od videotona onako pravo sprski glorifikujete svoje poraze i neuspjehe pa evo do ovog zadnjeg slucaja kad direktor javno laze da je mup kriv :lol: :lol: poprskase ga mupovci zacas. Sto se tice vlasnistva, pa vi ste vlasnistvo Misimovica a kupio vas za 0 KM :lol: :lol: toliko vrijedi klub sa svom insfrastrukturom :lol: kakav plac i smjeh od kluba, navijaca, simpatizera. Prava sprska garda, sprko jednoumlje. :lol: :lol:
Malo NDH, malo politika, i nekako, ali ovo boldirano ti baš nije trebalo. Pošto si već imao jedno upozorenje i oprost, sad ideš na odmor.

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, nepoštivanje upozorenja”
» Dr. Kuca

14 dana

Idemo dalje ...
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#22615 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

@Charuga, ma i to sam bas htio napisati za "zive tampone", ratna shema :D , samo je to ne izvodivo sa ovim brojem karti. Inace je sramotno sa ulazima na Kosevu, uvijek je otvoren najmanji moguci broj spram broja gledalaca. Ponekad kod izlaza cak ne otvore sirom kapije, nego se mora provlaciti jedan po jedan na izlazu.
kakotakonikako

#22616 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Jebote svasta se ovdje pise. Kakve veze ima sarajevski derbi sa time ko je ciji vlasnik, cije je vlasnistvo stadion, ko je kome oteo igrace, ciji je veci, ko je koga lupio qurtzem po celu, ko je ovo ko ono.
omega369

#22617 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Charuga wrote:
omega369 wrote:MUP je rekao da je Zeljeznicar odgovoran za broj karata, dok je siljak rekao da nije, da je sve do MUP-a :wink: FKS je jos prije 2 dana u saopstenju navelo da je siljak rekao samo 700 karata pa je na kraju "pusto" 1090. dakle, jasno je ko je slagao :wink:
Možeš li mi nači izjavu u kojoj Šiljak kaže da je MUP odredio broj karata? Nisam to nigdje pročitao, a živo me interesuje.
Znam da je rekao da je MUP odredio dva slova kao tampon zonu, ali za karte nisam vidio.
NIje on rekao da je MUP odredio broj karata, nego da zbog MUP-a ne moze dati veci broj iako je - srce drago :oops: - on to htio

Laz i jedno i drugo. Niti je htio dati, niti je MUP prepreka :wink:
sumirprimus

#22618 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

ovo je mucno vise i gledat i slusat i citat...
Charuga
Globalni moderator

#22619 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Ovde kažeš da je Šiljak rekao da nije odgovoran za broj karata. A onda
omega369 wrote:NIje on rekao da je MUP odredio broj karata, nego da zbog MUP-a ne moze dati veci broj iako je - srce drago :oops: - on to htio

Znači nije ga MUP ništa demantovao, niti je dokazao da laže, jer NIKAD nije rekao da MUP određuje broj karata.

Dobro, samo toliko, hvala na objašnjenju.
sumirprimus wrote:ovo je mucno vise i gledat i slusat i citat...
vryzas

#22620 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Odakle ti na ovoj temi? :? :D

a sto se tice teme :oops: ...kme kme :gunjastajl:
vicious

#22621 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

Dobro neko reče, treba skroz zabraniti dolazak gostujućih navijača i na Koševu i na Grbavici i fajront. Jebeš derbi, (skoro) jedino što valja u fudbalu u ovoj jebenoj državi.
sumirprimus

#22622 Re: Sarajevski derbi

Post by sumirprimus »

vryzas wrote:
Odakle ti na ovoj temi? :? :D

a sto se tice teme :oops: ...kme kme :gunjastajl:
nema dje me nema...
:D
omega369

#22623 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Charuga wrote:
Ovde kažeš da je Šiljak rekao da nije odgovoran za broj karata. A onda
omega369 wrote:NIje on rekao da je MUP odredio broj karata, nego da zbog MUP-a ne moze dati veci broj iako je - srce drago :oops: - on to htio

Moraš se prvo dogovoriti sam sa sobom šta je Šiljak rekao, a šta nije. Znači nije ga MUP ništa demantovao, niti je dokazao da laže.

Dobro, samo toliko, hvala na objašnjenju.

:lol: :lol: :lol: kako jeftin pokusaj spina

Ti ocito ne znas razliku izmedju rijeci odgovornost i određivanje ili se pravis

Procitaj saopstenje FKS i MUP-a pa ce ti biti jasno ko laze i ko je koga demantovao :wink:

Mozete vi odgovor MUP-a tumaciti i kao cestitku povodom otvaranja tribine, sve je do vase percepcije, kako vama odgovara. ali stvari su ovdje jasne
vryzas

#22624 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Mirsad Šiljak o ulaznicama za vječiti derbi: Policija je odredila sve uvjete

Glavni grad Bosne i Hercegovine priprema se za vječiti derbi između FK Željezničara i FK Sarajevo, koji će biti odigran u subotu, 15. aprila u okviru Lige za nogometnog prvaka BiH.
Navijači Sarajeva uoči ovog derbija najavili su bojkot. Na takav potez Horde zla su se odlučile zbog saopćenja FK Željezničar kako će, za ovaj derbi, u prodaju za navijače Sarajeva biti pušteno 1090 karata, ali da će te karte navijači moći kupiti samo uz prilaganje lične karte.
Nakon objave ove informacije uslijedile su mnoge reakcije te su tako iz FK Željezničar odlučili javnosti pojasniti situaciju.

"Fudbalski klub Željezničar kao organizator derbija mora ispoštovati neke uvjete i na to nismo mogli mnogo utjecati. Nama je najvažnija sigurnost. Znamo da sve više ljudi dolazi na utakmice, neki s malom djecom, sve više djevojaka, a nama je u interesu da tako bude i u subotu. Što se tiče policije, oni su uvjetovali da se naprave dvije tampon zone na tribini sjever i istok. Da smo mogli više ulaznica ustupili za navijače FK Sarajevo, mi bismo to uradili. Ali time bismo smanjili kapacitet za naše navijače koji imaju godišnje karte. Za naše navijače ukupno će biti štampano 1600, uz uračunate godišnje karte. Druga stvar, FK Željezničar nije mogao niti želio postaviti uvjet da se za navijače FK Sarajevo ulaznice prodaju isključivo uz predočenje lične karte. To je uvjet policije KS-a", objasnio je Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar.

Saopćenje / MUP KS: Željezničar je odredio broj ulaznica za navijače Sarajeva, ne mi
MUP Kantona Sarajevo objavio je saopćenje kao reakciju na pisanje i izjave aktera gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva.

U prethodnom periodu održana su dva radna sastanka predstavnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sa predstavnicima uprava FK „Željezničar“, FK „Sarajevo“ i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Tom prilikom su dogovoreni detalji vezani za osiguranje pomenutog sportskog događaja, kao i mjere koje će u tom cilju preduzeti Uprava policije. Treba naglasiti da je za određivanje broja ulaznica za domaće, kao i za gostujuće navijače, isključivo odgovoran organizator, što je u ovom slučaju uprava FK „Željezničar“.
Koristimo priliku da pozovemo građane, a posebno navijače pomenutih klubova, da svojim ponašanjem daju doprinos kako bi ovaj značajni događaj protekao u sportskoj i fer atmosferi."

Image

http://www.radiosarajevo.ba/sport

8)
decko_sa_kovaca

#22625 Re: Sarajevski derbi

Image
Post Reply