Ok, ali... promaklo ti je ono glavno. Ovo je rat Rusije protiv Ukrajine. Prestavljaš stvar kao nesporazum separatista i Kijeva, a to nije tačno. Nije ni u početku bilo tako a sada pogotovo nije.Nebi li se svi mi (zanemarimo ideološke i svjetonazorske razlike) morali zapitati kuda sve ovo ide? Nisu li separatisti već prešli onu granicu koju nisu smjeli preći? Od proklamirane zaštite svojeg "antifašističkog" stanovništva dijela Donbas regije koji ih podupire, a koje priznajem može na prvu lijepo zvučati i pobrati simpatije neupućenih a slobodarski nastrojenih ljudi, došli smo do - otvorene agresije na gradove i sela čiji stanovnici ih NE PODUPIRU a sve u cilju spajanja teritorije radi opskrbe i daljnjih širenja vojnih operacija i trajnog otuđenja od matične države!!
Ne želim raditi paralele s našim ratovima 91-95, jer je to nepopularno u ovoj temi, ali samo mi blicne kad čujem nešto novo iz Ukrajine...
Mislim, nije da je to meni neka novost ili iznenađenje jer, odavno smo, još na lanjsko proljeće, upozoravali što se zapravo valja iza "pravedne i časne borbe proruskih antifašista" ali teško mogu vjerovati da ima još onih a koji pretendiraju da žele biti neutralni i objektivni i koji ne vidi da su pobunjenici odavno zaboravili na svoje proklamirane slobodarske principe i zabrazdili u otvorenu agresiju i otimačinu teritorija suverene i međunarodno priznate države...
Europa, 21. stoljeće, prežalosno...
Gospodin iz Moskve je jedan skorojević koji fašistički negira postojanje Ukrajinaca u nacionalnom smislu. Podsjeti te to na nekoga i nešto?